Houtsplijters

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Houtsplijters

Het kloven van hout met een bijl is een inspannend karwei. Hout hakken met een bijl veroorzaakt pijn in de rug, in de armen en is niet zonder gevaar. De houtkloofmachine is ontworpen om het splijten van bomen in kleinere stammen die geschikt zijn voor brandhout te versnellen.
Een brandhoutkloofmachine, het is een apparaat, meestal elektrisch bediend, dat het splijten van hout vergemakkelijkt. Het houtblok wordt gedreven en gespleten tegen een stabiele en scherpe splijtwig. De op deze manier verkregen stammen worden meestal gebruikt als brandhout voor open haarden, kampvuren of voor de verwarming van het huis.

Houtkloofmachines zijn perfecte hulpmiddelen voor het splitsen van houtblokken. Hoogwaardige houtsplijtgereedschappen met een goede prijs-prestatieverhouding zijn moeilijk te vinden. U moet gedetailleerde informatie krijgen over het splijten van hout en vooral over de houtkloverijen voordat u koopt.

Bij de keuze van een houtkliever is de splijtdruk zeker van belang. De drukcapaciteit van een splitter wordt meestal gegeven in tonnen. Zelfs kleine modellen hebben vaak een splijtkracht tot 4 ton. 4 ton zijn voldoende voor thuisgebruik, maar bereiken snel de grenzen van de prestaties. Voor particulier gebruik moet u een houtkloofmachine kopen met een capaciteit van 6 tot 7 ton. Met zo’n splitter kun je ook hardhout splijten. U heeft een houtkloofmachine met een vermogen van 10 ton of meer nodig als u grote hoeveelheden brandhout wilt splitsen. U moet ook kiezen voor merkapparatuur voor de houtklieverijen.

Nauwkeurige functionaliteit:
De houtkliever wordt aangedreven door een hydraulische pomp. De hydraulische pomp wordt op zijn beurt aangedreven door een aftakas of een elektromotor. De Het voorgesneden logboek wordt op het bijgeleverde apparaat geplaatst.
Door middel van een hendel, voetpedaal of startknop wordt het houtblok tegen een scherpe wig gedrukt. Het hydraulische systeem splitst het houtblok in 2 of meer stukken.

De houtklievertest, welke is de juiste kliever?
Er is een liggende en staande houtkliever als variant. Het verschil is de constructie, maar de doorslaggevende factor is het beoogde gebruik. De hoeveelheid hout die u wilt verwerken is cruciaal!
De horizontale houtkliever is vooral geschikt voor kleine hoeveelheden. Het belangrijkste gebruik is voor boomstammen voor de open haard van het huis. De horizontale houtkliever kan worden gebruikt om de grootte van de open haard thuis te verkleinen.
De rechtopstaande houtkloofmachine wordt gebruikt in de bosbouw en op boerderijen. De staande houtkliever heeft een veel hogere splijtkracht. Deze houtkloofmachine is voor grotere hoeveelheden hout en in professioneel gebruik. De aankoopprijs is hoger, maar scoort met betere prestaties en is meer ruimtebesparend.

Welke houtsoort en houthardheid wilt u splitsen?
De benodigde splijtkracht moet worden gekozen op basis van de houtsoort en de hardheid van het hout. Voor zacht hout is 3 ton splijtkracht voldoende. Voor zeer hard hout heb je een splijtkracht nodig tot 30 ton.
Welke maat hout wilt u verwerken?
De splijtslag wordt bepaald door de grootte van het hout. 30 centimeter is de minimale slagperiode. De splijtslag kan meer dan 1 meter zijn voor de houtkliever voor grotere stammen.

De snelheid van het splijten van het hout?
Hoeveel houtblokken moeten er per uur worden gesplitst?

Moet u zich houden aan de veiligheid op het werk?
De houtkloofmachine moet een noodstop hebben. Het is noodzakelijk dat u een effectieve werkbescherming draagt. Rondvliegende stukken hout kunnen zelfs op enige afstand verwondingen veroorzaken.
De houtkliever moet een stabiele standaard hebben zodat hij niet kan omvallen. U mag nooit proberen om veiligheidsmechanismen te omzeilen, zoals een tweehandige bediening. Als u een pauze neemt, moet u de houtkloofmachine loskoppelen van de stroomtoevoer.

Onze Top 10 – Houtsplijters

De checklist van wat u moet verduidelijken voordat u koopt:
– Wordt er voornamelijk hardhout verwerkt?
– Wordt er vaak zacht hout verwerkt?
– Is het te verwerken hout vers en nat of juist droog?
– Hoe groot moeten de stammen zijn?
– Moet de houtkloofmachine alleen brandhout splitsen of ook grote stammen splitsen?
– Wilt u hout in grotere hoeveelheden verwerken of alleen voor huishoudelijk gebruik?
– Moet de houtkloofmachine worden aangedreven door elektriciteit of door een benzinemotor?

Welke houtkloofmachine is de juiste voor u? Hoe werkt een houtkloofmachine? Het splijten van hout met de splijtbijl is zeer energie- en tijdrovend. Je kunt beter kiezen voor een houtkloofmachine. De houtkloofmachine splitst de boom bijna moeiteloos op in twee of vier kamingue-onderdelen. De boom wordt tegen de splijtwig of een splijtkruis gedrukt. De splijtwig splitst de boom in tweeën en het kruis in vieren. De houtkliever werkt met een hydraulisch systeem. Deze wordt aangedreven door een elektromotor, een benzinemotor of een aftakas.

Dus hoeveel weegt een houtkliever gemiddeld?
Voor de mobiliteit moet u rekening houden met het gewicht van de machine tijdens de houtkloofmachine test.
De grote houtsplijters voor gebruik in het bos wegen al honderd kilogram of meer. De splitters voor huishoudelijk gebruik zijn lichter en meestal voorzien van wielen. Kleine houtkloofmachines voor particulier gebruik wegen soms minder dan 100 kilo.

Houtkloofmachines zijn verkrijgbaar in staande of liggende uitvoering.

Houtsplijters liggend:
Het voordeel van horizontale houtkloofmachines is dat het verwerkte hout op de vloer terechtkomt. Op deze manier is een extra helpende hand niet nodig. Het op een schuifwagen geplaatste houtblok wordt in de splijtwig geduwd. Deze ruimtebesparende apparaten hebben meestal een splijtkracht van 4 ton.

Houtsplitser rechtopstaand:
Verticale houtkloven hebben meestal een splijtkracht van 7 ton of meer, wat meer is dan horizontale versies. Het houtblok staat op de splijttafel. De splijtwig splitst het hout door van boven naar beneden te gaan. De staande houtkliever is ook geschikt voor grotere hoeveelheden hout door de hogere splijtkracht. Meestal moet u echter meer uitgeven aan staande houtsplijters dan aan horizontale houtsplijters.

Splijtkracht of splijtdruk:
De maximale kracht waarbij houtblokken worden gesplitst wordt gegeven als de splijtkracht. Houtsplitsmachines voor particulier gebruik hebben een splijtdruk van 4 tot 8 ton. De grote professionele houtkliever kan tot 30 ton bereiken. Voor het splijten van nat hout is een bijzonder hoge splijtkracht nodig.

Spaltub:
De lengte of afstand die met het splijtgereedschap moet worden afgelegd, wordt de splijtslag genoemd. Splijtgereedschap dat slechts een korte afstand hoeft af te leggen is geschikt voor brandhout.

Motorvermogen:
Het benodigde motorvermogen is afhankelijk van de houtsoort en de lengte van het hout. Je hebt meer motorvermogen nodig voor lange boomstammen en hard hout.

Voorwaartse en achterwaartse snelheid:
Hoe snel de splijtwig beweegt wordt aangegeven door de voorwaartse en achterwaartse snelheid. Sommige houtblokkensplijters kunnen houtblokken splitsen in zowel de voorwaartse als de achterwaartse snelheid.

De meest populaire houtklieverfabrikanten voor een selectie van de beste houtklieverijen. Als u een houtkliever wilt kopen, moet u rekening houden met kenmerken als houtsoort, hoeveelheid hout en Houtmetingen.

Fabrikanten die in veel houtsplijterproeven worden genoemd zijn:
AGMA Holzspalter, AL-KO, Atika, BGU, Binderberger, Einhell, Elektra Beckum, Güde Holzspalter, Husqvarna, Jansen, Krpan,Obi, Oehler, Posch, Scheppach Holzspalter, Stahlmann, Thor, Vogesenblitz, Woodster en Zipper.
Merkhoutkloofmachines worden in ijzerwarenwinkels aangeboden. Nieuwe en ook gebruikte splittermodellen zijn te vinden op Amazon en eBay.

Kleine verbeteringen maar echte innovaties zijn niet beschikbaar bij Holzspalter.

Wilt u zelf brandhout voor uw kachel maken? U bespaart verwarmingskosten, maar u hebt wel een krachtige houtkloofmachine nodig. Zo kunt u stukken hout van verschillende grootte in zeer korte tijd en met minder moeite splitsen dan met een zaag, bijl of kettingzaag.
Om een hoogwaardige houtkloofmachine te kopen, kunt u goedkope aanbiedingen vinden op het internet. U kunt op het internet kopen bij winkels als Amazon maar ook bij bouwmarkten en vele producenten die u direct kunt bestellen.
Als u op het internet koopt, profiteert u van het grote aanbod en vindt u echte merkkwaliteit tegen een eerlijke prijs-prestatieverhouding. Laat uw bestelde product gratis rechtstreeks naar uw huis sturen!

De verschillende houtsplijters, de voor- en nadelen! De prestatie is een belangrijk punt, waarmee u de houtsplijters kunt onderscheiden.
De benzinemodellen bereiken een hoger rendement en hebben natuurlijk geen stroomaansluiting nodig, zodat de benzinemodellen vaak in het bos worden gebruikt.
Voor particulieren, die slechts zelden brandhout hoeven te splitsen, volstaan kleinere modellen.

Houtkloofmachine op benzine.
Voordelen.
– Zeer wendbaar, want nee Stroomkabels zijn noodzakelijk.
– Kan gebruikt worden in het veld en het bos.
– Benzinemotoren zorgen voor meer vermogen.
Nadelen.
– Een iets grotere impact op het milieu.
– Zo’n motor is aanzienlijk luider.

Houtkliever voor de aftakas.
Voordelen.
– Houtkloofmachine met een minimale capaciteit van 9 ton.
– Professionele bouw met lange levensduur.
– Kan gebruikt worden in het bos en op open terrein.
Nadelen.
– Een externe krachtbron zoals een tractor is nodig.
– Een machine die groter, omvangrijker en zwaarder is.

Houtkliever horizontaal.
voordelen.
– Tamelijk stil in werking.
– Splijt een ideale lengte voor het brandhout.
– Handig door het lichte gewicht.
Nadelen.
– Alleen kleinere splijtlengtes zijn mogelijk.
– Alleen geschikt voor kleine eisen.

Houtkliever verticaal.
Voordelen.
– Meestal met wielen en dus mobiel.
– Er is geen benzine nodig en dus milieuvriendelijk.
– Ook geschikt voor langere stammen.
Nadelen.
– Soms is een stroomaansluiting nodig.
– De splitter is daarom bedraad.

Benzine, hydraulisch of elektrisch? Liggen of staan? Houtkloofmachine met aftakas? Een splijtkracht tussen 4 en 30 ton is mogelijk. De hydraulische houtkloofmachines hebben de hoogste splijtkracht. In verschillende testportalen toont de houtkloofmachine test aan dat de horizontale houtkloofmachine overtuigender is.
Met een hydraulische houtkliever is het onderhoud eenvoudiger en veel probleemlozer dan met een elektrische houtkliever.
Hydraulische houtkloofmachine of elektrische houtkloofmachine?
Met de hydraulische pomp wordt de splijtwig door het hout geperst. Dit proces lijkt moeiteloos te verlopen dankzij de kracht van het hydraulische systeem. Een voordeel van de hydraulische houtkliever is dat de motor niet heet loopt in vergelijking met een houtkliever met directe elektromotoraandrijving.

Benzine Houtkliever of elektrische houtkloofmachine?
Op welke houtkloofmachineversie moet u vertrouwen. Op een benzinehoutkloofmachine of beter nog op een elektrisch model? Elektrische of verbrandingsmotor, een kwestie die afhankelijk is van de plaats van gebruik en de beschikbare energiebron.
Als u de machine alleen voor huishoudelijk gebruik gebruikt, zult u zeker goed bediend worden met een eersteklas elektrische machine.

Welke olie wordt gebruikt voor een houtkloofmachine? Een houtkloofmachine moet altijd optimaal gesmeerd zijn. Daarom mag een hoogwaardige hydraulische olie niet ontbreken. De belangrijkste taak van hydraulische olie is het optimaal overbrengen van het vermogen.
De houtblokkensplijters kunnen worden aangepast met speciale accessoires. Verlengingen zoals kabellieren, transportbanden, splijtwig en splijtwigverlengingen kunnen nuttig zijn.