sportwacht

Test & vergelijk sportwacht

Het beste sporthorloge 2022 in vergelijking

Een sporthorloge is een horloge dat bijzonder geschikt is om iemand te begeleiden tijdens het sporten en belangrijke gegevens te verzamelen om de voortgang van de training vast te leggen. Naast de Bluetooth-verbinding met de smartphone bevatten deze functies de stappenteller en de activiteitstracker.

Een sporthorloge werkt meestal in combinatie met een smartphone, die een app gebruikt om gegevens over de activiteit, het calorieverbruik en, in sommige modellen, de hartslag te evalueren om een grafische weergave van de dagelijkse routine of het deel van de dag te verkrijgen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de dagelijkse routine of individuele delen van de dag te optimaliseren om zo sneller fitnessdoelen te bereiken. Sommige sporthorloges kunnen ook zonder smartphone worden bediend, zodat de smartphone niet in de buurt hoeft te zijn als er bijvoorbeeld wordt gesport.

De toepassingsgebieden voor sporthorloges zijn talrijk en gevarieerd. Ze variëren van de normale controle van de eigen activiteit in het dagelijks leven tot het gebruik als trainingspartner. Door deze gegevens kan het leven of de training zodanig worden beïnvloed dat de fysieke doelen altijd centraal staan, waardoor sporthorloges vooral populair zijn bij actieve mensen.

Een sporthorloge is nodig voor iedereen die zijn activiteiten wil meten om zich aan te passen aan zijn of haar fysieke doelen. Dit wordt voornamelijk gedaan door het bewegingsprofiel dat door het sporthorloge wordt vastgelegd. Op basis van deze gegevens kan een app bepaalde adviezen geven over Bied verbetering aan. Door deze evaluatie op basis van feiten zijn sporthorloges vooral populair bij sporters die hun trainingsvoortgang willen bijhouden.

Koop onze Top 10 – sporthorloge

Er zijn in principe twee verschillende soorten sporthorloges. Ten eerste de variant waarbij het sporthorloge via Bluetooth is gekoppeld aan de smartphone, en ten tweede de variant die ook zonder smartphone werkt. De varianten met smartphone-app bieden ook extra functies, zoals de bediening van de afgespeelde muziek, wat voordelig is bij het joggen tegen een sporthorloge dat onafhankelijk van de smartphone wordt bediend, omdat de smartphone niet mee hoeft te worden genomen.

Het toepassingsgebied voor sporthorloges is, zoals de naam al aangeeft, sport. Dit komt omdat deze sporthorloges niet alleen de tijd registreren, maar ook andere belangrijke gegevens die belangrijk kunnen zijn voor de training.

Een goed sporthorloge moet aan verschillende eisen voldoen om goed te kunnen scoren in onze sporthorlogetest. Enerzijds is duurzaamheid en waterbestendigheid een belangrijk punt, omdat tijdens het sporten naast zweet en water ook andere fysieke krachten aan het werk kunnen zijn die het sporthorloge moet kunnen weerstaan. Een ander belangrijk punt is het functionele bereik, dat varieert afhankelijk van het toepassingsgebied.

De voordelen van een sporthorloge liggen voor de hand. Met de verzamelde gegevens kunt u uw training, uw slaap of uw hele dagelijkse leven efficiënter maken en zo sneller vooruitgang boeken. Het nadeel van een sporthorloge is dat het ook van stroom moet worden voorzien, omdat de batterij meestal maar een paar dagen meegaat. De batterij van smartphones loopt ook sneller leeg omdat de Bluetooth-verbinding moet worden onderhouden en er voortdurend gegevens worden verzonden.

Bij de aankoop van een sporthorloge moet u er vooral op letten dat het sporthorloge in uw eigen behoeften voorziet en dat de gegevens die u echt nodig hebt, worden verzameld. Bovendien moet u ervoor zorgen dat het sporthorloge compatibel is met het sporthorloge om de vereiste apps te kunnen gebruiken voor de evaluatie.

Sporthorloges worden nu veel gebruikt. In de afgelopen jaren hebben ze echter aan functionaliteit gewonnen. De huidige modellen geven de huidige tijd en de stappenteller weer, evenals de polsslag van de drager, wat optimaal is voor het trainen met de juiste hartslag.

De markt voor sporthorloges is zeer concurrerend, zodat veel fabrikanten zich proberen te onderscheiden in deze markt. Onder hen bevinden zich horlogefabrikanten zoals bijvoorbeeld Fossil, maar ook fabrikanten uit de smartphone-niche die hun kennis op dit gebied gebruiken. Onder hen zijn bijvoorbeeld Samsung, Sony en Apple.

De toonaangevende fabrikant op het gebied van sporthorloges is Apple. Dit komt omdat de sporthorloges van deze fabrikant al in de vierde generatie beschikbaar zijn en door middel van verschillende toepassingen optimaal kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Bovendien bieden deze sporthorloges de meest innovatieve technologie op het gebied van integratie in het dagelijks leven.

U kunt uw sporthorloge in een speciaalzaak kopen, dat klopt, maar de speciaalzaak biedt slechts een beperkt assortiment, dus dat het internet in dit opzicht een voordeel heeft, aangezien het volledige aanbod van sporthorloges alleen op het internet beschikbaar is. Daarnaast maakt men winst op het internet via de bestaande klantreviews, die u een beter beeld kunnen geven. Daarom heeft kopen op het internet de voorkeur.

De geschiedenis van het sporthorloge is nog relatief jong, maar de ontwikkeling is zeer snel gegaan, zodat een sporthorloge tegenwoordig bijna elke taak kan uitvoeren zonder de smartphone uit de zak te hoeven halen. De prijzen van het sporthorloge lopen sterk uiteen en liggen momenteel tussen 30€ en 600€. Opgemerkt moet worden dat de duurdere modellen meestal veel functies hebben, terwijl de goedkopere modellen alleen als stappenteller kunnen worden gebruikt.

Handige accessoires voor sporthorloges zijn bijvoorbeeld verschillende armbanden, die kunnen worden geruild voor verschillende gelegenheden om het sporthorloge aan te passen aan de outfit. Bovendien wordt een kogelvrije glasfolie aanbevolen om het display te beschermen.

Alternatieven voor sporthorloges zijn fitnesstrainers die u bij elke beurt monitoren en begeleiden. Omdat dit soms onaangenaam kan zijn en veel meer kost dan een sporthorloge, is het niet raadzaam als u de oefeningen al onder de knie heeft.