Steenzaag

Hardmetaal getipt steenzaag voor reciprozaag
LinkHardmetaal getipt steenzaag voor reciprozaag*
VerfügbarkeitVersand nach: Worldwide
Preis € 25,80
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Hardmetaal getipt steenzaag voor reciprozaag
VerfügbarkeitVersand nach: Worldwide
€ 25,80
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Steenzaag

Wat is een steenzaag?

Een steenzaag is een zaag die speciaal is ontworpen voor het zagen van stenen. Hiervoor heeft het een geschikt zaagblad dat door het betreffende materiaal kan snijden. Er zijn verschillen tussen zagen voor natuursteen en zagen voor bouwstenen, omdat beide materialen meestal een verschillende consistentie en samenstelling hebben.

Er zijn zowel handzagen als gemotoriseerde versies. Deze laatste worden vandaag de dag het meest gebruikt, omdat bijna niemand nog de moeite doet om stenen met een handmodel te knippen. De zagen kunnen worden gekocht in verschillende maten, zodat verschillende soorten steen kunnen worden gezaagd.

Eisen aan een goede steenzaag

Een goede steenzaag moet in de eerste plaats gemakkelijk te bedienen zijn. De functie ervan moet zelfverklarend zijn, zodat de gebruiker niet lang hoeft na te denken over de juiste instellingen.

De De zaag moet ook gemakkelijk te reinigen zijn en voorzien zijn van alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen. Vooral modellen uit Aziatische landen kunnen de bijbehorende normen niet bijhouden, dus we kunnen het kopen ervan alleen maar afraden.

Het vermogen moet ook in een overeenkomstige waarde zijn, omdat er een bepaald minimumvermogen nodig is om steen te hakken. Als de zaag dit niet heeft, is het mogelijk dat het zaagblad in het midden van de zaagsnede wiggen of dat er helemaal geen effect te zien is.

Tot slot moet het zaagblad gemakkelijk te verwisselen zijn, zodat het werk snel kan worden hervat en niet lang hoeft te worden onderbroken.

Toepassingsgebied van de steenzaag

De steenzaag wordt vooral gebruikt op bouwplaatsen, omdat er meestal veel verschillende soorten steen zijn om mee te werken. In de meeste gevallen wordt het gebruikt om stenen in de juiste maat te snijden voor het bouwen. De zaag kan echter ook gebruikt worden voor artistieke projecten met natuursteen. Dit komt omdat het in bepaalde vormen kan worden gesneden, zodat het kan worden gebruikt voor speciale projecten.

In de particuliere sector komt de steenzaag – zoals de steenzaagproef heeft aangetoond – minder vaak voor. Dit is voornamelijk te wijten aan We kwamen er achter dat de meeste mensen zelden stenen snijden en dat de huiselijke flex met een snijschijf meestal voldoende is voor dit doel.

Onze Top 10 – steenzaag

Nr. 1
Hardmetaal getipt steenzaag voor reciprozaag
Kundenbewertungen
Hardmetaal getipt steenzaag voor reciprozaag*

Hardmetaal getipt steenzaag voor reciprozaagTotale lengte (mm): 305
<br>Werken lengte (mm): 260Objectnummer : 10154100 Copyright © 2017 Kutlu Deutschland GmbHdewabit

 Preis: € 25,80 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke alternatieven voor een steenzaag zijn er?

In de steenzaagtest hebben we ook naar alternatieven gezocht en deze keer hebben we ze snel gevonden.

Het belangrijkste alternatief voor de steenzaag is de reeds genoemde flex. Dit kan hetzelfde effect bereiken met een geschikte snijschijf en maakt ook veel fijnere sneden mogelijk, zodat nauwkeuriger vakmanschap kan worden bereikt. Zeer grote stenen kunnen echter niet met dit apparaat worden gesneden. Hier is ofwel een speciale flex of een steenzaag nodig.

Een andere methode is een mobiele lintzaag voor stenen. Deze systemen werken op dezelfde manier als de stationaire modellen. Ze hebben een geïntegreerde watertank voor de koeling, zodat de band niet warm kan lopen. Met deze zaag is het meestal mogelijk om grote stenen in de lengte te zagen, mocht dit nodig zijn. Het gebruik is echter alleen geschikt voor dergelijke doeleinden. Voor het eenvoudig zagen kan de steenzaag in ieder geval gebruikt worden.

Welke fabrikanten van steenzagen zijn er?

lang=“zxx“align=“links“De belangrijkste fabrikant op het gebied van steenzagen – we kwamen er in de steenzaagproef achter – is Dingler. Dit bedrijf produceert al vele tientallen jaren gereedschap en heeft een enorme schat aan ervaring opgedaan op dit gebied. Vandaag de dag zijn er talloze modellen die bij deze fabrikant kunnen worden gekocht.

Aan de andere kant mag de onderneming Bosch niet buiten beschouwing worden gelaten voor de thuismarkt. Hoewel deze apparaten iets minder krachtig zijn, zijn ze ook geschikt voor gebruik op bouwplaatsen, maar ook voor particulieren, omdat de prijzen hier veel betaalbaarder zijn.

Innovaties op het gebied van steenzagen

Innovaties op dit gebied zijn ook een tamelijk langzaam proces. Een van de redenen hiervoor is dat veel modellen steenzagen zich over een lange periode hebben bewezen. Onder het motto „Never touch a running system“ worden innovaties daarom maar heel langzaam of bijna niet op de markt gebracht.

Toch zijn er enkele veranderingen die zich waarschijnlijk in de toekomst zullen voordoen. De digitalisering dringt ook door in de wereld van deze machines, zodat de nieuwste modellen worden uitgerust met een soort scherm waarmee het verloop van de snede exact kan worden gevolgd. Van de nieuwste sensoren wordt verwacht dat ze de nauwkeurigheid nog verder verhogen, wat vooral belangrijk is voor gebruik in Een zeer nauwkeurig bereik is vereist. Maar waarschijnlijk zal men deze modellen nooit op een bouwplaats zien, hier zullen de normale en beproefde systemen waarschijnlijk in bedrijf blijven.

Voordelen bij het kopen van een steenzaag op het internet?

De aankoop van een steenzaag kan veel voordelen hebben als deze op het internet wordt gedaan. De prijs is hier de belangrijkste factor, want die kan iets lager zijn als je kijkt naar de aankoopprijs in de bouwmarkt.

Maar de echte koopjes zijn verborgen in veilingportalen. Daar kunnen steenzagen – zoals de steenzaagtest heeft aangetoond – voor heel weinig geld worden gekocht. Daarnaast is het zoeken ook geschikt voor bedrijven, omdat het vaak bedrijven zijn die hun voorraden sorteren, zodat de apparaten ook de juiste testzegels hebben.

Particulieren kunnen ook besparen op de verkoop van doe-het-zelfwinkels, want op het internet worden de magazijnen meestal tegen vrij gunstige voorwaarden opgeruimd.

Waar moet je op letten als je een steenzaag koopt?

Wie een goede steenzaag wil verwerven, moet bijzondere aandacht besteden aan de uitvoering. Dit zou in het bereik van meer dan 2000 watt moeten liggen, wil de zaag echt bruikbaar zijn. Bovendien moet het model gemakkelijk te reinigen zijn en dus gedemonteerd. Dit is de enige manier om te garanderen dat het werk snel kan worden voortgezet zonder dat er tijdrovende reinigingsprocessen nodig zijn. Tot slot moet de zaag ook traploos instelbaar zijn in de loopsnelheid, zodat verschillende materialen met dezelfde precisie kunnen worden gezaagd.

Nuttige accessoires voor steenzagen

In ieder geval moet u veiligheidshandschoenen dragen voor een steenzaag. Hierdoor wordt effectief voorkomen dat vingers of zelfs de hele hand worden afgesneden. Bovendien kan machine-olie die op het zaagblad wordt aangebracht, geen schade aanrichten. Hierdoor wordt de temperatuur aanzienlijk verlaagd, waardoor het blad langer meegaat.

[shortcode-variabelen slak=“youtube“]