stroombank zonne-energie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk stroombank zonne-energie

Iedereen weet dit, de nieuwere smartphones worden bij normaal gebruik snel leeg. Maar de gebruiker heeft niet altijd een stopcontact beschikbaar. Een Powerbank is hiervoor de ideale oplossing. Hier kunt u nagaan waar u op moet letten bij de aankoop van een Powerbank.

Een zonne-energiebank heeft zonnecellen die elektriciteit leveren voor het opladen van smartphones en andere elektronische apparaten. In de meeste gevallen laadt het zich ook op als de zon schijnt. Deze externe batterijen hebben het voordeel dat ze bijna overal kunnen worden gebruikt en direct stroom leveren. Ze zijn meestal niet veel groter dan de smartphone zelf en zijn daarom gemakkelijk te vervoeren. Het opladen werkt via een of meer USB-poorten.

Een goede powerbank moet minstens twee keer zoveel oplaadcapaciteit hebben als het op te laden apparaat. Dit garandeert dat het laadproces snel verloopt en indien nodig meerdere malen kan worden opgeladen. Ook de grootte van het zonnepaneel mag niet worden genegeerd. Als er een groter apparaat, zoals een laptop, mee moet worden opgeladen, dan moet er een groter paneel worden geopend. Een klein paneeltje is voldoende voor een smartphone of MP3-speler. In het beste geval heeft de Powerbank verschillende verbindingen voor I iPhone en Android. Het is aan te raden om een model te kiezen dat de laadstatus van het laadstation weergeeft via LED’s of een display. Als de Powerbank vaker buiten wordt gebruikt, moet deze Wees spatwaterdicht en schokbestendig. Er moet ook rekening worden gehouden met het materiaal van de zonnecellen. Zonnecellen van glas zijn minder robuust dan die van kunststof.

Een goede zonne-energiebank biedt de mogelijkheid om verschillende eindapparaten zoals smartphones, laptops, camera’s, tablets en iPads op te laden. De externe batterijen kunnen zowel op kantoor kort voor de vergadering worden gebruikt als in de vrije tijd om op elk moment beschikbaar te zijn.

Onze Top 10 – koop een powerbank met zonne-energie

Een alternatief voor een zonne-energiebank is de zonnelader. Zonne-opladers laden de mobiele telefoon direct op zonder dat er een Powerbank tussen zit. Ze hebben verschillende zonnepanelen. Deze modellen hebben een hoog rendement, maar zijn veel duurder in aanschaf.

De beste zonne-energie banken worden geproduceerd door Innoo Tech, Rav Power, X-DNENG, OLEBR en PLOCHY.

Nieuwere modellen zijn uitgerust met snellaadtechnologie en PowerIQ. PowerIQ detecteert de optimale laadsnelheid voor het apparaat en optimaliseert het laadproces automatisch.

Het assortiment dat online beschikbaar is, is veel groter dan in de winkels van de meeste elektronicadetaillisten. Het is ook gemakkelijk om verschillende modellen te vergelijken, wat u een beter overzicht geeft. Bovendien zijn de producten vaak ook goedkoper. In tegenstelling tot het kopen in een winkel, profiteert de koper van de beoordelingen van eerdere kopers. Zo kunnen fouten en teleurstellingen op voorhand worden vermeden. Ook hoeft u niet lang aan de kassa te blijven staan, dit brengt u direct voor de Geleverd aan uw deur.

Een belangrijke factor is de grootte van de zonnecellen. Het gebruik ervan hangt uiteindelijk af van dit. Grotere apparaten vereisen grotere panelen voor het opladen dan kleinere apparaten zoals smartphones. Er moet ook rekening worden gehouden met het gewicht, vooral als het apparaat moet worden vervoerd. Ook belangrijk is de laadcapaciteit, die van model tot model verschilt. Een beter model heeft minstens een laadcapaciteit van 10000 mAh (milliampère per uur). De capaciteit moet minstens twee keer zo hoog zijn als de accu van de smartphone zelf.

Bij gebruik buitenshuis moet robuustheid ook een belangrijke rol spelen. De teleurstelling is groot wanneer de Powerbank kapot gaat na een schok of contact met spatwater. Verder zijn er mogelijkheden voor bevestiging aan te bevelen. Zodat de Powerbank gemakkelijk aan de rugzak kan worden bevestigd tijdens het wandelen, bijvoorbeeld.

De verbindingen zijn ook belangrijk. Niet elk apparaat is geschikt voor elke smartphone, het kan zijn dat je een adapter nodig hebt. Extra accessoires zijn duur, dus u moet ervoor zorgen dat ze inbegrepen zijn wanneer u ze koopt. Ook praktisch is een display of LED voor de batterijstatus van de Powerbank, zodat u direct weet hoe lang u met de Powerbank kunt rondkomen.

Indien niet bij de levering inbegrepen, is het aan te raden om een adapter te kopen voor het opladen van verschillende apparaten, omdat Apple bijvoorbeeld een andere verbinding heeft dan Android. Een beschermhoes voor de Powerbank is ook een voordeel, want de Powerbank is beschermd tegen schokken en vuil tijdens het reizen. Er zijn al kleine zaklampen met USB-aansluiting die op de Powerbank kunnen worden aangesloten. Bovendien schaadt het om niet meer USB-kabels te hebben, want zo heb je een vervanger als er een kabel breekt.