Stroomstrip Hoofdslaaf

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Stroomstrip Hoofdslaaf

Wat is een Master Slave-doosstrook?

Een master-slave powerstrip helpt u om het stroomverbruik van de aangesloten elektrische apparaten te controleren. Het werkt vergelijkbaar met een stekkerdoos met een schakelaar. Bij een master-slave contactdoosstrip ontvangt u een schakelschema met de volgorde waarin de contactdozen zijn gedefinieerd en van stroom worden voorzien.

Een aangesloten apparaat wordt bepaald als het masterapparaat. Na dit Masterapparaat volgen de andere apparaten als Slave-modules. Dus als uw PC is aangesloten als Masterapparaat en u schakelt de PC uit, dan schakelt niet alleen de PC uit, maar ook de apparaten die zijn aangesloten op de Slave-aansluitingen, zoals de monitor en de printer.

De Master-Slave contactdoosstroken zijn verkrijgbaar in modellen waarbij u zelf het schakelschema in de contactdoos kunt definiëren en instellen. Zo kunt u bepalen in welk stopcontact het masterapparaat wordt gestoken.

Eisen voor een goede master-slave contactdoosstrip

Meester-slaaf De contactdoosstroken zijn meestal langwerpig en de afzonderlijke contactdozen staan op een rij achter elkaar. Er zijn echter ook modellen beschikbaar waarbij de stopcontacten in een ronde vorm zijn gerangschikt.

Socketstrip master-slave tests hebben aangetoond dat de stekkerdozenstrips van verschillende kwaliteit kunnen zijn. Bij de master-slave test van de contactdoosstrook werd bijzondere aandacht besteed aan de elektrische veiligheid, de oververhittingsbescherming en de isolatie. De contactdoosstroken moeten voorzien zijn van de CE-markering. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de veiligheid, met name voor contactdozen die buiten de EU worden vervaardigd.

Bij de master-slave tests van de contactdoosstroken werd er ook belang aan gehecht dat de contactdoosstroken een laag energieverbruik hebben voor hun eigen stroomvoorziening. Ze moeten gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen en moeten instructies hebben voor energiebesparend gebruik en latere verwijdering.

Master-slave contactdozenstrips met USB zijn zeer populair. De USB-stekker kan worden gebruikt voor de USB-kabel van de smartphone en kan ook dienen als master- of slave-apparaat. Een dergelijk model is vooral nuttig in combinatie met een PC.

Toepassingsgebied van de contactdoosstrook Master Slave

Master-slave contactdozenstrips zijn nodig wanneer verschillend apparaten moeten in serie worden aangesloten. Een dergelijk model kan ook worden gebruikt in combinatie met een schakelklok. Dit is vooral voordelig in de kersttijd, wanneer er sprookjeslampen rond het huis zijn geïnstalleerd. Om te voorkomen dat de lichtketens de hele nacht onnodig veel stroom verbruiken, kan er een timer worden aangesloten op de hoofdlampenketting. Wanneer de hoofdverlichtingsketting zichzelf uitschakelt, schakelen alle andere lichtkettingen ook uit. U hebt geen master-slave contactdoosstrip nodig om afzonderlijke apparaten aan te sluiten. Een contactdoosstrook met schakelaar is in dit geval voldoende.

Onze Top 10 – Power strip Master Slave

Welke alternatieven zijn er voor een master-slave socket strip?

Naast de master-slave contactdozenstrips met USB, zijn er ook modellen die zijn uitgerust met een afstandsbediening. De afstandsbediening wordt via de radio bediend, zodat u ook op een bepaalde afstand kunt bepalen welke apparaten moeten worden in- of uitgeschakeld. Voor het in- of uitschakelen van eenvoudige apparaten zijn er contactdoosstroken waar de stopcontacten afzonderlijk kunnen worden geschakeld. Met een master-slave contactdoosstrip kunt u met de afstandsbediening ook bepalen welk apparaat de master moet zijn.

U kunt ook een normale stekkerdoos gebruiken en de apparaten afzonderlijk in- of uitschakelen of, in het geval van een stekkerdoos met schakelaar, alle apparaten tegelijk in- of uitschakelen.

Welke fabrikanten van contactdoosstroken Meester-slaaf bestaat het?

In het volgende vindt u bekende fabrikanten van contactdoosstroken master-slave:

 • Schietstoel

 • Bachmann

 • Kopp

 • APC

 • Ehmann

 • Rittal

 • Hama

 • APSA

 • AS Zwabisch

 • stijl=“fontgrootte:medium;“>revolt

 • Belkin

 • GAO

 • Sygonix

 • REV Ridder

 • Vogel

 • TheBo

Innovaties op het gebied van de master-slave socket strip

Relatief nieuw zijn de „intelligente contactdoosstroken“. Bij dit model worden alle aangesloten apparaten, zowel master- als slave-apparaten, door een automatisch uitschakelapparaat volledig losgekoppeld van de stroomvoorziening, zonder dat ze via een netschakelaar moeten worden uitgeschakeld. Deze stekkerdoos bespaart dus nog meer energie dan de normale master-slave stekkerdoos, omdat er na het uitschakelen van de apparaten absoluut geen stroom wordt verbruikt.

Voordelen bij de aankoop van een master-slaaf op het internet

style=“font-familie:Verdana;„Kopen op het internet biedt u het voordeel dat u uw master-slave contactdoosstrip direct vanuit huis kunt bestellen, zonder dat u naar een consumentenelektronicawinkel of doe-het-zelfzaak hoeft te gaan. Met een paar klikken heeft u toegang tot het aanbod van alle fabrikanten. U heeft de mogelijkheid om de afzonderlijke stopcontactstroken en hun prijzen te vergelijken en het meest gunstige model voor u te vinden. Op veel testpagina’s vindt u informatie en tips over de aangeboden master-slave contactdozenstrips. En meestal zijn de aanbiedingen in online winkels veel goedkoper dan in lokale winkels.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een master-slave socket strip?

Kwaliteit van de master-slave contactdoosstrook

Bij de aankoop van een master-slave contactdoosstrip moet u vooral letten op de kwaliteit van de gebruikte materialen en de afwerking. Contactdoosstroken van kunststof zijn meestal goedkoper dan die van metaal.

Totaal vermogen van de contactdoosstrook

Voordat u koopt, moet u weten welke apparaten u in de contactdoosstrook wilt steken. De contactdoosstrook is meestal ontworpen voor 3500 watt. Het totale vermogen van de apparaten mag dit aantal niet overschrijden.

<puitlijnen=“links“<spanstyle=“color: #000000;“>Veiligheidskenmerken

De master-slave contactdoosstrip dient te zijn voorzien van dezelfde veiligheidskenmerken als een normale contactdoosstrip. In ieder geval moet de contactdoosstrook voorzien zijn van een CE-markering. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan overspanningsbeveiliging, vooral bij gebruik met een PC. Het zorgt ervoor dat de apparaten worden beschermd tegen sterke spanningsschommelingen. Sterke spanningsfluctuaties worden bijvoorbeeld veroorzaakt door een blikseminslag. Zonder overspanningsbeveiliging kan er een kortsluiting ontstaan. De aangesloten apparaten zijn oververhit en beschadigd. In dit geval kunnen belangrijke bestanden op de PC worden vernietigd.

Een FI-zekering op een master-slave contactdoosstrip is ook belangrijk. De RCD-zekering is een schakelaar op de stekker die de volledige contactdoosstrip uitschakelt zodra er veel vocht in het stopcontact zit. Op deze manier zou de master-slave contactdoosstrip worden beschermd, zelfs als deze bijvoorbeeld in de reinigingsemmer zou vallen.

Een netfilter kan ook nuttig zijn. Het voorkomt kleine schommelingen in het frequentiebereik. Het zorgt ervoor dat er geen storende brom of lawaai wordt gegenereerd.

Handige accessoires voor een master-slave socket strip

Hetzelfde geldt als de master-slave contactdoosstrip gebruikt moet worden voor de TV, CD-speler en andere bijbehorende apparatuur.

Een verlengsnoer kan ook nuttig zijn als het snoer op de stekkerdoos niet lang genoeg is om het dichtstbijzijnde stopcontact te bereiken.