Maaimachine

Einhell Maaimes voor GE-EM 1536 HW M Vervangingsmes Maaimachine MaaimessenEinhell Maaimes o.a. GC-PM 51/2 S HW/GC-PM 51/2 S HW SE Maaimachine Mes MessenOld print Reaper Lawn mower maaimachine grasmaaier 1910 antique
LinkEinhell Maaimes voor GE-EM 1536 HW M Vervangingsmes Maaimachine Maaimessen*Einhell Maaimes o.a. GC-PM 51/2 S HW/GC-PM 51/2 S HW SE Maaimachine Mes Messen*Old print Reaper Lawn mower maaimachine grasmaaier 1910 antique*
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NLLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NLLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 17,55
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 31,28
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 12,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Einhell Maaimes voor GE-EM 1536 HW M Vervangingsmes Maaimachine Maaimessen
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 17,55
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Einhell Maaimes o.a. GC-PM 51/2 S HW/GC-PM 51/2 S HW SE Maaimachine Mes Messen
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 31,28
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Old print Reaper Lawn mower maaimachine grasmaaier 1910 antique
VerfĂŒgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 12,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Maaimachine

De beste maaimachines 2022 in vergelijking

Wat is een maaimachine?

Zonder de hulp van een mens kan de maaimachine zich zelfstandig over het gazon bewegen. In vergelijking met een conventionele grasmaaier is de robot veel kleiner en dus wendbaarder, zelfs op kleinere gazons.

Hoe werkt een maaimachine?

Omdat de gazonmaaier zonder hulp van een persoon door het gazon kan rijden, heeft hij veel sensoren nodig. Sommige externe hulpmiddelen zijn bepalend voor de beperking. Bovendien functioneren de robots volgens diverse testrapporten en vergelijkingen als mulchers. Het gemaaide gras, dat zwaar is versnipperd, blijft direct op het gras liggen. Daarom hoeft het niet te worden weggegooid, maar dient het tegelijkertijd als meststof. De stekken voorzien de groeiende weide van voedingsstoffen. Hierdoor ontstaat een weelderige groene en zeer dichte graszode.

Toepassingsgebieden van een maaimachine

De gazonmaaier kan gebruikt worden op het gazon van een privé- of gehuurde tuin. Het kan echter ook worden gebruikt op commerciële gazons. Afhankelijk van het model kan het gazon tussen de 200 en 800 vierkante meter zijn.

Wie heeft er een maaimachine nodig?

Iedereen die zich liever ontspant of geen tijd heeft om het gazon rond het huis te maaien, heeft een gazonmaaimachine nodig. Maar de robot is ook geschikt voor diegenen die fysiek niet in staat zijn om het gazon te onderhouden met een klassieke maaier.

Koop onze Top 10 – Maaimachines

Nr. 1
Einhell Maaimes voor GE-EM 1536 HW M Vervangingsmes Maaimachine Maaimessen
Kundenbewertungen
Einhell Maaimes voor GE-EM 1536 HW M Vervangingsmes Maaimachine Maaimessen*

Einhell Maaimes voor GE-EM 1536 HW M Vervangingsmes Maaimachine Maaimessen
Dit Einhell maaimes is de beste vervanging voor het oude mes in uw grasmaaier. Het mes levert altijd uitstekende prestaties, waardoor uw gazon er strak, mooi en gezond uit blijft zien. Dit maaimes is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, waardoor het zeer duurzaam is. Het scherpe mes van Einhell heeft een totale ...

 Preis: € 17,55 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Einhell Maaimes o.a. GC-PM 51/2 S HW/GC-PM 51/2 S HW SE Maaimachine Mes Messen
Kundenbewertungen
Einhell Maaimes o.a. GC-PM 51/2 S HW/GC-PM 51/2 S HW SE Maaimachine Mes Messen*

Einhell Maaimes o.a. GC-PM 51/2 S HW/GC-PM 51/2 S HW SE Maaimachine Mes Messen
Dit Einhell maaimes is de beste vervanging voor het oude mes in uw grasmaaier. Het mes levert altijd uitstekende prestaties, waardoor uw gazon er strak, mooi en gezond uit blijft zien. Dit maaimes is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, waardoor het zeer duurzaam is. Het scherpe mes van Einhell heeft een tot...

 Preis: € 31,28 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Old print Reaper Lawn mower maaimachine grasmaaier 1910 antique
Kundenbewertungen
Old print Reaper Lawn mower maaimachine grasmaaier 1910 antique*

MĂ€hmaschinenOld print from 1910.Size leaf: ca. 15 * 24,5 cm.Size picture : 13 * 21 cm.Good paper,print on reverse.Priority shipping worldwide.Condition- in good condition.- Please have a look at the pictures!This print would be great for framing.   a17

 Preis: € 12,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke soorten maaimachines zijn er?

Er zijn gazonmaaimachines met of zonder grensdraad. Robots met grensdraad verlaten de tuin niet als deze niet volledig omheind is. De kabel moet echter wel worden gelegd voordat het apparaat wordt gebruikt. Maaimachines zonder grensdraad kunnen daarentegen alleen worden gebruikt in volledig omheinde tuinen. Het is niet nodig om de kabel te leggen.

Toepassingsgebied van de maaimachine

Wat het toepassingsgebied betreft, kan het vorige punt Toepassingsgebieden van een maaimachine als leidraad worden gebruikt.

Eisen aan een goede maaimachine

Goed vakmanschap op een grasmaaierrobot is net zo belangrijk als een bijgevoegde handleiding die duidelijk is geformuleerd in begrijpelijk Duits of een andere gewenste taal. Bovendien rijst de vraag of het apparaat intuĂŻtief kan worden geprogrammeerd, of het opstarten zonder problemen kan worden uitgevoerd, hoe eenvoudig het is om te monteren, hoe hoog de prestaties en de looptijd van de batterij en de oplaadtijd zijn. Ook aan de puntveiligheid moet worden gedacht. Alle genoemde criteria zijn te lezen in klantrecepten en testresultaten over verschillende robots.

Voor- en nadelen van een maaimachine

Voorafgaand aan de aankoop wordt in onze Maehroboter Test ook telkens de voor- en nadelen uitgelegd.

– Voordelen
Veel moderne gazonmaaimachines keren na het maaien automatisch terug naar het laadstation. De batterij is dan in korte tijd weer volledig opgeladen. Dit betekent dat het apparaat weer snel klaar is voor gebruik en het maaiproces kan voortzetten. In vergelijking met een benzine grasmaaier is een maaimachine stil op de weg. Het kan dus ook in de vroege ochtend, op zon- en feestdagen zonder problemen worden gebruikt. Bovendien hoeft de robot niet te worden bijgetankt. Bovendien zijn er geen schadelijke uitlaatgassen tijdens het gebruik. Bovendien zijn de onderhoudskosten bijzonder laag.

– Nadelen
In tegenstelling tot een conventionele grasmaaier, wanneer u een Maairobots met kosten in het viercijferige bereik. Bovendien is de robot niet geschikt voor weiden met veel gaten, oneffenheden of zeer steile hellingen. Ondanks de technische vooruitgang is het mogelijk dat er tijdens het gebruik storingen optreden.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een maaimachine?

Voordat u een nieuwe gazonmaaier koopt, is het raadzaam om over een aantal zaken na te denken. Zo vermijdt u teleurstellingen en dure fouten als de robot niet aan uw verwachtingen voldoet.

Uitrusting en extra’s

Als u een bepaald apparaat zeer interessant vindt, moet u de bijgeleverde accessoires eens goed bekijken. Terwijl op sommige maaimachines de extra’s vrij zeldzaam zijn, komen andere modellen met veel accessoires. Bovendien is het belangrijk om op voorhand te weten hoe duur een nieuwe mesvervanging is en wat een nieuwe batterij of lader kost. Verder is het raadzaam om na te gaan of wielen of andere slijtdelen rechtstreeks bij de fabrikant kunnen worden besteld.

GebiedsuitgangElke leverancier voegt informatie toe aan de verschillende apparaten. Deze informatie heeft onder andere betrekking op de gebiedsoutput. Sommige bedrijven verdoezelen deze informatie echter, omdat ze vaak hogere waarden geven, die geenszins accuraat zijn. Dit komt ook omdat de aard en de hoogte van het groengebied een doorslaggevende invloed heeft op de oppervlakteoutput. Er kan echter worden aangenomen dat de werkelijke oppervlakte-output gemiddeld zo’n 20 procent lager is dan de opgegeven waarde.

Aard van de tuin
Natuurlijk is het ook belangrijk om een model te kiezen dat past bij de kenmerken van uw eigen tuin. Voor een grote tuin heeft u een maaimachine met een zeer krachtige accu nodig. In kleine groene gebieden is een compact formaat en een hoge wendbaarheid belangrijker. Zijn er veel Als er struiken, bomen en andere obstakels zijn, is het raadzaam om een apparaat te kiezen dat geen grensdraad nodig heeft. Sensoren stellen de robot in staat om deze obstakels betrouwbaar te detecteren. Het rijdt dan om hen heen.

Innovaties op het gebied van maaimachines

In het algemeen is de trend naar slim wonen en slim wonen. Mensen die gebruik maken van gazonmaaimachines zijn mensen die graag hun tijdvensters verbeteren, werkstappen koppelen en delegeren aan apparatuur. Daarom staat de maaimachine bovenaan de lijst van slimme innovaties voor deze maaiers. Hier kan bijvoorbeeld de maairobot worden aangestuurd met een app of met de Alexa voice service.

Welke fabrikanten van maaimachines zijn er?

Er zijn veel leveranciers van gazonmaaimachines. In het volgende zullen we ons concentreren op de bekende fabrikanten die zich in het dagelijks leven hebben bewezen.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van maaimachines

Husqvarna
Het Zweedse bedrijf is een pionier op het gebied van gazonmaaimachines. Dit bedrijf lanceerde de eerste maaimachine ter wereld. Omdat het model zeer populair bleek te zijn en voortdurend werd ontwikkeld, bracht Husqvarna vele opvolgers uit, zoals de Automover 305.

Gardena
Husqvarna heeft ook een meerderheidsbelang in Gardena GmbH. Dit laatste bedrijf staat ook bekend om zijn hoogwaardige gazonmaaimachines. Het is daarom de moeite waard voor Husqvarna-fans om ook de Gardena-robots van dichtbij te bekijken.

Wolf GerÀte GmbH
Een van de bekendste leveranciers in Duitsland is Wolf GerÀte GmbH, die al bijna 100 jaar met succes tuinmachines aanbiedt. Om op de markt te kunnen blijven bestaan, biedt het bedrijf ook gazonmaaimachines aan.

Bosch
Bosch is ook een Duitse onderneming die naast consumptiegoederen ook huishoudelijke en tuintoestellen voor andere sectoren produceert, waaronder de verpakkings- en de bouwsector. Dit zijn onder andere maaimachines, die zeer populair zijn, en de Bosch Idego.

Internet versus gespecialiseerde handel: Waar kan ik mijn maaimachine het beste kopen?
Er zijn verschillende argumenten voor of tegen het kopen op het internet. Hetzelfde geldt voor de aankoop bij een vakhandelaar. Meer details vindt u hier.

Een maaimachine kopen in een speciaalzaak

Het is belangrijk dat u, als u ter plaatse een grasmaaierrobot wilt kopen, een bezoek brengt aan een speciaalzaak die gespecialiseerd is in deze apparaten. Omdat het een doe-het-zelfzaak vaak aan de nodige expertise ontbreekt. Bovendien is het productaanbod bijzonder beperkt. Bij de aankoop van een maaimachine in een speciaalzaak profiteert u van individueel advies. Bovendien kan men het gewenste model testen en vergelijken. Veel vakhandelaren bieden ook de mogelijkheid om de robot door een medewerker in hun eigen tuin te laten installeren. Daarom hoef je geen hotline te bellen als je problemen hebt. Het nadeel van de vakhandel is echter dat de keuze vaak niet zo breed is als online. Door de huur en andere kosten die ontstaan bij het handelen ter plaatse zijn de robots vaak duurder.

Gazonmaaierrobots kopen op het internet

Hulp bij de installatie van de maaimachine wordt meestal alleen geboden door een uitgebreide handleiding. Het is echter ook mogelijk om de servicehotline te bellen als het apparaat online moet worden aangeschaft. Bovendien profiteert u bij de online aankoop van onafhankelijke productrapporten van testportalen of privé-klantenreviews. Dit maakt de keuze voor het juiste model veel gemakkelijker. Bovendien zijn er veel gedetailleerde prijsvergelijkingen online. Zodra de keuze voor een bepaald model is gemaakt, heeft men de mogelijkheid om de prijzen van verschillende fabrikanten te vergelijken. Hier kunt u dan gewoon kopen bij de goedkoopste webshop. Zelfs op het internet profiteert u van het wettelijke herroepingsrecht. Het is mogelijk om de Maaimachine te selecteren en vervolgens 14 dagen te testen. Als het apparaat niet aan de eisen voldoet, kan het eenvoudigweg worden geretourneerd. Dit is niet mogelijk bij aankoop bij een vakhandelaar. Vanwege de vele voordelen raden wij daarom aan om de maaimachine op het internet aan te schaffen.

Wetenswaardigheden & gids voor de maaimachine

In het verdere verloop van de tentoonstelling is er interessante informatie te vinden over de geschiedenis, maar ook over cijfers, gegevens en feiten met betrekking tot de gazonmaaimachine.

– Het verhaal
De maaimachine heeft zijn oorsprong in Zweden. In 1995 bracht het bedrijf Husqvarna de eerste automatische machine op de markt. Het bedrijf bracht deze nuttige tuinhulp op de markt onder de naam Solarmower. Dit kwam omdat de eerste grasmaaierrobot ter wereld niet werd aangedreven door een oplaadstation, in tegenstelling tot het huidige tuingereedschap. Het kreeg elektriciteit van het zonlicht. Op dat moment kostte de robot het equivalent van minstens 5.500 Duitse mark. Eerder bevoorrechte consumenten waren eigenaar van het model. Pas na drie jaar vond Husqvarna een andere grasmaaierrobot uit, de Automower. De Automower kon zijn eigen laadstation bezoeken en zijn lege accu opladen.

– Cijfers, gegevens, feiten
Vandaag de dag maken deskundigen vaak ruzie over welke van de twee Husqvarna-versies eigenlijk de eerste maaimachine ter wereld is. Wat het antwoord ook is, deze modellen waren fundamenteel anders dan andere maaiers die destijds beschikbaar waren: De robotmaaiers maaien het gras slechts enkele millimeters, maar idealiter elke dag. Benzine grasmaaiers daarentegen worden slechts één of twee keer per maand gebruikt. Ze knippen het gazon enkele centimeters terug. Husqvarna werd geïnspireerd door de natuur bij het ontwerpen van de gazonmaaimachines. Het groengebied wordt ook voortdurend met enkele millimeters ingekort door grazende dieren. Dit zorgt voor een ideale verzorging van het gazon. Tot vandaag heeft geenszins veel veranderd in deze originele manier van functioneren van de maaimachines. De huidige modellen zijn ook in staat om het laadstation zelfstandig te bezoeken. Daar wordt de batterij opgeladen voordat de robots het gazon blijven verzorgen. De oplaadtijd van de accu is noodzakelijk en bedraagt normaal gesproken 50 tot 120 minuten. Daarna zijn veel gazonmaaimachines tussen de 50 en 90 minuten bezig met het inkorten van het gazon. Hier snijden ze slechts enkele millimeters van de grassprieten af. Dankzij innovatieve technologieën kan de moderne apparatuur ook over hellingen onderhandelen en betrouwbaar obstakels opsporen, waardoor botsingen zoveel mogelijk kunnen worden vermeden.

– Prijzen: Hoeveel kosten maaimachines?
Gazonmaaimachines van bekende leveranciers, zoals Husqvarna en Wiper, kosten vaak zo’n 1.400 tot 2.000 euro. Sommige medium geprijsde robots zijn al verkrijgbaar voor ongeveer 1.100 euro. Voor een klein budget zijn Bosch apparaten geschikt, die vanaf ongeveer 770 euro kunnen worden aangeschaft.

Nuttige accessoires voor de maaimachine

Naast de gazonmaaimachine zijn ook de volgende extra’s beschikbaar, die onder andere geschikt zijn voor de werking en de opslag ervan

Opslag- en transporttoebehoren
Een handig extraatje is onder andere de gazonmaairobotgarage. Hoewel veel robots ook in slechte weersomstandigheden werken, is de garage een bescherming tegen regen en zon. Dit betekent dat de levensduur van de maaimachine dienovereenkomstig kan worden verlengd. In smalle tuinen kan muurveroudering nuttig zijn. In dit geval kan het apparaat aan de wandzijde worden gemonteerd wanneer het niet in gebruik is. Zo wint u extra ruimte op de grond. Voor een groot perceel met enkele gazons is ook een speciale draagtas aan te bevelen. Dit maakt het veel gemakkelijker om de maaimachine van het ene gazon naar het andere te transporteren. Ook het beschermt het apparaat tegen krassen en andere schade.

Afzonderlijke opzetstukken
Het maakt niet uit welke versie u kiest: …kunt u alle hulpstukken die u nodig heeft bij uw lokale dealer krijgen. Voor sommige varianten is onder andere een verwisselbare behuizing beschikbaar. Als uw eigen maaimachine enkele krassen of andere beschadigingen oploopt, is het mogelijk om een verwisselbare behuizing te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het tuingereedschap er weer als nieuw uitziet.

Extra’s voor de installatie
De leveringsomvang van veel gazonmaaimachines omvat al het betreffende materiaal voor de installatie. Als u speciale gadgets wilt of als het gazon bijzonder groot is, is het mogelijk dat er extra haken, connectoren en afdekdraden nodig zijn voor de installatie. In dit geval zijn de juiste accessoires rechtstreeks bij de fabrikant verkrijgbaar.

Onderhoudsaccessoires
De messen van de maaimachine moeten af en toe worden vervangen. Deze kunnen vaak worden besteld bij de leverancier van het betreffende model. Nieuwe wielborstelsets, batterijen, USB-kabels en kabelaansluitingen zijn echter ook inbegrepen in de accessoires. Tijdens het onderhoud van de gazonmaaier en na verloop van tijd blijken veel functies nuttig te zijn.

Alternatieven voor de maaimachine

Als alternatief voor de maaimachine heeft de conventionele grasmaaier zich bewezen. Deze kan elektrisch worden bediend met batterij of kabel of met benzine.