Superlijm

Test & vergelijk Superlijm

De beste superlijmen 2022 in vergelijking

Superlijmtest – kies het juiste product

In het hectische tempo van het dagelijks leven kan een ongelukje heel snel gebeuren, of het nu is dat het handvat van je favoriete beker afbreekt of dat een „heel belangrijk deel“ van een speeltje van de kleintjes kapot gaat. U kunt dit zeer snel repareren met superlijm. Superlijm mag in geen enkel huishouden ontbreken, deze allrounder lijmt weer zeer verschillende materialen aan elkaar. Voor grote oppervlakken heeft u echter een ander soort lijm nodig, superlijm is hier niet geschikt. Maar soms is het geen permanente oplossing, hitte en nattigheid kunnen de superlijm weer losmaken. Voor een snelle hulp is superlijm ideaal. Om er zeker van te zijn dat u het juiste product koopt, is er een superlijmproef gemaakt. De superlijmproef geeft u belangrijke informatie, dus u moet de superlijmproef lezen voordat u gaat kopen.

Superlijm – wat is het eigenlijk?

Binnen enkele seconden wordt een ongelukje verholpen, superlijm is geschikt voor diverse materialen. Het resultaat is echter altijd afhankelijk van de luchtvochtigheid, het kan langer duren voordat de lijm volledig is uitgehard. De lijmverbinding is echter niet permanent; als de temperatuur verandert, kan de lijmlaag weer loskomen van de lijm. Als u superlijm weer wilt verwijderen, gewoon omdat u op de verkeerde plaats bent blijven hangen, wordt aceton aanbevolen, dat meestal in elke nagellakverwijderaar zit. U kunt de lijm eenvoudig handmatig met water afvegen.

Onze Top 10 – superlijmaanbeveling

Het

er zijn vele soorten superlijm

Superlijm kan dun zijn, dus het is gemakkelijk aan te brengen in kleine voegen. Het kan echter gemakkelijk gebeuren dat er te veel lijm uit de buis komt, u moet deze snel verwijderen. Superlijm is ook verkrijgbaar in gelvorm, zodat u ook grotere openingen kunt verlijmen. Het is viskeus en dus gemakkelijk te doseren.

Waarop u moet letten bij de aankoop

Superlijm is alleen geschikt voor kleine oppervlakten, een klein ongelukje wordt snel verholpen. Maar het is geen permanente reparatie, na een bepaalde tijd zult u de gelijmde objecten zeker moeten vervangen. U kunt superlijm in gelvorm gebruiken of kiezen voor een dunne lijm. Welke superlijm u ook kiest, het heeft geen effect op de sterkte van de lijm.

De toepassingsgebieden zijn zeer verschillend, maar superlijm is in principe geschikt voor alle materialen. Het is belangrijk dat de verlijmde gebieden vet- en vuilvrij zijn. Veel fabrikanten bieden echter ook superlijmen aan voor hout, glas, kunststof, etc., ze zijn ontworpen voor een specifiek materiaal en kunnen zelfs gedeeltelijk in de vaatwasser worden gezet. Overigens zijn er ook speciale producten voor het vastzetten van schroeven.

De verpakking

Zeer omstreden is de verpakking van de superlijm, veel fabrikanten brengen de superlijm in kleine buisjes op de markt. Maar als de buis eenmaal is geopend, blijft de opening vaak aan elkaar plakken en is de superlijm niet meer bruikbaar. Dit is erg vervelend. Vloeibare superlijm is ook verkrijgbaar in een flesje, maar zorg ervoor dat er een mondstuk in het flesje zit dat een exacte dosering mogelijk maakt. Als het niet wordt opgenomen, kan de toepassing zeer moeilijk zijn. Sommige fabrikanten bieden ook speciale vormen aan, bijvoorbeeld sommige buizen hebben een patroon met kleine vleugelhendels, zodat de dosering gewoon zo.

Hoe gebruik je superlijm?

In het algemeen kunt u alle materialen verlijmen, maar het oppervlak moet altijd vrij zijn van stof en vet. Met glas en metaal zijn geen problemen te verwachten. Hout wordt altijd verlijmd met een gemengde samenstelling en met plastic is het afhankelijk van de ingrediënten van het plastic. Sommige thermoplasten, zoals PET, kunnen niet met superlijm worden verlijmd. Hoewel superlijm ook op medisch gebied wordt gebruikt, moet u toch afzien van „eerste hulp“-maatregelen met superlijm. Superlijm is hier niet voor bedoeld, het kan zelfs schade aan de ogen veroorzaken.

Koop je het op het internet?

Superglue repareert onmiddellijk kleine „ongelukjes“ met huishoudelijke artikelen, meubels of kinderspeelgoed, dus u moet altijd een fles of tube thuis hebben. Kijk maar eens rond op het internet, de prijzen zijn zelfs heel redelijk en de keuze is enorm. De online aankoop is erg handig, snuffel rustig door de vele winkels en plaats een bestelling. Veel winkels rekenen geen verzendkosten en binnen enkele dagen brengt de postbode de superlijm direct naar huis. De online aankoop is algemeen geaccepteerd, u kunt alle producten met elkaar vergelijken, de volgende winkel is met één klik te bereiken. Een vergelijking ter plaatse is bijna onmogelijk, je wilt zeker niet van de ene naar de andere winkel lopen. En zoals ik al zei, kun je veel geld besparen, omdat de producten hier veel goedkoper zijn dan ter plaatse.

De fabrikanten

Bekende fabrikanten van superlijm zijn Uhu, Pattex, Loctite, Tesa, enz. Dit zijn gerenommeerde fabrikanten en u kunt vertrouwen op een perfecte verwerking en goede kwaliteit.

Voor een snelle reparatie is superlijm gewoonweg onmisbaar, of de batterijdeksel van uw afstandsbediening nu kapot is of dat dat kinderen snel gerepareerd moeten worden. In een mum van tijd wordt een klein defect gerepareerd en kan het onderdeel jarenlang worden gebruikt.