slingertrainer

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk slingertrainer

De slingtrainer is een sportuitrusting die gebruikt kan worden voor holistische kracht- en duurtraining. Het maakt gebruik van de zwaartekracht, het evenwichtsgevoel en je eigen lichaamsgewicht.
De slingtrainer is oorspronkelijk ontworpen voor fysiotherapie in de jaren ’80. Daar werd het gebruikt voor patiënten na ongevallen of ernstige verwondingen, zoals gebroken benen, om ze weer fit te maken.
Vervolgens werd het bekend gemaakt aan het Amerikaanse leger. Ze waren op zoek naar een trainingsapparaat voor hun soldaten dat ze ook tijdens buitenlandse missies konden gebruiken. Natuurlijk moest het een apparaat zijn dat makkelijk mee te nemen was en natuurlijk zeer effectief.
Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de slingtrainer uit twee riemen met lussen die aan elkaar vastzitten of eindigen in lussen. Deze kunnen vrijwel overal worden bevestigd, het moet alleen nog worden verhoogd. En je kunt al beginnen met trainen.

De eisen aan een goede slingtrainer moeten hoog zijn. Het belangrijkste is een zeer goede kwaliteit van de banden, een hoog draagvermogen van hetzelfde en natuurlijk een goede afwerking van alle materialen. Want alleen als het vertrouwen in de trainer er is, kun je zonder zorgen en met plezier trainen. Met inferieure sling trainers is het risico op blessures ook zeer hoog. Want bij bijna alle oefeningen legt het gewicht van de banden veel druk op de banden.
Maar het is ook belangrijk om te letten op de bevestiging van de slingtrainer. Sommige systemen kunnen alleen aan de deur of alleen aan het plafond worden bevestigd. Maar er zijn er ook een paar, Beide zijn mogelijk.
Bij de bevestiging van de deur moet er natuurlijk ook op worden gelet dat dit geen schade aan de deur zelf veroorzaakt.
Verder moet erop worden gelet dat de handlussen en ook de scharnieren verstelbaar zijn. Op deze manier kan een goede slingtrainer precies op uw wensen worden afgestemd. Ook voor sommige oefeningen moeten de bandjes verstelbaar zijn, zodat ze correct kunnen worden uitgevoerd.
Voor beginners is het zinvol om de slingtrainer zonder katrol te kopen. Want met deze is de training moeilijker en alleen geschikt voor gevorderde en professionele gebruikers. Het risico op letsel is ook lager zonder de katrol, zodat het trainingssucces in het begin sneller wordt bereikt.

Onze top 10 sling trainers

De slingtrainer heeft een zeer divers toepassingsgebied. Bijna alle spiergroepen, zelfs de kleine, vaak vergeten spiergroepen, worden getraind. De focus ligt op het uithoudingsvermogen van de kracht en natuurlijk op de opbouw van de spieren. Omdat de training zowel met het eigen lichaamsgewicht als met de balans, respectievelijk de eigen onbalans, wordt gedaan, kunnen de trainingssuccessen vrij snel worden behaald.
In het begin moet u het rustig aan doen om letsel en schade aan de gewrichten te voorkomen.
Met de slingtrainer kunt u bijna overal trainen, omdat het apparaat nauwelijks ruimte nodig heeft en gemakkelijk te vervoeren is. Dit is vooral praktisch als u weinig ruimte in huis heeft. Het is ook mogelijk om buiten te trainen met de trainer. Het kan gemakkelijk worden bevestigd aan een boom in het park, bijvoorbeeld. En dan kun je beginnen met je training.
De oefeningen met de slingtrainer zijn ook zeer veelzijdig: je kunt ermee roeien, borstpers, kniebuigingen met één been of hangende knieschijven. Dit maakt het zeer gevarieerd en geschikt voor iedereen.

Er is geen alternatief voor de slingtrainer die net zo veel toepassingen heeft. Natuurlijk is er de mogelijkheid van zogenaamde Terra-banden, waarmee individuele oefeningen op een aangepaste manier kunnen worden gedaan. Deze Terra-banden zijn gemaakt van rubberachtig materiaal, maar ze zijn niet zo duurzaam als de sling-trainerbanden.
Anders is er de mogelijkheid om de spieropbouw en het uithoudingsvermogen te trainen op zogenaamde gewichtsstations. Dit kan in de fitnessstudio of thuis, als u zo’n apparaat koopt. Maar niet iedereen is een gymnastiekganger of heeft zelfs zoveel ruimte thuis. Daarom is de slingtrainer, veel trainingsmogelijkheden op weinig ruimte, een zeer goede keuze.

Inmiddels zijn er veel bekende fabrikanten die de slingtrainer in hun assortiment hebben opgenomen. Daarom is het nuttig om in een slingertrainertest na te gaan welk merk het beste heeft gepresteerd en of aan alle persoonlijke behoeften is voldaan.
De fabrikant TRX is degene die de slingtrainer verder heeft ontwikkeld en als eerste heeft opgenomen in hun assortiment van fitnessproducten.
Andere bekende fabrikanten zijn Adidas, aerosling of Variosling. Intussen hebben de discounters de slingtrainer echter ook in hun assortiment of als aanbieding. Een slingertrainertest laat zien of ze een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.

In de laatste slingertrainertest hebben de volgende modellen het beste gepresteerd:
eaglefit Sling Trainer exclusief(1,3), aeroSling elite(1,5), Variosling model 2016(1,7), Sporty Sling Trainer een sporttas een handig accessoire.