Tandpasta voor honden

Test & vergelijk Tandpasta voor honden

De beste hondentandpasta 2022 in vergelijking

Wat is een hondentandpasta?

Een hondentandpasta is vergelijkbaar met de tandpasta voor mensen, dit is ook om de mond van de viervoeters te beschermen tegen afzettingen, cariës, infecties en slechte adem. Er moet echter altijd een hondentandpasta worden gebruikt, bij voorkeur de tandpasta die in deze tandpastatest wordt gepresenteerd.
Tandreinigingsmiddelen voor de mens worden niet aanbevolen, deze bevatten te veel ingrediënten die de hond niet kan gebruiken, tot tijden dat honden de tandpasta inslikken, zodat het kan komen tot ernstige spijsverteringsproblemen tot allergieën.

Vereisten voor een goede tandpasta voor honden

Voor een goede tandheelkundige gezondheid, ook bij honden, moet aan verschillende eisen worden voldaan of moet bijzondere aandacht worden besteed aan deze criteria. De tandpasta voor honden moet niet alleen preventief werken tegen cariës en tandsteen, maar ook effectief zijn tegen tandplak. Plaque is de zachte, meestal gelige en vrij stevig hechtende tandplak, bestaande uit bacteriën, ook op de tanden van de hond. Plaque kan er ook voor zorgen dat het tandvlees van de hond niet meer strak tegen de tanden van de hond aan zit, waardoor de tanden los kunnen komen en er tandverlies kan optreden. Ook moet de hondentandpasta gemakkelijk te gebruiken zijn, zodat deze niet te dun maar ook niet te dik uit de tube kan worden aangebracht, bijvoorbeeld op het juiste gereedschap of op de vinger van de eigenaar voor het schoonmaken. Vooral omdat niet elke hond vanaf het begin enthousiast is… van het poetsen van de tanden, moet het schoonmaken van de tanden van de hond gemakkelijk zijn. Voor de hond, maar ook voor zijn baasje of maîtresse.
Samengevat zijn de criteria in de tandpastatest voor honden dat de tandpasta schoon, beschermend, preventief en gebruiksvriendelijk moet zijn.

Onze Top 10 – tandpasta voor honden

Toepassingsgebieden van de tandpasta voor honden

In principe moet de tandpasta voor honden minstens één keer per dag samen met de hond worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de dagelijkse voedselinname de voedselresten die zich tussen de tanden hebben genesteld, verwijdert. Of de tanden van de hond vaker of minder vaak worden gepoetst, d.w.z. elke twee dagen worden alleen de tanden van de hond gepoetst, hangt uiteindelijk af van de voeding van de hond. Hoe hoger de kwaliteit van het hondenvoer dat de hond eet, hoe beter de gezondheid van het gebit vaak is. Het kauwen van droogvoer is ook beter voor het gebit van de hond dan het eten van natvoer. Want bij droogvoer is er al een natuurlijke afslijting van tandplak en het zet ook veel minder neer dan bij nat en kleverig voedsel.
Met het poetsen van de tanden van de hond proberen we, net als bij de mens, de tanden zo lang mogelijk te beschermen en gezond te houden. Slechte adem, plaquette, tandsteen en cariës moeten worden vermeden.
Daarnaast kan parodontale aandoening, die ook bij honden kan voorkomen en kan leiden tot het verlies van een of meer tanden door de geliefde viervoeter.

Welke alternatieven zijn er voor tandpasta voor honden?

Aangezien helaas niet elke hond zich laat poetsen, ook al is het tandenpoetsen zoals aanbevolen aan de hond in de puppy-tijd getraind, zijn er gelukkig ondertussen tal van alternatieven voor de hond tandpasta rond toch de tandheelkundige gezondheid te kunnen ontvangen.
Laten we bekijken. Als een hond zijn tanden niet poetst, moet hij in ieder geval veel kauwen, omdat het speeksel, dat tijdens het kauwen wordt geproduceerd, het tandvlees en de tanden beschermt, zodat hij niet zoveel plak kan afzetten. Om het kauwen te stimuleren kan hoogwaardig droogvoer worden gevoerd of is het aan te raden om de hond een speciale tandheelkundige verzorgingsstaaf te geven in plaats van zijn tanden te poetsen. Deze stokken hebben de eigenschappen om de onaangename slechte adem van de hond te verminderen met bepaalde plantenextracten. De speciale vorm van de staafjes voorkomt ook dat er plak aan de tanden blijft kleven, zodat ze ook zonder direct tandenpoetsen met tandpasta een goede preventie zijn tegen tandsteen en cariës. Bovendien houden de meeste honden van de tandpasta, die veel beter is dan de tandpasta voor de hond.
Maar er zijn ook speciaal ontwikkelde sprays die in de mond van de hond worden gespoten en een film op het tandoppervlak achterlaten, zodat ook in dit geval veel minder tandplak en dus een voedingsbodem voor tandsteen en cariës kan bezinken.
We kunnen ook hondenspeelgoed aanbevelen dat de tanden schoonmaakt tijdens het spelen. Er zijn hier in dit gebied bijvoorbeeld hondenspeeltouwen van katoen of zelfs ringen van natuurrubber op deze kunnen de honden er zonder aarzeling op kauwen en dus hun tanden vrij van tandplak. Sommige van deze hondenspeeltjes smaken ook naar munt of leverworst, wat het speelgoed voor de hond nog aantrekkelijker maakt en ook de slechte adem vermindert.

Welke fabrikanten van tandpasta voor honden zijn het vermelden waard?

Aangezien de gezondheid van de tanden en dus het poetsen van tanden steeds belangrijker wordt voor hondenbezitters, groeit de markt voor tandpasta’s voor honden en de fabrikanten die tandpasta’s voor honden aanbieden.

Hieronder volgen de meest voorkomende fabrikanten van tandpasta’s, die ook te vinden zijn in vergelijkingen met hondentandpasta’s zijn:

Trixi
beaphar
Bogadent
GimDog
Virbac
Van nu af aan

Innovaties op het gebied van tandpasta voor honden

In plaats van eenvoudige tandpasta voor honden worden er nu steeds meer tandpasta’s met steeds meer verschillende smaken ontwikkeld en op de markt gebracht voor honden. In plaats van alleen de smaak van leverworst voor de hond, zijn er nu ook andere soorten vlees.
Ook de consistentie van de pasta is meer en meer aangepast, dus nu zijn niet alleen pasta’s beschikbaar, maar ook gels die gemakkelijk te gebruiken zijn, omdat ze makkelijker te verspreiden zijn in de mond van de hond.

Voordelen bij het kopen van tandpasta voor honden op het internet

Door het grote aantal fabrikanten en de verscheidenheid aan verschillende producten wat betreft toepasbaarheid en smaak voor de hond, is het voor de eigenaar niet altijd gemakkelijk om direct de juiste hondentandpasta te vinden.
Het internet dient dus vaak als beslissingshulp voor de eigenaar. Producten kunnen met elkaar worden vergeleken, bovendien zijn er tal van tandpastatesten voor honden.
Ook is er altijd de mogelijkheid om hondentandpasta te bestellen en deze gedurende een bepaalde periode uit te proberen en vervolgens terug te sturen naar de fabrikant, zelfs als je het niet lekker vindt of om andere redenen.
In principe biedt het internet een veel breder aanbod dan een enkele winkel kan bieden en de eigenaar hoeft niet van de ene naar de andere winkel te gaan als hij op zoek is naar een specifieke hondentandpasta en deze niet op voorraad is. Op het internet kan hij op elk moment van de dag of de nacht bestellen, omdat het voor hem het beste is om uit een zo groot mogelijk aanbod te kiezen.

Waarop letten bij het kopen van tandpasta voor honden?

Als u de tanden van uw hond wilt verzorgen en ze schoon wilt houden en een hondentandpasta wilt gebruiken, dan moet u op bepaalde punten letten. Een Hondentandpasta moet niet alleen schoonmaken, het moet ook preventief werken. Er moet voor worden gezorgd dat de tandpasta voor honden beschermt tegen cariës en tandsteen en ook tegen tandplak.
Het is ook belangrijk om te kiezen voor een zachte tandpasta met weinig ingrediënten. Net zo belangrijk is de smaak van de tandpasta voor de hond, als de hond de geur of smaak vanaf het begin afwijst, zal het poetsen van de tanden voor beide kanten geen plezier zijn. De tandpasta voor honden moet ook een antibacteriële werking hebben en bovendien een beschermend laagje op de tanden van de hond achterlaten na het poetsen, zodat er minder plak aan de tanden blijft kleven na het nieuwe eten.
De toepassing van het betreffende product volgens de instructies van de fabrikant moet ook altijd in acht worden genomen.

Handige accessoires voor hondentandpasta

Om de tanden van de hond te poetsen zijn er naast de hondentandpasta nog andere hulpmiddelen. In deze hondentandpastatest worden aanbevolen, zogenaamde vingerkootjes. Deze worden over de wijsvinger van de eigenaar getrokken en er wordt een beetje tandpasta op uitgespreid en vervolgens worden de tanden van de hond ermee gepoetst. Het kan natuurlijk ook gebruikt worden voor het borstelen, een speciale hondentandenborstel met een borstelkop aan beide zijden van het handvat. De tandenborstelkoppen hebben twee verschillende maten, dus de grotere borstel is beter voor het borstelen van de kiezen van de hond en de kleinere borstel is beter voor het borstelen van de voortanden. Er zijn ook handtandenborstels voor honden met dubbele kop, zodat de individuele tand optimaal kan worden omringd en effectief van alle kanten tegelijk kan worden gereinigd.
Vaak wordt de handtandenborstel van de hond samen met de tandpasta aangeboden.