Teerverwijderaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Teerverwijderaar

De beste teerverwijderaars 2022 in vergelijking

Vooral in de hete zomermaanden komen zwarte teervlekken steeds vaker voor, dit komt simpelweg omdat het wegdek door het intense zonlicht zo warm wordt en delen van het teer er gewoon af komen, de auto’s die er overheen rijden pikken het teer op met hun banden en gooien het rond, zodat de kleine, hardnekkige, kleverige teerdeeltjes aan de deuren en spatborden blijven kleven. In het ergste geval gooit een vorige vrachtwagen zelfs de teerproppen op de motorkap of het dak van de auto. Als men dergelijke teervlekken op de auto heeft opgelopen, is het belangrijk om snel te handelen, want hoe langer het teer aan de auto blijft kleven, hoe meer het doordroogt en een zeer koppige metgezel wordt, in dit geval moet er een zogenaamde teerverwijderaar worden getrokken om te helpen.

De zwarte vlekken die je op je auto kunt vinden zijn in principe helemaal geen teer, maar eerder een mengsel van bitumen en kleine steentjes, echt teer mag al jaren niet meer gebruikt worden voor de aanleg van wegen. Het verbod is te wijten aan het kankerverwekkende effect van teer, volgens de huidige stand van de kennis is bitumen niet kankerverwekkend en bestaat er ook geen enkel ander gezondheidsrisico. Ondanks het feit dat het geen teer meer is, is de naam teerverwijderaar zo goed ingeburgerd geraakt op de markt dat deze is behouden.

Onze Top 10 – Teerverwijderaar aanbeveling

Hoe verwijder je de teervlekken?

Na een lange rit in de zomer is het helaas gebruikelijker om een groot aantal teerplekken op de auto te vinden. van kleine vlekken zijn te vinden. In dit geval moet u snel handelen en de vlekken met een droge doek van de verf verwijderen. Voor hardnekkige vlekken kan wat margarine of boter helpen. Als er iets meer tijd is verstreken en de teervlekken zijn uitgedroogd, kan meestal alleen een teerverwijderaar helpen. Een bijzonder goed verwijderingsmiddel dat de lak op een zachte manier reinigt, is boetseerklei van de fabrikant Petzold. Om de zwarte vlekken met de plasticine te verwijderen, moet u het aangetaste lakoppervlak in de eerste stap goed bevochtigen en vervolgens de plasticine op het vuil wrijven. De teer- of bitumenvlekken blijven door de pleisterbewegingen aan de plasticine kleven en worden zo verwijderd. De plasticine bevat een smeermiddel dat naast de bitumenvlekken ook flitsroest, boomhars of insectenresten kan verwijderen.

Chemische teerverwijderaar

Chemische teerverwijderaars worden op de aangetaste gebieden gespoten, na enkele minuten blootstelling kunnen de aangetaste gebieden worden afgewreven met een droge doek, vaak kunnen deze reinigers ook lijmresten van stickers verwijderen. Voordat u de reiniger op een groot oppervlak aanbrengt, moet u deze testen op een minder zichtbaar deel van de auto, dus zorg ervoor dat de verf zijn glans niet verliest, op matte verf moet u de teerverwijderaar niet gebruiken, omdat de reiniger meestal een glanzend effect heeft.

Teerverwijderaars zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan ontwerpen, dus het is altijd de moeite waard om een of twee tests te bekijken en pas daarna een aankoopbeslissing te nemen. Uiteindelijk hangt het alleen af van de reinigingskracht van de teerverwijderaar en dat de verwijderaar de verf voorzichtig behandelt. De behandeling van een spray is meestal het makkelijkst, vergelijk de individuele aanbiedingen met elkaar. Chemische teerverwijderaars mogen alleen worden gebruikt als de Zachtere reinigers zullen niet succesvol zijn, dus het is aan te raden om altijd te beginnen met het reinigen van de knie.

De voordelen van een teerverwijderaar in één oogopslag

– Verse vlekken kunnen met het genoemde reinigingsdeeg zeer goed worden verwijderd. – Reeds gedroogde vlekken moeten worden behandeld met een hoogwaardig chemisch verwijderingsmiddel. – Andere vlekken kunnen ook worden verwijderd met de teerverwijderaar.

Nadelen

– Het gevaar bestaat dat de chemische reinigingsmiddelen de verf aantasten. – De reinigingskneed is niet effectief voor droge teervlekken.