Telefoon voor senioren

Fysic FX-9000 DUO Senioren DECT telefoon - Extra luid gespreksvolume voor slecht
LinkFysic FX-9000 DUO Senioren DECT telefoon - Extra luid gespreksvolume voor slecht*
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
Preis € 45,15
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Fysic FX-9000 DUO Senioren DECT telefoon - Extra luid gespreksvolume voor slecht
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 45,15
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

& test

Is een senioren telefoon nuttig en vanaf welke leeftijd moet men hem gebruiken?

Met een senioren telefoon kunt u uw onafhankelijkheid behouden, zelfs op oudere leeftijd. Omdat naarmate u ouder wordt, uw gezichtsvermogen vaak verslechtert, vertoont uw gehoor ook tekenen van een beperking en functioneren uw fijne motoriek niet meer goed. Hier heeft een seniorentelefoon veel zin, omdat hij deze tekorten kan compenseren. Natuurlijk is er ook een senioren telefoontest uitgevoerd om alle functies van deze telefoon te controleren en kunt u het beste model kiezen.

Een telefoon voor senioren is speciaal ontworpen om aan de behoeften van ouderen te voldoen. Grote knoppen zijn vanzelfsprekend en de snelkiesfunctie maakt telefoneren ook veel gemakkelijker. Natuurlijk heeft deze telefoon meestal ook een noodoproepfunctie en met een handsfreesysteem bent u aan de veilige kant. Het volume kan ook worden aangepast, zowel voor de beltoon als voor het volume van de oproep zelf.

Met of zonder kabel?
Voor senioren zijn draadgebonden en draadloze telefoons beschikbaar. Wat is beter? Natuurlijk moet elke persoon dat zelf beslissen, maar de Senior Phone Test heeft duidelijk aangetoond dat een draadloze telefoon aanzienlijke voordelen biedt. De draadloze senioren telefoon is niet gebonden aan een vaste locatie, zodat u overal in huis kunt bellen. Als u slechthorend bent, is een draadloze telefoon uiterst nuttig, want u kunt het toestel meenemen en u zult het zeker horen als het overgaat. Aangezien u de telefoon altijd bij u heeft, kunt u natuurlijk altijd op de noodoproeptoets drukken. en de hulp komt snel. Als u een telefoon in meerdere kamers van het huis wilt gebruiken, zoek dan naar een model met meerdere ontvangers. U kunt het ook gebruiken om gratis te bellen binnenshuis, bijvoorbeeld als u een familielid wilt bellen omdat u hulp nodig heeft. De bedrade senioren telefoon is ook compatibel met hoortoestellen en heeft een antwoordapparaat.

Het display
Senioren met een visuele beperking hebben zeker behoefte aan een grote, duidelijke weergave. De datum en de tijd moeten zo groot mogelijk op het scherm verschijnen, terwijl de tijd in kleine letters niet herkenbaar is voor ouderen. Foto’s en cijfers moeten zeer groot worden weergegeven, zodat senioren alle functies gemakkelijk kunnen bedienen.

Onze Top 10 – Senioren telefoon

Nr. 1
Fysic FX-9000 DUO Senioren DECT telefoon - Extra luid gespreksvolume voor slecht
Kundenbewertungen
Fysic FX-9000 DUO Senioren DECT telefoon - Extra luid gespreksvolume voor slecht*

Fysic FX-9000 DUO Senioren DECT telefoon - Extra luid gespreksvolume voor slechthorenden - Wit

Dit product heeft lichte gebruikssporen. De verpakking is geopend en beschadigd. Dit product is geinspecteerd en getest. Door dit product aan te schaffen geef je het een tweede leven en kies je voor een duurzame oplossing.

Specificaties

B...

 Preis: € 45,15 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Als je een senioren telefoon wilt kopen, moet je niets aan het toeval overlaten. Zorg ervoor dat de kwaliteit goed is, want deze telefoons bieden u veel comfort. Vergelijk veel modellen en leg de nadruk op een zeer eenvoudige bediening. Natuurlijk moet je op veel meer letten, de belangrijkste punten staan hier vermeld.

Draadloze telefoon of een telefoon met een snoer?

Welke senioren telefoon u hier verkiest wordt natuurlijk aan uw smaak en omstandigheden overgelaten. U kunt het beste een model kiezen met een draagbare handset en een basisstation. Dit maakt u zeer flexibel en een draagbare telefoon is onmisbaar in deze tijd.

Moet er een antwoordapparaat worden geïntegreerd?

Als u niet zonder een antwoordapparaat wilt, moet u natuurlijk een apparaat met een geïntegreerd antwoordapparaat kiezen.

De handsfreeset
Vrij om spreken is een opluchting voor veel senioren, je hoeft niet de hele tijd de ontvanger aan je oor te hebben. Dit betekent dat ook tijdens een telefoongesprek kleine activiteiten kunnen worden uitgevoerd. Zorg er ook voor dat er verschillende beltonen kunnen worden ingesteld, maar dit wordt in beide varianten aangeboden.

Hoe groot moeten de sleutels zijn?
Hoe groter de toetsen zijn, hoe makkelijker de telefoon te gebruiken is. Als u een hoortoestel draagt, moet de telefoon natuurlijk compatibel zijn met een hoortoestel.

Wilt u een snelkiesnummergeheugen?
Het is vooral belangrijk omdat u de telefoonnummers van familieleden, vrienden en kennissen gemakkelijk kunt bellen met behulp van het snelkiesnummergeheugen. Natuurlijk moet uw senioren telefoon ook deze functie hebben en moet het eenvoudig in het ontwerp zijn.

De telefoon voor slechtzienden
Als u visueel gehandicapt bent, moet u een apparaat met fotoknoppen selecteren. Beelden zijn gemakkelijker te herkennen.

Voor wie is een senioren telefoon nuttig?

De senioren telefoon hoeft niet op hoge leeftijd te worden gebruikt; de 55+ generatie is ook een belangrijke doelgroep. Leeftijdsgebonden beperkingen komen op elke leeftijd heel anders voor, maar de nieuwe apparaten zijn zeker modern en kunnen in een zeer aantrekkelijk design worden aangeschaft. Als je je leeftijd accepteert, ben je goed voorbereid op alle eventualiteiten.

Producteigenschappen

Veel telefoons voor ouderen zijn speciaal ontworpen om de tekorten aan te pakken. Sommige zijn een zegen voor de slechthorenden, terwijl andere bijzonder grote knoppen hebben voor de slechtzienden. Wat voor soort ondersteuning je nodig hebt is natuurlijk heel anders, dus het is het beste om een telefoon te kopen die zoveel mogelijk functies combineert.

Telefoon voor senioren zonder koord

Draadloze telefoons hebben duidelijk de voorkeur; ze kunnen bijvoorbeeld ook in de badkamer of in de tuin worden gebruikt. om mee te nemen. Zo mist u nooit meer een gesprek en kunt u bijvoorbeeld ook op het terras bellen. Het nummer en het display zijn echter geïntegreerd in de handset,
zodat ze niet zo groot zijn als een bedrade telefoon. Een draagbare telefoon met basisstation zal dit snel verhelpen. Er zijn ook bedrade telefoons met een extra lange kabel, zodat de telefoon rustig naast de tv-fauteuil kan worden geplaatst. De kabel kan echter een gevaarlijk struikelgevaar zijn, dus het is beter om een model te kiezen dat beide opties bevat.

Speciale toetsen en afstandsbedieningen
Met veel senioren-telefoons kunt u kiezen voor speciale toetsen, die zeer nuttig zijn en u veel voordelen bieden. Snelkiestoetsen zijn bijvoorbeeld erg handig, omdat u vaak gekozen nummers in het snelkiesnummergeheugen kunt invoeren en dan de persoon die u wilt spreken in een mum van tijd aan de telefoon hebt. Op sommige apparaten kunt u zelfs de nummers vervangen door foto’s, als u een slecht geheugen heeft voor namen kunnen wij u veel helpen. De noodoproeptoetsen zijn ook nuttig, vooral als er meerdere noodoproepnummers mogelijk zijn. Veel fabrikanten bieden ook een senior telefoon met afstandsbediening aan, maar de senior telefoontest heeft uitgewezen dat dit meer een gimmick is, deze functie is niet absoluut noodzakelijk.

Sprekende senioren-telefoons
Als u een ernstige visuele beperking heeft, kunnen sprekende telefoons dit probleem oplossen. Wanneer u belt, worden de nummers die u invoert, aangekondigd, zodat u ze niet kunt typen. De menunavigatie verloopt uitsluitend via de taal, de instellingen, het opslaan en ophalen van telefoonnummers gebeurt via spraakinvoer. Voor ernstig visueel gehandicapten moeten ten minste de noodoproeptoetsen en snelkiestoetsen worden voorzien van braille.

Lichtsignalen
Als je zwaar bent hoorbaar zijn, dan is een telefoon met een lichtsignaal aan te bevelen. Een hoortoestel moet ook de telefoon van de senioren ondersteunen, maar „compatibel met hoortoestellen“ betekent in de meeste gevallen dat de telefoon alleen maar wordt onderdrukt.

Deze telefoons zijn uitgebreid getest, de bediening, het geluid en de functies zijn goed bevonden en bij de toonaangevende fabrikanten is gegarandeerd dat u niet zult falen. Helaas kopen ouderen veel te laat een senioren telefoon, omdat ze zich gemiddeld zo’n 15 jaar jonger voelen dan ze in werkelijkheid zijn. Maar de tekorten komen niet lang meer, gehoorverlies en slechtziendheid sluipen binnen. Dus je moet naar de toekomst kijken en vandaag een senioren telefoon kopen. Zelfs als je er nog te jong voor bent, zijn de apparaten van goede kwaliteit en hebben ze een lange levensduur. Als bijvoorbeeld uw gezichtsvermogen aanzienlijk verslechtert, bent u al goed uitgerust en vertrouwd met de telefoon.

Je hoeft je niet te schamen, want je bent geen 20 meer en de tekenen van veroudering zullen zeker komen. Natuurlijk is de senioren telefoon speciaal ontworpen voor ouderen, maar ook in de jongere jaren zijn grote knoppen een verademing en het is geruststellend om te weten dat er snel hulp kan worden gebeld bij bijvoorbeeld een huiselijk ongeval. Bovendien zijn de modellen nu zo uitgerust dat niemand aan het uiterlijk van de telefoon zal merken dat het een senioren-telefoon is.

Veel senioren-telefoons worden ook op het internet aangeboden. De meeste van hen zelfs tegen een zeer redelijke prijs en goede service. Het heeft ook het voordeel dat u het huis niet hoeft te verlaten en waarschijnlijk geen parkeerplaats vindt voor een buurtwinkel. Blader rond, toonaangevende fabrikanten, zoals Panasonic, AEG, Siemens, enz. bieden verschillende modellen aan.