Theeboomolie

Essentiële theeboomolie 10 ml ETJA
LinkEssentiële theeboomolie 10 ml ETJA*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia
Preis € 3,55
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Essentiële theeboomolie 10 ml ETJA
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia
€ 3,55
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Theeboomolie

De beste theeboomolie 2022 in vergelijking

Wat is theeboomolie?

Tea Tree Oil is de naam van een essentiële olie die wordt gewonnen uit de bladeren van verschillende struiken en bomen die tot de mirtefamilie behoren. De meeste van hen hebben hun thuis in Australië en Azië. Een bijzonder bekende leverancier van theeboomolie is een boom genaamd Melaleuca alternifolia of Australian Tea Tree. De bladeren werden al gebruikt door de Aboriginals, de Australiërs, als medicijn. Ze gebruikten ze om een thee te bereiden tegen koorts en hoesten of om theeboomblaadjes op open wonden te leggen. Ze maakten kompressen van geplette en gekookte bladeren, die werden gebruikt voor vele kwalen. Een andere vertegenwoordiger van de theeboom (Melaleuca cajuputi), waarvan de olie een onderdeel is van de wereldberoemde „Tiger Balm“, komt uit Indonesië en deels uit China. In het verleden werden de bladeren en jonge twijgjes direct gebruikt of werd er thee van gemaakt. Theeboomolie wordt al zo’n 100 jaar gedistilleerd omdat de wetenschap erkende hoe goed het werkte als antiseptisch middel voor allerlei soorten wonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte theeboomolie zelfs deel uit van de 1e hulpkit van Australische soldaten en werd ook gebruikt bij operaties. Maar de Tea Tree Olie test toont aan dat de waardevolle olie veel meer kan doen.

Het toepassingsgebied van Tea Tree Oil

Door zijn antibacteriële, schimmelwerende en antiseptische eigenschappen helpt theeboomolie bij de behandeling van neurodermitis, psoriasis en acne, steenpuisten, likdoorns, wratten, voetschade en diabetische huidbeschadiging. Maar het is ook goed voor luizen, vlooien en tekenplagen en voor schurft. Vaak is het een onderdeel van speciale cosmetische producten zoals Antiroosshampoos, hand- en voetcrèmes, zweetreducerende deodorants, acne crèmes, badadditieven en zepen, tandpasta’s en mondspoelingen. Het zorgt er ook voor dat deze producten langer meegaan. U kunt zelfs een beetje theeboomolie in de wasmachine doen, water dweilen of aftappen. Zo doodt het bijvoorbeeld bacteriën in luiers en gevoelig ondergoed, voorkomt het de vorming van schimmels en ruikt het ook zeer aangenaam en fris.

Onze Top 10 – Theeboomolie aanbeveling

Nr. 1
Essentiële theeboomolie 10 ml ETJA
Kundenbewertungen
Essentiële theeboomolie 10 ml ETJA*

BIOGO- biologische winkel met gezonde voeding en supplementen

Essentiële theeboomolie 10 ml ETJA

TEA TREE OLIE / Melaleuca Alterinifolia Olie /Natuurlijke theeboomolie, Malaleuca alternifolia-olie, dringt diep door in de huid, vergroot het invloedsgebied en stimuleert het immuunsysteem. De olie is perfect voor allerlei huidproblemen. Verzacht effectief de effecten van bet...

 Preis: € 3,55 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke ingrediënten maken theeboomolie zo waardevol?

De meer dan 100 afzonderlijke werkzame stoffen kunnen niet allemaal afzonderlijk worden vermeld. Maar het zijn vooral de terpeenalcoholen en terpeenkoolwaterstoffen waarmee planten zich in de natuur beschermen tegen insecten- en madenplagen, schimmelaantasting en bacteriën. Voor de mens is het natuurlijke antibiotische effect vandaag de dag zo effectief, juist omdat er steeds meer antibiotica-resistente bacteriën en virusstammen opduiken en gezondheidscomplicaties veroorzaken. Bovendien is in verschillende wetenschappelijke theeboomolietests zelfs geconstateerd dat de stof ook een positief effect kan hebben op de menselijke psyche.

Waarmee moet rekening worden gehouden bij het gebruik van Tea Tree Olie?

Zo goed en veelzijdig als Tea Tree Olie is, kan het ook schadelijk zijn als het niet goed wordt gebruikt. Vooral de terpenen en hun oxidatieproducten kunnen allergieën veroorzaken, vooral als de olie gedurende langere tijd onverdund op dezelfde huidgebieden wordt aangebracht of als het in het spijsverteringskanaal terechtkomt tijdens mondspoelingen of gorgelen en soortgelijke handelingen. Enkele druppels van de waardevolle olie verdund met water of thee zijn voldoende voor inwendig gebruik en ook voor uitwendig gebruik zijn preparaten met een oliegehalte van 5 tot 10 procent het beste. In de Commercieel verkrijgbare eindproducten bevatten meestal slechts 1 procent theeboomolie. Voor baby’s en peuters, maar ook voor huisdieren (vooral honden en katten) is het raadzaam om Tea Tree Olie noch onverdund, noch in zelfgemaakte mengsels te gebruiken. Het gebruik in professioneel geproduceerde zalven e.d. is echter ongevaarlijk.

Waar kan ik Tea Tree Olie krijgen en waar moet ik op letten als ik het koop?

Theeboomolie is verkrijgbaar in apotheken, drogisterijen en zelfs enkele discounters en natuurlijk online op het internet. Zoals bij alle natuurlijke producten moet u er echter voor zorgen dat u een echt hoogwaardig product krijgt dat aan uw individuele behoeften en eisen voldoet. Niet alle theeboomolie is immers hetzelfde en de ingrediënten kunnen variëren afhankelijk van het type plant, het land van herkomst en de productieprocessen. Daarom is het essentieel om bij de aankoop aandacht te besteden aan de verklaring. Als de olie een biologisch product is, is het echt 100% zuivere theeboomolie zonder andere toevoegingen. Als het het zegel van goedkeuring „therapeutische graad“ draagt, komt het van de plant Melaleuca alternifolia, die volgens tests uitgevoerd op theeboomolie, de beste theeboomolie levert. In de regel kost een hoogwaardige theeboomolie meer dan een minderwaardige omdat de productie ervan complexer is. Maar het is zeker de moeite waard deze hogere prijs en er moet hier niet worden bespaard.