Touwspanningsset

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Touwspanningsset

Wat is een touwspannenset?

Een touwspanner is een apparaat voor het ophangen van gordijnen. Het bestaat uit een touw en twee beugels, die meestal van muur tot muur worden gespannen. Op deze manier kan een gordijn vrij in de ruimte worden vastgezet, wat natuurlijk een aanzienlijk voordeel is in omgevingen waar het anders moeilijk is om andere hulpmiddelen vast te zetten. Met speciale beugels kan het touw om de hoeken worden gespannen als het lang genoeg is, dus één touw is meestal voldoende om meer dan één gordijn op te hangen.

De kabel zelf is meestal een staalkabel die bestand is tegen enorme trekbelastingen. Daarom kunnen er zware en lange gordijnen aan worden bevestigd. De muurankers worden meestal direct in het beton of metselwerk verankerd met de juiste lange schroeven en deuvels. Op deze manier kan het touw absoluut veilig worden bevestigd zonder dat de gordijnen op de grond vallen. Spanningskabels zijn een zeer goede oplossing als u hoge en brede kamers heeft of als u geen gordijnroedes wilt gebruiken.

Vereisten voor een goede touwspanner

In de test op spanningssets hebben we natuurlijk ook gekeken naar de eisen die aan zo’n set worden gesteld. Wat moet zo’n ophangsysteem doen om een aankoop echt de moeite waard te maken?

Ten eerste moet er een complete set beschikbaar zijn. Dit betekent dat de set ook de juiste schroeven en alle andere montageonderdelen moet bevatten. Dit voorkomt dat dure extra aankopen in de kamer worden achtergelaten. De bijpassende deuvels moeten ook beschikbaar zijn, want alleen zo kan een perfecte houvast in de muur worden gegarandeerd.

Natuurlijk een goede set moet ook een overeenkomstige trekbelasting kunnen dragen. Minstens 150 kilo moet hier in de kamer liggen, hoewel de meeste gordijnen natuurlijk veel minder wegen. In veel huishoudens is het echter nog steeds in de mode om na het wassen de gordijnen nat op te hangen. Dit kan het gewicht extreem verhogen, zodat de touwen zeker een overeenkomstige lading moeten dragen.

Bovendien moeten de gordijnen gemakkelijk aan het touw te trekken zijn. Dit betekent dat het touw niet eerst gedemonteerd hoeft te worden om het gordijn te verwisselen. Voor dit doel zijn er nu modellen beschikbaar met passende klemmen, zodat de stoffen kunnen worden verwijderd zonder dat ze volledig moeten worden gedemonteerd. U moet echter van tevoren goed opletten hoe de touwen zijn bevestigd, want dit kan een groot zwak punt zijn bij de verschillende modellen.

Onze Top 10 – touwspanner

Toepassingsgebied van de kabelspanner

Een touwspanner wordt meestal gebruikt in hoge en brede ruimtes. De reden hiervoor is eenvoudig – gordijnroeden zouden op deze set nogal misplaatst lijken en erg verloren gaan in de kamer. Vooral in oude gebouwen uit de Wilhelmiaanse periode zijn de vensterfronten meestal erg breed. In dit geval moet u zeer lange palen kopen, wat natuurlijk de stabiliteit van de modellen aanzienlijk beïnvloedt.

In bedrijfspanden en kantoorgebouwen met volledige beglazing wordt echter ook gebruik gemaakt van bijbehorend beslag. De reden wordt hier ook eenvoudigweg uitgelegd – het bespaart tijd. De gordijnen of draperieën kunnen gewoon aan het touw worden geregen, zodat het verwisselen ervan meestal vrij eenvoudig is. Ook de kosten voor de aankoop liggen ver onder die van normale gordijnroedes, omdat er overeenkomstige sets beschikbaar zijn in de Meestal voor een paar euro te hebben. Maar dit hangt ook af van de lengte van de touwen.

Spanningssets worden ook gebruikt voor het bevestigen van gordijnen. Daarom worden ze vooral gebruikt op kleine podia waar de gordijnen meestal met de hand worden bediend. Ook hier staan de kostenfactor en de eenvoud op de voorgrond. Er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk, omdat de spanningssets ook voor vele doeleinden kunnen worden vervreemd.

Wat zijn de alternatieven voor een touwspanner?

Maar welke alternatieven voor een touwspanner zijn er eigenlijk? In de regel kunnen de gordijnen natuurlijk ook aan normale gordijnroeden worden bevestigd. Dit moet echter met aanzienlijk meer moeite aan de muur worden bevestigd. Vooral bij brede ramen zijn meestal meerdere beugels nodig, zodat de installatie veel meer tijd in beslag neemt. Bovenal moeten er uitgebreide meetwerkzaamheden worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de staven op de juiste manier worden uitgelijnd. Dit is niet echt een beproefde oplossing, zodat bars alleen in kleinere ruimtes en vooral in een discrete vormgeving moeten worden gebruikt.

Een andere mogelijkheid zijn rolgordijnen. Deze kunnen volledig worden gesloten en zijn dan ondoorzichtig. Bovendien bieden deze systemen een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, aangezien ze in een groot aantal verschillende uitvoeringen kunnen worden verkregen. Hoewel de rolgordijnen wel beschermen tegen nieuwsgierige blikken, zijn ze overdag nogal onpraktisch. In de regel laten ze geen licht toe in het appartement of huis. Bij gordijnen daarentegen kan dit tot op zekere hoogte gebeuren, hoewel het zicht van buiten naar binnen dan nog aanzienlijk beperkt is. Bovendien zijn rolgordijnen niet in alle maten verkrijgbaar, terwijl spankabels naar behoefte kunnen worden ingekort.

Welke fabrikanten van touwspansystemen zijn er?

Een bekende fabrikant van dergelijke sets is Liedeco.this fabrikant heeft een heel bijzondere stijl aangenomen, omdat hij sets maakt in speciale stijlen. Dit betekent dat het om designerobjecten gaat. Die echt indruk maken en toch discreet zijn op hun eigen speciale manier. De sets bieden alles wat een goede spankabel moet hebben. Het is zeer sterk, eenvoudig te installeren en de gordijnen kunnen ook gemakkelijk worden verwisseld.

Gardinië is in dit verband ook zeer bekend. Deze fabrikant produceert al eeuwenlang gordijnroeden en natuurlijk zijn er nu ook spankabelsets in het aanbod. Deze zijn vrij eenvoudig en praktisch en hebben niet allemaal te veel met design te maken. Ze kunnen echter gemakkelijk worden bevestigd en de gordijnen kunnen snel worden gerepareerd. Dit maakt de modellen zeer populair, omdat ze zonder veel moeite kunnen worden gebruikt. Bovendien kunnen de touwen bij sommige modellen volledig gespannen worden door een treksysteem, dat ervoor zorgt dat het gordijn absoluut recht hangt en niet naar beneden zakt.

Een andere fabrikant is Interdeco. Hier zegt de naam het al, want de spankabels zien er echt decoratief uit zonder aan functionaliteit in te boeten. De modellen hebben alles wat je nodig hebt om snel een gordijn tot aan het plafond te brengen, zelfs in een grote ruimte. Bovendien zijn de producten niet te duur, ook al hebben ze echt een voortreffelijke smaak. Dus als u ook een beetje stijl in uw eigen vier muren wilt brengen met uw spantouw, dan heeft u met deze producten een goede keuze gemaakt.

Innovaties op het gebied van touwspanfittingen

Op het gebied van spankabelsets zijn geen echte innovaties te verwachten. De producten zijn daadwerkelijk klaar, hoewel er altijd nieuwe bevestigingsmethoden zijn. Dit is echter alles wat er is op dit gebied, omdat alle beproefde methoden om dergelijke touwen vast te zetten zijn al getest, zodat hier alleen een compleet nieuw systeem kan worden ontwikkeld als je echt innovatief wilt zijn.

Er is echter altijd wel iets in beweging op het gebied van design. Dit is ook het belangrijkste punt, want de sets worden meestal vooral gekocht voor hun uiterlijk, als je het praktische gebruik weglaat. Op het gebied van design zijn er modellen voor alle smaken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook touwen die in goud zijn geschilderd of waarvan de uiteinden zijn versierd met passende ornamenten. Dit alles kan voldoen aan de smaakbehoeften van de klanten, zodat men hier zeker het juiste model zal vinden.

Voordelen bij de aankoop van een touwspanner op het internet

Maar wat zijn de voordelen van het kopen van een spankabel op het internet? Aan de ene kant heeft u het hele scala aan modellen tot uw beschikking. Er zijn hier geen grenzen, omdat er meestal tienduizenden resultaten per zoekopdracht te vinden zijn. U hoeft dus niet tevreden te zijn met het gereduceerde assortiment in de bouwmarkt, want het internet biedt alles wat uw hartje begeert.

Er kan echter ook een aanzienlijk bedrag aan kosten worden bespaard. Op het internet zijn de inkoopkosten meestal veel lager dan in een buurtwinkel. Daarnaast kunnen ook kortingscampagnes op het internet worden gebruikt, zodat hier aanzienlijk kan worden bespaard. Dit is vooral het geval bij uitverkopen wanneer een winkel gesloten is of wanneer een product niet meer wordt geproduceerd.

Uiteindelijk kan het ook de moeite waard zijn om te zoeken naar overeenkomstige aanbiedingen in veilinghuizen. Hier worden ook verschillende modellen aangeboden, zodat de kosten nog lager kunnen zijn. Klanten moeten er echter rekening mee houden dat als het touw beschadigd is, zelfs een gescheurde kern de vernietiging van het touw kan betekenen.

Wat te zoeken bij de aankoop van een

Touwspanner?

In de regel moet de klant ervoor zorgen dat de touwen een passende trekkracht hebben. Hiermee moet ook rekening worden gehouden bij de montage-units aan de wand, omdat deze uiteindelijk het volledige gewicht in de wand moeten overbrengen. Daarnaast is het essentieel om de ruimte van tevoren op te meten, omdat men de lengte van het betreffende model al moet kennen, zodat de touwen het hele oppervlak overspannen.

Handige accessoires voor touwspanner

Er zijn eigenlijk maar weinig accessoires, want de sets bevatten in principe alles wat je nodig hebt. Een paar haken voor de ophanging kunnen echter geen kwaad, want niet alle gordijnen kunnen aan zo’n touw worden opgetrokken. Dergelijke bijlagen kunnen dus een heel praktisch doel dienen.