Versterker met optische ingang

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Versterker met optische ingang

Als je een overeenkomstige goede ervaring wilt hebben op het gebied van geluid en hifi, dan is er geen manier om een goede geluidsinstallatie te omzeilen. Op de markt zijn er natuurlijk enkele mogelijkheden om voor weinig geld aan geluidssystemen te komen. Als u echter iets van hogere kwaliteit wilt, moet u een geluidssysteem kiezen dat gebruik maakt van een versterker waarop de respectieve geluidsbronnen zijn aangesloten, evenals de respectieve luidsprekers. Een versterker is dus precies wat de term eigenlijk inhoudt. Signalen die bijvoorbeeld afkomstig zijn van een CD-speler of computer worden in een versterker versterkt en vervolgens doorgestuurd naar de betreffende luidsprekers. Dit heeft ook betrekking op versterkers die zijn uitgerust met een optische ingang.

De eisen voor een dergelijke versterker met optische ingang kunnen niet anders zijn. Natuurlijk is het de vraag hoeveel bronnen je op deze versterker tegelijk wilt aansluiten en hoeveel daarvan gebruik maken van optische kabels. Dit kan dus als eerste criterium worden genoemd, dat als belangrijk moet worden aangemerkt. Maar er zijn ook veel andere elementen. De meeste mensen gebruiken niet alleen een apparaat dat een optisch signaal gebruikt, maar willen ook de TV via HDMI aansluiten, Verschillende luidsprekers met een subwoofer of extra signaalbronnen. U moet dus van tevoren duidelijk zijn over wat u wilt aansluiten op uw versterker.

Het toepassingsgebied van een dergelijke versterker, die is uitgerust met een optische ingang, heeft betrekking op verschillende gebieden. Versterkers in het algemeen zijn te vinden in vrijwel elke geluidsopstelling. Of het nu gaat om live-evenementen, voor muzikanten zoals gitaristen, of om microfoonversterking of gewoon thuis een film kijken, in alle gevallen zijn versterkers nodig om ervoor te zorgen dat de verschillende signalen via de luidsprekers in een geweldig geluidsbeeld worden gehoord. Aangezien ons artikel in toenemende mate verwijst naar consumenten die naar muziek willen luisteren of films willen kijken met een versterker, is het belangrijkste toepassingsgebied ook muziek en TV.

Onze Top 10 – Versterker – Optische ingang

Bij alternatieven voor een dergelijke versterker met optische ingang rijst natuurlijk de vraag of het gebruik van een optische ingang alleen onvermijdelijk is, of dat er andere signaalkabels kunnen worden gebruikt. Als u in ieder geval niet zonder een optische ingang op uw versterker kunt, kunt u een kijkje nemen bij verschillende adapters en converters, waarvan sommige al voor weinig geld op het internet beschikbaar zijn. Hier kan een versterker-optische ingangstest helpen. Hatman, aan de andere kant, heeft de mogelijkheid om op andere signalen te vertrouwen en komt ofwel met een converter of met versterkers zonder optische ingang, de markt van versterkers opent veel meer variatie. Versterkers met optische ingang zijn niet erg gebruikelijk, vooral in de lagere tot middelhoge prijsklasse.

Er zijn veel fabrikanten van versterkers. Dit verwijst ook naar fabrikanten van versterkers met optische ingangen. Hoewel de selectie van versterkers met een optische ingang iets kleiner is dan bij versterkers die andere ingangen instellen, zijn er een paar leveranciers. Onder andere Sabaj, Dynavox, Skytronic of zelfs de bekende middenklasse fabrikant Denon, produceren versterkers met optische ingangen. Het is echter niet mogelijk om te zeggen welke van deze fabrikanten moet worden aanbevolen en welke moet worden vermeden. Als u op zoek bent naar een geschikte versterker, kunt u het beste een versterker-optische-ingangstest doen.

Op dit moment zijn er niet echt veel innovaties op het gebied van versterkers met optische ingangen. Dit is simpelweg te wijten aan het feit dat veel gebruikers van versterkers de voorkeur geven aan andere signaalbronnen. HDMI is bijvoorbeeld belangrijk voor veel consumenten en ook versterkers met meerdere HDMI-ingangen zijn erg populair. Het is ook voordelig voor de meeste gebruikers als het versterkersysteem gebruikt 5.2 kanalen en kan voldoende vermogen leveren in vergelijking met de luidsprekers. Zo zijn de innovaties op het gebied van versterkers met optische ingangen expliciet beperkt. Waarschijnlijk moet hier worden vermeld dat er steeds meer converters op de markt zijn die optische inputs omzetten in geschikte niet-optische signalen, zodat het betreffende systeem zonder optische input kan worden gebruikt.

Als je het internet wilt gebruiken om een versterker te kopen, doe je veel dingen goed. Natuurlijk krijgt u niet altijd advies, zoals in de ene of de andere speciaalzaak, maar ondertussen bieden sommige goede en professionele winkels ook gedetailleerd advies per telefoon of e-mail. Het aantal geschikte hifi- of technologiewinkels is zeer groot. Ook grote elektronicawinkels zoals Media-Markt of Saturnus, zijn inmiddels ook op het internet vertegenwoordigd. Het grootste voordeel van het kopen van een versterker op het internet is echter dat je de mogelijkheid hebt om een optische ingang van een versterker te testen. Met zo’n test kunt u er op voorhand zeker van zijn dat u de juiste versterker kiest. Een verdere prijsvergelijking kan u dan geld besparen.

?

Als u op het punt staat een versterker met een optische ingang te kopen, moet u, zoals hierboven vermeld, speciale aandacht besteden aan de respectievelijke Invoer en het aantal. Vooral als u meerdere bronnen tegelijk op uw versterker wilt aansluiten, is bijvoorbeeld een enkele HDMI-ingang niet altijd voldoende. Hoogwaardige versterkers bieden meestal ten minste 3 HDMI-ingangen, vertrouwen op een 5.2-geluidssysteem en brengen andere interessante functies mee, zoals Bluetooth.

De lijst met versterkeraccessoires, met of zonder optische ingangen, kan erg lang zijn. Voor expliciete versterkers met optische ingang is een converter waarschijnlijk geen slechte investering. Aangezien zelfs de versterkers die afhankelijk zijn van een optische ingang meestal niet meerdere ingangen van dit type bieden. Een omvormer kan dus altijd zinvol zijn. Daarnaast heeft u de juiste luidsprekers nodig voor een versterker. Afhankelijk van het type geluidssysteem, of het nu gaat om 2.1, 5.1 of zelfs 7.1, kunt u waarschijnlijk het meeste geld uitgeven als het gaat om de juiste luidsprekers. Waarbij men niet meer echt kan spreken van „accessoires“.