Ultrabook

template=’bestseller‘][/atkp_list]

Welke soorten Ultrabooks zijn er?

Ultrabooks zijn verkrijgbaar bij een hele reeks fabrikanten, die meestal ook notebooks produceren en verkopen.

Door de nogal middelmatige hardware die in de meeste ultrabooks is ingebouwd, zijn deze apparaten vooral geschikt voor het surfen op het internet op de bank thuis of op de weg en kunnen ze ook worden gebruikt voor het werken. Daarnaast kun je ’s avonds, voor het slapen gaan, ook nog een filmpje op een Ultrabook bekijken.

Degenen die overwegen om een Ultrabook te kopen, moeten zich van tevoren al precies informeren over het werk dat met zo’n apparaat kan worden gedaan en daarna precies afwegen of ze hun geld moeten investeren in een Ultrabook of liever in een duidelijk krachtiger notebook.

Voordelen:
De voordelen van een Ultrabook zijn zonder twijfel het extreem compacte ontwerp van deze apparaten, omdat zo’n Ultrabook zeer weinig ruimte in beslag neemt, bijvoorbeeld in de bagage tijdens het reizen.
Nadelen:
Het nadeel van een Ultrabook is meestal de hardware die erin is ingebouwd, wat betekent dat hardwarematige zware toepassingen of games niet werken op de meeste Ultrabooks.

Als u besluit om een Ultrabook te kopen, moet u zich bewust zijn van het feit dat dergelijke apparaten een laag hardwarevermogen hebben. Als u hier echter mee uit de voeten kunt, dan moet u er altijd voor zorgen dat het apparaat dat u kiest aan uw verwachtingen voldoet, bijvoorbeeld wat betreft de levensduur van de batterij.

Innovaties op het gebied van Ultrabooks

Inmiddels worden de Ultrabooks meer en meer vervangen door moderne tablets, die de gebruiker vaak vergelijkbare mogelijkheden bieden als een Ultrabook. Zo draaien veel van de huidige tablets zelfs een Windows-besturingssysteem, net zoals gebruikers het op hun thuiscomputer kunnen gebruiken. Samen met een toetsenbord zijn dergelijke tablets dus een aantrekkelijk alternatief voor een Ultrabook, althans wat betreft de mobiliteit van deze apparaten.

Ultrabooks bestaan van vrijwel alle bekende fabrikanten die ook hun eigen notebooks verkopen. Lenovo, Asus, LG of Acer horen erbij, maar zelfs Apple gaat nu met zijn MacBook Air het segment van de supercompacte laptop in.

Ultrabooks zijn in grote aantallen en van alle relevante fabrikanten te vinden, zowel op het internet als in de stationaire speciaalzaken. De betere prijzen zijn echter meestal te vinden op het internet, omdat het aantal leveranciers zo groot is dat zij hun producten vaak tegen bovengemiddelde prijzen moeten aanbieden.

Het verhaal:
De Ultrabooks begonnen hun triomfantelijke optocht rond 2014 en waren in die tijd erg populair, vooral onder zakenmensen die vaak op zakenreis zijn.
Cijfers, gegevens, feiten:
Ultrabooks hebben meestal een beeldscherm met een beeldschermdiagonaal tussen 11 en 15 inch en hebben geen optische stations, zoals een DVD-drive.
Prijzen: hoeveel kosten Ultrabooks?
De prijzen van Ultrabooks op het internet beginnen meestal vanaf ongeveer 500 € en gaan tot 2000 € en meer voor een nieuw apparaat. kan.

Handige accessoires voor het Ultrabook

Aangezien Ultrabooks geen optische drive hebben, kan de aanschaf van een externe DVD drive een verstandige investering zijn naast de aanschaf van USB sticks, die gebruikt kunnen worden voor dataoverdracht.

Als alternatief voor een Ultrabook zijn moderne tablets tegenwoordig ook geschikt, die vaak al een vergelijkbare hardwareprestatie hebben als een Ultrabook en bovendien in de meeste gevallen aanzienlijk compacter zijn.