4GB grafische kaart

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk 4GB grafische kaart

De beste 4GB grafische kaarten 2022 in vergelijking

Een grafische kaart is een insteekkaart voor de computer, die verantwoordelijk is voor de uitvoer en de berekening van de beelden. Het belangrijkste werk van een grafische kaart wordt gedaan door de grafische processor, kortweg GPU. Berekende beelden worden in het grafische geheugen geladen, RAM in het kort, voor het klembord en daar kortstondig opgeslagen.
De grootte van het RAM is een belangrijke indicator voor de prestaties van een grafische kaart, naast andere geïnstalleerde componenten.
Een 4GB grafische kaart heeft daarom een 4 gigabyte grafisch geheugen voor de tijdelijke opslag van beelden.

Als u de kaart wilt gebruiken in een gaming PC, dus in de eerste plaats voor het spelen van huidige spellen, dan moet u veel nadruk leggen op hoge kloksnelheden en mogelijk overklokken af fabriek. Bijzonder geschikt zijn modellen die 2 mogelijke instellingen via een schakelaar bieden. Vaak krijgt u een standaardmodus en een modus met hogere kloksnelheden voor meer prestaties.
Belangrijk is ook de ingebouwde koeloplossing. Een stille, passief gekoelde grafische kaart is meestal voldoende voor een home cinema PC. Gamers moeten daarentegen uitkijken naar grote koelsystemen met meerdere ventilatoren of zelfs waterkoeling. Beide varianten beloven lage temperaturen met weinig lawaai.
Een goed overzicht van de modellen die aan veel eisen voldoen wordt gegeven door 4GB grafische kaarttesten.

Onze Top 10 – 4GB grafische kaart aanbeveling

Het belangrijkste toepassingsgebied is vooral de mainstream computer en de Gaming PC’s. In het mainstream-gebied biedt de 4GB grafische kaart altijd voldoende prestaties voor de gebruikelijke toepassingen en voor films in hoge kwaliteit in de tests. Zelfs beeldbewerkingsprogramma’s profiteren van het ruim bemeten grafische geheugen en lopen soepel.
In de gamingsector worden ook vaak grafische kaarten met 4GB geheugen geïnstalleerd en bieden ze een kosteneffectieve grafische oplossing met veel potentieel en een goede prijs-prestatieverhouding. Afhankelijk van het model en het type grafisch geheugen dat wordt gebruikt, bieden 4GB grafische kaarten zelfs voldoende prestaties voor de nieuwste spellen van hoge kwaliteit.
Een andere mogelijke plaats van gebruik is de home cinema PC.
Hier is een 4GB grafische kaart met passieve ventilatie of een stille ventilator een goede keuze, want deze werken bijna, zo niet volledig stil en staan de bioscoopervaring niet in de weg.

Er is een breed scala aan alternatieve producten. Voor minimalisten zijn er ook zogenaamde APU’s, d.w.z. processoren die al een grafische eenheid hebben ingebouwd. Tegenwoordig zijn deze ontworpen om voldoende te zijn voor gangbare kantoortoepassingen en zelfs voor een vlotte filmweergave.
Daarnaast zijn er ook grafische kaarten met andere geheugenconfiguraties. Voor budgetgeoriënteerde klanten zijn vooral producten met 2GB geheugen interessant.
Als u op zoek bent naar geconcentreerde kracht in de gaming of high-end sector, zijn modellen met 6, 8 of meer gigabytes aan grafisch geheugen vaak de juiste keuze. Zoals gezegd is het altijd belangrijk om rekening te houden met de eisen die aan goede producten worden gesteld. Analoog aan de 4GB grafische kaarttests is er ook technische literatuur voor andere modellen die kunnen helpen bij de selectie.

In principe kan de markt voor grafische kaarten worden onderverdeeld in twee leveranciers: AMD en Nvidia. De GPU’s en alle onderliggende specificaties zijn gedefinieerd en ontwikkeld door deze twee fabrikanten.
De productie wordt echter niet uitsluitend door beide bedrijven uitgevoerd, maar door verschillende bestuurspartners, die niet alleen borden in referentieontwerp aanbieden, maar ook met een zelfgeproduceerde koeloplossing. De bekendste leveranciers zijn vooral Asus, EVGA, GigaByte, MSI, PNY, PowerColor, Sapphire, XFX en Zotac. Ze bieden ofwel modellen van AMD, Nvidia of beide.

Er zijn innovaties op het gebied van grafische kaarten met 4GB geheugen bijna elk jaar. Met de introductie van raytracing ligt de focus in de markt voor grafische kaarten momenteel op de high-end sector. Volgend jaar worden echter enkele grafische kaarten in het middensegment verwacht. Terwijl Nvidia de Geforce 2000-serie al gedeeltelijk heeft gelanceerd, zal AMD volgend jaar nieuwe modellen uitbrengen, vervaardigd in 12nm-technologie.

De voordelen zijn enerzijds de betere en transparantere vergelijkingsmogelijkheid en anderzijds zijn de prijzen voor een deel beduidend lager dan die in de winkels.
Natuurlijk is het altijd een goed idee om niet alleen de specificaties van de afzonderlijke modellen te vergelijken, maar ook om 4GB grafische kaarttesten te raadplegen.

Het is zeer belangrijk om vooraf testrapporten te krijgen over de betrouwbaarheid van de kaarten. Daarbij hoort ook of de beloofde kloksnelheid van de GPU ook geleverd wordt, of dat het een afgeslankte versie is.
Ook moet rekening worden gehouden met de grootte van de grafische kaart en of deze compatibel is met het beoogde geval.
Tot slot moet u het stroomverbruik van de kaart in de gaten houden en zorgen voor een voldoende grote stroomvoorziening.

Afhankelijk van Het kan nodig zijn om een HDMI- of DVI-kabel aan te schaffen om de grafische kaart en het beeldscherm aan te sluiten.
Als u oudere 4GB grafische kaarten in SLI of Crossfire wilt gebruiken, heeft u wellicht een geschikte brugkabel nodig.