Velgborstel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Velgborstel

De beste velgborstel 2022 in vergelijking

Wat is een velgborstel?

Velgborstels, ook wel velgborstels genoemd, worden gebruikt om velgen te reinigen, of ze nu van staal, aluminium of chroom zijn. Door hun ronde vorm zijn zelfs de openingen tussen de velgen gemakkelijk te bereiken en te reinigen.

Deze borstel bestaat uit het handvat en de haren. De haren kunnen worden gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende hardheidsgraden. Samen met een speciaal reinigingsmiddel kunnen de velgen worden gereinigd.

Het reinigen van de velgen verbetert niet alleen het uiterlijk van het voertuig, maar verbetert ook de rijveiligheid, omdat het schadelijke zout na een lange winter wordt verwijderd en zelfs kleine haarscheurtjes op tijd kunnen worden gedetecteerd.

Eisen aan een goede velgborstel

De goede toegankelijkheid vanuit alle tussenruimten

Stevige pasvorm van de haren, zodat ze vele wasbeurten kunnen doorstaan.

Ergonomische handgreep om het werk te vergemakkelijken

Universeel toepasbaar, bijvoorbeeld ook voor wielkasten of fietsen

Onze Top 10 – aanbeveling voor velgborstels

Toepassingsgebied van de velgborstel

Hierdoor kunnen velgen van alle soorten voertuigen worden gereinigd, ongeacht het type velg. Ook het reinigen van wielkasten is mogelijk. Uiteraard kunnen deze ook worden gebruikt voor andere doeleinden en voor andere activiteiten, bijvoorbeeld voor het reinigen van fietsspaken, enz.

Welke alternatieven voor een velgborstel zijn er?

Hogedrukreiniger

De werking van een hogedrukreiniger is mogelijk met minder Er is kracht nodig, maar de tussenruimtes kunnen niet zo precies worden bereikt.

Velgafdichting

Niet alleen de carrosserie of de voorruit kan worden afgedicht, maar ook voor het afdichten van de velgen is er een breed scala aan producten beschikbaar.

Welke fabrikanten van velgborstels zijn er?

Sonax, Aodoor, Nogrin, Boonor, EZ Detail Brushes, APA en Licargo zijn de meest voorkomende fabrikanten. Om de juiste keuze te maken, kunt u kijken welke van de producten goed of zeer goed scoorde in een velgborsteldest.

Innovaties op het gebied van velgborstels

De nieuwste innovaties op dit gebied zijn onder andere ergonomische borstels, zodat zelfs de kleinste ruimtes moeiteloos kunnen worden bereikt. Innovaties kunnen steeds opnieuw worden bekeken op verschillende websites zoals Felgenbürste Test.

Voordelen bij het kopen van een velgborstel op het internet

Als aspirant-koper biedt een online bestelling het voordeel dat u zich eerst in alle rust kunt informeren over de aanbiedingen, bijvoorbeeld op een velgenborsteltestpagina en van daaruit eventueel het gewenste product kunt bestellen en bij u thuis laten bezorgen.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een velgenborstel?

De hardheid van de haren is de doorslaggevende factor. Afhankelijk van het type velg (chroom, aluminium of staal) moeten verschillende borstels worden gebruikt. Aluminium velgen zijn veel gevoeliger voor krassen dan stalen velgen. De zachtste borstels, namelijk die van microvezel, zijn geschikt voor alle soorten velgen. Staalborstels daarentegen mogen alleen worden gebruikt om grof vuil te verwijderen, omdat ze anders diepere schade aan de rand kunnen aanrichten. Chromen velgen worden als de meest gevoelige beschouwd, dus er moet voorzichtig te werk worden gegaan tijdens het reinigingsproces. …om te vertrekken.

De grootte van de velgborstel is afhankelijk van de inch-maat, d.w.z. de velgdiameter. Het is daarom het beste om te weten te komen welke maat de velgen hebben voordat u ze koopt, zodat u gemakkelijk bij alle onderdelen van de velgen kunt komen.

Handige accessoires voor een velgborstel

Verzorgingsproducten

Voor een perfect reinigingsresultaat is ook het juiste verzorgingsproduct van groot belang. Er moet altijd een speciaal verzorgingsproduct voor de rand worden gebruikt, dat ook in de winkel of op het internet verkrijgbaar is. Het is niet raadzaam om bekende huishoudelijke producten zoals tandpasta, aanstekerbenzine of ovenspray te gebruiken, omdat deze schade aan de rand kunnen veroorzaken. Bij gebruik van het onderhoudsmiddel dient u goed te letten op de voorgeschreven dosering om de remschijven droog te houden.

Velgwax

Kan na het reinigen worden aangebracht om een langere bescherming tegen vervuiling te bieden.

Velglans

Om de velgen een nieuwe glans te geven, kunnen ze na het reinigen van de velgen worden aangebracht.