Vlak IJzer

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Vlak IJzer

Veel mensen willen steil en glanzend haar. Toch zijn er maar een paar gezegend met zulk prachtig haar. Gelukkig kan een strijkijzer helpen. Een stijltang kan krullend of golvend haar in steil haar veranderen. Bij de aankoop van een strijkijzer moeten echter veel criteria in aanmerking worden genomen. Dit handige gidsartikel geeft een overzicht van alle belangrijke informatie over rechte stukken.

Wat is een haarstrijker?

Een stijltang is een apparaat waarmee je steil haar kunt bereiken. Het stijltang lijkt een beetje op een tang. Klassieke stijltangen zijn uitstekend geschikt voor fijn of normaal haar.

Hoe werkt een strijkijzer?

De meeste richtijzers worden op dezelfde manier bediend. Eerst wordt het apparaat ingeschakeld en opgewarmd. De temperatuur is afhankelijk van de conditie van het haar. Fijn, blond of gekleurd haar mag niet met meer dan 180 graden in aanraking komen. Sterk of pluizig haar daarentegen verdraagt temperaturen tot 220 graden met een stijltang. Zodra het strijkijzer de gewenste temperatuur heeft bereikt, wordt het haar met het strijkijzer koord voor koord rechtgezet. Het is altijd belangrijk om warmtebescherming te gebruiken voor het rechtzetten. Regelmatige haarbehandelingen zouden ook verplicht moeten zijn voor mensen die hun haar vaak steil maken. Het strijkijzer mag op geen enkele manier in contact komen met de hoofdhuid.

Toepassingen van een strijkijzer

Stijgijzers worden meestal in huis gebruikt, maar ook in kapsalons wordt er vaak gebruik van gemaakt.

Wie heeft er een haarstrijker nodig?

Ten eerste Volgelingen van steil haar hebben een stijltang nodig. Maar ook mensen die graag experimenteren en nieuwe kapsels uitproberen zullen plezier hebben met een strijkijzer.

Wat voor soort richtingaanwijzers zijn er?

Er zijn richtlijnwerpers in verschillende uitvoeringen en maten. Een populaire stijltang voor mensen met dik haar is bijvoorbeeld de stijltang met extra brede platen. Er zijn ook mini-strekijzers, die geweldig zijn voor een vakantie. Deze zijn vooral praktisch voor mensen met kort haar.

Onze Top 10 – stijgijzers

Toepassingsgebied van het strijkijzer

Stretchijzers worden gebruikt voor haarstyling. Je kunt je haar gemakkelijk recht maken met een stijltang, maar ook krullen kunnen met zo’n tool goed worden gedaan.

Eisen voor een goed strijkijzer

Het is vooral belangrijk dat de stijltang het haar niet beschadigt. Om deze reden moet er een stijltang met een keramische plaat worden gebruikt. Er zijn ook richtijzers met metalen platen. Deze zijn bekend om het haar meer aan te vallen. Voor veel mensen is het ook belangrijk dat een goed strijkijzer een snelle opwarmtijd heeft. Een automatische uitschakeling kan net zo praktisch zijn, want veiligheid is een bekend gegeven. Rechthoekige strijkijzers met automatische uitschakeling na een bepaalde tijd, zodat er geen gevaarlijke branden in huis kunnen ontstaan. Bovendien moet een strijkijzer goed in de hand passen en niet te zwaar zijn. Een roterende kabelverbinding kan ook belangrijk zijn, bijvoorbeeld als je geen krultang hebt en de stijltang wilt gebruiken om je haar te laten krullen.

Voor- en nadelen van een strijkijzer

Voordelen:
Een strijkijzer zorgt voor een mooie, gladde Haar.

Nadelen:
Goedkope modellen of frequent steilen van het haar kan leiden tot gebroken of broos haar.

Waar moet ik op letten als ik een strijkijzer koop?

Stretchijzers moeten voorzien zijn van een hoogwaardige keramische coating. Het is net zo belangrijk dat de temperatuur kan worden aangepast, want elk haar heeft andere behoeften.

Vernieuwingen op het gebied van richtlijnwerpers

Relatief nieuw zijn de richtlijnwerpers met ionentechnologie. Dankzij de ionen moet het haar gladder en gezonder aanvoelen na het strekken.

Welke fabrikanten van richtlijnwerpers zijn er?

Fabrikanten van richtbouten zijn bijvoorbeeld Grundig, Cloud Nine en Termix.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van richtbouten

Toonaangevende fabrikanten van richtbouten zijn onder andere Braun, Remington, Philips en BaByliss.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik het beste mijn strijkijzer kopen?

Een strijkijzer is bijzonder goed te koop op het internet. Een nuttige test om het ijzer glad te strijken helpt u bij het vinden van het beste product. Dankzij de klantreviews kunt u zien hoe tevreden andere klanten waren over de strijkijzers. Praktisch is dat de goederen direct aan de voordeur worden geleverd. Verschillende betalingsmogelijkheden maken het winkelen tot een prettige ervaring.

Dingen om te weten & te begeleiden naar het strijkijzer

In 1912 werd het eerste basismodel uitgevonden door Lady Jennifer Bell Schofield, en geleidelijk aan werd het strijkijzer verder ontwikkeld. Voordien was er echter al een haarstrijkmiddel uitgevonden, wat aan de buitenkant onpraktisch was. Dit moest boven een open vuur worden verhit, zodat er vaak pijnlijke brandwonden ontstonden. Stijgijzers zijn goedkoop te koop vanaf 10 euro. Dergelijke goedkope modellen zijn echter niet onvoorwaardelijke kwaliteit. In de middelste prijsklasse zitten stijgijzers die zo’n 30-60 euro kosten. Dure modellen liggen rond de 100-150 Euro.

Nuttige accessoires voor het strijkijzer

Voordat u het haar steilt, is het belangrijk om het haar te behandelen met een hittebescherming. Een warmtespuit is hiervoor bijzonder geschikt. Dit beschermt het haar tegen beschadiging. U kunt ook een hittebestendige basis voor het strijkijzer krijgen, zodat het af en toe kan worden neergezet tijdens het stylen.

Alternatieven voor het strijkijzer

Als alternatief kan een gladmakende crème worden gebruikt. Een gladde borstel is even effectief.