Vriezer

Fridge Freezer Chest Freezer Wire Food Storage Basket Rack 43cmPlastic Freezer Refrigerator Key 06599905 Replacement for Gibson Set of 4 WhiteThermostat Kit Pour Réfrigérateur Congélateur K59H1303 VI109 2000mm 4.8mm 3
LinkFridge Freezer Chest Freezer Wire Food Storage Basket Rack 43cm*Plastic Freezer Refrigerator Key 06599905 Replacement for Gibson Set of 4 White*Thermostat Kit Pour Réfrigérateur Congélateur K59H1303 VI109 2000mm 4.8mm 3*
VerfügbarkeitVersand nach: Europe, US, CA, AULieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 15,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 8,64
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 18,89
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Fridge Freezer Chest Freezer Wire Food Storage Basket Rack 43cm
VerfügbarkeitVersand nach: Europe, US, CA, AU
€ 15,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Plastic Freezer Refrigerator Key 06599905 Replacement for Gibson Set of 4 White
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 8,64
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Thermostat Kit Pour Réfrigérateur Congélateur K59H1303 VI109 2000mm 4.8mm 3
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 18,89
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Vriezer

Een vriezer is een kastvormig apparaat voor het invriezen van voedsel. Het kan gebruikt worden om zowel voedsel als andere zaken die ingevroren moeten worden op te slaan. Diepvriezers worden gebruikt in particuliere huishoudens, winkels in de industrie en voor medische doeleinden. Terwijl in een koelkast de houdbaarheid van levensmiddelen slechts kort kan worden gehandhaafd, blijven levensmiddelen in een diepvriezer qua smaak, uiterlijk en voedingswaarde zeer lang intact. Dit wordt bereikt door de bijzonder lage temperatuur van min 18 graden Celsius of minder.
Een vriezer werkt volgens het principe van verdampingskoeling. Om een verdampingskoeling van min 18 graden Celsius te bereiken, wordt in het apparaat een koudemiddel gebruikt. Deze speciale vloeistof verdampt bij temperaturen ver onder nul graden Celsius. Bovendien wordt de druk van de vloeistof verhoogd, zodat deze alleen bij hogere temperaturen kan verdampen. Het principe wordt gebruikt in apparaten voor privé-gebruik en voor commerciële en industriële doeleinden. De onttrekking van warmte wordt vaak bereikt door zogenaamde schokvriezen. Dit voorkomt de groei van micro-organismen. Diepvriezen als conserveringsmethode wordt beschouwd als een van de meest behoedzame methoden om voedsel in het algemeen te conserveren. Voedingsstoffen en vitaminen worden zoveel mogelijk behouden. Zelfs na maanden ziet het eten er vers en onberispelijk uit. Om hygiënische redenen wordt het voedsel meestal geblancheerd voordat het wordt ingevroren. Dit verwijdert micro-organismen aan het oppervlak. Bij nieuwere koelkasten wordt het vocht vanuit het interieur achter het vriesvak afgevoerd. DE Gecondenseerde vloeistof wordt opgevangen in een container.
Tijdens het invriezen van de cellen bevriest zowel de celvloeistof in een voedingsproduct als de vloeistof tussen de cellen. Op deze manier worden schadelijke bacteriën van het kweekmedium beroofd. Daardoor kunnen ze zich niet meer vermenigvuldigen. Tijdens het langzaam bevriezen vormen zich vaak ijskristallen. Deze vernietigen de celstructuur, zodat sommige voedingsmiddelen, vooral vruchten die water bevatten, hun vorm en smaak verliezen. Dit kan worden vermeden door het bevriezen van schokken. Schokvriezen wordt echter meer gebruikt in industriële installaties. Diepvriezers voor privégebruik zijn meestal niet zo efficiënt, maar de efficiëntie ervan verschilt aanzienlijk van het ene apparaat tot het andere.
Zoals bekend is het opnieuw invriezen van reeds ontdooid voedsel problematisch, omdat het dan de neiging heeft te bederven en niet meer geschikt wordt geacht voor consumptie. Daarom moeten ontdooide levensmiddelen uit de vriezer worden verwijderd, bijvoorbeeld na een stroomstoring. Vooral als het een product van dierlijke oorsprong is, kan de ontwikkeling van bacteriën ook leiden tot levensbedreigende vergiftiging.

In diepvriezers wordt warmte onttrokken aan het bevroren voedsel binnenin. Een speciaal koelmiddel transporteert de warmte van de diepvriesproducten van binnenuit naar buiten. In een verdamper wordt de warmte van het bevroren voedsel eerst geabsorbeerd door het koelmiddel. De verdamper bestaat uit aluminium platen of buizen, afhankelijk van het ontwerp. De verdamper kan ook verschillende vormen hebben. Een platte verdamper is plaatvormig en loopt parallel aan de achterwand van de vriezer. Een hoekverdamper is L-vormig en bevindt zich in de bodem en achterwand van het verdampercompartiment. Een ander type verdamper is de U-verdamper, die zich meestal in de bodem en de zijwanden van het verdampercompartiment bevindt. A De compacte verdamper bevindt zich boven of achter het interieur. De laatste variant is de zogenaamde wrap-around technologie. De leidingen voor het koudemiddel zijn hier rondom de binnenkant van de unit aangebracht. De temperatuur is bij dit type verdamper dan ook zeer gelijkmatig. Nadat de warmte door de verdamper is geabsorbeerd, pompt een compressor het koelgas in een pijpspoel aan de achterkant van de vriezer, de zogenaamde condensor. De condensor bestaat uit warmtegeleidende plaatstaalbuizen. Eerst warmt het gasvormige koelmiddel op, dan geeft het koelmiddelgas zijn warmte af aan de omgevingslucht, het koelmiddel wordt weer vloeibaar en gaat via de gasklep terug naar de verdamper. Hier wordt de druk van het koelmiddel verlaagd. De koelcyclus kan dan weer van voren af aan beginnen. Een thermostaat wordt gebruikt om de gewenste temperatuur te regelen. Wanneer deze temperatuur wordt bereikt, wordt de compressor automatisch uitgeschakeld.

Diepvriezers worden gebruikt voor privé- en commerciële doeleinden, mits een koeltemperatuur van min 18 graden Celsius of minder vereist is. Want alleen bij deze temperaturen is het gegarandeerd dat voedsel lang kan worden bewaard. Diepvriezers worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Natuurlijk is het grootste deel bestemd voor particuliere huishoudens en commerciële gebruikers. Mensen die regelmatig voedsel uit eigen teelt oogsten, maken ook gebruik van diepvriezers, omdat dit een beproefde conserveringsmethode is. In de commerciële sector worden diepvriezers in verschillende gebieden gebruikt. Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen grote en kleine apparaten. Voor langdurige opslag zijn professionele apparaten die zeer lage min-temperaturen kunnen bereiken, geschikt. Voor klinieken apparaten die dagelijks worden gebruikt, is de voorgeschreven temperatuur van min 18 graden Celsius voldoende. Dit zorgt ervoor dat levensmiddelen lang hun smaak en uiterlijk behouden. Op de verpakking van diepvriesproducten wordt altijd een vervaldatum vermeld. Dit heeft altijd betrekking op een opslagtemperatuur van min 18 graden Celsius of minder. Vaak is er ook aanvullende informatie over hoe lang het voedsel op welke bewaartemperatuur kan worden bewaard.
Natuurlijk worden diepvriezers ook gebruikt in de medische sector. Sommige medicijnen of bloedmonsters worden lang bewaard en betrouwbaar beschermd tegen bederf. De fabrikanten van diepvriezers voor dergelijke toepassingsgebieden zijn meestal gespecialiseerd in dit, dergelijke apparaten zijn niet te vinden in normale elektrische winkels.

Natuurlijk moet men zich, voordat men een vriezer koopt, afvragen voor welke doeleinden zo’n apparaat nodig is en of de aankoop überhaupt wel zinvol is. Voor kleinere voorraden diepvriesproducten is het vriesvak van een normale koelkast vaak voldoende. In de regel zijn zelfs de kleinste koelkasten ermee uitgerust. Toch ligt de consumptie van diepvriesproducten per hoofd van de bevolking in Duitsland momenteel rond de 46 kilogram per jaar. Het meest populaire diepvriesassortiment omvat diepvriesfruit en -groenten, aardappelproducten en bakkerijproducten, kant-en-klaarmaaltijden, vlees en vele andere producten. Als gevolg daarvan worden diepvriesproducten in Duitsland veel gebruikt, vooral als er veel wordt gekookt in het huishouden. Dus als u meer opslagruimte nodig heeft voor diepvriesproducten en liever een verscheidenheid aan diepvriesproducten bij de hand hebt, dan is een diepvriezer of een diepvrieskist een goede keuze.
Diepvriezers zijn ook perfect om geld te besparen op de korte en lange termijn. Bijvoorbeeld, goedkope producten, die bijzonder populair zijn in We kopen en bewaren in grote hoeveelheden. Op deze manier kunt u profiteren van kortingsacties.
In de regel is het raadzaam om een diepvriezer te bezitten als u met meerdere mensen in hetzelfde huishouden woont of als aan de behoeften van een heel gezin moet worden voldaan. Eenpersoonshuishoudens kunnen het ook goed doen met het vriesvak van de koelkast, afhankelijk van hun koopgedrag, zonder dat ze ook een vriezer hoeven te kopen. In grotere huishoudens is het kleine vriesvak van de koelkast echter snel vol.
Diepvriesvoeding is vooral belangrijk voor de bevoorrading van gezinnen. Vergeleken met andere conserveringsmethoden worden diepvriesproducten meestal in een mum van tijd bereid en zijn ze een gezond en goedkoop alternatief voor verse of gedroogde producten of voor levensmiddelen die in blikken of potten worden geconserveerd.
Zelfs in de zomer houden veel mensen ervan als er naast de diepvriesproducten voor de voedselbereiding ook voldoende blokjesijs voor koude dranken en ijs is. Dit is een uitstekende manier om aan de zomerhitte te ontsnappen. Een conventioneel vriesvak kan nauwelijks genoeg ruimte bieden voor de behoeften van meerdere personen.
Zelfs mensen met een uitgesproken gezondheidsbewustzijn reiken naar grotere diepvriezers of diepvriezers. Dit komt omdat het vitaminegehalte van diepvriesfruit en -groenten veel hoger is dan dat van ingeblikte groente en fruit. Vaak worden de bijbehorende groenten gewoon geblancheerd voor het schokvriezen, d.w.z. het warmte-effect is vrij kort. Sommige soorten fruit, zoals bessen (bessen, frambozen) worden zonder warmtebehandeling verwerkt. Vergeleken met geconserveerde groenten en fruit, die in een complex proces gesteriliseerd en verhit moeten worden, is dit veel zachtaardiger wat betreft het gehalte aan voedingsstoffen.
Samenvattend kan worden gezegd dat de aankoop van De vriezer wordt aanbevolen in de volgende situaties:

  • Als er meerdere mensen in het huishouden wonen en vitaminerijke diepvriesfruit en -groenten moeten op elk moment van het jaar klaar staan om te worden bewaard. Ook al is een voldoende aanbod van snel bereide gerechten zoals diepvriespizza en kant-en-klare maaltijden voor veel mensen gewenst.
  • Als de bewoners van het huishouden graag ijs eten en altijd ijsblokjes bij de hand willen hebben.
  • Als de ruimte in het vriesvak van de koelkast niet voldoende is.
  • Als u graag op korting promo’s in de supermarkt slaat en op voorraad wordt gekocht.
  • Als u veel belang hecht aan een gezond dieet en een vermindering van de hoeveelheid ingeblikt voedsel is gewenst.

Onze Top 10 – Diepvriezers

Nr. 1
Fridge Freezer Chest Freezer Wire Food Storage Basket Rack 43cm
Kundenbewertungen
Fridge Freezer Chest Freezer Wire Food Storage Basket Rack 43cm*
von Unbranded

Fridge Freezer Chest Freezer Wire Food Storage Basket Rack 43cm Wide43cm19cm WidthLip 4 cm

 Preis: € 15,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Plastic Freezer Refrigerator Key 06599905 Replacement for Gibson Set of 4 White
Kundenbewertungen
Plastic Freezer Refrigerator Key 06599905 Replacement for Gibson Set of 4 White*
von Unbranded

Features:
1.Every product has a unique Manufacturing Part Number label on the inner package that proves it has been qualified,which include Part Number,Model Number and inspection date information;
2.If you have any questions about the item,please provide us the Manufacturing Part Number for checking,your profits will be guaranteed.
3.Plastic material, white, easy to use and durable.
4.Size: 4...

 Preis: € 8,64 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Thermostat Kit Pour Réfrigérateur Congélateur K59H1303 VI109 2000mm 4.8mm 3
Kundenbewertungen
Thermostat Kit Pour Réfrigérateur Congélateur K59H1303 VI109 2000mm 4.8mm 3*

Kit Thermostat Electronique Lemona pour Réfrigérateur Congélateur K59H1303 VI109 2000mm 4.8mm 3 Contacts RANCO

Menu

LIVRAISON DANS LE MONDE
PRIX LES PLUS BAS SUR EBAY
60 JOURS DE RETOUR
GRAND SERVICE À LA CLIENTÈLE

 

    Catégories

    Kit Thermostat pour Réfrigérateur Congélateur K59H1303 VI109 2000mm 4.8mm 3 Contacts RANCO

...

 Preis: € 18,89 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

De voordelen van dit type vriezer liggen voor de hand. Het past zeer discreet in het interieur van de keuken. De categorie van de inbouwvriezer omvat ook onderbouwapparaten. Met een ingebouwde vriezer kan de bovenkant worden verwijderd om een onderconstructie te maken. Hierdoor kan het keukenblad erboven als werkblad boven de ingebouwde vriezer worden gebruikt. Houd bij het installeren van een ingebouwde vriezer altijd rekening met de hoogte van de nis. Deze specificatie geeft aan of een vriezer gemakkelijk kan worden geïntegreerd in de bestaande keukenapparatuur. Er is echter ook een gestandaardiseerde waarde en de meeste fabrikanten houden zich daaraan. Deze waarde is 88 centimeter voor een ingebouwde vriezer.
Een ander type van ingebouwde vriezer is de decoratieve vriezer. Aangezien de voorkant van dit apparaat kan worden voorzien van een willekeurige afdekplaat, ziet het er van buitenaf uit alsof het Vriezer rond een normale keukenkast. Dit betekent dat de vriezer nog onopvallender opgaat in het totaalbeeld van de keuken. Bij de installatie van een kleine vriezer kan het apparaat op tafel- of ooghoogte worden geïntegreerd en niet noodzakelijkerwijs op de vloer. Dit betekent dat de inhoud gemakkelijk kan worden verwijderd zonder te hoeven bukken.

Een diepvriesdoos is vooral geschikt voor gebruik tijdens het reizen. Kleine huishoudens kiezen echter ook voor een diepvriesdoos vanwege ruimtegebrek. Toch wordt een diepvriesdoos meestal beschouwd als een aanvulling op de koelkast. Een ander voordeel van diepvriesdozen is dat ze ideaal zijn voor reizen en kamperen. Of u gebruikt uw diepvriesdoos uitsluitend voor ijs of ijsblokjes en bewaart uw andere diepvriesproducten in een diepvriezer. Een diepvriesdoos biedt vele toepassingsmogelijkheden.

De aanduiding A+++ staat voor een zeer goede energie-efficiëntie, die echter niet zo hoog is als die van een A+++ vriezer. In het algemeen is elke vriezer in energie-efficiëntieklasse A zeer energiebesparend. Om energiekosten te besparen en tegelijkertijd het milieu te beschermen, moet u alleen apparaten van energie-efficiëntieklasse A gebruiken. Al het andere is niet meer actueel. Gebruikte, oudere modellen zijn goedkoper in aanschaf, maar zo’n goedkoop aanbod is op de lange termijn nauwelijks de moeite waard. Omdat dergelijke apparaten ook hoge elektriciteitskosten veroorzaken. De aanduiding A++ geeft aan dat het verbruik van het apparaat tussen 22 en 33 procent van het standaard stroomverbruik ligt. Een A++ vriezer is daarom een waardevolle investering. Een Amazone-vriezer zit vaak in deze energie-efficiëntieklasse.

Het EU-energielabel A+++ staat voor een uitstekende energiebalans van de Koelkast.A+++ betekent dat het stroomverbruik van de vriezer tot 22 procent bedraagt ten opzichte van het standaard stroomverbruik. Etikettering van de energie-efficiëntieklasse is nu verplicht. Het is bedoeld om de consument te helpen bij de aankoopbeslissing. Alle elektrische apparaten in Duitsland dragen nu een EU-energielabel. Dit geeft de consument een verdere indicatie van hoe hoog de vervolgkosten van een diepvriezer zullen zijn. De extra gradaties zijn in 2001 ingevoerd. Oorspronkelijk was er alleen energie-efficiëntieklasse A, maar nu hebben we het over apparaten in de categorieën A+, A++, en A+++. In de vriezertest presteren A+++ apparaten vaak het beste. In de vriezertest hebben de apparaatmodellen die tot de categorie vriezer A+++ No Frost behoren, bewezen bijzonder voordelig te zijn. Bijvoorbeeld de Bosch No Frost vriezer. Een Miele diepvriezer schittert ook met uitstekende resultaten in de vriezertest.

Diepvriezers zijn er dus in veel verschillende uitvoeringen en maten. De uitrusting van een diepvriezer kan ook heel anders zijn. Naast bekende fabrikanten als Gorenje, Miele of Liebherr hebben ook fabrikanten als Haier en Beko zich bewezen. Een Lidl-vriezer of kistvriezer zal u ook een lange en trouwe dienst bewijzen. U kunt ook op zoek gaan naar een Amazone-vriezer. In de regel ligt het door de discounters aangeboden vrieskistenassortiment in de middenklasse en heeft het een goede energie-efficiëntieklasse. Stiftung Warentest heeft ook verschillende modellen getest in de vriezertest. In een vriezertest vindt u veel nuttige informatie. Het is daarom raadzaam om vóór de aankoop rekening te houden met beoordelingen van andere klanten en met de resultaten van de Stiftung Warentest-diepvriestest. De grootte van de Vriezer is afhankelijk van het aantal inwoners van het huishouden. Het belangrijkste voordeel van een vriezer is zijn hoge capaciteit. Zo zijn er modellen met een inhoud van meer dan 300 liter. Maar zelfs kleine huishoudens die kiezen voor een diepvrieskist vanwege de voordelen van een diepvriezer ten opzichte van een diepvrieskist zullen geen probleem hebben om er een te vinden. Voor grote gezinnen zijn er ook modellen met een capaciteit van 500 tot 800 liter beschikbaar. Middelgrote diepvriezers kunnen in totaal 200 tot 250 liter inhoud opslaan.

Dit is zonder twijfel het meest populaire type in de diepvriessector. Een grote vriezer kan verschillende afmetingen hebben. De beste manier om zo’n vriezer in zijn omgeving te laten opgaan, is door een grootte te hebben die vergelijkbaar is met die van de keuken of andere apparaten. Voor een 85 liter diepvries of een 100 liter diepvries spreken we van een grote diepvries. In het algemeen moet de inhoud van een vrijstaande koelkast toch minstens 70 liter bedragen. Vrijstaande diepvriezers hebben vaak het nadeel dat er zich achter het apparaat vuil kan ophopen, dat moeilijk te verwijderen is zonder de diepvriezer opzij te schuiven. Inbouwapparaten worden meestal onder een keukenblad geplaatst en zijn dus beter beschermd tegen stof en vuil.
Dit betekent echter niet dat schoonmaken achter de vrijstaande vriezer onmogelijk is. Voor een goede werking van de vriezer moet het apparaat sowieso op een afstand van 5 tot 8 centimeter van de muur worden geplaatst. Als deze regel wordt gevolgd, is het ook gemakkelijker om achter het apparaat te reinigen, de eenvoudigste manier om dit te doen is met een stofzuigerbevestiging.

Kleine diepvriezers hebben minder ruimte nodig en zijn ook geschikt voor kleine appartementen. Ondertussen zijn zelfs kleine apparaten uitgerust met de No Frost-functie. Een minivriezer biedt meestal een volume tussen 40 en 50 liter. Natuurlijk verbruikt een smalle vriezer ook minder stroom dan zijn grotere tegenhanger. Toch moet de energie-efficiëntieklasse in aanmerking worden genomen. Wie een diepvriezer wil kopen, zelfs met een kleine diepvriezer, hecht veel belang aan hoge kwaliteit en aan fabrikanten die zich hebben bewezen in de elektrische detailhandel. In Duitsland zijn met name de fabrikanten Miele, Klarstein en Bomann gespecialiseerd in kleine diepvriezers, om maar een paar voorbeelden te noemen. Daarnaast zijn er ook tal van modellen van No Name fabrikanten. In Freezer Test scoren kleine diepvriezers doorgaans zeer goed op het gebied van energie-efficiëntie. Maar ook hier is gebleken dat er grote verschillen zijn. Er is nog steeds veel vraag naar kleine diepvriezers. Deze zijn goedkoop verkrijgbaar in diverse winkels en online. Een online bestelling heeft vele voordelen. Consumenten kunnen verschillende apparaten en hun waarden in de vriezertest vergelijken voordat ze kopen. Ook zijn er tal van klantreviews beschikbaar op het internet voor de consument. Op deze manier kan de aankoop op een geïnformeerde manier worden benaderd, want een diepvriezer is een apparaat dat hopelijk voor lange tijd een trouwe metgezel zal zijn.

In de meeste gevallen bevinden de vriescompartimenten van gecombineerde koel-vriescombinaties zich onder en de normale koel-vriescompartimenten in het bovenste gedeelte van het apparaat. Deze combinatie heeft vaak de voorkeur van mensen die waarde hechten aan een evenwichtige verhouding tussen uiterlijk en functionaliteit. Enerzijds overtuigt zo’n apparaat met zijn royale ruimte in vergelijking met het vriesvak van een standaardkoelkast. Aan de andere kant is er geen extra ruimte nodig voor In plaats daarvan kan het gecombineerde apparaat de oude koelkast vervangen en neemt het dezelfde ruimte in beslag als de koelkast.

Een minivriezer is vooral praktisch voor kleine ruimtes of in bepaalde situaties, bijvoorbeeld wanneer er onverwacht bezoek komt. Een minivriezer is natuurlijk ook handig in elk thuiskantoor. Hiermee kunt u op elk gewenst moment ijs- en blokjesgerechten klaar hebben staan zonder dat u lange afstanden door het huis hoeft af te leggen. Een kleine diepvriezer is ook zeer praktisch voor het kamperen. Omdat kampeervrienden vooral in de zomer onderweg zijn, is het belangrijk om het eten en drinken koel te houden. Tegelijkertijd moet een minivriezer niet te veel ruimte innemen. Want kampeerders bieden slechts een beperkte hoeveelheid ruimte, die snel uitgeput raakt. Een ander voordeel van een kleine diepvriezer is dat dergelijke apparaten meestal ook goedkoper zijn om te kopen. Voor gebruik in een camper moet het apparaat een 12 volt DC-aansluiting hebben.

A No Frost freezer zorgt ervoor dat er zich geen lagen ijs in het apparaat kunnen vormen. Hierdoor hoeft de No Frost vriezer niet meer te worden ontdooid. Dit wordt bereikt doordat de koelkast continu vocht onttrekt aan het interieur van het apparaat. Dit zorgt voor een bijzonder droge binnenlucht en voorkomt condensvorming. Geen enkele vorstvriezer is daarom bijzonder praktisch in het dagelijks leven. De No Frost Test vriezer kan ook een belangrijk hulpmiddel zijn bij de aankoopbeslissing. De testvriezers houden zich bezig met het al dan niet vormen van lagen ijs in de Nofrost-vriezer en hoe betrouwbaar deze functie is. Een No Frost vriezer is in ieder geval zeer aan te bevelen. Omdat een Het ontdooien is meestal zeer tijdrovend, omdat al het ingevroren voedsel uit de vriezer moet worden gehaald. Hierdoor is het vaak nodig om het ontdooien in een vroeg stadium te plannen en kan het niet zomaar spontaan worden aangepakt. Het is het beste om de bestaande diepvriesproducten enkele weken voor de geplande ontdooiing geleidelijk te consumeren en niet te vullen met nieuwe diepvriesproducten. Tijdens het ontdooien moeten de resterende diepvriesproducten bijvoorbeeld in het vriesvak van de koelkast worden bewaard. Met de No Frost-functie wordt deze werklast geëlimineerd. Om deze reden kiezen veel consumenten voor een apparaat met No Frost dat de No Frost test heeft doorstaan.

Tafelvriezers zijn vooral geschikt voor kleine studentenappartementen of wanneer de benodigde ruimte voor diepvriesproducten niet zo groot is. Tafelvriezers zijn bijzonder kleine modellen die gemakkelijk mee te nemen zijn op reis. Tafelvriezers zijn ook vaak uitgerust met veel extra functies.

Gerierschränke zijn zeer populair in particuliere huishoudens in heel Duitsland, omdat ze het mogelijk maken om gemakkelijk te winkelen voor de voorraad zonder dat de consument bang hoeft te zijn dat de restjes bederven. Dit kan op de lange termijn veel geld besparen, omdat u de diepvriezers en diepvrieskisten helpt om minder voedsel af te voeren.
Vooral in landelijke gebieden worden diepvriezers vaak en graag gebruikt. Waar de infrastructuur niet zo dicht bij elkaar ligt en supermarkten meestal ver weg zijn, is het zinvol om voorraden aan te leggen. Dit kan u tijd en brandstofkosten besparen.
Zelfs als er meerdere feestdagen volgen en de winkels hebben geschoten, zoals Pasen, Pinksteren of Kerstmis, kun je nog steeds goed gevulde vriezer goed in de loop van de dagen.
Voor huishoudens op het platteland, die ook hun eigen voedsel verbouwen, zijn diepvriezers of kisten meestal onmisbaar. Op deze manier kan de overtollige oogst lang veilig tegen bederf worden bewaard en kan het vlees ook het gemakkelijkst in de vriezer worden bewaard. Wilde kruiden en specerijen zijn ook heel lang houdbaar in een vriezer en behouden soms beter hun smaak dan wanneer ze gedroogd zouden zijn.
Diepvriezers worden niet alleen in particuliere huishoudens gebruikt, maar ook voor commerciële doeleinden. In de professionele gastronomie wordt veel belang gehecht aan een betrouwbare vriestechniek. Vriezers behoren tot de categorie van de vriezers, naast vriezers zijn er nog vele andere modellen die speciaal zijn ontworpen om aan de behoeften van commerciële klanten te voldoen. Diepvriezers voor de commerciële sector worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit, zodat voedsel en gerechten zachtjes kunnen worden gekoeld en op een klantvriendelijke manier kunnen worden gepresenteerd.
Met name in het geval van vriezers voor commerciële doeleinden is het meestal belangrijk dat de daarin opgeslagen goederen ook op een verkoopbevorderende manier worden uitgestald en de klant een goed overzicht bieden. Daarom zijn vriezers voor commercieel gebruik meestal uitgerust met glazen deuren. Daarom zijn diepvriezers vaak de ideale koeltechniek, vooral in bedrijven met direct klantcontact. Een Stiftung Warentest vriezer is vaak een goede indicatie dat het een hoogwaardig apparaat is.
De vriestechnologie voor de commerciële sector wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan producten. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen zogenaamde drive-in vriezers, CNS vriezers en vrieskisten, waarbij de goederen op een klantvriendelijke manier achter glazen deuren kunnen worden uitgestald.
Over Er zijn ook speciale diepvriezers voor bepaalde productgebieden, zoals diepvriezers voor bakkerijproducten. Er zijn ook speciale apparaten voor ziekenhuizen en apotheken die extreem lage temperaturen tot min 90 graden Celsius kunnen genereren.

Een goed apparaat moet met name de volumevereisten van uw huishouden goed dekken. Om kostbare tijd te besparen en onnodig werk te voorkomen, moet het apparaat ofwel een vriezer met automatische ontdooiing ofwel een Nofrost-vriezer zijn. Met een No Frost vriezer wordt het vervelende ontdooien volledig geëlimineerd. Bovendien moet worden gezorgd voor een goede tot zeer goede energie-efficiëntie. Met een A+++ No Frost vriezer bent u dus goed op weg om tijd en energiekosten te besparen. Een ingebouwde No Frost vriezer is ook zeer praktisch in het dagelijks leven.

Voorafgaand aan de aankoop van een vriezer rijst altijd de vraag welke voordelen een dergelijk apparaat biedt ten opzichte van alternatieve diepvriezers. Eerst en vooral is het de vraag of een diepvriezer beter is dan een diepvrieskist. In feite hebben beide soorten apparaten verschillende voor- en nadelen. Het is dus niet mogelijk om in algemene termen te zeggen welk apparaat beter is. Daarom zetten we hieronder de verschillende voor- en nadelen op een rijtje die u zeker zullen helpen bij uw aankoopbeslissing.

Beter overzicht: In een diepvriezer kan de inhoud veel overzichtelijker worden gerangschikt dan in een diepvrieskist. Hier is het ook raadzaam om de afzonderlijke laden te etiketteren, omdat de diepvriesproducten meestal voor lange tijd worden opgeslagen. Zo raakt u snel het overzicht kwijt. Door het betere overzicht kan er tijd worden bespaard met een diepvriezer, omdat de producten die u zoekt sneller gevonden kunnen worden. Dit betekent ook dat er minder energie nodig is, omdat er minder kou kan ontsnappen.

Ruimtebehoefte: een vriezer neemt door zijn verticale oriëntatie veel minder ruimte in beslag. Dit betekent dat een dergelijk apparaat beter past in keukens en werkruimtes. Een diepvriezer daarentegen is minder geschikt voor ruimtes waar mensen elke dag hun tijd doorbrengen. Het neemt veel te veel ruimte in beslag, die vaak beter benut kan worden. Een vriezer is over het algemeen ook te groot voor grotere keukens. Daarom moet het liever in kelders worden geplaatst.
Als de vriezer een model is dat is uitgerust met een glazen deur, kan er veel energie worden bespaard door de diepvriesproducten al van buitenaf zichtbaar te maken. Dit betekent dat de deur slechts zolang geopend kan worden als nodig is.

Ruimte: een diepvriezer of een diepvrieskist vereist extra ruimte in het appartement. Als u in een klein stadsappartement woont, kunt u overwegen om kleinere modellen te nemen of om de vriezer helemaal te laten staan totdat u kunt verhuizen naar een groter appartement. Een kleine diepvriezer is een goed compromis als de ruimte beperkt is.

Energie-efficiëntie: Het stroomverbruik van een diepvriezer is iets hoger dan dat van een diepvrieskist. Wanneer de deur wordt geopend, ontsnapt er minder koude lucht uit een vriezer, omdat bekend is dat koude lucht naar de bodem zinkt. Dit nadeel is echter vooral merkbaar bij commercieel gebruik. Bijvoorbeeld, diepvriezers in supermarkten die regelmatig worden geopend.

Diepvriezers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De capaciteit van de Het apparaat varieert ook dienovereenkomstig. U moet bij de aankoop ook rekening houden met andere criteria dan de grootte. Extra functies zoals No Frost zijn belangrijk, maar u moet wel goed nadenken over het doel waarvoor het apparaat wordt gebruikt. Zo is een apparaat dat gebruik maakt van een ijsblokjesmachine ingewikkelder te installeren, d.w.z. zowel de aanschaf als de installatie kost meer dan het gemiddelde voor een apparaat van deze omvang en dit ontwerp. Goedkope diepvriezers komen meestal zonder zoveel extra functies.
U moet ook nadenken over de energie-efficiëntieklasse van het apparaat. De namen van de energie-efficiëntieklassen zijn gebaseerd op de letters van het alfabet. Bijna alle moderne apparaten behoren nu echter tot klasse A en daarom zijn er nog drie andere niveaus van differentiatie, met één, twee of drie plus-tekens na de „A“. Hoe meer pluspunten, hoe milieuvriendelijker het apparaat. Goedkope vriezers kunnen ook zeer energiezuinig zijn, omdat de prijs meestal wordt opgedreven door een aantal extra functies. U hoeft dus niet per se te betalen voor een energiezuinig apparaat.

Snelle bevriezing: Sommige apparaten zijn uitgerust met een schakelaar die een snelle bevriezing mogelijk maakt. Concreet betekent dit dat de compressor permanent ingeschakeld blijft. Hierdoor worden de diepvriesproducten ver onder min 18 graden Celsius gekoeld. Dit voorkomt dat de hitte van de nieuwe diepvriesproducten de reeds opgeslagen diepvriesproducten doet ontdooien. Sommige apparaten zijn uitgerust met een ruimtelijk gescheiden snelvriescompartiment. Deze heeft vaak een eigen klep.

De No Frost technologie is ook een van de meest gewilde extra’s bij de aankoop van een vriezer. Tegenwoordig, als je een vriezer wilt kopen, Controleer bij het testen van de vriezer altijd of het apparaat een No Frost-functie heeft of op zijn minst een automatische ontdooifunctie.
Op het gebied van diepvriezers en koelkasten zijn nu ook slimme apparaten in zwang. De temperatuur kan op afstand worden geregeld en diverse instellingen kunnen worden ingevoerd via een app op de smartphone.

In Duitsland is er nog steeds een groot aantal fabrikanten gespecialiseerd in diepvriezers. Dit zijn onder andere Duitse bedrijven als Bosch, Miele en Hanseatic. Daarnaast hebben ook de toestellen van buitenlandse fabrikanten zoals Samsung en Beko hun waarde bewezen. Daarnaast zijn er ook private labels van grotere bedrijven zoals Privileg of OK, of fabrikanten zoals Liebherr, die in het begin van hun bedrijfsgeschiedenis in een ander gebied zijn gevestigd en pas later hun productie hebben uitgebreid naar de diepvriessector. Veel consumenten vinden diepvriezers bij Amazon tegen een redelijke prijs. Want bijna elke bekende fabrikant verkoopt zijn producten nu via het bekende online platform. Daar vindt u veel vriezertestwinnaars.

Hieronder vindt u een kort overzicht van de afzonderlijke fabrikanten van vrieskisten die in de Duitse detailhandel verkrijgbaar zijn.

Bosch diepvriezer – Robert Bosch GmbH werd in 1886 opgericht door Robert Bosch. De fabrikant produceert een breed scala aan huishoudelijke apparaten. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Stuttgart. Naast huishoudelijke apparaten is Bosch ook actief in de toeleveringssector voor de automobielindustrie. Sinds 2015 is het bedrijf de grootste leverancier van auto-elektronica ter wereld. De onderneming heeft meer dan 130 duizend medewerkers in dienst in Duitsland en ongeveer 400 duizend werknemers wereldwijd. De eerste Bosch fabriek werd in 1901 in Stuttgart geopend.

Siemens Freezer – het Siemens bedrijf is een van de grootste bedrijven op het gebied van elektronica en elektrotechniek. Het bedrijf werd in 1847 door Werner Siemens in Berlijn opgericht. Aanvankelijk was het bedrijf gespecialiseerd in de productie van telegrafen. Kort na de oprichting van het bedrijf bouwde Siemens de langste telegraaflijn van Europa tussen Berlijn en Frankfurt am Main. In het midden van de jaren ’20 was Siemens een van de vijf grootste elektrotechnische bedrijven ter wereld. Zelfs in het begin was het bedrijf nog actief op een multinationale basis. In 1936 had het bedrijf in totaal 16 productiefaciliteiten in grote Europese steden. Tegen het midden van de XXe eeuw werd Beieren het nieuwe hoofdkwartier van de groep.

Miele Freezer – Het bedrijf Miele, nu gevestigd in Gütersloh, werd in 1899 opgericht door Carl Miele in Herzebrock. In het begin richtte het bedrijf zich op apparaten voor de verwerking van melk en boter. Op basis van de werking van de botermachines werd in 1900 de eerste Miele wasmachine ontwikkeld. In 1927 begon het bedrijf ook met de productie van stofzuigers. In de daaropvolgende jaren produceerde het bedrijf ook de eerste vaatwasser. Geleidelijk aan werd het gamma van de door het bedrijf geproduceerde elektronica en elektrische toestellen uitgebreid. In 1999 was het merk Miele zowel in Duitsland als in Europa het best verkochte merk in de handel in elektrische goederen. Miele is een zeer populair merk in de Duitse huishoudens en is een van de fabrikanten die het grootste deel van hun omzet (89%) genereren uit de verkoop van elektrische huishoudapparaten. De resterende 11% wordt gegenereerd door de verkoop van commerciële apparaten voor de industrie. Momenteel zijn de belangrijkste productlijnen voor het bedrijf stofzuigers, wasmachines, Droger en vaatwasser. Het productassortiment omvat ook een grote verscheidenheid aan keukenapparatuur, waaronder koelkasten en diepvriezers.

Privilege vriezer – Privilege was oorspronkelijk een handelsmerk van Quelle. In 1964 werd de Quelle Quellux private label omgedoopt tot „Privilege“. Vanaf het allereerste begin van zijn geschiedenis heeft het merk een breed scala aan huishoudelijke apparaten omvat. Dit zijn onder andere koelkasten, wasmachines, radiatoren, schrijfmachines, vaatwassers, kachels, rekenmachines en naaimachines. Het bedrijf Quelle gaf vaak opdracht aan toonaangevende Duitse gespecialiseerde elektrotechnische fabrikanten om te produceren. Het ontwerp van de woningen is vervolgens op een uniforme manier vereenvoudigd. Het merk behaalde al snel goede marktposities, want het stond voor goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen. In 2009 werden de meeste toestellen van het merk Privilege geproduceerd door de Zweedse groep met het hoofdkantoor in Stockholm Elektrolux AB. Privileg is een gevestigd merk dat altijd in trek is, vooral in het vriessegment. In 2006 was ongeveer één op de drie aangekochte apparaten in het diepvriessegment het merk Privilege.

Samsung Freezer – Samsung is een Zuid-Koreaanse elektronicaproducent. Het bedrijf is in 1938 opgericht door Lee Byung-chull. In het begin hield het bedrijf zich bezig met de detailhandel in levensmiddelen, maar in 1969 begon het bedrijf met de productie van elektrische apparaten. Vandaag de dag is het bedrijf, naast elektronica, ook actief in vele andere sectoren, waaronder de machinebouw, de automobielindustrie en de vastgoedsector. De koelkasten en diepvriezers van Samsung worden gekenmerkt door een breed scala aan producten en ultramoderne extra functies, terwijl modellen met slimme functies, zoals de familiehub in de Samsung koelkasten, nu op de markt gevestigd zijn.

Hanseatic vriezer – Hanseatic is een huismerk van Otto GmbH & Co AG, ook bekend als Otto-Versand. Het bedrijf werd opgericht in 1949. Het bedrijf is sinds de oprichting gevestigd in Hamburg. Het merk Otto is een van de meest succesvolle digitale merken in Duitsland. In de postordersector neemt Otto de tweede plaats in. De Otto website is meerdere malen achter elkaar bekroond met de titel „Website van het Jaar“. Van 2010 tot 2012 heeft TÃœV Rheinland het bedrijf de titel „zeer aanbevelenswaardig“ gegeven in de categorieën service, technisch en inrichtingsadvies en klantenadvies.

Constructa vriezer – Constructa is een fabrikant van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf werd in 1951 in Düsseldorf opgericht. Aanvankelijk was het bedrijf gespecialiseerd in wasmachines. In de jaren vijftig en zestig nam het bedrijf de leidende marktpositie in op dit productgebied. In de tussentijd is het bedrijf gevestigd in München. Vandaag de dag produceert het bedrijf niet alleen wasmachines en drogers, maar ook veel grote keukentoestellen, ovens, vaatwassers, koelkasten en diepvriezers.

Liebherr diepvriezer – het bedrijf Liebherr werd in 1949 opgericht door Hans Liebherr. Het bedrijf is gevestigd in het Zwitserse Bulle. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 44 duizend mensen in dienst. In 2017 behaalde het bedrijf een totale omzet van ongeveer 9,8 miljard euro. Liebherr begon met de productie van bouwmachines, maar pas in 1954 werd de eerste Liebherr-koelkast ontwikkeld, die later in serie werd geproduceerd.

Beko vriezer – Beko is gespecialiseerd in huishoudelijke elektronica. Het bedrijf werd opgericht in 2008. Het bedrijf is gevestigd in Neu-Isenburg. Beko verkoopt keuken- en huishoudapparaten, waaronder stofzuigers, strijkijzers, fornuizen en ovens, wasmachines en drogers. en koelkasten en diepvriezers. Beko stelt ongeveer 30 duizend mensen tewerk in ongeveer 140 landen wereldwijd.

OK Freezer – OK is een private label van de winkelketens Saturn en Media-Markt. Het merk is in 2010 opgericht. OK staat voor redelijk geprijsde en betrouwbare apparatuur. Het merk omvat zowel witte technologie als consumentenelektronica. Het assortiment is uitsluitend verkrijgbaar in de winkels van de consumentenelektronicaketens Saturnus en Media Markt.

Net als bij veel andere producten rijst de vraag of u uw nieuwe apparaat beter in een traditionele speciaalzaak of op het internet kunt kopen. Diepvriestests zijn op veel plaatsen online te vinden en het advies van een vakhandelaar kan nauwelijks alle informatie op het internet bijhouden. Een traditioneel overleg in de winkel speelt natuurlijk een grote rol voor veel consumenten, maar ook hier is geluk nodig. Niet elke klantenadviseur in traditionele speciaalzaken is even goed geïnformeerd.
Sinds enkele jaren is het geen insiders‘ tip meer om voor elke grote aankoop eerst een prijsvergelijking op het internet te regelen. In de vriezertest kan niet alleen de prijs worden vergeleken, maar ook vele andere aankoopcriteria. De Beko vriezer No Frost is bijvoorbeeld een vriezer met ijsblokjesmaker van energie-efficiëntieklasse A++.
De No Frost testwinnaar van vorig jaar is een model met een gemiddelde capaciteit van ongeveer 300 liter van Siemens. Dit is een No Frost A+++ vriezer. De winnaar van de vriezertest scoorde het beste in de vriezertest.
Liebherr diepvriezers behalen ook altijd goede resultaten in de vriezertest. Drie apparaten van deze fabrikant werden elk benoemd tot winnaar in de Stiftung Warentest. Categorie-gekroond. In elk geval in de categorieën diepvrieskist, grote en kleine diepvriezers. De vriestijden, het stroomverbruik, de verwerking en de temperatuurstabiliteit worden geëvalueerd.

Diepvriesproducten kwamen voor het eerst op de markt in 1930 in de Amerikaanse stad Springield, Massachusetts. De belangrijkste producten die werden verkocht waren groenten en fruit en vis, omdat het kenmerkend was voor deze producten dat ze met deze methode hun smaak bijzonder goed konden behouden. Destijds waren er nog geen diepvriezers of diepvriezers die vandaag de dag gebruikelijk zijn. In plaats daarvan waren er al ijskisten. Daarom zouden deze in de handel kunnen worden gebruikt om de diepvriesproducten op te slaan. Zo wordt 1930 beschouwd als het geboortejaar van de diepvriesproducten, althans in de moderne tijd.
Diepvriesvoeding bestond echter al veel eerder in de geschiedenis van de mensheid. Gewoon daar, waar er veel ijs en kou was. Bijvoorbeeld de Inuit in Newfoundland. De bewoners bevroor daar een deel van de vangst, zodat het enkele maanden vers bleef. Omdat daar temperaturen van min 50 graden Celsius niet ongewoon waren, kon de verse vangst direct buiten, in de ijzige wind, worden opgehangen. De zeebioloog C. Birdseye ondernam in het begin van de XXe eeuw verschillende reizen naar de provincie Labrador in Canada en kon veel kennis opdoen over de voordelen van deze conserveringsmethode. De wetenschapper richtte zijn aandacht vervolgens op de vraag hoe men kunstmatig koude kan produceren om voedsel in warmere delen van de wereld te bewaren door middel van diepvriezen.
Dus begon C. Birdseye vervolgens te werken aan een methode om een goedkoop apparaat te ontwikkelen om dit te doen. Hij had heel weinig… geld en maakte gebruik van de eenvoudige gebruiksvoorwerpen die hij tot zijn beschikking had om een mogelijkheid tot bevriezing te ontwikkelen. Op dat moment waren er al ventilatoren met elektrische aandrijving. Zo ontwikkelde de pionier van de commerciële diepvriesvoeding een machine met behulp van een ventilator, ijs en zout, die het invriezen van voedsel met chocolade mogelijk maakte.
Vervolgens zorgde de wetenschapper ervoor dat zijn uitvinding toegankelijk werd gemaakt voor een breed publiek. Daartoe begon hij te werken aan het beschikbaar stellen van schokvriessystemen voor de levensmiddelenhandel. Op deze manier kan ook de consument in het algemeen van deze uitvinding profiteren. Tot op de dag van vandaag heeft de standaardmeting van min 18 graden Zelsius, die destijds door C. Birdseye werd geïntroduceerd, zijn waarde bewezen. In verschillende experimenten kwam de wetenschapper erachter dat de celactiviteiten in een voedingsmiddel pas bij een temperatuur van min 18 graden Celsius volledig tot stilstand komen. Deze opslagtemperatuur betekent dat er geen bederf kan optreden. Als we deze algemeen aanvaarde standaard van Zelsius vertalen naar Fahrenheit, spreken we van 0 graden Fahrenheit.
Het duurde nog een paar jaar voordat diepvriesproducten in Duitsland aankwamen. In 1955 gaf de wereldberoemde ANUGA-vakbeurs voor voedsel en voeding een beslissende impuls aan de popularisering van diepvriesproducten in Duitsland. Verschillende diepvriesfabrikanten presenteerden op de beurs voor het eerst diepvriesproducten in huishoudelijke verpakkingen. De beurs bleek toen het ideale platform te zijn om diepvriesproducten naar de consument in Duitsland te brengen. De bezoekers van de beurs onderkenden het grote potentieel van diepvriesproducten voor de detailhandel.
Het was toen dat het diepvriesvoedsel zijn lancering vierde, die tot op de dag van vandaag voortduurt. Het brede aanbod in de hedendaagse supermarkten zou zonder diepvriesproducten niet mogelijk zijn. denkbaar.
Historisch gezien worden in Europa natuurlijk kou en ijs gebruikt om voedsel vers te houden. Bijvoorbeeld al in het oude Rome. Het is bijvoorbeeld bekend dat keizer Nero ijs heeft laten bezorgen uit de Italiaanse Apennijnen om geselecteerd fruit vers te houden voor festivals.
Alexander de Grote liet tijdens de Perzische oorlog ook eten en drinken afkoelen in kuilen gevuld met ijs. Op deze manier konden de soldaten van vers voedsel worden voorzien.
In de XVIe eeuw leerde de Spaanse arts Blasius Villafranka hoe hij water op chemische basis kon koelen. Tot de XVIII. Eeuwenlang werden in totaal 15 verschillende mengsels ontdekt, waardoor waterkoeling ver onder nul graden mogelijk werd. In deze context is ook de koelmachine uit 1844 van John Garry bekend. Daarvoor kreeg hij een paar jaar later ook een patent van het Amerikaanse Octrooibureau. In het begin werd het potentieel van de machine voor het koelen van voedsel echter niet herkend. In het begin was het gebruik ervan beperkt tot het gebruik in airconditioningsystemen.
De zogenaamde absorptiekoelmachine werd in 1860 ontwikkeld door de Franse ingenieur Ferdinand Carre. De koeling was het resultaat van de chemische reactie tussen water en zwavelzuur. In 1862 werd de koelmachine op de Londense wereldtentoonstelling gepresenteerd. De machine kan ongeveer 200 kilo ijs per uur produceren. In 1876 werd de machine voor het eerst gebruikt op schepen. Het was nu mogelijk om vlees te vervoeren in het intercontinentale scheepsverkeer.
De Carre-ijsmachine genoot een grote populariteit tot het begin van de XXe eeuw. Eeuwenlang een constant grote vraag. Vervolgens is deze vervangen door apparatuur die is ontwikkeld op basis van een dampcompressieproces.

Het marktvolume van TK-Kost ligt met 3,7 miljoen ton per jaar in Duitsland. De gemiddelde burger consumeert tussen de 45 en 46 kilo diepvriesproducten per jaar. Voornamelijk bakkerijproducten en diepvriesgroenten worden geconsumeerd. Op de derde plaats staan de kant-en-klare maaltijden, zoals diepvriespizza. Het Duitse Frozen Food Institute boekt een jaarlijkse omzet van 14 miljard euro.
Volgens de statistieken hechten de consumenten in Duitsland veel belang aan een lage prijs van diepvriesproducten, waarbij de producent een ondergeschikte rol speelt.
Het grootste deel van het verkoopvolume of de grootste producent van diepvriesproducten is nog steeds de Nestle-groep. In de detailhandel in Duitsland wordt jaarlijks meer dan 300.000 ton diepvriespizza’s verkocht. Alleen al met deze kant-en-klare maaltijd wordt een omzet van meer dan een miljard euro per jaar behaald.

De prijzen in de diepvriessector variëren sterk afhankelijk van het model en het ontwerp. Over het algemeen beginnen de prijzen bij 200 euro voor een laaggeprijsde vriezer, terwijl een hightech vriezer in het hogere prijssegment tot 2400 euro kost. In individuele gevallen kunnen de nieuwste modellen ook meer kosten. Ongeacht de prijs is ook de kwestie van de algemene prestaties en de prijs-prestatieverhouding van cruciaal belang. Voor een Stiftung Warentest vriezer is de prijs zelf geen exclusieve kwaliteitsgarantie. Het moet een bekende merkfabrikant zijn of een bewezen merk van een discounter. Er kan worden aangenomen dat de diepvriezer zijn belofte van kwaliteit zal waarmaken.
Het lijdt geen twijfel dat de prijs van vriezers ook afhankelijk is van het volume. De prijzen voor middelgrote minitoestellen met een volume van 30 tot 50 liter variëren tussen 100 en 150 euro. Apparaten met een volume tussen 80 en 100 liter kosten tussen de 200 en 300 euro. Apparaten met een volume van 200 liter of meer bevinden zich in de prijsklasse vanaf 400 Euro. Seizoens- en actiegericht, bijvoorbeeld in het kader van een verkoop, kunnen apparaten met grote kortingen worden aangeschaft.

Deurklinken – Deurklinken zijn vaak slijtdelen die bij dagelijks gebruik aan zware slijtage onderhevig zijn. Gelukkig bieden veel fabrikanten vervangende deurklinken aan, die apart verkrijgbaar zijn. De oude deurklink kan dus meestal gewoon worden losgeschroefd en vervangen door een nieuwe. Dit is zeer praktisch, omdat het uiterlijk goedkoop en snel kan worden verbeterd met een gloednieuw handvat.

Plank – aangezien met name glasinzetstukken vaak per ongeluk vallen tijdens het schoonmaken en kunnen breken, zijn er roostervervangingsplanken. Natuurlijk moet u de exacte afmetingen van uw diepvriezer kennen voordat u koopt. Het goede nieuws is dat universele schappen geschikt zijn voor de meest voorkomende maten vriezers. Dit geldt ook voor modellen die in grootte verstelbaar zijn en op maat gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn er ook extra gaasmanden voor borst- en staande vrieskisten.

Flappen voor diepvriesproducten – aangezien diepvriesflappen meestal van plastic zijn, hebben ze de neiging om te verslijten, zelfs na lang gebruik – breken en barsten zijn het resultaat. Gelukkig zijn er universele flappen op de markt die compatibel zijn met modellen van verschillende fabrikanten. Hetzelfde reserveonderdeel past bijvoorbeeld in vriezers van Bosch, Constructa en Siemens.

Andere accessoires – Deze omvatten bijvoorbeeld ijsblokjesvormen of houders die geschikt zijn voor de bereiding van ijsblokjes; ijsvormen voor ijs op een steile helling, die bijzonder populair zijn bij kinderen; ijskrabbers – voor apparaten zonder No Frost, zodat er lagen ijs in kunnen worden gelegd. kan voorzichtig worden verwijderd; antivriesmatten, die het voedsel beschermen tegen het bevriezen van de binnenkant van het apparaat. Daarnaast zijn er digitale en analoge thermometers voor koelkasten en diepvriezers die in het apparaat kunnen worden opgehangen; filmrollen en vacuümzakken voor diepvriesproducten. Niet te vergeten de LED-lampen, die vooral geschikt zijn voor de binnenkant van koelkasten en diepvriezers, omdat ze minder warmte afgeven dan gewone lampen.

Het meest voorkomende alternatief voor een vriezer is de vriezer. Er zijn verschillende redenen om de voorkeur te geven aan een diepvriezer boven een diepvrieskist, zoals het feit dat diepvriezers vaak een grotere capaciteit hebben. Als u ook genoeg ruimte in huis heeft, kunt u overwegen om een vriezer te kopen als alternatief voor de vriezer.
Bovendien zijn combi-apparaten, die we al hebben ingevoerd, ook een alternatief voor de standaard vriezers. Als u bereid bent om iets minder ruimte voor diepvriesproducten te accepteren, maar in plaats daarvan een apparaat hebt dat de functies van een koelkast en een vriezer in één combineert, is een combi-apparaat de beste keuze.
Een natuurlijk en zelfvoorzienend alternatief voor diepvriezers zijn ondergrondse en kelderkamers, die gebruikt worden voor de koeling in de winter. Helaas is dit niet het hele jaar door mogelijk en is het afhankelijk van de gebruikelijke weersschommelingen.