wasmachine-droger

wasmachine-droger

Ein Waschtrockner ist vor allem dann geeignet, wenn zu wenig Platz zum Aufstellen von zwei Maschinen vorhanden ist. Ein Waschtrockner ist sehr gut f├╝r einen Single oder einen kleinen Haushalt geeignet. Auch wenn Sie keinen Platz zum Trocknen der W├Ąsche im Freien oder in einem anderen Raum haben, ist ein Waschtrockner gut geeignet. Damit das Ger├Ąt nicht zu viel Energie verbraucht, sollten Sie eine hohe Energieeffizienzklasse w├Ąhlen.

Wie heeft er een wasmachine nodig?

Voor mensen die thuis niet genoeg ruimte hebben om twee machines te installeren of die geen ruimte hebben om hun was te drogen, is een wasdroger een effectieve oplossing om de was snel te wassen en te drogen. Moderne was-droogcombinaties zijn meestal in een hoge energie-effici├źntieklasse.

Met een wasmachine bespaart u zich de moeite om de was uit de wasmachine in de droger te zetten en bespaart u zich de vermoeiende en tijdrovende ophanging van de was voor het drogen.

Onze Top 10 – wasmachine-droger

Nr. 1
Anti-vibratie mat 60x60x0,8cm voor wasmachine droger etc. - op maat te knippen
Kundenbewertungen
Anti-vibratie mat 60x60x0,8cm voor wasmachine droger etc. - op maat te knippen*

De universele mat heeft de afmetingen 60x60 cm, dikte 8mm. Het is gemaakt van zwart rubber dat trillingen van huishoudelijke apparaten zoals B. wasmachine of vaatwasser voorkomt, effectief bevochtigt.Naast trillingsdemping zorgt het voor een grotere stabiliteit van de wasmachine/vaatwasser en vermindert zo het geluid en de intensiteit van trillingen. Dit beschermt de vloeren onder het apparaat teg...

 Preis: € 12,90 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Vloerstandaard met wielen support voor Wasmachine Droger Koelkast Trolley
Kundenbewertungen
Vloerstandaard met wielen support voor Wasmachine Droger Koelkast Trolley*

Artikelnummer:
RL1W

Multifunctionele trolley, oprolbaar frame voor het veranderen van de positie van zware voorwerpen
Bijvoorbeeld: wasmachine, droger, koelkast, oven, vriezer, vaatwasser, airconditioner, sterilisatiekast, laboratoriumkast
Let op de maximale belastbaarheid: 200 Kg
Technische gegevens:
Maat:
50 x 50 x 10 cm tot
70 x 70 x 10 cm uitschuifbaar
Belastbaarheid: tot 200 Kg

Prod...

 Preis: € 39,90 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke soorten wasmachines zijn er beschikbaar?

Wasmachinedrogers zijn meestal verkrijgbaar als voorlader. Maar ze worden ook aangeboden als toplader.

Voorlader

De deur voor het laden van de machine bevindt zich op de frontlader. in het midden van het apparaat. Er is extra opslagruimte beschikbaar op de wasmachine-droger. De wasmachine-droger kan ook worden geïntegreerd in een ingerichte keuken onder een werkblad in de keuken.

Bovenste lader

Topladers worden, zoals de naam al aangeeft, van bovenaf geladen. Ze hoeven niet te buigen bij het laden. Ze zijn beter geschikt voor kleine ruimtes waar geen ruimte is om een deur aan de voorzijde van het apparaat te openen voor het laden. Topladers lopen soepeler dan voorladers, omdat hun stabiliteit wordt geoptimaliseerd door zijdelingse steunfuncties. De apparaten zijn echter gevoeliger voor storingen dan voorladers.

Toepassing van de wasmachine-droger

Als het mogelijk is om de was in de zomer in de open lucht te drogen, kan de wasdroger natuurlijk ook alleen als wasmachine worden gebruikt. Als het regent, kan de was verder worden gedroogd in de wasmachine.

In de wasmachine wordt de was eerst gewassen en daarna direct gedroogd. De was kan droog uit de machinekast worden gehaald. Het is niet nodig om de was te veranderen van de ene machine naar de andere.

De was-droger elimineert de tussenstappen van het herladen of ophangen van de was. Zo krijgt u snel en effectief een schone en droge was.

Eisen aan een goede wasmachine-droger

Met een href=“https://www.test.de/Waeschetrockner-im-Test-4735809-0/“> Wasmachinedroogtest, het wasresultaat en ook het droogresultaat hebben de hoogste prioriteit. Om dit te bereiken is het zeer belangrijk om het wasgoed voor te sorteren in een wasdroger, omdat het gewassen wasgoed ook geschikt moet zijn voor het drogen in de droger als het na het wassen in de machine moet worden gedroogd. Je wilt geen risico nemen en je beste kindertrui uit de wasmachine halen omdat deze is gekrompen. Voorsorteren is daarom belangrijk. Maar bij een wasmachinetest wordt ook rekening gehouden met andere criteria, die hieronder worden beschreven:

De capaciteit

Zorg ervoor dat de wasmachine dezelfde hoeveelheid wasgoed kan wassen en drogen. Normaal gesproken heeft de wasmachine een grotere capaciteit dan een wasdroger. U dient hier altijd op te letten bij het inladen van de machine als u uw wasgoed direct na het wasproces wilt drogen.

De draaisnelheid…

Een ander belangrijk criterium in een wasmachinetest is de draaisnelheid. Door centrifugeren wordt het overtollige water uit de wasserij verwijderd. Een hogere centrifugesnelheid verwijdert meer water uit het natte wasgoed, wat positief is voor het droogproces. Droger wasgoed kan effici├źnter en sneller worden gedroogd. De draaisnelheid moet minstens 1200 omwentelingen per minuut bedragen. De aangeboden wasmachines kunnen 1400, 1500 en 1600 omwentelingen per minuut hebben. De centrifuge kan ongeveer 60 procent van het water in de wasserij verwijderen. Er blijft een restvochtigheid van 40 procent over. Via overmatig spinnen maakt de wasserij meer gekreukt. Als de te wassen stoffen gevoelig zijn, moet de centrifugesnelheid lager worden ingesteld, zodat het wasgoed beschermd is en zonder kreukels uit de machine komt.

Het energieverbruik

Met de huidige energieprijzen is het belangrijk om aandacht te besteden aan het energieverbruik van een apparaat. Uiteraard heeft een 2in1 apparaat een hoger energieverbruik dan elk van de apparaten afzonderlijk. Maar de energiekosten zijn lager in vergelijking met twee afzonderlijke apparaten, dus een was-droger heeft een goede energiebalans.

Het energieverbruik van de wasmachine en droger is te zien op het etiket dat de energie-effici├źntieklasse aangeeft. Hoe hoger de energie-effici├źntieklasse, hoe lager het energieverbruik. Apparaten met de A+, A++ en A+++ labels zijn bijzonder energiebesparend. De fabrikanten zijn altijd bezig om het energieverbruik van de apparaten te verminderen.

Het waterverbruik

Ook het waterverbruik is een belangrijk criterium. Let op de literaanduiding van het waterverbruik. Het verschil tussen de afzonderlijke apparaten kan tot 60 liter bedragen. En dit is al merkbaar in termen van waterkosten over een jaar.

In de meeste gevallen zijn de wasmachines met een hoge energie-effici├źntieklasse ook degene met een laag waterverbruik.

Een automatische hoeveelheidsregeling wordt ook aanbevolen, omdat deze ervoor zorgt dat de machine slechts zoveel water opneemt als nodig is voor het laden van de machine. Sommige wasmachines herkennen zelfs het te wassen materiaal en passen het waterniveau daarop aan.

Voor- en nadelen van een wasmachine/droger

Voordelen van een wasmachine-droger:

Een wasmachine-droger is ideaal voor kleine appartementen met beperkte ruimte.

Er hoeft geen vochtige was in het appartement te worden opgehangen.

Een wasmachine is een ideale oplossing wanneer een kledingstuk snel moet worden gewassen en gedroogd.

Het apparaat heeft vele functies en programma’s.

De meeste apparaten besparen elektriciteit en water.

Nadelen:

Als u direct na het wassen wilt drogen, kunt u meestal minder wasgoed wassen.

De wastijd wordt verlengd omdat het drogen in hetzelfde apparaat gebeurt. Met twee apparaten kon de volgende lading wasgoed in de wasmachine worden gewassen terwijl de eerste lading droogt.

Het wasgoed moet voorgesorteerd worden zodat het in de droger kan worden gedroogd.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een wasdroger?

Bij de aankoop van een wasmachine/droger zijn er enkele belangrijke criteria waarmee rekening moet worden gehouden Let op:

De capaciteit

Zelfs met een wasmachine heeft de trommel meer ruimte nodig om te drogen dan om te wassen. U moet daarom de juiste capaciteit voor de machine kiezen en alleen zoveel wasgoed als de wasdroger kan bevatten. Als u de capaciteit van de wasmachine volledig wilt benutten, moet u na het wasproces ongeveer de helft van de was uit de machine halen en deze na het eerste droogproces drogen. Dit betekent dat het drogen twee keer zo lang duurt.

Energie-effici├źntieklassen en energieverbruik

Elke was-droogcombinatie is uitgerust met een EU-energielabel dat de energie-effici├źntieklasse aangeeft. Zo kunt u in ├ę├ęn oogopslag zien hoe energiebesparend het apparaat is. Apparaten in de energie-effici├źntieklassen A+, A++ en A+++ worden beschouwd als energiebesparend, waarbij A+++ de beste klasse is.

Het waterverbruik

Er kan ook worden bespaard op het waterverbruik. Het waterverbruik is ook lager in de hogere energie-effici├źntieklassen. Voor individuele machines kan het verschil in waterverbruik oplopen tot 60 liter. Het is daarom de moeite waard om hier aandacht aan te besteden.

Innovaties in de wasmachine-drogersector

De wasmachines zijn nog niet zo lang op de markt. Er is echter al een aanzienlijke keuze. We maken onderscheid tussen twee verschillende modellen, vrijstaand en geïntegreerd. Een geïntegreerd model kan worden ingebouwd in de kasten in de keuken en neemt minder ruimte in beslag. Het wordt meestal van bovenaf gevuld. Een vrijstaand model heeft extra ruimte nodig en wordt vanaf de voorkant gevuld.

Er zijn nieuwe, aan te bevelen modellen op de markt:

Beko WDR7543121B

Deze Beko wasmachine-droger is zuinig in energieverbruik. Het heeft een capaciteit van 7 kg. De borstelloze motor verlaagt het geluidsniveau. Een lading wasgoed wordt binnen 30 minuten gewassen en gedroogd. Het is dus de snelste droger. Met het superkorte programma van 2 kg duurt het was- en droogproces slechts 14 minuten.

Belling FWD8614

De Belling wasmachine kan acht kilo wasgoed wassen en zes kilo wasgoed drogen. Hij heeft een startvertraging van 24 uur en een draaisnelheid tot 1400 omwentelingen per minuut. De Sensiwash technologie verkort de wastijd en de Silent Drive Inverter motor maakt het apparaat bijzonder stil.

Miele WTH120WPM

De Miele wasmachine-afzuigkap is een vrij duur apparaat, maar is van betrouwbare Duitse kwaliteit en biedt goede service. Dankzij de PowerWash technologie en de condensor droging duurt het was- en droogproces tot 4 kg minder dan 3 uur. De machine draait tot 1600 toeren per minuut en heeft twaalf wasprogramma’s.

„Welke fabrikanten van wasmachines zijn er?

Hieronder vindt u de belangrijkste fabrikanten van wasmachines:

AEG

Beko

Bosch

Siemens

Miele

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van was-droogcombinaties

AEG

Het bedrijf werd in 1887 opgericht als Deutsche Edison Gesellschaft f├╝r angewandte Elektrizit├Ąt door Emil Rathenau. AEG fuseerde met Telefunken AG en werd later overgenomen door Daimler AG. Na een verdere overname door Electrolux ontwikkelde AEG zich tot het toekomstgerichte bedrijf van vandaag.

Beko

Beko is al meer dan 30 jaar bekend in Duitsland. Vandaag de dag is het merk in meer dan 100 landen vertegenwoordigd. Beko maakt deel uit van de Arcelik Groep, waartoe ook Grundig en Blumberg behoren. Arcelik is een van de drie toonaangevende bedrijven voor de productie van huishoudelijke apparaten. Beko toestellen worden ook geproduceerd in haar 14 fabrieken. Het bedrijf heeft 23000 mensen in dienst.

Bosch

Robert Bosch GmbH werd in 1886 opgericht door Robert Bosch als leverancier van auto-onderdelen. Vandaag de dag produceert het bedrijf met meer dan 375000 medewerkers elektrisch gereedschap, huishoudelijke apparaten, medische systemen en apparatuur.

Miele

Het bedrijf werd in 1899 opgericht door Carl Miele en Reinhard Zinkann. Vandaag de dag is het bedrijf vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en heeft het ongeveer 16700 medewerkers in dienst, waarvan twee derde in Duitsland. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in G├╝tersloh.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn wasmachine en droger het beste kopen?

Natuurlijk kunt u een goede wasmachine-droger kopen bij uw plaatselijke speciaalzaak. U krijgt ook goed advies en tegen meerprijs wordt het apparaat geleverd en tentoongesteld.

Online hebben ze echter een veel ruimere keuze en waarschijnlijk betere prijzen. De meeste online winkels hebben ook een klantenservice waar ze informatie over de apparatuur kunnen krijgen. U kunt meer informatie krijgen op testsites en op de websites van de fabrikanten. U kunt ook beoordelingen van klanten bekijken om te zien hoe elk apparaat door de consument is ontvangen.

Bij bestelling wordt het toestel aan de voordeur geleverd. Vaak kunt u hiervoor ook de verbindingsservice boeken.

En het grootste voordeel van bestellen in een online shop is dat je alles van thuis uit kunt doen en je huis niet meer hoeft te verlaten. U hoeft niet naar de winkel te rijden, een parkeerplaats te zoeken, te wachten op verkooppersoneel of bij een kassa.

stijl=“font-familie:Verdana, schreef; fontgrootte: 18pt;„Dingen om te weten en advies over de was-droger

Het verhaal

Het wassen van kleding vond al plaats met zeep in 2500 voor Christus in Mesopotami├ź. Dus mensen wassen hun kleren al meer dan 4500 jaar.

In Egypte moesten de slaven hun kleren wassen met water en ze slaan met knuppels. Toen werd het doek uitgewrongen. Potas en soda werden aan het water toegevoegd om de kleren te wassen. Rond 600 v. Chr. werd de eerste zeep uitgevonden, maar pas later werd deze ook gebruikt om de kleren schoon te maken.

Met de Romaanse zeep gespeeld slechts 100 jaar n. Chr. met het schoonmaken van de kleding een rol. De Romeinen namen de reiniging over met loog en zeep van de Germanen en Galli├źrs.

Later werd de was eeuwenlang gekookt en gewassen in een kuip, het vuil werd bewerkt op een plank of met een knuffel. Er werden zeepsopjes aan het waswater toegevoegd. Na de uitvinding van de elektriciteit veranderde ook de manier van wassen. De eerste mechanische machines kwamen op het einde van de 19e eeuw op de markt. In de jaren vijftig werden de eerste wasmachines gelanceerd in Amerika en uiteindelijk over de hele wereld. De machines werden vervolgens in de loop der jaren verbeterd. Vandaag de dag is de wasmachine een van de modernste wasmachines.

Cijfers, gegevens, feiten

Met een wasdroger kunt u uw wasgoed met deze ene machine wassen en vervolgens Drogen.

Dit is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Als de waslading te groot is, moet een deel van het wasgoed eruit gehaald en later gedroogd worden. Het is daarom aan te bevelen slechts zoveel mogelijk wasgoed te wassen als er gedroogd kan worden. Er kan worden aangenomen dat het laadvolume van de droger 3 kg minder is dan dat van de wasmachine. Dus als de volledige capaciteit van de wasmachine wordt gebruikt, moeten sommige kledingstukken aan de lijn of in een tweede droogcyclus in de machine worden gedroogd.

Wasdrogers zijn een verstandige aankoop als er in een appartement niet genoeg ruimte is voor twee aparte was- en droogmachines.

Wasmachines zijn relatief eenvoudig te reinigen. Het condenswater van de droger hoeft niet te worden afgevoerd, maar wordt automatisch afgevoerd. Sommige apparaten reinigen ook automatisch het filter, evenals het pluizenfilter.

Wasmachines zijn echter niet geschikt voor een snelle wasbeurt, omdat er twee verschillende functies achter elkaar worden uitgevoerd. Met twee aparte apparaten kan een tweede lading wasgoed in de wasmachine worden gewassen, terwijl de eerste in de droger wordt gedroogd.

Prijzen: hoeveel kosten wasmachines?

Goedkope modellen zijn al verkrijgbaar vanaf 394,99 euro, terwijl de topmodellen tot 2429,99 euro kosten.

Nuttige accessoires voor de wasmachine en de droger

style=“font-familie:Verdana, serif; font-formaat: 12pt;“>Een wasmand is zeer nuttig om de was naar de machine te brengen en dan terug naar de kast als deze droog is. Zelfs als een deel van het wasgoed uit de machine moet worden gehaald om later te worden gedroogd, is een wasmand een geschikte plek om het op te slaan.

Een anti-vibratiemat onder de machine zorgt ervoor dat de trillingen van de machine worden geabsorbeerd en het geluid wordt gereduceerd.

Alternatieven voor de wasmachine en droger

Als er genoeg ruimte is in een appartement, zijn twee aparte apparaten een goed alternatief, namelijk een wasmachine en een droger. Voor de droger kunt u dan kiezen voor een afvoerluchtdroger, een condensatiedroger of de modernere oplossing, een energiezuinige warmtepompdroger, afhankelijk van waar u deze wilt installeren.