Wasmachine-reiniger

Test & vergelijk Wasmachine-reiniger

De beste wasmachines 2022 in vergelijking

De meesten van ons weten het; van tijd tot tijd komen er onaangename geuren uit de wasmachine en verzamelt zich regelmatig vuil op de afdichtingen. Zelfs als de wasmachine regelmatig draait en de kleren reinigt, slaagt de machine er niet in om deze geuren en vuilafzettingen alleen tijdens de normale wascyclus te verwijderen. Dit probleem kan worden verholpen met zogenaamde wasmachines.

Maar wat zit er precies achter deze wasmachines? De speciale reinigingsmiddelen creëren een hygiënische wasruimte en zorgen voor een frisse geur. De belangrijke onderdelen die nodig zijn voor een soepel wasproces worden gereinigd, onderhouden en onderhouden door de wasmachinereinigers. Wasmachinereinigers zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, enerzijds worden zuivere ontkalkingsmiddelen aangeboden en anderzijds allroundreinigers. Beide reinigingsvarianten worden gewoon in de machine gevuld en afhankelijk van de eisen van het reinigingsmiddel moeten één of meer lege wasbeurten worden uitgevoerd.

Als u geen wasmachinereiniger gebruikt, bestaat het risico dat de onaangename geuren van de binnenkant van de wasmachine naar de wasserij worden overgebracht. Omdat de reinigers er ook voor zorgen dat de belangrijke onderdelen niet te vuil zijn, wordt de functionaliteit voor een langere periode behouden. Een wasmachine die deze zorg niet regelmatig krijgt, zal meestal veel sneller werken.

Gebruik van de wasmachinereiniger

Hier hangt het af van het type reiniger, de meeste van de reinigers zijn eenvoudigweg gevuld in de machine en er wordt een lege wascyclus uitgevoerd. Een allesreiniger kan ook gebruikt worden voor de uitwendige reiniging van de wasmachine, met een doek kunt u de hele behuizing en de poederladen reinigen. Ook het wasverzachtercompartiment en storende wasmiddelresten kunnen worden gereinigd en afgeveegd. Speciale aandacht moet worden besteed aan de afdichtingen, de patrijspoort en de pluizenfilter, want juist op deze punten kunnen zich onaangename ziektekiemen vormen.

Onze Top 10 – aanbeveling voor wasmachinereinigers

Reinigingscyclus

Hoe meer u de wasmachine gebruikt, hoe vaker u de wasmachine op natuurlijke wijze moet gebruiken. Natuurlijk hangt het ook af van de mate van vervuiling; in een groter huishouden is het aan te raden om minstens drie keer per jaar te reinigen. Meer gedetailleerde informatie over de reinigingscyclus is te vinden op de verpakking van de wasmachine reiniger. Het is bewezen dat het meerdere malen per jaar schoonmaken voorkomt dat de leidingen en afvoeren verstopt raken.

De voordelen van de wasmachines in één oogopslag

Naast de grondige reiniging van het wasmachine-interieur worden de belangrijke onderdelen tegelijkertijd ontkalkt, positieve neveneffecten, storende geuren en onzuiverheden in het interieur verdwijnen.

De nadelen van wasmachines in één oogopslag

De kosten van wasmachines zijn niet bepaald laag, dus u moet alle aangeboden producten met elkaar vergelijken. Sommige ingrediënten kunnen zelfs schadelijk zijn voor de machine, dus u moet echt wat informatie over de producten krijgen.

Vandaag de dag worden er bijna overal wasmachines aangeboden, maar je moet ze zeker vinden in supermarkten en doe-het-zelf winkels. In drogisterijen, zoals href=“https://www.rossmann.de/de/Haushalt/Waschen-und-Buegeln/Maschinenpflege-und-schutz/c/OLCAT3_110″>Rossman, er worden veel verschillende schoonmaakmiddelen aangeboden. Grijp niet naar de eerste reiniger die in uw handen komt, maar vergelijk de producten op uw gemak met elkaar, zoals hierboven vermeld.

Fabrikant

De fabrikanten Calgon, Heitmann, Europart, Xavax, Finish, Sagrotan, Ariel, Dr. Beckmann en diverse wasmachinefabrikanten (Miele, AEG) bieden diverse reinigingsmiddelen aan.

Soda en azijn zijn slechts in beperkte mate geschikt als huismiddel, deze huismiddeltjes kunnen niet concurreren met chemische reinigingsmiddelen, maar geuren kunnen wel worden geëlimineerd met een mengsel van deze twee stoffen. Het is echter beter om een professionele reiniger te gebruiken als het vuil ernstiger is, omdat dit de enige manier is om ervoor te zorgen dat er een grondige ontkalking plaatsvindt. De behandeling van de reinigers stelt geen speciale eisen aan de gebruiker, afhankelijk van het feit of het een poeder- of een vloeibare reiniger is, deze kunnen verschillen in hun behandeling. In de meeste gevallen moet een lege wascyclus worden uitgevoerd bij 60 graden Celsius. Tot slot moeten het pluizenfilter en de wasmiddelvakken met de hand worden gereinigd.