Wekker

Test & vergelijk Wekker

De beste wekkers 2022 in vergelijking

De wekker is waarschijnlijk een van de meest praktische uitvindingen die er zijn. Er zijn echter veel verschillende soorten wekkers met verschillende functies, zodat men vaak hulpeloos voor de winkelplank staat. Het volgende artikel informeert over dit spannende onderwerp en introduceert enkele praktische soorten wekkers. Een gids die het lezen waard is.

Wat is een wekker?

Een wekker geeft de tijd aan en heeft ook een praktische wekfunctie om overslapen te voorkomen. Er zijn ook wekkers die de datum en de kamertemperatuur kunnen weergeven. Vooral ’s morgens is de wekker onmisbaar. Maar ook als er een belangrijke afspraak op komst is, moet de wekker worden ingesteld. Meestal staat de wekker op het bijzettafeltje naast het bed.

Hoe werkt een wekker?

De wekker is meestal ingesteld voor het slapen gaan. Stel hiervoor de gewenste tijd in waarop het alarm moet afgaan. De wekker kan ook voor afspraken worden ingesteld, zodat niets een tijdige verschijning in de weg staat. Met de sluimertoets kunt u het alarm herhalen. Dit is vooral nuttig voor wie ’s morgens wat langer in bed wil blijven. Daarnaast geven veel wekkers ook de kamertemperatuur en de datum aan. Met de nachtlampfunctie kunt u de tijd aflezen in donkere kamers.

Toepassingen van een wekker

Een wekker kan gebruikt worden om je ’s morgens wakker te maken. Maar een wekker is ook heel praktisch om te koken. Voor belangrijke afspraken moet de wekker worden ingesteld, zodat u niet de hele tijd naar de klok hoeft te kijken.

Wie heeft er een wekker nodig?

A Wekkers moeten in elk huishouden te vinden zijn. De wekker is vooral belangrijk bij het opstaan, vooral op dagen dat je naar je werk moet. Maar ook kinderen die naar de kleuterschool of school gaan, moeten worden uitgerust met een wekker. Voor kinderen zijn er extra wekkers in leuke en kindvriendelijke ontwerpen, meestal in vrolijke kleuren.

Koop onze Top 10 – Wekkers

Welke soorten wekkers zijn er?

De radioalarmklok

De radiowekker is een zeer populaire variant. Dankzij de radiowekker wordt de ochtend gezoet met goede muziek. De meeste radiowekkers worden vrij klein geproduceerd en zijn daarom gemakkelijk te vervoeren. Deze wegen slechts ongeveer 250 tot 500 gram. De meeste radiowekkers hebben een stroomkabel.

De analoge wekker

De analoge wekker daarentegen werkt op batterijen. Veel van dergelijke apparaten werken met kwartsbewegingen en zijn daarom bijzonder nauwkeurig in het weergeven van de tijd. Met dit type wekker kan slechts één alarmtijd worden ingesteld. Analoge wekkers zijn ook verkrijgbaar in de trendy vintage-look of in retrodesign.

De digitale wekker

Digitale wekkers hebben meestal een modern design en bieden tegenwoordig verschillende functies. Goede verlichting is ook typisch voor een digitale wekker, zodat de tijd in één oogopslag zichtbaar is.

De projectiewekker

De Projectiewekker is bijzonder praktisch omdat deze de tijd en andere gegevens op het plafond kan projecteren. De Projectiewekker biedt meestal ook veel functies zoals de sluimerfunctie of een keuze uit verschillende talen.

De reiswekker

De reiswekker is bijzonder klein en licht. Daarom past deze wekker bijzonder goed in de reistas of koffer. Want zelfs op vakantie is het praktisch altijd de tijd om het te weten. Natuurlijk is het Het is fijn om in de vakantie te slapen, maar in een hotel zijn de ontbijttijden beperkt en daarom moet de reiswekker in ieder geval worden ingepakt.

De lichte wekker

De lichte wekker wordt wakker met een gesimuleerde zonsopgang en is daarom bedoeld om op een bijzonder zachte en natuurlijke manier te ontwaken. Het licht van deze wekker wordt geleidelijk aan helderder als je wakker wordt. De lichte wekker wordt ook vaak wakker met natuurlijke geluiden zoals het gezang van vogels.

Toepassingsgebied van de wekker

De wekker wordt vaak gebruikt tijdens de werkweek. Leerlingen gebruiken de wekker ook elke dag, zodat de lessen niet worden gemist. Dankzij de wekker is het gemakkelijk om op tijd te komen.

Vereisten voor een goede wekker

Een goede wekker moet luid genoeg zijn om er wakker van te worden. Het volume moet echter ook niet te onaangenaam zijn voor de oren, zodat u de dag ontspannen kunt beginnen. Een robuuste behuizing van de wekker is ook belangrijk.

Voor- en nadelen van een wekker

Voordelen

Een bijzonder voordeel van een wekker is zijn duurzaamheid. De meeste modellen worden vrij robuust geproduceerd, zodat de wekker na een val nog steeds werkt. Positief is ook de eenvoudige bediening. Een ander praktisch kenmerk is dat veel wekkers ruimtebesparend zijn, zodat er niet veel ruimte van het nachtkastje wordt weggehaald. Een andere nuttige eigenschap is dat de wekker overal mee naartoe kan worden genomen.

Nadelen

Sommige wekkers zijn helaas luider dan nodig. Bovendien kan het volume niet worden aangepast op de oudere modellen.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een wekker?

Bij de aankoop moet rekening worden gehouden met uw eigen wensen. Als bijvoorbeeld alleen de tijd van de dag voldoende is, kunt u uw toevlucht nemen tot een eenvoudige analoge wekker. Voor de digitale wekker moet iedereen beslissen die ook willen dat de datum en de temperatuur worden weergegeven. Als u daarentegen altijd de tijd in de gaten wilt houden, moet u een projectiewekker kiezen. Als er een vakantie gepland is, wordt de reiswekker aanbevolen. Muziekliefhebbers vinden de radiowekker precies goed. Bij de aankoop moet er ook rekening mee worden gehouden of er al dan niet een stopcontact in de buurt van het nachtkastje is.

Innovaties op het gebied van wekkers

Met de eerdere wekkers kon slechts één keer worden ingesteld. Tegenwoordig is het mogelijk om een sluimertoets te bedienen. Ook de weergave van de datum of de temperatuur is een relatief nieuwe uitvinding. De functies van de wekker worden steeds gevarieerder.

Welke fabrikanten van wekkers zijn er?

Er zijn tal van fabrikanten van wekkers. Sommige zijn bijvoorbeeld Reacher, Hama, Casio of Navaris.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van wekkers

Toonaangevende fabrikanten van wekkers zijn bijvoorbeeld Philips, GRUNDIG, SONY of ICES.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar koop ik mijn wekker het best?

Een wekker kan zowel op het internet als in de speciaalzaken worden gekocht. In speciaalzaken is verkoopadvies beschikbaar, wat het winkelen veel relaxter kan maken. Het feit dat de wekker ter plaatse kan worden bekeken is ook zeer nuttig bij de aankoop. Het internet biedt echter ook veel voordelen. Bijzonder praktisch is dat je de klok rond kunt shoppen. Er hoeft geen aandacht te worden besteed aan de openingstijden. De verschillende betalingsmogelijkheden maken ook het winkelen op internet aangenaam en ongecompliceerd. Advies en informatie kan worden verkregen via een praktische wekkertest. Met de enorme selectie die online wordt aangeboden, is er zeker iets voor elke smaak. Een andere handige functie is dat de wekker direct aan uw eigen voordeur kan worden geleverd.

Dingen om te weten & Adviseur van de wekker

De eerste wekker werd uitgevonden in de VS. In 1787 vond Levi Hutchins uit Concord in New Hampshire het eerste model uit. Maar Hutchins‘ wekker kon pas om 4 uur ’s ochtends gaan. Een wekker met een mechanisch uurwerk volgde pas in 1847, uitgevonden door de Fransman Antoine Redier. Tegenwoordig zijn er vele soorten wekkers, en ook de prijzen van de verschillende wekkers verschillen. Radio-alarmklokken bijvoorbeeld kosten vaak zo’n 15 tot 35 euro. Voor de lichte wekker moet je meer geld investeren, het kost ongeveer 25-50 Euro. Digitale en analoge wekkers zijn iets goedkoper, ze kosten ongeveer 10-25 Euro. Reiswekkers zijn vaak voor minder dan 10 euro te koop. Projectiewekkers zijn meestal rond de 20 euro. De prijzen zijn afhankelijk van de kwaliteit, het merk en de functies.

Nuttige accessoires voor de wekker

Er zijn geen speciale accessoires voor de wekker.

Alternatieven voor de wekker

Als u geen wekker wilt kopen, kunt u de wekkerfunctie ook op een mobiele telefoon gebruiken.