Wasserij Hygi├źnespoeling

Test & vergelijk Wasserij Hygi├źnespoeling

De beste washygi├źnevaatwasser 2022 in vergelijking

Washygi├źnespoeltest – nuttig of draaiend?

Het desinfecteren van textiel is een onderdeel van de maatschappij geworden. Maar moeten kleren steriel zijn als we zelf niet steriel zijn? Waren de mensen toen zieker dan vandaag omdat ze hun was niet desinfecteerden? Natuurlijk zijn moderne stoffen niet meer ontworpen voor de kookwas, in oma’s wasruimte. De meeste kledingstukken moeten op maximaal 30┬░C worden gewassen. Een voordeel van de lage temperatuur, het bespaart de vezels en energie. Maakt dit wasproces uw wasgoed echt schoon? De situatie verandert zodra een familielid een schimmelinfectie oploopt, een besmettelijke ziekte heeft of een kindje krijgt. Hoe werkt een vloeibaar hygi├źneproduct? De washygi├źnespoeltest geeft informatie.

Het werk van een vaatwasser

De proef met de hygi├źnische vaatwasser voor wasgoed toont aan dat de hygi├źnische vaatwasser een afwasmiddel is dat het conventionele afwasmiddel in zijn functie ondersteunt. De vloeistof bestaat uit geuren en ontsmettingsmiddelen. Modern textiel is niet ontworpen voor hoge temperaturen, dus er worden detergenten gebruikt die het werk doen bij temperaturen tot 20┬░C. Bacteri├źn en ziektekiemen in de kledingstukken sterven alleen bij een temperatuur van minstens 60 ┬░C. Een hygi├źnespoeling vermindert het aantal bacteri├źn, onaangename geuren en ziektekiemen, zelfs bij lage temperaturen, met bijna 90%. De fabrikanten adverteren door zelf sporen van schimmelschimmels te verwijderen. Kleding opgeslagen in een vochtige en koude kelder neemt deze muffe geur over.
Het gebruik van een extra waspoeder is aan te raden voor mensen met Pollenallergie├źn en mensen die een besmettelijke ziekte hebben.

In de washygi├źnespoeltest werd een ander nuttig punt bewezen. Wasmachines zijn een ideale voedingsbodem voor bacteri├źn. Vooral wanneer de machine door veel verschillende mensen wordt gebruikt (bijvoorbeeld in een gedeelde flat) of lange tijd niet is gebruikt. De warme vochtige omgeving nodigt uit tot vermenigvuldiging van bacteri├źn. Wasmiddelen die bleekmiddel bevatten zijn een voorzorgsmaatregel. De tweede is het openen van de deur en de lade van de machine breed na elk gebruik, zodat waterresten kunnen verdampen. Als deze maatregelen niet voldoende zijn, wordt een leeg wasprogramma bij 60 ┬░C en het hygi├źnespoelmiddel aanbevolen. Bacteri├źn zitten bij de kraag.

Onze Top 10 – Aanbevelingen voor washygi├źne vaatwassers

Een waarschuwing

Het spoelmiddel bevat benzalkoniumchloride, de stof is om huidreacties uit te lokken in een gesprek. Om dit gevaar te vermijden, is het raadzaam om de hygi├źnische spoeling niet te gebruiken bij de laatste wasbeurt. De kleren worden dan goed gespoeld. Als uw huid niet gevoelig is voor dergelijke stoffen, giet dan de vloeistof in het wasverzachtercompartiment van de wasmachine.

Een wasmiddel voor zwaar gebruik bevat ook bleekmiddel. Met dit ingredi├źnt krijgt u ook de bacteri├źn en geuren te pakken. Vanwege de fijne vezels die tegenwoordig in kleding worden gebruikt, grijpen veel mensen naar mild wasmiddel, vloeibaar wasmiddel of kleurwasmiddel. Deze zepen beschermen stoffen en vezels, maar verwijderen geen bacteri├źn of dergelijke.

Merknamen en hun fabrikanten

In de winkel heeft de consument de keuze uit een breed scala aan producten Decreet.

Impresan hygi├źnische spoelglansmiddel

Sagrotan hygi├źne spoelmiddel

Geberit-hygi├źnespoelingen

De bekendste bedrijven werden getest in de washygi├źnespoeltest. Deze omvatten: Hepp GmbH & Co KG, Henkel, Rossmann, Sanytol, Geberit, R├Âsch, Ecolab, Impresan, Sagrotan, Canesten en Ariel. Er is een groot aanbod, zodat de fabrikanten voortdurend bezig zijn met verbeteringen. Het gaat hierbij om huidverdraagzaamheid, milieu-impact en diverse geuren.

Hoe te kopen?

De desinfectiemiddelen zijn te koop in alle bekende drogisterijen. Daarnaast is het aanbod ook online beschikbaar. Wat maakt een online aankoop interessant?

U beslist hoe laat u wilt winkelen. Er zijn geen openingstijden online. U kunt ook winkelen vanuit uw luie stoel. Lees de klantbeoordelingen van de afzonderlijke desinfectiemiddelen. Dit geeft u een overzicht of u een product koopt dat aan uw verwachtingen voldoet. Op het internet is er echter geen mogelijkheid om een geurtest te doen. Als de geur niet je favoriet is, heb je nog steeds het recht om hem te ruilen.

Waarop letten bij de aankoop?

De werkzame bestanddelen van het product zijn volgens de washygi├źnetest soms gevaarlijk voor de gezondheid en agressief. Een gevolg hiervan kan zijn dat de huid ge├»rriteerd raakt of dat er allergische reacties optreden, en wij raden een langdurig en overdosering van het gebruik niet aan. Vooral allergische personen, baby’s en mensen met een gevoelige huid moeten de vaatwasser spaarzaam gebruiken. Let op instructies zoals: geschikt voor mensen met een allergie of zacht voor de huid.

Milieubewuste consumenten hebben de neiging om de hygi├źnische vaatwasser kritisch te bekijken. De chemische stoffen tasten ook het milieu aan. De kunstmatige geuren komen in de riolering en dus in het water terecht. Micro-organismen zouden hier het slachtoffer van kunnen worden. Biologische producten werken deze consequentie tegen.

Een snelle resolutie is ook een belangrijk punt. De vloeistof Desinfectiemiddel vereist eigenschappen die het mogelijk maken om het bij lage temperaturen te activeren.

Gebruik voor een goede dosering de instructies van de fabrikant. Gebruik onder bepaalde omstandigheden een maatbeker.