Uittrekbare glijbaan

Test & vergelijk Uittrekbare glijbaan

De beste honen dia’s 2022 in vergelijking

Wat is een honingglijder

Dit gereedschap wordt ook wel een pleisterwagen genoemd en wordt gebruikt om een pleisterwerk van wanden en vlakke oppervlakken te maken. Het wordt gebruikt om het verschil in niveau van de gips- of mortelmassa te compenseren door onder andere met behulp van een waterpas de overtollige gipsmassa met behulp van de slee te verwijderen. Deze speciale slee bespaart het gebruik van gipsen rails om de wanden te bepleisteren. Het gereedschap, dat meestal van metaal is, heeft twee rails, elk met een schroefdraad en een schroef. Deze schroeven dienen als klemmechanisme. Het hart van de glijbaan wordt direct op de waterpas geplaatst en kan in het beste geval zonder obstakels erop glijden. De waterpas wordt tegen de te bewerken muur geplaatst, de twee schijnen dienen om de afstand van de waterpas tot de muur te regelen. Het apparaat wordt over de muur geleid en gebruikt een schopachtige neus van het metaalstuk, een waterpas, om het overtollige pleisterwerk te verwijderen.

Vereisten voor een goede honingglijbaan

Een goede pleisterwagen heeft stelvoeten of afstandsstangen waarmee de afstand tussen de waterpas en het te bewerken oppervlak eenvoudig kan worden aangepast. Het is aan te raden om voor deze afstelling iets gebruikelijke handschroeven te gebruiken, die een snelle afstelling mogelijk maken en dus snel werken mogelijk maken. Het metaal van de slede en de spanrails moet uit één stuk gegoten worden en er moet alleen hoogwaardig edelmetaal gebruikt worden voor het gereedschap, dat robuust is en dus een zekere duurzaamheid heeft. Roestvrij staal is voordelig omdat het gereedschap na het werk moet worden gereinigd en roestvast staal corrosiebescherming belooft.

Toepassing van de honingglijbaan

De gipswagen kan worden gebruikt voor het egaliseren van zowel de dekvloer als het gips en werkt in bijzonder dunne lagen. Het kan worden gebruikt als een mallenkrabber en voor de productie van een isolerende dekvloer. De bepleisteringsslee, die overeenkomt met een oude maar beproefde techniek, kan ook worden gebruikt bij het leggen van vloerverwarming en het aanbrengen van vloerisolatie in oude gebouwen.

Koop onze Top 10 – chapegids

Wat zijn de alternatieven voor zo’n slee?

Door gebruik te maken van een speciaal product, de vloeregalisatiemassa, kunt u zich het gebruik van een egalisatieglijbaan besparen als u vlakke oppervlakken op vloeren wilt produceren. De vloer wordt dan vanzelf vlak. Uiteraard moet de vloer worden geprepareerd met een primer die is aangepast aan het materiaal van de vloer, omdat er bijvoorbeeld rekening mee moet worden gehouden of u op een absorberende ondergrond of op een stenen ondergrond werkt. Na de primer kunt u echter al werken met de vloeregalisatiemassa, die zelfnivellerend is. Het kan worden gebruikt op cementdekvloeren, maar ook op stenen vloeren en droge vloeren en bevat een speciaal plastic bindmiddel dat zorgt voor het effect van nivellering. De vloeregalisatiemassa wordt zeer hard en is daarom geschikt als basis voor de verdere verwerking van de vloer. In garages kan het zelfs als eindlaag worden aangebracht.
Daarnaast kan ook een gipskrabber worden gebruikt in plaats van een gipsen slee, maar dit betekent dat er wat comfort verloren gaat tijdens de verwerking.

Welke fabrikanten van hoonglaasjes zijn er beschikbaar? het?

Karldahm,Dewerpro, Vogtech, kwb en Format zijn slechts enkele van de meest bekende fabrikanten van deze oude maar bewezen techniek voor het verwijderen van overtollig gips.

Innovaties op het gebied van sleeën voor het egaliseren van gipsen

Er zijn nu bijzonder lichte kunststof afpelplaten die al een geïntegreerde waterpas hebben en niet slechts één maar twee flacons hebben die het overtollige gips opvangen. Dit maakt het mogelijk om nauwkeuriger te werken. Bovendien is het niet nodig om de slede te bevestigen en opnieuw af te stellen, aangezien de elementen van de slede al in één apparaat zitten door middel van de egalisatieplaat. De lamel is gemaakt van aluminium, biedt twee handgrepen en is bewerkt in een stabiele tweekamerconstructie, die ook een robuuste centrale staaf heeft.

Voordelen van het kopen van een slee voor het pleisteren op het internet

Voordat u een schoonmaakslee koopt, kunt u op het internet in doe-het-zelf-forums te weten komen of het de moeite waard is om te kopen, wat u moet overwegen en welke gangbare modellen op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Dit laatste is ook mogelijk door een bezoek te brengen aan een online shop, die meestal meerdere varianten van één product van verschillende fabrikanten aanbiedt. Het internet biedt het voordeel van snel en gemakkelijk zoeken naar producten met behulp van zoekmachines. De klantbeoordelingen geven ook waardevolle inzichten in de praktijkervaring van de klanten met de reeds aangeschafte schoonmaakslee.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een glijbaan voor het egaliseren van gips?

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de slee past op de waterpas die je al thuis hebt. De waterpas moet immers zonder storingen en schokken over de waterpas kunnen bewegen. Om geen risico’s te nemen is het goed om deze reinigingssleeën in een set met de bijbehorende waterpas te hebben. Als de reinigingsslee voor een langere periode wordt gebruikt, is het zinvol als het product niet te zwaar is in zijn totale gewicht. Na verloop van tijd zou dit leiden tot krampen in de polsen als je op de lange termijn een groter gewicht moet vasthouden. Daarom is het zinvol om de productkenmerken zorgvuldig te lezen. In ieder geval moet deze reinigingsslee worden gemaakt van robuust materiaal, bij voorkeur roestvrij staal, omdat dit het bijzonder duurzaam maakt en voorkomt dat het gaat roesten. Vóór de aankoop moet worden overwogen waar de reinigingsslee moet worden gebruikt – want het is een zeer tijdrovend, zij het exact nivellerend instrument voor bijvoorbeeld grotere oppervlakken. Als een oud gebouw moet worden gerenoveerd, rijst de vraag of alle muren echt glad moeten zijn volgens de laatste standaard – het uiterlijk van het oude moet worden behouden om het karakter van het huis niet dwingend te veranderen in een modern kantoorgebouw. De pleisterslee is echter zeker de juiste keuze voor het produceren van gips recht als een dobbelsteen.

Nuttige accessoires voor een slede voor het egaliseren van gipsen

Indien niet reeds in de set opgenomen, is de aankoop van een waterpas essentieel om met de reinigingsslee te kunnen werken. Voor grotere klussen en om de ondergrond voor te bereiden zijn gladstrijkers zeer nuttig. Ze bereiden het pleisterwerk zeer nauwkeurig voor, zodat er niet te veel mortel moet worden verwijderd met de pleistermes, maar alleen de afwerking moet worden uitgevoerd. Samen met de pleisterslee kunt u ook een wandkoord en een waterpas kopen – want deze instrumenten zijn zeer praktisch voor de productie van rechte wanden en een massieve pleister. Een eenvoudige spatel is ook geen slechte keuze, omdat deze gebruikt kan worden om het gips aan te brengen en kleine herstelwerkzaamheden uit te voeren.