Wiggenkussens

Test & vergelijk Wiggenkussens

De beste wigkussens 2022 in vergelijking

Wat is een wigkussen?

De structuur van een wigkussen is zeer vlak en schuin. Meestal hebben ze een rechthoekige of vierkante vorm. De achterkant is enkele centimeters dik en naar voren toe worden de kussens steeds dunner. Dit vormt de wigvorm. De zithouding wordt beïnvloed door een onmiskenbare vorm van de wigkussens. Het effect van het afgeschuinde oppervlak ontvouwt zich zoveel mogelijk door veelvuldig gebruik.

Vereisten voor een goed wigkussen

Naast de grootte en de hoek van de wigkussens moet rekening worden gehouden met de kwaliteit van de verwerking. Kussens krijgen een speciale hygiëne als ze een afneembare hoes hebben, die indien nodig kan worden vervangen voor comfortabel wassen. De hoes kan ook worden vervangen als er sporen van slijtage zichtbaar worden. De kussenhoes en de vulling moeten bestand zijn tegen de spanningen en belastingen van het gebruik en mogen bij veelvuldig gebruik niet onmiddellijk hun belangrijke eigenschappen verliezen, de drager en het materiaal maken deel uit van de duurzaamheid.

Onze Top 10 – Wedge pillow aanbeveling

Toepassingsgebied van het wigkussen

In de klassieke toepassing wordt het wigkussen gebruikt als zitkussen. Dit verbetert het comfort. Hier zitten is comfortabeler dan in een platte stoel en de gebruiker raakt meteen gewend aan een gezondere zithouding. Het is bijna niet nodig om zelf de rechtopstaande positie te oefenen, want het wigkussen zorgt voor een automatische rechtopstaande positie.

Het wigkussen wordt ook vaak gebruikt om rugpijn en chronische ziekten te voorkomen. Deze kussens komen niet op de eerste plaats rugpijn te gebruiken, maar al eerder.

Wat zijn de alternatieven voor een wigkussen?

Een perfect alternatief is het balkussen. Dit speciale kussen staat voor een afgeplatte bal en heeft ongeveer de diameter van de zitting. In de meeste gevallen is de bal gevuld met lucht. Er is geen echte stabiliteit en er moeten permanent compensatiebewegingen worden gemaakt.

De vorm van een cirkel, kubus of halve cirkel biedt een houdingskussen. De schuine zitting is niet beschikbaar. Alleen het oppervlak past zich aan de lichaamsvorm van het aderkussen aan. Ze hebben geen invloed op de spieren van de rug of op de zithouding.

Het lordosekussen is een aanvulling op het wigkussen. Het is alleen geschikt om de rug te ondersteunen.

Welke fabrikanten van wigkussens zijn er?

IWH

Sitwell

Togu

Achter

Teckmedl

Dr. Winkler

Spel

Sundo Homecare

Voorman

ADEV

HP

Innovaties op het gebied van wigkussens

Biologische kussens zijn perfect voor thuis, in de auto, op kantoor en op andere plaatsen. De kern bestaat uit kokosvezels, die zijn opgelost, gelijmd met natuurlatex en bedekt met zuivere scheerwol.

Voordelen bij het kopen van een wigkussen op het internet

Met de zoekmachine kunt u met enkele muisklikken online winkels, vergelijkingssites en een wigkussentjestest bereiken. De gespecialiseerde handel heeft echter niet de uitstekende prijsstelling en de vergelijkingswinnaars van een wedge pillow test zijn vaak niet beschikbaar.

Online winkels zijn het hele jaar door en de klok rond open, en tijdens de normale kantooruren is er een consult, chat of antwoord per e-mail.

Een ander aspect is de veilige verwerking op het internet. Hier geldt ook de wettelijke garantie van de fabrikant. Bovendien staat de door de wetgever toegekende wet op de verkoop op afstand een teruggave van de artikelen toe binnen 14 dagen zonder mitsen en maren.

Tot slot: de online bestelling van de wigkussens is de eenvoudigste versie. Het is niet nodig om heen en weer te rijden en er zijn ook zeer goede prijsaanbiedingen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een wigkussen?

Bij de aankoop van een wigkussen moet het vorige gebruik worden opgehelderd. Het wigkussen moet niet erg hoog zijn als het als zitkussen wordt gebruikt. Hogere versies zijn echter geschikt voor gebruik als rugleuning. De keuze van het wigkussen is ook afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. De hellingshoek en een afneembare afdekking zijn belangrijk. Het kan dan worden gereinigd, vervangen en opnieuw worden gevuld. Voor het comfort en de gezondheid moet altijd het exacte wigkussen worden bepaald.

Handige accessoires voor wigkussens

Het kussen zelf is al een accessoire en de bevestigingssystemen kunnen ook zelf worden geproduceerd. Het is zinvol om een vervangende hoes te kopen bij de dealer of fabrikant. AU fjeden geval moet de vervangingsdeksel correct passen.

Voor sommige modellen is de schuimkern ook verkrijgbaar als reserveonderdeel en soms is het de moeite waard om een nieuw wigkussen te kopen. Een prijsberekening helpt bij de besluitvorming. Het is mogelijk dat het prijsverschil tussen de vervangende vulling en het hele wigkussen zeer klein is.

Als het wigkussen wordt gebruikt voor ontspanning, zijn er extra artikelen beschikbaar. Een lordosiskussen en een ontspanningskussen zijn beschikbaar om het hoofd te laten rusten. Bij het gebruik van het wigkussen in de auto moet met verschillende zaken rekening worden gehouden. Hier gaat het om de bevestiging van de zitkussens en het gebruik van een extra steun voor de rug. Ook bij het creëren van een ergonomische plek op het bureau kan gedacht worden aan een voetsteun en een ergonomische ondersteuning voor het bureau met een armsteun. Het wigkussen vindt een onvoldoende vervanger in een klassiek kussen.