WLAN-televisie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk WLAN-televisie

Wat is een WLAN-televisie?

Een televisie met Wlan, is een televisie die niet alleen het televisieprogramma kan ontvangen, maar ook internet (Wlan). Wlan-compatibele televisies zijn beter bekend als Smart TV’s. Met de internetverbinding heeft de TV extra functies, zoals streaming services (Amazon Prime, Netflix, Maxdome…), YouTube, het ophalen van e-mails, surfen op het internet, luisteren naar internetradio, toegang tot mediabibliotheken van diverse televisiestations, zoals Pro7, NTV, ZDF, etc. en nog veel meer apps en programma’s. Es Wlan aangesloten TV kan ook gemakkelijk worden aangesloten op een PC of Smartphone met Bluetooth.

Wat moet een goede Wlan TV kunnen?

Tijdens mijn Wlan TV-test heb ik gemerkt dat ik de schermspiegelfunctie heel vaak heb gebruikt. Scherm spiegelen betekent dat u video’s of films etc… kunt overzetten naar uw TV met behulp van uw mobiele telefoon of PC. Ik heb deze functie voor Youtube video’s, films van streaming portals zoals Amazon Prime, Netflix of Maxdome en om computerspelletjes te spelen op het grotere tv-scherm. De schermspiegeling bespaart u ook de hele kabelwarboel, omdat u geen HDMI- of VDA-kabels meer nodig heeft. Als de TV geen TV-ontvangst heeft door de DVBT 1-uitschakeling en u geen geld wilt uitgeven voor de conversie naar een andere ontvangstmodus, dan kunt u de Screen Mirroring weer gebruiken, omdat bijna alle TV-kanalen tegenwoordig ook via het internet beschikbaar zijn. Het enige wat u hoeft te doen is de live-uitzending op het internet op te roepen op uw PC en vervolgens het scherm van de PC te spiegelen om het over te zetten naar het scherm van uw smart TV.

Ook het ophalen van e-mails via de Smart-TV is een zeer nuttige functie, omdat het veel ingewikkelder is om de PC op te starten alleen maar om wat e-mails te controleren. U moet echter wel antwoorden op uw PC of Smartphone, omdat u het digitale toetsenbord op de Smart-TV met de afstandsbediening moet bedienen. Maar het is ook mogelijk om een mobiel toetsenbord aan te sluiten op de Smart-TV.

Veel slimme tv’s bieden de mogelijkheid om te surfen op het internet. De werking van de internetbrowser is echter zeer omslachtig, omdat u de afstandsbediening moet gebruiken.

In welk gebied is een WLAN TV actief?

U kunt uw wifi gebruiken als een Gebruik een normaal televisietoestel/-tv. Een wifi-compatibele TV heeft veel meer functies, zoals het gebruik van Apps, zoals Youtube… of het gebruik van streaming diensten, zoals Amazon Prime, Netflix enz. …. Natuurlijk kunt u het TV-programma ook op de klassieke manier bekijken.

Onze Top 10 – WLAN TV’s

Zijn er zinvolle alternatieven voor een Wlan TV?

Veel functies van een wifi-televisie, bijvoorbeeld het ophalen van e-mails of het bekijken van YouTube-video’s, kunnen ook worden uitgevoerd met een conventionele PC/laptop of een smartphone/tablet. Een PC of smartphone is veel beter geschikt voor het beantwoorden van e-mails, omdat het toetsenbord van een Wlan TV met de afstandsbediening moet worden bediend. Er zijn echter ook enkele functies die de Wlan TV beter kan dan een PC of een smartphone en die een conventionele TV die niet geschikt is voor Wlan niet kan doen. Het gebruik van streamingdiensten kan bijvoorbeeld op een PC, maar wie kijkt er nu graag een goede film of een langere YouTube-video op het kleine PC-scherm? U kunt ook gebruik maken van streamingdiensten op een conventionele tv, maar meestal alleen met extra hardware, wat extra kosten met zich meebrengt. Maar als u alleen een TV wilt gebruiken om naar het normale TV-programma te kijken en toch liever e-mails op uw PC of smartphone wilt beantwoorden en lezen, kunt u ook een niet-Wlan geschikt Televisies zijn goed geadviseerd, omdat deze meestal veel goedkoper zijn.

Welke fabrikanten zijn er op het gebied van televisies die geschikt zijn voor internet?

Tegenwoordig bieden bijna alle fabrikanten van televisies (Samsung, Medion, Panasonic, Philips, Sony …) televisies aan die geschikt zijn voor Wlan. Ondertussen zijn de meeste televisies op de markt Wlan-televisies. Voor welk merk u uiteindelijk beslist, is natuurlijk aan elk individu. Men kan er echter van uitgaan dat elk merk een of ander model in het assortiment heeft.

Innovaties in WLAN-televisies.

TV-toestellen hebben vaak kleine innovaties op het gebied van beeldkwaliteit. Of het nu gaat om de 3D- of 4K-resolutie. Bij Wlan TV’s zijn er ook regelmatig vernieuwingen. De Wlan TV’s worden steeds meer multifunctionele allrounders. Er zijn altijd nieuwe apps en functies op de nieuwste apparaten. Aangezien de markt met Wlan TV’s booming is, zullen er in de toekomst waarschijnlijk veel innovaties plaatsvinden.

Heeft een aankoop op het internet zin?

Of u nu de voorkeur geeft aan het internet of de traditionele winkel winkelen; daar verschillen de meningen over. Zelfs als men liever in een winkel winkelt, is het aan te raden om zich op het internet te informeren over de grote en verwarrende markt, want het aanbod is inmiddels enorm en men verliest snel het overzicht. Als je in een winkel koopt, heb je natuurlijk het voordeel dat je een Wlan TV direct kunt testen, omdat je de beeldkwaliteit en de TV in het algemeen kunt testen. Bovendien heeft men een professioneel consult in de winkel. De aankoop via het internet is in de meeste gevallen goedkoper.

Waarop moet ik letten bij de aankoop?

Met een wifi-televisie moet je ervoor zorgen dat je een televisie koopt die niet te veel functies heeft die je helemaal niet nodig hebt, want je gooit onnodig geld uit het raam. Anders moeten ze ook aandacht besteden aan de factoren waar ze ook op letten bij de aankoop van een gewone tv of andere elektrische apparaten.

Nuttige accessoires:

Tijdens mijn Wlan TV test merkte ik dat je niet echt accessoires nodig hebt. Als u uw e-mails niet alleen wilt lezen, maar ook wilt beantwoorden, kan het de moeite waard zijn om een extra toetsenbord te gebruiken. Wie een echt thuisbioscoopgevoel wil hebben, moet zeker nadenken over een professionele geluidsinstallatie, maar verder is er geen zinnige Accessoires.

Conclusie:

Een Wlan TV is vooral de moeite waard voor consumenten die hun TV niet alleen willen gebruiken om TV te kijken, maar ook om YouTube-video’s te bekijken, gebruik te maken van streaming portals, enz. . Als u uw TV echter alleen voor normale TV-programmering wilt gebruiken, is het ook goed om een conventionele TV te gebruiken en kunt u een beetje geld besparen.