Zandstraalinstallatie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Zandstraalinstallatie

Wat is een zandstraalmachine?

Een zandstraalmachine is een apparaat dat gebruik maakt van luchtdruk om een schuurmiddel zoals zand uit te stoten. Op deze manier reinigt u de oppervlakken van roest, diverse verontreinigingen of verfresten.
Zandstralen met een vast schuurmiddel is een handig en effectief alternatief voor het behandelen van oppervlakken.
De zandstraalmachine of zandblazer werkt met perslucht, waarmee het straalmiddel met kracht en hoge snelheid op het oppervlak wordt geslingerd. Het slijpmiddel fungeert als een middel om te slijpen, waarbij alle soorten oppervlakken volledig vrij zijn van onzuiverheden.
Een zandstraaleenheid is een handig alternatief voor schuurpapier en klassieke haakse slijpers en is de enige manier om snel, grondig en efficiënt te werken, zelfs op ongelijkmatige werkstukken.

Eisen aan een goede zandstraalmachine?

Een zandstraalmachine heeft een bak met het juiste schuurmiddel. Een compressor is nodig om perslucht te genereren als er geen compressor in de zandstraalmachine is geïntegreerd.
De voordelen van zandstralers en hun toepassingsgebieden!
Bij mobiele zandstralers leidt een persluchtslang van het vat naar het persluchtkanon. Met een ventiel kunt u het straalmateriaal individueel instellen. De lucht stroomt met hoge snelheid door het persluchtpistool en het straalmiddel dat als straalmiddel wordt gebruikt, wordt op het werkstuk aangebracht. Met een zandstraler en het aangesloten persluchtkanon kunt u ook op grote oppervlakken werken.
Een zeer fijn granulaat zorgt voor een zachte reiniging van het oppervlak. Dit is net als de verschillende korrelgroottes van schuurpapier. Voor kleinere objecten kunt u een zandstraalcabine gebruiken. Met een zandstraalcabine kunt u het straalmiddel opnieuw gebruiken of na eenmalig gebruik afvoeren.

De meest voorkomende toepassingen van zandstraalapparatuur?
Voor het reinigen, ontroesten en ontlakken van metalen onderdelen en staalconstructies, maar ook van hout.
Een zandstraaleenheid van 30 liter is geschikt voor:
– Het reinigen van motoren, containers en machines.
– Eenvoudige en snelle verwerking van grote oppervlakken.
– Betrouwbare reiniging op moeilijk bereikbare plaatsen.
– Voor oppervlaktebehandeling tijdens schilderwerk.
– Reiniging van metselwerk en gevels en het blootleggen van versterkingen tijdens de betonrenovatie.
– Voor de productie van matte oppervlakken,
– Voor het artistieke gebruik van zandstralen.
– Verwerking van decoratieve glasoppervlakken.
– Verwerking van textiel.
– Optimale voorbereiding van oppervlakken voor verdere stappen.
– Zandstralen ook voor decoratieve doeleinden.

Onze Top 10 – Zandstraalmachines

De toepassingsgebieden van de zandstraalinstallatie?

Zandstraalunits worden aangeboden in verschillende maten en uitvoeringen. Om roest te verwijderen van het smeedijzeren hek of om het motorblok te laten glimmen als nieuw. De mobiele zandstraalunits zijn perfect geschikt voor dit doel.
Als u kleinere werkstukken wilt verwerken, is een zandstraalcabine een interessant alternatief. Deze zandstralers worden stationair bediend en je moet het werkstuk krijgen. Een zandstraalcabine heeft vaak aanzienlijke afmetingen.
Voor grotere oppervlakken kunt u niet om een professionele machine heen. Deze zijn natuurlijk veel duurder en worden voornamelijk voor commercieel gebruik aangeboden.

Wat zijn de alternatieven voor een zandstraalmachine?

Er zijn verschillende alternatieven voor zandstralen voor een perfecte reiniging van oppervlakken, verwijdering van roest, vuil en oude verf.

De Vermaal het!
Natuurlijk kunt u roest en verf van oppervlakken verwijderen met geschikt slijpgereedschap.
Alleen aanbevolen als de oppervlakken vlak zijn. Met schuine werkstukken kunt u niet goed overweg met een slijpmachine. Een draadborstelhulpstuk voor boren helpt bij het gedeeltelijk reinigen op bijna ontoegankelijke plaatsen. U kunt ook handmatig werken op oppervlakken met schuurpapier en staalwol. Ook al is dit zeer bewerkelijk en vervelend, afhankelijk van de grootte van het werkstuk.

Het laseren.
Lasertechnologie is een ideaal alternatief voor zandstralen. Er zijn geen schuurmiddelen nodig, waardoor lasers onbetwistbaar milieuvriendelijk zijn.
Het opgeloste vuil en roest wordt door middel van afzuiging verwijderd. Laserreiniging is een geluidsarme, eenvoudige en bijna onderhoudsvrije techniek. De hoge aanschafprijs voor lasertechnologie is voor de doe-het-zelver nauwelijks de moeite waard.

Welke fabrikanten van zandstraalapparatuur zijn er?

De toonaangevende en bekendste fabrikanten van zandstraalapparatuur.
VidaXL, Arebos zandstraalsysteem, Dema, Di Marzo Energy, Elmag, Güde, Helo, Rodcraft en Trad4u.

Innovaties op het gebied van zandstraalapparatuur?

Zandstraaltechniek was duur en soms behoorlijk ingewikkeld voor de doe-het-zelver! Met de toenemende acceptatie van de zandstraaltechniek werden de apparaten steeds goedkoper en zijn ze nu betaalbaar voor toepassingen als machinale reiniging, betonrenovatie, gevelrenovatie, metselwerkreiniging, roestverwijdering, ontroesten en het opruwen van oppervlakken.

Afhankelijk van de toepassing heeft u de juiste straalketel, zandstraalapparatuur, doseerventielen, venturimachines, straalcabines, straalhuizen, straalslangen, reserveonderdelen en diverse accessoires nodig.

Voor hun bescherming heeft u ook ademluchtfilters, straalhelmen, straalpakken, draagplaten voor straalhelmen nodig.

Voordelen bij de aankoop van een Zandstralen op het internet?

Veel mensen kopen de zandstraler in de internetwinkel. Een online winkel is de klok rond geopend. Het grote aantal leveranciers maakt uitgebreide informatie en een enorme selectie mogelijk. Je bespaart jezelf lange reizen en het zoeken naar een parkeerplaats.
Als u uitsluitend bij gecertificeerde webwinkeliers koopt, neemt u geen enkel risico. Lange levertijden behoren tot het verleden – veel dealers kunnen uw gewenste apparaat binnen 24 uur leveren.

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een zandstraalmachine?

De keuze van de zandstraalapparatuur is al onbeheersbaar geworden. De keuze is enorm in speciaalzaken, bouwmarkten of op het internet. Zorg daarom voor advies en voldoende informatie.

Hoeveel lucht heeft de zandstraalinstallatie nodig?

De luchtbehoefte wordt veel te vaak onderschat, zoals de zandstraalmachine test aantoont. Om roest, verfresten of hardnekkig vuil van oppervlakken te verwijderen, heeft u voldoende perslucht nodig. Units met een luchtbehoefte van 700 liter per minuut zijn voor professioneel gebruik. Voor alledaagse taken is een gemiddelde luchtbehoefte van 150 tot 200 liter per minuut voldoende.

De werkdruk van de zandstraler?
De werkdruk is bijna belangrijker dan de luchtbehoefte. Zonder voldoende werkdruk kan de zandstraler het gruis niet door de slangen transporteren. De vereiste druk varieert afhankelijk van het type apparatuur. Een werkdruk van 6 tot 8 bar is gebruikelijk. Bij elke aankoop dient u te controleren of er naast het apparaat een compressor wordt geleverd.

Hoeveel straalmiddel kan er worden verwerkt?
Let ook op het volume van de houder. Het reservoir met het gruis, meestal zand, mag niet te klein zijn. Te weinig capaciteit kan het werk bemoeilijken, omdat de tank vaak gevuld is met gruis.

Nuttige accessoires voor de zandstraalmachines?

Het straalmiddel werkt als Schuurmiddel, waarbij allerlei onzuiverheden zoals roest en verf volledig worden verwijderd.
Bij voorkeur gebruikt als schuurmiddel,

– conventioneel zand,
– Korund,
– Hoogovenslakken,
– Glaskorrels,
– Notenschelpen,
– Staal,
– Kunststoffen,
– Ijskristallen,
– CO2-pellets fungeren als droogijs of sneeuw,
– Soda.
U moet zich ervan bewust zijn dat zandstralen met kwartszand verboden is. Het gebruik van kwartszand veroorzaakt een soort silicose, de „kwartsstoflong“.

De juiste beschermende kleding.
Tijdens het zandstralen moet u zich beschermen tegen blootstelling aan stof en de schuurmiddelen.
U dient zich te beschermen met een schuuraccumulatiepak dat het schuuraccumulatiemiddel niet doorlaat. Dit voorkomt verwondingen, zelfs onder hoge druk. U moet veel aandacht besteden aan het beschermingsmasker, want zelfs de kleine roest- en vuildeeltjes van het oppervlak kunnen schade veroorzaken.