Zonneschermenstandaard

Test & vergelijk Zonneschermenstandaard

De beste parasol staat 2022 in vergelijking

Wat is een parasolstandaard?

Een parasolstandaard is een hulpmiddel waarmee een parasol op bijna elke plaats kan worden opgesteld.

Hoe werkt een zonnescherm?

De parasolstandaards waar we u in deze parasolstandtest over willen vertellen zijn standaards van graniet of plastic die gebruikt kunnen worden om een parasol in de tuin of op een balkon te plaatsen. Want vooral op warme zomerdagen kan de zon op deze plaatsen voor een beetje schaduw zorgen.

Toepassingen van een parasolstandaard

De parasolstandaards waar het om gaat worden meestal samen met een parasol gebruikt in tuinen, binnenplaatsen of op balkons om op warme zomerdagen een beetje verkoeling te bieden.

Wie heeft er een parasolstandaard nodig?

Een zonnescherm is natuurlijk bijzonder geschikt voor de eigenaren van parasols die het in de zomer nodig hebben om een beetje schaduw in hun tuin of op het balkon te bieden. Dankzij de beschikbare parasolstandaards kan een parasol in een paar minuten worden opgesteld en helpt deze vervolgens een beetje af te koelen op de plaats waar hij wordt geplaatst.

Koop onze Top 10 – zonneschermenstandaard

Toepassingsgebied van de zonneschermenstandaard

Parasols worden meestal gebruikt op plaatsen waar ook parasols worden aangetroffen. Naast balkons of tuinen zijn ze daarom vaak te vinden in de buitenruimtes van restaurants en cafés, waar ze de nodige schaduw bieden om de gasten tijdens hun verblijf af te koelen. Want op een warme zomerdag, vooral in grote steden, is dit vaak de enige manier om aan de hitte te ontsnappen, althans voor een moment.

Vereisten voor een goede parasolstandaard

De belangrijkste eis voor een zonneschermstandaard is dat deze geschikt is om er een zonnescherm mee te gebruiken. Het moet mogelijk zijn om het zonnescherm zo te bevestigen dat het niet omvalt bij de eerste windvlaag en dat het ook weerbestendig is voor het geval het gaat regenen. Tegelijkertijd moet een parasolstandaard niet te zwaar zijn, zodat deze zo nodig kan worden aangepast.

<spanschreef;“<spanstyle=“font-size: large;“>Voor- en nadelen van een zonneschermstandaard

Na deze algemene informatie over de beschikbare zonneschermenstandaards willen wij u graag vertrouwd maken met de voor- en nadelen van deze producten.

Voordelen:

Een van de voordelen is zonder twijfel de mogelijkheid om overal een parasol te plaatsen met een parasolstandaard. Bijzonder geschikt voor dit doel zijn de modellen die direct ter plaatse kunnen worden gevuld met een gewicht naar keuze, zoals water of zand, en vervolgens weer kunnen worden geleegd voor transport.

Nadelen:

Terwijl sommige parasoltribunes zelfs aan de grond moeten worden verankerd, zijn andere tribunes, zoals de granieten parasoltribunes, soms zo zwaar dat ze zeer moeilijk te vervoeren zijn van de ene plaats naar de andere. Daarom moet u, als u uw parasol vaak mee wilt nemen, een ander model kiezen dat lichter is.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een parasolstandaard?

Bij de aankoop van een parasolstandaard moet u zich in de eerste plaats bewust zijn van het doel waarvoor deze zal worden gebruikt in om in de toekomst te gebruiken. Als u bijvoorbeeld uw parasol regelmatig samen met de standaard wilt vervoeren, dan moet u een standaard kiezen die van nature licht is. En niet voor een granieten parasolstandaard, die vaak enkele kilo’s weegt.

Innovaties op het gebied van zonneschermenstandaards

Een van de belangrijkste innovaties op het gebied van zonneschermenstandaards zijn modellen die na gebruik kunnen worden gevuld en geleegd. Door hun relatief lage oorspronkelijke gewicht zijn ze veel gemakkelijker te vervoeren van de ene plaats naar de andere dan die paraplubakken met een hoger gewicht.

Welke fabrikanten van zonneschermen zijn er?

Onder de fabrikanten van zonneschermen zijn de bedrijven Schneider, Anaterra, Deuba Nexos of paramondo, die allemaal een assortiment zonneschermenstandaards in hun eigen assortiment aanbieden.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van zonneschermenstandaards

Tot de toonaangevende fabrikanten van zonneschermenstandaards, waarvan de modellen meestal ook op het internet een bovengemiddelde waardering krijgen, behoren de modellen van Schneider. Deze fabrikant biedt zijn klanten ook tafelklemmen aan, die ook verkrijgbaar zijn als Parasols kunnen worden gebruikt.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar is de beste plaats om mijn parasolstand te kopen?

Tegenwoordig vindt u het grootste aanbod aan zonneschermen op het internet, waar u ze meestal tegen de laagste prijs kunt krijgen. Maar ook in de stationaire gespecialiseerde handel ter plaatse en daar vooral in de doe-het-zelfwinkels en in de gespecialiseerde handel, vindt men ook een heel scala aan zonneschermenstandaards te koop.

Dingen om te weten & gidsen voor de parasolstandaard

Geschiedenis:

Zonneschermen werden in het middeleeuwse Europa al in de 16e eeuw gebruikt, onder andere in Italië, om zich in de zomermaanden te beschermen tegen de plaatselijke hitte. Draagbare parasols waren in die tijd ook wijdverbreid, vooral aan het Franse hof, en dienden als een modieus accessoire voor de dames daar.

Cijfers, gegevens, feiten:

Vandaag de dag is er zowel in Noord-Amerika als in Europa een trend naar een donkerdere huid, in tegenstelling tot het verleden toen een lichtere teint een belangrijke attractie was, vooral voor vrouwen.

Daarom beschermden veel mensen hun huid tijdens de warme zomermaanden, vooral met behulp van Parasols, van de zon en de gevolgen daarvan.

Vandaag de dag gaan veel vrouwen echter regelmatig naar het solarium als onderdeel van hun dagelijks leven, omdat ze graag een donkerdere teint willen hebben. Iets wat in het verleden bijna onvoorstelbaar werd geacht, toen een lichte huidskleur nog belangrijker was, zoals nu het geval is.

Prijzen: hoeveel kosten de parasolstands?

Parasol stands zijn al beschikbaar op het internet tegen prijzen vanaf ongeveer 15 euro, maar waarvoor men meestal alleen verschillende soorten tafelklemmen krijgt. Voor een parasolstandaard in de middelste prijsklasse moet u echter rekenen met ongeveer 20 tot 50 euro, die worden gemaakt voor dergelijke modellen.

Handige accessoires voor de zonnekapstandaard

Naast een parasolstandaard heeft men natuurlijk ook altijd een parasol nodig die met de betreffende standaard gebruikt kan worden om op warme zomerdagen wat schaduw en verkoeling te bieden. Het maakt niet uit of het nu in de tuin, een tuin of op uw eigen balkon is.

Dergelijke parasols zijn tegenwoordig meestal te vinden, evenals de bijbehorende stands, in een groot aantal op de websites op het internet.

Alternatieven voor de parasolstandaard

stijl=“font-familie:Verdana, serif;“Een alternatief voor een parasolstandaard zijn onder andere de verschillende klemmen, die aan een tafel kunnen worden bevestigd, bijvoorbeeld om daar ook een parasol te kunnen gebruiken.

Deze klemmen hebben het grote voordeel dat ze zeer gemakkelijk kunnen worden bevestigd en verwijderd, omdat ze ook zeer licht in gewicht zijn, in tegenstelling tot een klassieke paraplubak.

Bovendien nemen dergelijke klemmen aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een standaard parasolstandaard, zowel in de tuin als op een balkon. Daarom worden dergelijke klemmen vaak gebruikt in de buitenruimtes van cafés of biertuinen, om de gasten met weinig moeite een beetje verkoeling te geven.