Zusterauto

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Zusterauto

Een kinderwagen of tweeling kinderwagen is een kinderwagen die plaats biedt aan meer dan één kind. Dit maakt het een goede keuze als je twee kinderen heel dicht bij elkaar hebt of zelfs een tweeling. Er zijn ook buggy’s voor broers en zussen die geschikt zijn voor maximaal 4 kinderen.

Allereerst moet u overwegen of u een broeder- of zusterkoets wilt waarin de kinderen naast elkaar zitten of achter elkaar liggen. Zusterwagens waar de kinderen naast elkaar staan zijn erg volumineus en je krijgt al snel problemen bij de kassa’s van de supermarkt of bij de normale toegangsdeuren. Zelfs zeer kleine liften kunnen een obstakel worden. Maar het heeft het voordeel dat je altijd beide kinderen in beeld hebt. Bovendien kunt u bij de meeste modellen de hulpstukken afzonderlijk monteren. Zo kan het ene kind in de rijrichting kijken en het andere kind zit of ligt tegenover de ouders. Een nadeel is dat de kinderen meestal minder ruimte hebben dan in een broeder- of zusterkoets waar de kinderen achter elkaar zitten. Als u kiest voor een kinderwagen waarin de kinderen achter elkaar of tegenover elkaar zitten, heeft u misschien niet de extra breedte, maar hij is wel langer dan een normale kinderwagen. En door deze lengte kan zelfs zo’n kinderwagen onhandig zijn. Maar hier is de mogelijkheid om de kinderen naar elkaar toe te keren, zodat ze naar elkaar kunnen kijken.
Voordat u een beslissing neemt over een kinderwagen, moet u eerst nadenken over de eisen die u stelt en waar de kinderwagen voornamelijk wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld veel in de natuur wilt reizen, moet u Altijd een model met zwenkbare voorwielen. Maar ook zwenkbare voorwielen zijn een voordeel in de stad, omdat ze het broertje en zusje wendbaarder maken. Dit komt omdat een kinderwagen van een broer of zus over het algemeen moeilijker te hanteren is dan een normale kinderwagen vanwege de grootte en het extra gewicht. U moet ook aandacht besteden aan de schorsing. Als u graag op een oneffen ondergrond reist, moet de kinderwagen goed verend zijn, zodat de kinderen niet permanent aan trillingen worden blootgesteld.
Een ander belangrijk punt om te overwegen bij de aankoop van een kinderwagen is dat deze in de kofferbak past. En kan snel en gemakkelijk worden opgevouwen. Ook het dode gewicht van de zusterwagen mag niet worden genegeerd. Het leeggewicht met opzetstukken is snel tot 25 kg, die eerst in de auto moeten worden getild. Maar de meeste fabrikanten zorgen ervoor dat zelfs een broer of zus niet te zwaar wordt.
Het is het beste om naar een vakhandelaar te gaan. Want daar heb je de mogelijkheid om een „zusterauto test“ te doen. U kunt de bediening testen en uitproberen, de kwaliteit onderzoeken en een beter beeld krijgen van de werkelijke grootte. In de meeste winkels kunt u ook uitproberen of de broer of zus in uw eigen auto past. U kunt de auto van uw broer of zus nog steeds op het internet kopen. Want daar zijn ze meestal wat goedkoper en krijg je het direct aan huis geleverd. Bovendien is de keuze op het internet veel groter dan in een winkel. Vooral als het gaat om broertjes en zusjes, die geschikt moeten zijn voor 3 of meer kinderen.
Natuurlijk is je eigen smaak uiteindelijk ook doorslaggevend, maar vooral bij een zusterwagen moet je niet alleen beslissen over het uiterlijk, maar ook over de kwaliteit en het gebruik.

Onze Top 10 – Broers en zussen buggy’s

Welke accessoires heb je echt nodig?

Ondertussen zijn er natuurlijk veel accessoires voor kinderwagens. Maar heb je dat allemaal echt nodig? Wat je in ieder geval nodig hebt is natuurlijk een regenhoes voor het geval je in de regen gaat wandelen en voor de zomer een insectenhor. Als men graag zeer lange wandelingen maakt, is een bekerhouder ook een voordeel, want zo heeft men de drank altijd bij de hand. Of het biedt ruimte voor de drankjes van grotere kinderen. De meeste kinderwagens worden ook verkocht met een luiertas. Maar dan moet men zelf beslissen of er voldoende ruimte is of dat men besluit om een andere tas te kopen.
Voor de winter kunt u ook warme voetzakken krijgen voor de kinderwagen van uw broer of zus, sommige fabrikanten hebben deze al opgenomen. Maar bij sommige moet je ze ook nog eens kopen.
Als u de luiertas niet bij elke wandeling mee wilt nemen, zijn er ook zogenaamde organizers die net als de luiertas aan het handvat zijn bevestigd en ruimte bieden voor de meest noodzakelijke dingen.
Er zijn ook parasols die gemakkelijk aan het frame kunnen worden bevestigd. Maar bij de meeste fabrikanten kun je de luifels zo ver opvouwen, dat zo’n paraplu overbodig wordt. Er zijn ook zogenaamde handmoffen of handwarmers die direct aan het handvat zijn bevestigd. Maar een paar handschoenen is genoeg voor de winter.

Er zijn veel bekende fabrikanten voor broers en zussen. Zoals Bugaboo, Hauck en ABC Design. Maar vooral de bekendere merken hebben ook mooie prijzen. Maar alleen omdat een broeder- of zusterauto bijzonder duur is of gebouwd is door een fabrikant met een naamgeving, die ook de juiste kwaliteit heeft.
Een test van 2018 heeft aangetoond dat zelfs fabrikanten waarvan de naam niet zo bekend is, niet moeten worden onderschat. zoals Zekiwa, Saftey 1, Chic 4 Baby of Clamaro. Maar elke fabrikant, al dan niet met naam en toenaam, moet regelmatig een broeder- of zustertest ondergaan.

Tenzij u 2 of meer kinderen van dezelfde leeftijd heeft, bent u niet noodzakelijkerwijs afhankelijk van een koets van een broer of zus. U kunt apparaten gebruiken die aan alle in de handel verkrijgbare kinderwagens kunnen worden bevestigd. Dit zijn zogenaamde Buggieboards waarop een ouder kind kan zitten of staan. Als u een baby en een peuter heeft, kunt u de baby ook in een draagdoek of babydrager dragen en kan het oudere kind gewoon in een kinderwagen zitten. Dit werkt ook met tweelingen. Een in de brancard en een in de kinderwagen. Als de kinderen te zwaar zijn om te dragen, kunt u overstappen op het Buggieboard.

Het is heel belangrijk dat ouders hun kleine kinderen veilig kunnen vervoeren in het verkeer of in de natuur. Uiteindelijk is het aan ieder individu om te beslissen welke optie hij of zij kiest, afhankelijk van zijn of haar eigen behoeften en eisen.