actienok

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijking actienok

Wilt u de beste momenten vastleggen tijdens het skiën, klimmen, paardrijden, parachutespringen of elke andere situatie waarin u uw handen niet vrij hebt? Dan is een Action Cam de beste oplossing voor u en is de term GoPro zeker in trek. Het wordt beschouwd als de pionier voor alle actienokken. Het bijzondere aan deze camera’s? Het maakt het gemakkelijk om bewegende beelden vast te leggen en vast te houden en wordt gekenmerkt door zijn compactheid en mobiliteit. Dit maakt hem geschikt voor allerlei toepassingen, omdat hij beschermd is tegen schokken, vocht, stof en extreme temperaturen. Zelfs onder water kunnen bepaalde modellen en accessoires worden gebruikt. Ondertussen is de markt vol Action Cams en de druk op de fabrikanten neemt voortdurend toe. Als gevolg hiervan wordt de ontwikkeling voor zwaar buitengebruik aanzienlijk versneld en is het niveau van Full HD nu bereikt en is de beste beeldkwaliteit nu beschikbaar.

Hoe is een actienok gestructureerd?

In Action Cams vindt u een kleine, digitale, mobiele camcorder voor Het fotografisch vastleggen van bewegende beelden die beschermd zijn tegen omgevingsinvloeden, zoals trillingen, vochtigheid, stof en zeer hoge of zeer lage temperaturen.

Toepassingsgebieden van de Action Cam en accessoires:

Action Cams zijn ontworpen om te worden gebruikt in bijna alle weersomstandigheden, hoge windsnelheden of zelfs onder water. Ze worden vooral gebruikt door fietsers, skiërs, surfers, parachutisten, ruiters, motorrijders, duikers en extreme sporters.

Action Cams zijn vandaag de dag zo ver dat ze op bijna elk gebied kunnen worden gebruikt, omdat de optiek en de interne elektronica worden beschermd door een verzegelde behuizing. De enige vereiste is dat je de Action Cam ergens stabiel kan monteren. Veel leveranciers bieden al vaste bevestigingen aan op hun helmen voor een Action Cam. Andere fabrikanten bieden brillen met een geïntegreerde camera aan, zoals die gebruikt worden in de winter- en motorsport. Meestal heeft de beeldkwaliteit van deze camera’s te lijden, wat minder gebruikelijk is bij helmcamera’s. U moet zich er echter van bewust zijn dat u 200 tot 300 EUR moet uitgeven als u een redelijke actiecamera wilt gebruiken. De betere kwaliteit van de helmcamera’s is te danken aan het feit dat ze vaak een cilindrisch ontwerp hebben, waardoor het mogelijk is om sterkere lenzen aan te brengen, die zelfs gestabiliseerd kunnen werken en af en toe kunnen inzoomen. De montage van de camera’s anden helmen is eenvoudig en kan door iedereen worden gehanteerd. In de regel zorgen riemen en zuignappen voor een stevige grip. Maar ook hier zijn er verschillen. Afhankelijk van de fabrikant variëren de kwaliteit en dus ook de bevestigingsmaterialen. Zo zijn er bijvoorbeeld zuignapbevestigingen die bestand zijn tegen snelheden tot 300 km/u op de motorkap. Als u besluit om een Action Cam te kopen, moet u ook rekening houden met de montage-opties, die zijn opgenomen in de levering. Zo biedt de GoPro uit de USA tegen meerprijs, terwijl andere fabrikanten 7 of 8 bevestigingen leveren.

Onze Top 10 – Action Cam

Componenten:

Verplichte uitrusting:

Ondanks het kleine formaat van de Action Cam past er veel elektronica en technologie in de kleine, compacte camera. Het bestaat uit een groothoeklens met vaste brandpuntsafstand, een beeldsensor, een beeldverwerkingseenheid, een microfoon, een gegevensopslagmedium en een voedingsbron, meestal een oplaadbare batterij. Veel actiecamera’s kunnen ook foto’s maken. De kwaliteit van het geluid kan worden verbeterd door gebruik te maken van een externe microfoon.

<puitlijnen=“links“<spanstyle=“color: #000000;“>Optionele uitrusting:

Er zijn vele accessoires voor de Action Cam om aan armen, benen, kleding, helm of stuurwiel te bevestigen, waaronder camerabanden, lijm, quick release, zuig- of schroefverbindingen.

Sommige camera’s hebben een klein scherm waarop u de oriëntatie van de camera kunt aanpassen of de beelden kunt afspelen.

De meeste camera’s zijn beschermd tegen spatwater of zijn waterdicht tot op enkele meters diepte. Veel fabrikanten bieden echter geschikte onderwaterbehuizingen aan, speciaal voor gebruik onder water.

Sommige apparaten hebben ook een beeldstabilisator of GPS. Steeds meer camera’s zijn uitgerust met een WLAN-module, die draadloze communicatie en bediening op afstand mogelijk maakt.

Beschermingsmiddelen:

Men moet zich zeker bewust zijn van de krapte van Waterinformatie. De druk van spatwater op bijvoorbeeld een surfplank mag niet worden onderschat en u moet kiezen voor een onderwaterhuis met een duikdiepte tot 40 meter of meer. Ook belangrijk is de schokbestendigheid van de camera, omdat deze ruw kan worden. De wintersporters moeten rekening houden met de temperaturen onder het vriespunt waar de actie-cam is geïnstalleerd en ook met de afkoeling door de wind.

Handling & Shooting:

De bediening van Action Cams is meestal vrij eenvoudig en werkt bij de meeste modellen via de afstandsbediening, die werkt via de radio en is uitgerust met grote knoppen, zodat ze zelfs met handschoenen aan kunnen worden bediend. Zelfs als de camera een extra onderwaterhuis heeft, moet u ervoor zorgen dat de knoppen nog steeds gemakkelijk te gebruiken zijn. Om het zogenaamde fisheye-effect te vermijden, bieden sommige camera’s een verminderde kijkhoek. De beeldkwaliteit is de laatste jaren enorm toegenomen, alleen het geluid laat vaak te wensen over, zodat een goede windruisonderdrukking moet worden gegeven.

De volgende vragen moeten worden gesteld als je een actiecamera wilt kopen:

  • Hoeveel wil ik uitgeven aan een Action Cam?
    De begroting Ik heb de grenzen van het kader al vernauwd en je kunt zien welke mogelijkheden er zijn en of ze aan mijn eisen voldoen.

  • Wat zijn mijn eisen voor een Action Cam?
    Ik moet me afvragen waar ik de Action Cam gebruik, wat zijn de toepassingsgebieden? Heb ik er een nodig waarmee ik duik- en onderwaterfoto’s kan maken?

  • Welke resolutie moet de Action Cam steunen?
    Is een Action Cam met FullHD resolutie genoeg voor mij? Of heb ik 2K of UltraHD nodig? Heb ik een slow-motion functie nodig?

  • Hoe belangrijk is de fotokwaliteit voor mij?

De focus van actiecamera’s ligt op video, maar het vastleggen van beelden kan voor sommige mensen erg belangrijk zijn. Ik moet mezelf de vraag stellen of goede video’s genoeg zijn voor mij of dat ik goede foto’s wil maken.

Aan de hand van deze vragen moet u voor uzelf duidelijk maken waar de reizen en welke actiecamera geschikt is voor uw persoonlijke behoeften, zodat u kunt vergelijken en een beslissing kunt nemen.