Batterijtester

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Batterijtester

Wat is een batterijtester?

Een batterijtester is een compact apparaat dat de spanning van een batterij en de laadtoestand meet. Deze apparaten zijn vooral handig als u oplaadbare batterijen gebruikt om ze eventueel op te laden. Met zogenaamde wegwerpbatterijen kan men er zeker van zijn dat de laadtoestand niet meer voldoende is voor de verdere werking van een apparaat. Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen een batterijtester met een ingebouwde batterij en die zonder eigen voeding. Deze laatste zijn ook altijd klaar voor gebruik en zijn normaal gesproken volledig voldoende om de conditie van een batterij te testen. Een batterijtester geeft ook informatie over of de capaciteit van een batterij wordt gemeten met of zonder weerstand. Dit is een van de redenen waarom de aanschaf van een batterijtester de moeite waard is.

Vereisten voor een goede batterijtester

Het is onder andere belangrijk dat zo’n batterijtester stabiel gebouwd is. Niet zelden werd het apparaat snel in de lade gegooid om een deuk te maken, die het apparaat zelf kan beschadigen, waardoor het bruikbaar wordt. Bovendien moet u het apparaat op een vlakke ondergrond kunnen plaatsen. Dit geldt vooral als de batterijtester nog een displaynaald heeft. Als het apparaat niet stabiel op de grond staat, kan het gebeuren dat het exacte laadniveau van de batterij niet meer correct kan worden weergegeven. De beste manier om de batterijtester te gebruiken is door een batterijtester te gebruiken die niet slechts één type batterij kan laden, maar minstens vier. Maar je weet dat je het best wordt voorzien van als het apparaat met succes een batterijtestertest heeft doorstaan en ook een bijbehorend certificaat heeft.

Toepassingsgebied van een batterijtester

In veel huishoudens vind je nog vaak batterijen waarvan je dacht dat ze leeg waren. Met een batterijtester kunt u snel nagaan of de ingezamelde accu’s nog steeds geschikt zijn om op te laden of alleen om af te voeren.

Onze Top 10 – batterijtesters

Wat zijn de alternatieven voor een batterijtester?

Slimme tijdgenoten beweren te hebben ontdekt dat als je een verbinding maakt met twee elektrische draden zodat er nog steeds sap op de batterij zit, een gloeilamp kan oplichten. Afgezien van het feit dat dit nogal ouderwets is, moet men bedenken dat dit proces geen zekerheid biedt over de mate waarin een batterij nog wordt opgeladen.

Welke fabrikanten van batterijtesters zijn er?

Onder de bekendste leveranciers van batterijtesters vindt u namen als Ansmann, Energy, Hama, Preciva, Vellemann en HyCell. Deze fabrikanten hebben onder andere ook een zogenaamde batterijtestertest doorstaan en hebben vaak een keurmerk dat de aankoopbeslissing kan vergemakkelijken. Voorzichtigheid is geboden tegen producten met een identieke constructie die volgens hetzelfde ontwerp zijn vervaardigd, maar onder een andere fabrikant worden verkocht. Deze worden meestal vervaardigd in landen uit het Verre Oosten en hebben niet dezelfde kwaliteitskenmerken als de bedrijven die hun apparaten hebben laten testen.

Waarop moet men letten bij de aanschaf van een batterijtester?

Ten eerste moet een batterijtester licht en gemakkelijk te hanteren zijn. U moet ook in staat zijn om de weergegeven meetgegevens precies af te lezen, als u er zeker van wilt zijn dat het opladen de moeite waard is of als het tijd is om op te laden. om nieuwe te krijgen. Geprefabriceerde meetstations zijn een must, net als de flexibiliteit van het apparaat. Dat wil zeggen dat u er goed aan doet om een apparaat te krijgen waarmee u verschillende soorten batterijen tegelijkertijd kunt testen.

Nuttige accessoires voor batterijtesters

Met de nieuwere apparaten die een eigen accuvoeding hebben, zult u uiteindelijk een vervanging nodig hebben. Dit betekent natuurlijk extra aanschafkosten, die u kunt besparen met een apparaat dat een kabelaansluiting heeft.