benzineshredder

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk benzineshredder

De benzineshredder

Heb je een tuin? Daar stapelt zich regelmatig een grote hoeveelheid groenafval op. Bijvoorbeeld bij het snoeien van de bomen of het snoeien van de haag. Met een goede versnipperaar kunnen de takken snel en zonder veel moeite worden versnipperd. Het eindproduct kan later als meststof worden gebruikt of aan de compost worden toegevoegd.
Veel tuinbezitters willen niet meer zonder een shredder en het aanbod aan shredders wordt steeds groter. Hoe slaagt u erin de juiste te kopen? In onze benzineshreddertest willen we enkele belangrijke vragen voor u ophelderen en de aankoop voor u vergemakkelijken.

Het apparaat versnippert takken en twijgen. De meeste modellen zijn in staat om tot een dikte van vier tot vijf centimeter te versnipperen. Het eindproduct kan worden gebruikt als mulch of gecomposteerd. Een versnipperaar is uitgerust met een mes of een wals. U steekt de takken aan de bovenkant in een grote opening en het mes snijdt ze in. In het beste geval werkt de versnipperaar met een inlaat zodat u de takken niet verder hoeft te duwen. Zodra de rol in contact komt met het tuinafval, trekt hij de rest vanzelf naar binnen. Terwijl de machine ijverig werkt, kunt u de volgende lading al binnenbrengen. Dit bespaart u veel tijd op het werk. De brandstofhakselaartest heeft aangetoond dat een opvangbak nog meer tijd bespaart. Je hoeft niet alles te verzamelen na het versnipperen, en als de container vol is, kun je hem in één eenvoudige stap legen.

Of zo’n apparaat de moeite waard is voor u, hangt natuurlijk af van de grootte… van uw tuin. Er is een vuistregel om u hier te helpen: vanaf 500 vierkante meter, inclusief minstens twee fruitbomen en meerdere struiken, zal een versnipperaar uw werk makkelijker maken. U kunt natuurlijk zo’n shredder huren, maar de huurprijs zal u op den duur ontmoedigen. Natuurlijk moet je de hele zaak over een paar jaar uitrekenen.

Als u de stekken als mulch wilt gebruiken, houden ze uw bedden vochtig en voorkomen ze dat onkruid onnodig snel groeit. Mulch voorziet de bodem van waardevolle voedingsstoffen, wat vervolgens een positief effect heeft op de planten. Weerstand en groei worden gestimuleerd. Met uw eigen versnipperaar kunt u uw planten goed helpen en het milieu beschermen. U bespaart ook tijd omdat u het groene afval niet naar een composteringsinstallatie of recyclingbedrijf hoeft te brengen.

Onze Top 10 – Benzinehakselaars kopen

Er is een keuze uit benzineshredders en elektrische shredders. Waarom heeft de benzinehakselaar een duidelijk voordeel? U wordt niet gedwongen om een stroomaansluiting binnen handbereik te hebben. De machines zijn ook handig wanneer u grote hoeveelheden takken en twijgen moet hakken. De benzinetest heeft aangetoond dat met een benzinemotor de motor veel krachtiger is. Vooral omdat de stekken dan veel kleiner kunnen zijn. Het vermogen van een aangedreven shredder stopt bij 2800 Watt, de benzine begint bij 4000 Watt. De geluiden zijn echter zeer storend, dus u moet de rustperiodes, uw buren en gehoorbescherming in acht nemen. Zelfs uw portemonnee kan klagen, want uitgerust met een benzinemotor kost de shredder veel meer.

Het gewicht is of een nadeel of een voordeel. Omdat het niet snel uit balans kan raken in dikke takken… maar het is ook moeilijk te vervoeren.

  • Walsenvernietigers
  • Messenvernietiger
  • Hakmachine met bijlprincipe
  • Versnipperaar met omkeerbare maaibalk

– Verwerking:
Een shredder staat bloot aan grote stress, zowel van binnen als van buiten. Kleine fragmenten die rondvliegen, vuil en vocht kunnen de machine belasten. Daarom moet aandacht worden besteed aan de verwerking. Bekijk de conditie van de behuizing en de kwaliteit van het mes eens goed. De slechte kwaliteit blijkt uit het feit dat ze niet kunnen worden geslepen en moeten worden vervangen.

– Macht:
Voor grote hoeveelheden heb je een hoge output nodig. Enerzijds zodat de wachttijd niet langer is dan nodig en anderzijds hoe dik de te versnipperen takken moeten zijn. Als de tuinvernietiger een zelfsluitend apparaat heeft, moet het zonder problemen werken en direct na een kort contact beginnen. Als dit niet het geval is, moet u de takken altijd met een stang duwen. Dit kost u tijd en energie. Hoe goed versnippert hij de bladeren? Deze vraag is ook cruciaal, want natte bladeren houden van plakken.
– Omvang van de opvangbak:
De veiligheidspal moet goed zijn. Anders zul je je erg ergeren aan het gebruik ervan. Soms worden voor dit doel alleen eenvoudige zakken gebruikt, maar die kunnen het gewicht en de scheur meestal niet snel dragen.

– Gebruiksgemak:
Uw werk moet gemakkelijker worden gemaakt, niet onnodig ingewikkeld. Daarom moet de technologie gemakkelijk te gebruiken zijn. In het ideale geval zou de bediening zelfverklarend moeten zijn en zonder uw eigen veiligheid in gevaar te brengen.

– Snijresultaat:
De kwaliteit van de snede is moeilijk te beoordelen, omdat elke tuinier heeft zijn eigen voorkeuren. Het verschilt ook waar het gedeelte moet eindigen, op de compost of op het bed of u wilt misschien zelfs iets te verbranden hebben.

De Haecksler-benzinetest heeft aangetoond dat het niet mogelijk is om consistente uitspraken te doen. Het hangt volledig af van het model. In sommige gevallen kunt u extra vangmanden kopen. In andere gevallen een apparaat om de takken terug te duwen. Maar in ieder geval moet je gehoorbescherming kopen. Het maakt niet uit wat je koopt, het geluidsniveau van een benzinehakselaar is zeer hoog. En je wilt zeker je gezondheid niet op het spel zetten. In de meeste gevallen heeft de shredder wielen voor het transport, maar dit kan ook als extra accessoire worden aangeschaft.

Online winkelen is erg handig voor de koper. U heeft geen lange rit naar het tuincentrum, maar kunt comfortabel bestellen vanaf uw bank thuis. Een prijsvergelijking is in ieder geval ook mogelijk, want er is een groot aanbod aan internetwinkels. Kopen in een tuincentrum zou betekenen dat je in deze zaak van de ene stad naar de andere moet reizen. Dat kun je jezelf besparen. Bovendien bent u niet gebonden aan de openingsuren. Vergelijk altijd de beoordelingen van de klant voor de zekerheid. Daarna worden de goederen eenvoudig en comfortabel bij u thuis afgeleverd. Als er twijfels over het apparaat aan het licht komen, kunt u gebruik maken van uw recht op teruggave. Dus echt geen reden om je zorgen te maken.

Zoek in je onderzoek naar bedrijfsnamen zoals:

  • Cramer
  • Dengbar
  • Vida
  • Rotenbach
  • Lux
  • Atika