Bitumen dakbedekkingsvilt

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Bitumen dakbedekkingsvilt

Vooral voor platte daken werd meer dan 150 jaar geleden dakvilt gebruikt. Voor dakvilt is het niet nodig dat het dak zo’n grote hellingshoek heeft als nodig is om het met dakpannen te bedekken.
Oorspronkelijk was dakvilt eigenlijk gemaakt van in teer gedrenkt karton. Om de duurzaamheid en de sterkte te verbeteren, werd het karton aan één kant gecoat met zand of iets dergelijks.
Vanwege de schadelijke effecten van teer was bitumen het belangrijkste materiaal dat in Europa werd gebruikt voor de productie van dakbedekkingsvilt. Bitumen, een aardolieproduct, is kleverig, stroperig en zeer dicht. Bitumen dakbedekkingsvilt heeft uitstekende waterdichtheidseigenschappen als het op professionele wijze is gelegd.

Het leggen van dakbedekkingsvilt?
U kunt het dakbedekkingsvilt enkel of dubbel leggen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verlijmen en lassen. Alleen door te lassen kunt u de best mogelijke afdichting bereiken.
Dit dakbedekkingsvilt wordt lasvilt genoemd. Het dakbekledingsvilt, verkrijgbaar op rol en in shingles, moet met een overlapping worden gelegd.
U legt het hele dakvlak uit en zorgt voor een voldoende overlap van minimaal 10 centimeter.

Interessante feiten over dakbedekkingsvilt.
Vroeger werd ook dakbedekkingsvilt gebruikt om huizen te bedekken. Nu wordt dakbedekkingsvilt vooral gebruikt voor het afdichten van garages, bijgebouwen zoals tuinhuisjes, schuren of stallen.
Dat is jammer, want goed gelegd dakbedekkingsvilt heeft een lange levensduur. Door het dak in verschillende kleuren te schilderen heeft u de mogelijkheid om het dak een persoonlijk en creatief tintje te geven.
Dakvilt heeft een ongecoate, gladde onderzijde en een gecoate bovenzijde. De gedrukte De aanduiding toont u de kwaliteit en de coating van het dakbekledingsvilt.
De aankoopbeslissing moet niet worden bepaald door de prijs, de kwaliteit en de duurzaamheid is belangrijker.

De klassieker, bedekken met bitumen!
Voor uw tuinhuis, schuur of carport is er zeker gebruik gemaakt van bitumenplaten op het dak. Waterdichtheid wordt veilig voorkomen. Zolang het dak nog vers bedekt is, dringt er gegarandeerd geen water binnen. De zonnestralen en de vorst in de winter belasten het dakbedekkingsvilt en na verloop van tijd wordt het vilt bros en gebarsten. Dit natuurlijke proces wordt door sommige fabrikanten vertraagd door toevoeging van synthetische materialen. Voor reparaties is er vulstof- en bitumenhoudende dakverf.

Door de constante weersinvloeden kunt u niet voorkomen dat de dakbedekking na verloop van tijd wordt vernieuwd. Oude afdichtingen voor vochtige keldermuren die weer lekken moeten worden herwerkt met een nieuwe „dikke laag“ met een bitumencompound.

Onze Top 10 – Bitumen dakbedekkingsvilt

Kunststof, het additief voor wandbouwmaterialen.
Cement heeft de eigenschap om vocht te absorberen. In badkamers, op balkons of in kelder wasruimtes, maar dit is ongewenst. Daarom moet u dekvloer, mortel en cementpleister waterdicht maken.

Dit kan worden bereikt door het toevoegen van plastic. Dergelijke additieven bestaan vaak uit twee componenten, zoals cement en kunststofdispersie voor het mengen. Of het additief is in water oplosbaar en reeds toegevoegd. U kunt ook gewoon een kunststofdispersie kopen en zo de mortel waterdicht maken.

Dakvilt, Wat is dat eigenlijk? Een dakbedekkingsvilt is gemaakt van in bitumen gedrenkte papieren vellen. Dakvilt is vandaag de dag nog steeds een zeer populaire variant voor het afdekken van daken. Dakvilt is geschikt voor bijna elke Geschikt voor dakoppervlakken.

– Op het huis.
– Op de garage.
– Op de carport.
– Op het zomerhuis.
– Op de gereedschapsschuur.
– Op het tuinhuisje.

U kunt zowel op een hellend dak als op een plat dak vilt gebruiken. Bij een plat dak heb je echter het probleem dat staand water niet of slechts met moeite weg kan lopen.

Nagel- of lijmvilt?
Dakvilt wordt meestal met eigen nagels vastgezet, met dakviltnagels. Dit is snel en zo kunt u het dakbedekkingsvilt stuk voor stuk leggen. Bij schuine daken zijn er meestal geen problemen. Bij platte daken moet je echter het dakvilt aan elkaar lijmen, alleen dan heb je een betere bescherming tegen wateroverlast.

De juiste dakbedekking voor het huis uitvoeren? De dakbedekking hangt vooral af van de constructie en de onderbouw van het huis dat u wilt bedekken. U kunt kiezen uit de volgende alternatieven!

– Bitumenfolie
– Bitumen gordelroosjes
– Plaatwerk dak
– Dakpannen
– EPDM-dakfolie
– Vezelcement
– Groen dak
– Houten dakspanen
– KSK-dakbanen
– Kunststof of golfprofiel
– Onduvilla-dakpanelen

Voor tuinhuisjes en gereedschapsloodsen heeft u verschillende mogelijkheden voor dakbedekking. Niet elk dak is geschikt voor elk huis.
Kies het dak in de eerste plaats op basis van de constructie van het gebouw. Het huis moet de toekomstige dakbedekking kunnen dragen.

Bitumen dakviltproef, type V13.
Bitumenplaten worden vaak gebruikt voor dakbedekking van tuinhuizen. Dakvilt is zeer geschikt voor platte daken. Als het dak erg plat is, moet u de bitumenfolie om veiligheidsredenen in 2 lagen leggen.
Bitumenmembranen hebben een laag gewicht en hebben daardoor weinig invloed op de statica van het dak. De levensduur is beperkt. Daarom moet u na ongeveer 10 jaar het dakbekledingsvilt vervangen. Dakbedekkingen met dakvilt zijn in vergelijking optisch niet zo aantrekkelijk, maar relatief goedkoop.

Afdichting met siliconen, de echte allrounder?
Siliconen en afdichtingsmiddelen zijn synoniem voor velen. Geen wonder, want siliconen kunnen overal als afdichtingsmiddel worden gebruikt. Siliconen worden geproduceerd door het reduceren van kwarts met koolstof, dat wordt gewonnen bij 2000 graden Celsius. Daarom zijn goede merksiliconen met een hoog siliconengehalte relatief duur.
Siliconen zijn speciaal uitgerust volgens hun gebruik. Sanitaire siliconen hebben schimmelwerende additieven, siliconen voor natuursteen voorkomt vervuiling aan de rand van de steen. Voor aquaria daarentegen is een goede hechting aan glas en weerstand tegen algen zonder beschadiging van de siervissen van belang.
Alleen zuurhardende siliconen geven een intensieve azijngeur af. Zelfs dakbedekkingsvilt met bitumen, dat nogal vijandig staat tegenover siliconen, kan worden afgedicht met speciale siliconenproducten. Er zijn ook siliconen die aan de mortel kunnen worden toegevoegd om de voegen en wanden waterdicht te maken.
De hoge prijs van siliconen is het grootste nadeel. Er zal ook geen verf aan de siliconen blijven kleven. De prijs van silicone komt overeen met de waarde ervan.

Acryl de goedkope bouwprofessional!
Bij acrylaatkitten is dit duidelijk anders. Acryl-kitten worden gebruikt voor aansluitvoegen in de bouwsector. Deze afdichtingen hebben een hoge weerstand tegen verwering. Acryl kan niet de hoge elasticiteit van siliconen bieden. Wat ook niet onmisbaar is voor verbindingen tussen ramen en huismuren of dakvlakken en gipsplaten.
Voor gipsgevels is er speciaal acryl beschikbaar, dat u met een lichte korrelgrootte aan het gips kunt aanpassen. Acryl wordt gebruikt om kleine scheurtjes in de muur op te vullen tijdens de renovatie.
De vulhoeveelheid moet in overeenstemming zijn met de instructies van de fabrikant. Als er grote hoeveelheden worden gebruikt, bestaat het risico dat het pleisterwerk te dik wordt bij het uitharden. Dit betekent dat de acrylpleister gemakkelijk zijn flankaanhechting kan verliezen. Dit kan ook gebeuren met goedkope producten.

Polymeren zijn het nieuwe materiaal voor afdichtingen!
Polymeren zijn de nieuwste onder de afdichtingsmiddelen. Een naam die alle bouwvakkers in de toekomst zullen moeten onthouden. De polymeren stollen als afdichtingsmiddel door reactie met het vocht in de lucht en zijn reukloos. De polymeren zijn geschikt voor afdichting en verlijming.
Afdichtingsmiddelen op basis van polymeren zijn het meest geschikt om te verven. Bij bitumen, teer en olieachtige materialen moet deze afdichtingskit echter ook capituleren. De elasticiteit is iets lager dan die van siliconen. Polymeerkitten scoren punten voor hun weerstand tegen verwering en chemicaliën. Als de polymeerafdichtingsmiddelen eenmaal vast zijn, kunnen ze mechanisch worden bewerkt.

DLS Baustoffe OHG , 12057 Berlijn, Duitsland.
Dämmisol GmbH , 9500 Villach, Oostenrijk.
VEDAG GmbH, 96050 Bamberg, Duitsland.
Bau und Sanitärhandels GmbH , 35236 Breidenbach, Duitsland.
bausep GmbH, 74838 Limbach, Duitsland.
beda bedachungsartikel & Co KG, 50827 Keulen, Duitsland.
DÄMMISOL Baustoffe GmbH, 10243 Berlijn, Duitsland.
EGO Dichtstoffwerke GmbH & Co. Betriebs KG, 82205 Gilching, Duitsland.
Gerhard Borchert Baustoff-Fachhandel GmbH, 13507 Berlijn, Duitsland.
Holger Bartels Bauunternehmung GmbH & Co. KG, 25785 Nordhastedt, Duitsland.
Paul Bauder GmbH & Co. KG, 70499 Stuttgart, Duitsland.
Philippine GmbH & Co. Dämmstoffsysteme KG, 44805 Bochum, Duitsland.
SOPREMA GmbH, 68219 Mannheim, Duitsland.
Binné & Sohn GmbH & Co KG Dachbaustoffwerk, 25421 Pinneberg, Duitsland.
Mogat-Werke Adolf Böving GmbH, 55120 Mainz, Duitsland.
Heveasol Bautenschutz Aldinger GmbH, 04774 Dahlen, Duitsland.

De bitumen gordelroosjes.
Als Dakbedekking Voor tuinhuisjes en gereedschapsschuren worden vaak bitumenspaanders gebruikt. Een dakhelling van ongeveer 13 graden wordt verwacht. Bitumengordels zijn veel duurder dan bitumenschilfers, maar hebben ook een langere levensduur.
Gemaakt van glasvlies en aan beide zijden geïmpregneerd met bitumen, heeft de bovenzijde ook een laagje mineraalgranulaat. De bitumengordels zijn bestand tegen vorst en zonlicht. Het minerale granulaat maakt de gordelroosjes UV-bestendig. Bovendien zijn de gordelroosjes ook goed geïsoleerd. De bitumenleien zijn verkrijgbaar in rechthoekige, zeshoekige en effen tegelvorm.

Onduvilla dakpannen.
De Onduvilla-dakplaten, gemaakt van bitumen, vezels en kunsthars, zijn zelfdragende modules. Door een zeer laag gewicht kunt u de dakpanelen ook op elk tuinhuis installeren zonder de statica te veranderen.
Onduvilla-dakpanelen worden geïnstalleerd op panlatten of op een volledige boarding. De dakpannen zijn vergelijkbaar met normale dakpannen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een voordeel is dat de dakpannen door hun lage gewicht snel en eenvoudig kunnen worden geplaatst, vanaf een hellingshoek van ongeveer 10 graden.

EPDM-dakfolie.
Ethyleen-propyleen-dieen-rubber dakfolie is een rubber-elastisch materiaal. Deze folie wordt voornamelijk gebruikt voor platte daken of lessenaarsdaken. Het wordt uit één stuk vervaardigd voor het gewenste dak. Op deze manier bereiken ze een bijna 100 procent krapte.
Er kunnen zelfs geen scheuren of gaten ontstaan. In het geval van een groendak kan de EPDM-dakfolie het perfecte substraat zijn. Met een levensduur tot 50 jaar is het materiaal zeer elastisch en ook UV- en wortelbestendig.

Zelfklevende KSK-dakbanen met eenvoudige montage!
U kunt KSK-dakbanen installeren op tuinhuizen met een plat dak. Met een zelfklevende onderzijde met zeer hoge kleefkracht en een bovenzijde van aluminium.
Voor veel tuinhuizen met platte daken zijn KSK-dakbanen als toebehoren verkrijgbaar in het juiste aantal rollen voor het betreffende dak. De applicatie is zeer eenvoudig en snel door de zelfklevende onderzijde.

Veel licht met transparant kunststof of golfprofiel!
Zelden worden tuinhuisjes, plastic of golfprofielen vaker gebruikt in gereedschapsloodsen. Kunststof of golfprofielen zijn doorzichtig en transparant, een voordeel als u het nodig heeft.

De speciale vormen van dakbedekking.
Het plaatwerk dak edel van koper en goedkoop van zink.
Plaatwerk voor dakbedekking heeft een lange traditie en er zijn verschillende soorten plaatwerk beschikbaar. Snel verwerkt met weinig gewicht, wordt plaatstaal gebruikt voor dakbedekking van tuinhuizen en paviljoens.

Tegels, oud maar nog steeds goed.
De dakpan is een van de meest populaire dakbedekkingen, samen met bitumenplaten en bitumenschindels. Een dak met een dakpan is duurzaam en zeer weerbestendig. Vanwege de lange levensduur geven veel fabrikanten van dakpannen een garantie van 30 jaar.
Dakpannen vereisen een dakhelling van ongeveer 28 graden.

Onverwoestbaar en zwaar vezelcement.
Panelen van vezelcement kunnen visueel aantrekkelijk zijn. U kunt de planken ook achteraf naar wens coaten. De platen van vezelcement zijn duurzaam en weerbestendig. Dit is een duidelijk voordeel ten opzichte van bitumenplaten of bitumengordels. Het hogere gewicht van de vezelcementplaten is niet voor elk tuinhuisje geschikt.

Het groene dak het ecologische alternatief.
Het groendak is een goede variant van de dakbedekking. Het groendak beschermt de dakbedekking tegen UV-stralen, hagel en vorst. Het zorgt voor een goede isolatie, koel in de zomer en warm in de winter.

De houten gordelroosjes zijn elegant maar duur!
Bij houtsnippers variëren de prijzen sterk. Als je het mooier hebt je moet meer investeren, de houten gordelroosjes zijn niet goedkoop. Het gewicht van de houten dakspanen kan aanzienlijk zijn.

U kunt bij Amazon veilig en gemakkelijk bitumen dakbedekking bestellen. Wat telt bij de aankoop is een betrouwbare en snelle verzending. Na uitgebreid onderzoek heeft u gekozen voor een bitumen dakbedekkingsvilt.
Het bitumendakvilt moet zonder schade en snel aankomen. Amazon biedt een zeer breed scala aan producten, rechtstreeks van de fabrikant en van de vakhandel.

Neem even de tijd en verzamel informatie voordat u een aankoop doet. De bitumendakvilttest zal de optie vinden die het beste bij u past. Veel kopers hebben geen individuele factoren zonder vergelijking voor hun ogen. De bitumendakviltproef brengt alles in het licht.
Het is vooral belangrijk, voor welk dak je het bitumendakvilt nodig hebt.
Heeft u het bitumendakvilt nodig voor een private of commerciële toepassing? Wat is uw budget en hoe lang blijft het bitumendakvilt in gebruik? Bij de aankoop van een bitumen dakbedekking speelt alles een zeer belangrijke rol in elke aankoopbeslissing.
De bitumendakvilttest brengt de relevante kenmerken naar de aankoop.
De beslissing om een bitumen dakbedekking te kopen is soms een belangrijke zaak. Een vilten dak moet aan uw verwachtingen voldoen en moet lang meegaan. De kwaliteit van het bitumineuze dakvilt is de belangrijkste factor voor een perfecte duurzaamheid. Je moet weten dat er geen perfecte bitumen dakbedekking is voor alles en iedereen.

Als toebehoren voor de montage heeft u vooral de geschikte dakviltnagels nodig. U gebruikt bij voorkeur gegalvaniseerde kartonnen spijkers, die u op een afstand van 10 centimeter moet plaatsen.
De bovenste Kleefrand Op zijn minst moet hij worden afgedicht met lijm of stopverf. Het dakvilt is hier op gespijkerd. Een laatste laklaag verhoogt de levensduur van het dakvilt en de gehele dakbedekking.