Sat-ontvanger

LNB ontvangstkop Satellite Single 2x Legacy 4x SCR SAT ontvangerDIG SAT ONTVANGER HD 2021T2 HUMAX SCART DVB-T2 HEVC DECODER TV SATELLIET ITALIAA
LinkLNB ontvangstkop Satellite Single 2x Legacy 4x SCR SAT ontvanger*DIG SAT ONTVANGER HD 2021T2 HUMAX SCART DVB-T2 HEVC DECODER TV SATELLIET ITALIAA*
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NLLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 29,58
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 52,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
LNB ontvangstkop Satellite Single 2x Legacy 4x SCR SAT ontvanger
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 29,58
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
DIG SAT ONTVANGER HD 2021T2 HUMAX SCART DVB-T2 HEVC DECODER TV SATELLIET ITALIAA
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 52,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Sat-ontvanger

Een satelliettelevisieontvanger of Satellietontvanger ondersteunt de ontvangst van radio- en televisieprogramma’s van de omroepsatellieten. Voor de ontvangst is een parabolische antenne nodig. De satellietontvanger stuurt de geluids- en beeldsignalen van de satellieten door naar een radio of een televisietoestel. De kanalen die van een satelliet worden verzonden, kunnen alleen worden ontvangen met de satellietontvanger. Bij de satellietontvanger zijn er geen verdere aansluitkosten zoals bijvoorbeeld bij kabeltelevisie of kabelontvangers (DVB-C-ontvangers). De LNB (Low Noise Block) in de paraboolantenne ontvangt de omgezette signalen en zet deze om in videosignalen, die de televisie vervolgens afspeelt. De LNB wordt meestal gevoed via de televisie met behulp van de ontvangerkabel.

Om een televisieprogramma met een satellietontvanger te kunnen ontvangen, heeft u ook een parabolische antenne met een LNB nodig. De LNB is de eigenlijke ontvangsteenheid die de signalen van de satelliet ontvangt, die worden gebundeld en gereflecteerd door de spiegel. De LNB wordt in het midden van de schotel gemonteerd. Een satellietontvanger is nodig zodat de televisie of radio de signalen kan ontvangen.
Zes HDTV-kanalen worden gratis uitgezonden vanuit Astra 19.2 East, ARD HC, ZDF HD, Eins Festival HD, Annixe HD, Servus HD en Arte HD en in Oostenrijk ook ORF-HD. Deze programma’s kunnen worden ontvangen met elke DVR-S2, de HDTV-Sat ontvanger.
Astra zendt ook Sat 1, RLT, Pro Sieben, Kabel Eins en VOX in hoge definitie uit. De HDTV-kanalen zijn echter gecodeerd. Ze kunnen alleen worden ontvangen met HD+ in HD+ kwaliteit.
Voor HD+ ontvangst heeft u een HD-Plus ontvanger nodig voor 5 HD-Plus kanalen. of een ontvanger en een televisietoestel met een slot voor de ontcijferingsmodus.

De digitale programma’s op de huidige televisies hebben een betere geluids- en beeldkwaliteit en de televisies kunnen ook meer programma’s ontvangen. Hiervoor is echter een satellietontvanger nodig.
De beste beeldkwaliteit wordt geleverd door satellietontvangst, omdat deze de hoogste datasnelheid biedt.

Als er geen kabeltelevisie in het appartement is, is het mogelijk om de tv-zenders via de satelliet te ontvangen. Hiervoor heeft u een paraboolantenne en een bijbehorende satellietontvanger nodig.

Onze Top 10 – Satellietontvanger

Nr. 1
LNB ontvangstkop Satellite Single 2x Legacy 4x SCR SAT ontvanger
Kundenbewertungen
LNB ontvangstkop Satellite Single 2x Legacy 4x SCR SAT ontvanger*

Szablon Ebay

LNB Satellietontvanger
Maclean TV Systems
Artikelnummer:51132

Maakt de aansluiting van maximaal vier satellietontvangers met Unicable-functie en zelfs een conventionele ontvanger mogelijk.De vier ontvangers met de UNICABLE-functie kunnen volledig onafhankelijk van elkaar werken.Weerbescherming - Bestand tegen weersomstandigheden

Beschrijving

D...

 Preis: € 29,58 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
DIG SAT ONTVANGER HD 2021T2 HUMAX SCART DVB-T2 HEVC DECODER TV SATELLIET ITALIAA
Kundenbewertungen
DIG SAT ONTVANGER HD 2021T2 HUMAX SCART DVB-T2 HEVC DECODER TV SATELLIET ITALIAA*
von EMME ESSE - HUMAX

DIG SAT ONTVANGER HD 2021T2 HUMAX SCART DVB-T2 HEVC DECODER TV SATELLIET ITALIAANS

Codice Prodotto:1034338

Marca:EMME ESSE - HUMAX

Beschrijving
Betalingen
Verzending
Garantie
Factuur aanvragen
Retourproduct

De Digimax SCART digitale terrestrische decoder is de nieuwe HD zapper DVB-T2 HEVC Main 10 achter-tv-ontvanger. Het is compatibel met de ontvangst van toekomstige televis...

 Preis: € 52,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Bij de Sat-ontvangers maakt men onderscheid:
De harde schijf ontvanger
Met een harddiskontvanger kunt u niet alleen programma’s bekijken, maar ook opnemen. Tweeling-satellietontvangers of tweelingontvangers zorgen ervoor dat twee programma’s tegelijkertijd worden ontvangen.
De satellietontvanger zonder harde schijf
Satellietontvangers zonder harde schijf zijn goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Betere apparaten hebben een CI+ interface en kunnen HD en HD+ kanalen en Sky afspelen.
U kunt ook gecodeerde satellietkanalen of HD-aanbiedingen via de kabel bekijken. Kabel Deutschland heeft hiervoor een smartcard, die dient als CI+ module om digitale televisie te ontvangen.
Veel modellen van ontvangers hebben nog steeds aansluitingen zoals een antenne of scartkabel voor oudere tv-toestellen. Modellen met een USB-poort kunnen multimedia-inhoud en video’s van externe opslagmedia afspelen. Het kan ook worden opgenomen op een externe harde schijf of USB-stick.

Een zat De ontvanger moet samen met een parabolische antenne televisie- of radio-uitzendingen die via de satelliet worden uitgezonden, ontvangen. De satellietontvanger ontvangt de signalen via de LNB-ontvanger van de paraboolantenne en zet ze om voor de televisie.

Bij een satellietontvangertest wordt er vooral op gelet dat de satellietontvanger een opnamefunctie heeft. Hiervoor heeft de satellietontvanger een geïntegreerde harde schijf of kan een externe harde schijf worden aangesloten. Ontvangers met een geïntegreerde harde schijf zijn duurder in aanschaf.
Bij de test van de satellietontvanger moest de satellietontvanger met geïntegreerde harde schijf een programma opnemen en tegelijkertijd kon een ander programma worden bekeken.
Andere satellietontvangers zijn uitgerust met een USB-poort. Deze modellen nemen op een USB-stick of een externe harde schijf op.
Hoogwaardige satellietontvangers zijn uitgerust met WLAN. Met de WLAN Sat Receiver kunt u surfen op het internet, films van YouTube en ander filmmateriaal afspelen.
Bij de Sat Sat-ontvangertest wordt ervoor gezorgd dat de Sat-ontvanger HD-ondersteuning biedt. De apparaten moeten ook een goede resolutie bieden. Voor een goed TV-beeld in HD-kwaliteit moet u zeker kiezen voor een Sat-ontvanger met HD-ondersteuning.
Met een verhoogde beeldkwaliteit zou de geïntegreerde harde schijf meer opslagruimte moeten bieden. Opnames in HD-kwaliteit vereisen meer opslagruimte.

Voordelen:
Met een satellietontvanger zijn er geen extra kosten voor satellietontvangst.
Met hoogwaardige apparatuur kan een programma worden opgenomen en bekeken.
Een satellietontvanger maakt wereldwijde radio- en televisieontvangst mogelijk.
De beeldkwaliteit wordt standaard in HD geleverd.
Met een CI+ module Sky en HD+ kan worden ontvangen.

Nadelen:
Voor het satellietsysteem is een LNB nodig.
De aankoopprijs is relatief hoog.

Bij de aankoop van een satellietontvanger moet u letten op een geïntegreerde harde schijf, de aansluitingen van de satellietontvanger en HD-compatibiliteit.
Mediaspeler en harde schijf
Onder de satellietontvangers met geïntegreerde harde schijf zijn er modellen met 500 GB tot meer dan één Terra Byte. Apparaten met een grote harde schijf zijn duurder in aanschaf. U moet de grootte van de harde schijf kiezen op basis van uw gewoonte om films op te nemen.
Als u videobestanden zoals WMV, MP4-bestanden, MPEG 4 en MPEG 2 wilt afspelen, heeft u een mediaplayer nodig.
HD-compatibiliteit
Uw nieuwe satellietontvanger moet zeker HD-compatibel zijn om programma’s in HD-kwaliteit te kunnen afspelen. Uw TV moet ook HD-kwaliteit ondersteunen, anders is een satellietontvanger met HD-compatibiliteit niet nuttig. Bij particuliere zenders moeten ze vaak het HD-aanbod extra betalen. Sky en HD Plus zijn ook onderworpen aan een vergoeding.
De aansluitingen van de satellietontvanger
Om de satellietontvanger aan te sluiten op de televisie heeft u een Scartconnector en een Scartkabel nodig voor oudere tv’s en een HDMI-aansluiting en een HDMI-kabel voor nieuwe flatscreentelevisies.
De beeldkwaliteit is bij een Scartkabel niet zo scherp als bij de aansluiting met een HDMI-kabel. Bij de aankoop van de satellietontvanger moet u letten op de aansluitingen van uw TV.
Om audio- en videogegevens van een extern opslagmedium op de TV te bekijken, heeft u een USB-aansluiting of een SD-kaartlezer nodig. Satellietontvangers met SD-kaartsleuf en opnamemogelijkheid kunnen worden opgeslagen op een opslagmedium Een USB-poort of kaartlezer kan worden gebruikt om de opname van buitenlandse opgeslagen media te verbeteren.
Een CI+ (Common Interface) is vereist om Sky of HD+ te gebruiken. De CI+ module accepteert de smartcard van de betreffende aanbieder en zorgt zo voor de ontvangst van de betaalstations. Deze stations zijn alleen te ontvangen met de smartcard. Als er geen interface beschikbaar is, kunt u de dienst niet gebruiken.
Om een audiotuner of een AV-receiver aan te sluiten op de Sat-receiver is een digitale audio-uitgang nodig. Deze uitgang kan ook worden gebruikt om een geluidsbalk aan te sluiten.
Leveringsomvang
Meestal bestaat de leveringsomvang alleen uit het apparaat, een afstandsbediening en de gebruiksaanwijzing. Sommige apparaten bevatten de batterijen voor de afstandsbediening en een HDMI-kabel.

Een nieuwe trend is de SpyCat-ontvanger. Het is de eerste Bluethooth 4.0 ontvanger met een snelle 300 MBit/s Wi-Fi verbinding. Het heeft ruimte en een werklijn voor vele plugins. Het kan worden opgewaardeerd met een andere satelliettuner DVB-S. Er kan ook een DVB-C of DVB-T2 worden geïnstalleerd.

Hieronder vindt u een lijst met fabrikanten van satellietontvangers:
Panasonic
Humax
TechniSat
Grundig
Droom Multimedia
Sterke

Panasonic
Panasonic werd in 1918 opgericht door Konosuke Matsushita. Het bedrijf heeft een leidende positie in de consumentenelektronica. Het is vertegenwoordigd in meer dan 35 Europese landen. In 1962 werd in Hamburg het eerste Europese verkoopkantoor geopend.
Humax
Humax werd in 1989 in Seoel, Zuid-Korea, opgericht door zeven afgestudeerden van de nationale universiteit van Seoel en is vandaag de dag marktleider op het gebied van digital smart. Het bedrijf exporteert naar meer dan 90 landen, waaronder Duitsland.
TechniSat
TechniSat werd in 1987 door Peter Lepper in Daun in de Eifel opgericht. Het bedrijf produceert informatietechnologie en consumentenelektronicaproducten. Het bedrijf staat voor veel innovaties in de consumentenelektronica.
Grundig
Grundig werd in 1930 door Max Grundig in Fürth opgericht. Aanvankelijk produceerde het bedrijf radio’s en in 1951 het eerste televisietoestel. In 1960 werd in Belfast de eerste buitenlandse fabriek geopend met de productie van bandrecorders.
Droom Multimedia
Het bedrijf Dream-Multimedia heeft zijn hoofdkantoor in Lünen. Het produceert de Dreambox (DVB-ontvanger met Linux-besturingssysteem) en bouwt sinds 2006 modellen voor de ontvangst van DVB-C en DVB-T.
Sterke
Strong is meer dan 100 jaar geleden opgericht. Het productassortiment omvat Android & IPTV, TV-toestellen, satellietontvangers, kabelontvangers, antenneontvangers, batterijladers en accessoires. Het bedrijf is een van de toonaangevende leveranciers van digitale tv-ontvangstsystemen in Europa en is vertegenwoordigd in 55 landen. Het heeft 6 regionale verkoopkantoren en 9 onafhankelijke vestigingen.

Kopen in een speciaalzaak
Als u uw Sat-ontvanger in een speciaalzaak koopt, krijgt u een uitgebreid advies. U zult echter de tijd moeten nemen om verschillende winkeliers te bezoeken om het juiste model en de beste prijs te vinden. De meeste van hen hebben geen erg rijk aanbod.
Kopen op het internet
Op het internet daarentegen is er een zeer rijk aanbod dat met een paar klikken beschikbaar is. U kunt verschillende fabrikanten en hun productassortiment met elkaar vergelijken. Op de testpagina’s kunt u gedetailleerde informatie krijgen. Ook Klantenreviews kunnen u helpen het juiste product voor u te vinden. Met een paar klikken kunt u de prijzen vergelijken en de goedkoopste leverancier vinden voor het door u gewenste product.
U hoeft niet te letten op de openingstijden van de winkel, maar u kunt de klok rond naar uw Sat-ontvanger zoeken en deze vervolgens bestellen. Het wordt binnen enkele dagen aan uw deur geleverd.

Het verhaal
De digitale televisie is in 1996 in Duitsland begonnen. Satellietontvangst stond nog in de kinderschoenen. In het najaar van 1997 kregen Premiere en DF1 toestemming om een digitaal testsignaal in het netwerk in te voeren. In de grote steden kon digitale Premiere eind 1997 via de kabel worden ontvangen. Er waren 4 betaaltelevisiekanalen en 3 normale kanalen. Om het digitale signaal te kunnen ontvangen was een D-Box nodig, vervaardigd door Beta Research.
In 1999 volgden gratis digitale programma’s met behulp van een Astra-satelliet. Er waren zeer weinig digitale ontvangers van bekende fabrikanten, die ongeveer 1000 DM kosten. Pas in 2001 heeft de digitale televisie in Duitsland echt voet aan de grond gekregen, omdat maar weinig omroepen in staat waren om digitale signalen uit te zenden en de kosten van de apparatuur ook te hoog waren.
Vandaag de dag is digitale televisie niet meer te stoppen. Ongeveer 300 radio- en tv-programma’s worden alleen al via de Astra-satelliet uitgezonden. In april 2012 werd de analoge omroep uitgeschakeld en moesten gebruikers overstappen op digitale satellietontvangers.
De satellietontvangers werden goedkoper en vandaag de dag zijn er al modellen voor minder dan 100 euro om digitale tv-programma’s te ontvangen. De satellietontvangers zijn uitgerust met steeds meer extra functies en fabrikanten kunnen met dergelijke functies punten scoren in de concurrentiestrijd.
Het tijdperk van de satellietontvangers begon in 1988 met de Astra 1-televisiesatelliet, een half jaar later gevolgd door de Duitse DFS1. Copernicus als telecommunicatiesatelliet. Ondanks verdere satellieten werd Astra halverwege de jaren negentig marktleider op het gebied van Europese satellieten. In december 1999 waren er al 9 satellieten in een baan om de aarde.
Naast de satellietontvanger is een paraboolantenne met bijpassende LNB nodig om de signalen van de satellieten te ontvangen en door te sturen naar het televisietoestel.
Cijfers, gegevens, feiten
Honderden programma’s kunnen worden ontvangen via satelliettelevisie. De meeste kanalen kunnen worden ontvangen in HD-kwaliteit met een HD-geschikte satellietontvanger. Goede satellietontvangers zijn ook uitgerust met extra functies en kunnen betaal-tv-kanalen ontvangen.
Sat-TV is de goedkoopste manier om televisie te ontvangen. Na aankoop van de satellietantenne en de satellietontvanger zijn er geen vervolgkosten. Via Astra 19,2 graden Oost 250 Duitstalige kanalen kunnen ongecodeerd en gratis worden ontvangen. Met een multifeed antenne kunnen ook buitenlandse programma’s worden ontvangen. Een multifeed antenne heeft minstens twee LNB’s waarmee kanalen kunnen worden ontvangen. De ene LNB kan dan worden ingesteld op Astra 19,2 graden Oost en de tweede LNB kan worden ingesteld op een andere satelliet, zoals Eutelsat 13 graden Oost (Hotbird), die nog eens 1000 TV-kanalen in vele talen aanbiedt. Voor de Engelse kanalen wordt Astra 2 bij 28,2 graden Oost aanbevolen.
Prijzen: hoeveel kosten de Sat-ontvangers?
Zeer eenvoudige satellietontvangers zijn al beschikbaar voor minder dan 50 euro. Hoogwaardige satellietontvangers met vele functies kunnen zo’n 450 euro kosten.

Een satellietontvanger bevat hardware, aansluitkabels en extra modules:
De hardware
De hardware omvat een schotelantenne, die niet kan worden afgeschaft, omdat zonder deze schotel de tv-ontvangst via de satelliet niet zou functioneren. De schotel moet op deze manier worden uitgelijnd, dat het satellietsignaal kan worden ontvangen. De signalen worden door de schotel gebundeld en gereflecteerd aan de LNB. De LNB zendt de signalen door naar de satellietontvanger, die ze omzet in een televisiebeeld.
De aansluitkabels
Om de apparaten met elkaar te verbinden heeft u verschillende kabels nodig. Het belangrijkste is de antennekabel of coaxkabel. Het transporteert de signalen van de satellietschotel naar de ontvanger. De kabel moet worden vermenigvuldigd met een afscherming en niet te dun zijn, zodat hij minder gevoelig is voor storingsbronnen. Een scart kabel is vandaag de dag minder vaak nodig. Tegenwoordig wordt meestal een HDMI-kabel gebruikt. Het kan tot 10 meter lang zijn en biedt een betere kwaliteit en kan meer gegevens overbrengen. Een cinchkabel kan worden gebruikt om het TV-toestel of de ontvanger aan te sluiten op het thuisbioscoopsysteem of een soundbar.
Extra modules die de ontvanger verlengen
De ontvanger kan worden uitgebreid met extra modules. Een HD+ module is waarschijnlijk het meest interessant. Het bestaat uit een extra CI-module met een passende Smartcard of de Sat-ontvanger heeft al een kaartinzet. Tegen betaling ontvangt u dan nog meer zenders in HD-kwaliteit.

Een alternatief voor een satellietontvanger is de ontvangst via de kabel. Er is echter een maandelijkse vergoeding voor.