Buitenluidsprekers

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Buitenluidsprekers

De buitenluidspreker

Voor veel mensen is muziek een van de belangrijkste dingen in hun vrije tijd, en dat is precies waarom veel mensen vooral graag naar muziek luisteren in de tuin, op een barbecuefeestje of ’s avonds om te ontspannen en zich goed te voelen. Zodat men het systeem in de woonkamer niet tot het uiterste hoeft te rippen, biedt de aanschaf van een of meer buitenluidsprekers zich aan, sommige van deze luidsprekers zijn mobiel en kunnen altijd worden gebruikt op de plaats, waar men rechtop staat. Andere buitenluidsprekers zijn ontworpen voor installatie op vaste locaties en kunnen het hele jaar door buiten blijven staan.

Omdat er veel verschillende soorten buitenluidsprekers beschikbaar zijn, hebben we hier de belangrijkste informatie uit verschillende buitenluidsprekertests voor u samengesteld.

Puur technisch gezien is er geen enkel verschil tussen de luidsprekers die bijvoorbeeld in de woonkamer worden gebruikt en die welke buiten worden gebruikt. Een cruciale factor voor de veiligheid is de behuizing van de buitenluidsprekers, die bescherming biedt tegen zand, stof, hoge temperaturen, water, andere vloeistoffen en UV-straling. Een dergelijke speciale beschermende behuizing is noodzakelijk, omdat de ingebouwde elektronica niet lang bestand is tegen al deze invloeden en storingen of levensbedreigende defecten niet kunnen worden uitgesloten zonder de juiste bescherming.

Welke fabrikanten zijn er?

Volgens vele buitenluidsprekertests zijn vooral modellen van JBL, Bose, WHD, Teufel, Boston en Monacor aan te bevelen.

Draadloze modellen

Naast de klassieke buitenluidsprekers, die vaak bedraad zijn (ze bieden veel vermogen), is de trend meer en meer in de richting van modellen die draadloos kunnen worden bestuurd, bijvoorbeeld via Bluetooth of WLan. Luidsprekers met kabel hebben altijd zin als u ze permanent wilt installeren, dit kan op het terras, het balkon of ergens in de tuin. Alleen vanaf een hogere prijsklasse bieden draadloze luidsprekers een even goede geluidskwaliteit als bekabelde systemen.

Onze Top 10 – buitenluidsprekers

Voor de aankoop

Er zijn een paar parameters die u moet weten als u van plan bent om een buitenluidspreker aan te schaffen, omdat dit het veel gemakkelijker maakt om de producten te vergelijken. De belangrijkste punten zijn het versterkervermogen, dat altijd in Watt wordt gegeven, het geluidsdrukniveau, gegeven als decibel, en de geluidsinstallatie, op 1, 2 of 3 manieren.
Vooral belangrijk is het geluidsdrukniveau, dit geeft aan hoeveel vermogen er in de luidsprekers zit. Als je een feestje wilt vullen met muziek, moet er een apparaat met minimaal 100 decibel vermogen beschikbaar zijn. De gangbare luidsprekermodellen voor buitengebruik staan op 90 db, de bekende kleine luidsprekers zijn veel lager, dit komt simpelweg door de afmetingen.
De decibelwaarde is echter niet nuttig om te zien of de geluidskwaliteit goed is, hier moet u zeker een geluidstest doen om te bepalen welk model het dichtst bij uw verwachtingen komt.
De Wattwaarde is niet gestandaardiseerd en verschilt daarom van fabrikant tot fabrikant, in dit opzicht kan worden gezegd dat de Wattwaarde dus kan worden genegeerd. Als u, de buitenluidspreker(s), de luidsprekers op een vaste plaats wilt monteren, kunt u speciale muurbeugels aanschaffen voor verschillende luidsprekers, waardoor u ruimte bespaart.

Wat is belangrijk?

Weerbestendig en waterdicht zijn net zo belangrijk als een goed geluid uit de kast. de sprekers moeten meer aangepast zijn aan de omgeving en onopvallend zijn.