Douchespin

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Douchespin

De dagelijkse douche maakt voor de meesten van ons deel uit van het dagelijkse leven en we willen het niet missen. Na een inspannende dag op het werk of na het sporten wilt u genieten van een douche. Maar niet elk appartement biedt de ruimte voor een douche. Er is veel vraag naar woonruimte in Duitsland en de badkamers zijn meestal klein en krap, zodat er vaak geen ruimte is voor een douchecabine met een douchedeur of douchevloer. In plaats daarvan hebben deze badkamers een ligbad, dat niet altijd kan worden uitgerust met stabiele douchewanden. Maar de meeste mensen geven de voorkeur aan een dagelijkse douche en gebruiken daarom de bestaande badkuip niet alleen om te baden maar ook om te douchen. Om te voorkomen dat de hele badkamer na een douche onder water komt te staan, dient men een douchescherm te hebben als douchewand met een douchegordijn of een douchedeur, met een douchegordijn of een douchewand van glas. Bovendien moet men ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in de badkamer niet te hoog is. De luchtvochtigheid kan bijvoorbeeld worden gemeten met een hygrometer.

Douches tegen baden:

Voor veel mensen is een bad in het appartement een must en er gaat niets boven een warm bad. Een voordeel is dat dit de spieren losmaakt en de spanning in het rug- en nekgebied verlicht. Daarnaast is een warm, vol bad door de ogen te sluiten en te genieten van de rust en warmte ook een mentale ontspanning, vooral na een zware dag op het werk.

<span#3a3a;<spanstyle=“font-family: Arial, serif;“>“Maar een douche kan het lichaam ook de ontspanning en vooral de verfrissing geven die het nodig heeft. Een douche heeft het voordeel dat hij vooral verkwikkend en verfrissend is. Daarom nemen de meeste mensen ’s morgens liever een douche om fit en wakker te worden dan om een bad te nemen.

Een ander aspect is de consumptie. Het nemen van een douche is milieuvriendelijker en beter voor het lichaam. Terwijl het baden ongeveer 120 liter water verbruikt, verbruikt het douchen slechts 30 tot 40 liter.

Bovendien is douchen hygiënischer dan baden, wat te wijten is aan het feit dat uitgespoelde vuildeeltjes sneller door de afvoer worden weggespoeld. Bij het baden daarentegen blijven ze in het water en kunnen ze zich dus weer op de huid nestelen.

Er is ook het aspect van de huid. Voor hen is een douche gezonder dan een bad. Iedereen weet het, na een bad is de huid aan de vingers en tenen gerimpeld, wat te wijten is aan het feit dat de huid doordrenkt raakt met water. Bovendien spoelt het water in de badkuip alle natuurlijke huidlipiden weg van het huidoppervlak. Badadditieven versterken dit effect. Door de langere tijd die in de badkuip wordt doorgebracht, worden er meer huidoliën op natuurlijke wijze weggespoeld dan onder de douche.
<spanstyle=“font-family: Arial, serif;“>

Onze Top 10 – Douchespin

In de handel worden De volgende mogelijkheden voor een douchecabine worden aangeboden:

– De klassieker bij uitstek: een stang als steun
– De flexibele oplossing: een staalkabel als ondersteuning
– De elegante oplossing – een douchegordijn
– De bijzondere oplossing: De Douchespin

Elk van deze methoden heeft voor- en nadelen en is niet geschikt voor elke badkamer. Hier scoort de douchespin, want hij past in bijna elke badkamer, hoe klein hij ook is. Bovendien is het zeer eenvoudig te installeren en maakt het ruimte wanneer het nodig is.

Hoe kun je je een douchespin voorstellen?

Een douchespin is een apparaat dat je een spatbescherming geeft voor het douchen in de badkuip. Hij wordt met een beugel aan de muur bevestigd en heeft 8 tot 12 dunne staven. Hier komt de naam vandaan: douchespin. Het douchegordijn is aan deze stangen bevestigd. Indien gewenst kan het douchegordijn tijdens het gebruik in een waaiervorm om zich heen worden „gespannen“. Zo wordt het spatwater bij het douchen opgevangen door het douchegordijn en blijft het in het bad liggen.

Voor- en nadelen van de douchespin:

style=“font-familie: Arial, serif;„Net als elk ander product heeft de douchespin voor- en nadelen. Een voordeel is dat het vrij goedkoop en eenvoudig aan de muur te monteren is. Het neemt weinig ruimte in beslag, kan over een hoek worden gemonteerd en indien nodig in elkaar worden geschoven. Dit heeft als voordeel dat vooral in smalle en donkere badkamers, zoals je die vaak in grote steden aantreft, de indruk van ruimtelijke diepte en meer ruimte wordt gegeven. Door de lichte constructie is de douchespin echter niet erg stabiel. Het is perfect geschikt voor dagelijks gebruik. Het is niet bestand tegen de grotere belasting die wordt veroorzaakt door kinderen die aan douchegordijnen trekken. Bovendien is de ruimte voor volwassenen versmald, grote sprongen kunnen niet gemaakt worden bij gebruik van een douchegordijn. Vaste badschermen of een douchegordijn zijn hiervoor beter geschikt. Een ander nadeel is dat bij gebruik van een douchespin het douchegordijn zich naar binnen buigt en aan het einde van de douche blijft hangen. De handel heeft hier echter op gereageerd en biedt oplossingen die het gebruik van een douchegordijn vereenvoudigen.

Waar moet je op letten als je een douchespin koopt?

Bij de aankoop van een douchespin moet u ervoor zorgen dat u een douchespin van goede kwaliteit koopt. Vanwege de lichte constructie van de douchespin moet er speciale aandacht worden besteed aan de houder, want in principe is alles ervan afhankelijk. U moet er ook voor zorgen dat de metalen armen stabiel zijn, zodat ze zwaardere douchegordijnen kunnen vasthouden zonder in de loop van de tijd toe te geven. Ook moet u niet beknibbelen op het douchegordijn en letten op kwaliteit en materiaal. Hoe dunner het douchegordijn hoe sneller het naar binnen uitpuilt. Daarom is het aan te raden om een zwaarder douchegordijn te kiezen. Als het echter om een licht douchegordijn gaat, is het mogelijk om een wegingsband aan de zoom te bevestigen om te voorkomen dat het gordijn tijdens het douchen blijft plakken. Een ander alternatief zouden zuignappen of magneten zijn. Ze kunnen eenvoudig aan de onderrand van het gordijn worden bevestigd en dienovereenkomstig worden gefixeerd.