Saffloerolie

Test & vergelijk Saffloerolie

De beste distelolie 2022 in vergelijking

Wondermiddel distelolie – genezen en verzorgen met saffloer

Duizenden jaren lang gebruikte men de rijke kleurstof uit de bloemblaadjes van de saffloer om verschillende materialen te kleuren. De plant „carthamus tinctorius“ of ook wel Salflor wordt vaak ook wel valse saffraan of oliedistel genoemd. De olie van de plant wordt niet alleen gebruikt voor het verven, maar biedt veel meer toepassingen in de moderne tijd. De penwortel houdt van droge locaties met een neutrale bodemreactie en is te vinden in vele tuinen en langs paden. De belangrijkste vragen over de waardevolle saffloerolie moet de saffloerolietest beantwoorden.

Wat is distel preciesöl?

Saffloerolie wordt uitsluitend verkregen uit de zaden van saffloer. Deze worden gedroogd en vervolgens geperst, de procedure is vergelijkbaar met het proces van het produceren van zonnebloemolie.

Welke functies heeft distelolie?

In het verleden werd saffloerolie gebruikt om doeken en ander textiel te kleuren. Van de zaadolie wist men ook zalven of lampolie te maken en ook nu nog wordt distelolie in verschillende gebieden gebruikt.
Natuurgeneeskundigen en artsen gebruiken de saffloerolie graag en dienen deze toe aan hun patiënten voor de volgende klachten:

-Akne
-arteriosclerose
-cholesterolverlaging
-Eczeem
-hartfalen
-gallopathie
-geriatrische klachten
-zwartkop
-Kies
-Veinsluiting
-scheefheid

Bovendien hebben veel fabrikanten van cosmetica al lang geleden

Waarde van distelolie en het regeneratieve effect ervan op de celvorming ontdekt en nog steeds toe te voegen aan zalven en tincturen. Waardevolle badadditieven en emulsies worden geraffineerd door toevoeging van de olie. Theeproducenten voegen ook graag extracten van de valse saffraan toe aan hun theevarianten.

Onze Top 10 – distelolie kopen

Hoe kan distelolie worden gebruikt?

De zuivere, koudgeperste saffloerolie is in het verleden gebruikt als een huishoudelijk middel tegen diverse kwalen. Bijvoorbeeld als toevoeging aan kuitkompressen, in kompressen voor huidirritaties of voor hoofdpijn en pijnlijke ledematen. De circulatiebevorderende olie kan ook een verlichtend effect hebben op ouderdomsklachten. De koudgeperste saffloerolie kan ook worden gebruikt in salades of als basis voor veganistische sauzen en dips. De olie mag niet hoog worden verwarmd, bijvoorbeeld in een pan, omdat het rookpunt al op 150-160 graden ligt. Door de licht nootachtige smaak is de eetbare olie geschikt voor het bereiden van salades en als toevoeging aan allerlei soorten groenten.

Als de olie op de huid wordt gebruikt, wordt deze meestal in zuivere vorm op het aangetaste gebied gedept. Bij de bereiding van enveloppen worden individuele druppels aan het brouwsel toegevoegd en op het doek aangebracht. De saffloerolie kan ook gebruikt worden voor haarverzorging, bijvoorbeeld tegen een vette hoofdhuid. Voeg gewoon een paar druppels saffloerolie toe aan de shampoo.

Welke soorten distelolie zijn er?

De koudgeperste saffloerolie
Koud persen gebeurt door de zaden van de plant te drogen en ze door het koude persproces te persen. Dit gebeurt door een zogenaamde schroefpers, die de zaden opneemt en volledig automatisch perst. De druk produceert

een hogere temperatuur, maar deze mag niet hoger zijn dan 40 graden. De zuivere spijsolie is al klaar door dit eenvoudige proces.

De geraffineerde distelolie
De machine drukt de zaden van de saffloer tot een papperige consistentie. De oliën worden geëxtraheerd door toevoeging van chemische additieven zoals hexaan of benzine. Het eindproduct is niet geschikt voor consumptie, maar wordt veel meer gebruikt in de industriële of ambachtelijke sector.

Eisen aan een goede distelolie

De term „goed“ heeft voor iedereen een andere betekenis, voor sommigen is een goede olie uitsluitend biologische olie, voor anderen is de prijs doorslaggevend. Het is echter belangrijk dat de olie zuiver van kleur is en een duidelijke structuur heeft.

Voor- en nadelen van het gebruik van distelolie

Voordelen
Saffloerolie bevat belangrijke omega 6-vetzuren en is geschikt voor de behandeling van hoge cholesterolwaarden. De olie is veelzijdig in cosmetica, maar ook in voeding en verfijnt salades, groenten en thee.

Nadelen
Als het lichaam te veel van de omega 6-vetzuren opneemt, kan het de omega 3-vetzuren niet meer opnemen, wat kan leiden tot hartziekten of aandoeningen zoals artrose. Andere nadelen of bijwerkingen zijn niet bekend.

Welke producenten van distelolie zijn er?

Korte informatie over de toonaangevende fabrikanten distelolietest in vergelijking met 2019

– Dr. Scheller Saffloerolie
– Fandler distelolie
– Makana amandeldistelolie

Internet vs. gespecialiseerde handel

Saffloeroliën zijn te koop in natuurvoedingswinkels, drogisterijen en nu zelfs in supermarkten.

Het online aanbod is veelzijdig. De biologische producten zijn veel duurder in prijs, maar bieden absolute zuiverheid en hoge kwaliteit. Als u de olie bij een apotheek of een natuurvoedingswinkel koopt, kunt u ook een duurder product verwachten. Het is altijd de moeite waard om een kijkje te nemen in het aanbod van de online handel.

Wetenswaardig – een gids voor distelolie

Geschiedenis:
De olie van salflor, of valse saffraan, komt oorspronkelijk uit het gebied rond Egypte in 3500 voor Christus. Het kwam naar Duitsland met de komst van de Romeinen en heeft zich altijd verspreid langs bermen en droge locaties.

Nuttige accessoires:

Een pipet van glas of gehard, vaatwasmachinebestendig kunststof wordt aanbevolen als een geschikt accessoire voor de juiste dosering van distelolie.