Slagersmes

AU SABOT Slagersmes, Bubinga, roestvrij
LinkAU SABOT Slagersmes, Bubinga, roestvrij*
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 31,81
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
AU SABOT Slagersmes, Bubinga, roestvrij
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 31,81
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Slagersmes

Een slagersmes (ook wel „slagersmes“ genoemd) is een speciaal mes voor het snijden van vlees. Er zijn gespecialiseerde slagersmessen met speciale messen en individuele schachten voor de respectievelijke soorten vleessnijden.

Ze verschillen in de toepassingsgebieden en de daaruit voortvloeiende verschillende vormen.

Een goed slagersmes moet gedurende zijn lange leven scherp blijven. Het moet van tijd tot tijd worden geslepen. Hoe beter de staallegering, hoe minder vaak er geslepen hoeft te worden. In het verleden werden goede Europese slagersmessen die deze eigenschappen hadden, beschouwd als roestend. Dergelijke messen zijn gemaakt van koolstofstaal. Als men na gebruik het slagersmes droogt en op de juiste manier opbergt, was dit zeker geen probleem. De nieuwste modellen combineren roestbescherming en levenslange scherpte. Het mengsel van staallegeringen is hiervoor verantwoordelijk. Aan de Duitse messenstaallegering wordt chroom toegevoegd, dat roestvorming voorkomt.

Een ander aspect is een stabiel blad, zodat er met weinig moeite gewerkt kan worden. Het handvat moet comfortabel in de hand liggen en mag niet wegglijden. De persoonlijke smaak is bepalend voor de materialen van de handgrepen. Houten handgrepen bieden een aangename warmte en een natuurlijke grip. Ze moeten echter wel verzorgd worden. Kunststof is op zich zeer robuust, maar kan ook worden weggesleten. Roestvrij staal heeft deze eigenschap niet. Maar hier kan het zijn dat het handvat glad en koel aanvoelt.

De slagersmesproef heeft aangetoond dat keramische messen, in tegenstelling tot smeedstaal presteerde slechter op het punt van stabiliteit. Zirkonia-keramiek biedt echter sterkte en corrosiebestendigheid. Goed opgeborgen en zonder te wiebelen kunnen ze ook in de vaatwasser worden gezet.

Onze Top 10 – slagersmessen

Nr. 1
AU SABOT Slagersmes, Bubinga, roestvrij
Kundenbewertungen
AU SABOT Slagersmes, Bubinga, roestvrij*

 
AU SABOT Slagersmes, Bubinga, roestvrij
Het slagersmes wordt gebruikt als het gaat om de verwerking van vlees.Ideaal hiervoor is het slagersmes van Au Sabot.Het handvat is gemaakt van bubingahout.Het lemmet is roestvrij.
Afmetingen:Lemmetlengte: 165 mmLengte handgreep: 125 mmGewicht: 114 gram
 
Artikel-ID: 403008756
 
Country of Manufacture: Frankrijk
 
, ,,,,,
 
  INFORMATION ...

 Preis: € 31,81 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Deze speciale messen worden gebruikt voor alle uitsnijdingen van het vlees van geslachte dieren. Dit begint met het snijden van de aders en eindigt met het portioneren van de vleesdelen.

Het „uitbeenmes“ wordt gebruikt om botten en huiden te verwijderen. Het heeft een smal, langer, licht gebogen blad.

Voor het fileren van vis en vlees wordt het „filetmes“, of ook wel „filetmes“ genoemd, gebruikt, dat een zeer flexibel, lang en dun lemmet heeft.

Een klassiek slachtgereedschap voor de slager is het „steekmes“. Het wordt gebruikt om de aderen van het dier af te snijden, zodat het kan doodbloeden. Er wordt verder gewerkt met ander slagersgereedschap.

Grote hoeveelheden vlees worden met een „blokmes“ versneden. Het ziet er individueel uit. Het varieert van korte, dikke bladen tot lange, smalle bladen. Klassieke modellen hebben rechte vormen, terwijl Amerikaanse blokmessen gebogen zijn.

Het „skinning mes“ wordt gebruikt om zowel de huid als de vacht af te schillen. Voor precieze sneden moet het niet te lang zijn en, zodat de vacht niet bekrast wordt, te scherp.

Om het geslachte dier open te breken wordt het „breekmes“ gebruikt. Daarom wordt het vaak het „break open mes“ genoemd.

Er zijn geen echte alternatieven voor het snijden van vlees anders dan met een slagersmes – eerder noodoplossingen. Het is moeilijk om vlees goed te knippen met andere soorten messen, scharen of bijlen. …te splitsen.

Welke fabrikanten van slagersmessen zijn er?

Er zijn enkele bekende fabrikanten die door jarenlange ervaring en nieuwe kennis TOP-producten produceren.

„Solingen“ is de klingstad van Duitsland. Eersteklas messenstaal wordt in de stad in het Neder-Bergisches Land geproduceerd. Het „Zweedse staal“ dat hier vaak wordt gebruikt voor messen, bestek en scharen biedt roestvast staal en een hoge scherpte. Een van de oudste en meest bekende merken ter wereld is „Zwilling“. Het bedrijf is sinds 1731 geregistreerd in het Solinger messenmakerregister.

In 1778 richtte Johann Friedrich Dick in Esslingen een vijlenmakerij op. Vandaag de dag produceert „Dick“ niet alleen hoogwaardige vijlen en raspen, maar ook hoogwaardige messen en andere staalproducten in vele landen van de wereld.

„Fiskars“, het oudste bedrijf in de westerse wereld, staat bekend om de productie van tuingereedschap zoals bijlen, schoppen en scharen. De bekende Finse fabrikant, die in 1649 werd opgericht, staat ook bekend om de productie van kwaliteitsmessen.

WMF“ heeft een oplossing voor al het kookgerei dat nodig is om te bakken, te koken en te sissen. Het vooruitstrevende bedrijf produceert eersteklas messen in haar eigen smederij in Hayingen met behulp van het Performance Cut-proces.

Het Zwitserse, innovatieve familiebedrijf „Victorinox“ produceert al sinds 1884 tot op de dag van vandaag hoogwaardige messen. Scherpe messen, van koksmessen en zakmessen tot jachtmessen, worden voornamelijk in de eigen smederij geproduceerd.

Messen uit het „Land van de Rijzende Zon“ zijn wereldwijd bekend. Japanse slagersmessen bieden een extreem hoge scherpte met een smal lemmet. „Kai“ is een Japans bedrijfsmerk, dat teruggrijpt op een traditie van decennia. De slijphoek van messen gemaakt van de Samurai zwaardsmidsmessen is kleiner dan </h2Europese messen. In geen geval mogen ze worden geslepen met een slijpstaal. Voor dit doel zijn de Japanse waterstenen van het bedrijf „Naniwa“ geschikt.

„Fackelmann“, „Fissler“ en vele andere messenfabrikanten produceren slagersmessen met de beste producteigenschappen. Stiftung Warentest heeft in 2018 of eerder geen slagersmesproef uitgevoerd. Chef’s messentests geven aan dat de messen niet te goedkoop mogen zijn.

De productie van chroom-molybdeen roestvrijstaal voor lemmeten is een nieuwe innovatie van de messenfabrikanten. Het kan ook in de vaatwasser gereinigd worden, maar scoort daarnaast met alle andere eigenschappen van een hoogwaardig messenstaal.

Het aanbod aan messen en de kwaliteitsverschillen zijn enorm. De waarde van een mes wordt weerspiegeld in de hardheid van het staal. Er zijn honderden messenstaallegeringen. Hun eigenschappen, die kunnen worden gelezen en vergeleken op het internet, evenals de meningen van klanten en een onafhankelijke slagersmes test, die wordt gepubliceerd op het net, geven een indicatie van de kwaliteit van het slagersmes.

Een belangrijk aankoopcriterium moet de kwaliteit van het slagersmes zijn. Een goede duurt, met de juiste zorg, een heel kookleven en kan later „geërfd“ worden. Het moet lang scherp blijven en gemakkelijk te slijpen zijn. De hoeveelheid zorg die nodig is, hangt af van de persoonlijke smaak. Als u een mes koopt dat kan roesten en misschien nog een houten handvat heeft, moet u ervoor zorgen dat het in de juiste vochtigheidsgraad wordt opgeslagen. Ook als een bot bij het snijden wordt geraakt, mag het niet onmiddellijk vervormen of zelfs breken. onderbreking.

Handige accessoires voor het snijden met een slagersmes

Als het mes is gebruikt, moet het daarna voorzichtig worden schoongemaakt met een vochtige spons of doek. In geen geval mag een goed stalen mes in de vaatwasser worden gelegd, tenzij de fabrikant anders adviseert! Het scherpe mes is te gevoelig.

Over een langere periode van gebruik zal elk mes gemakkelijk verslijten en saai worden. Het kan dan gemakkelijk worden geslepen met een slijpsteen, stalen slijpsteen of waterslijpsteen en krijgt zo zijn oude scherpte terug.

Om hygiënische redenen wordt een speciale snijplank gebruikt voor het snijden van vlees. Kunststof is eenvoudig te reinigen en laat weinig ruimte voor ziektekiemen.

De beste plaats om kwaliteitsmessen op te slaan is niet de keukenlade, maar het houten messenblok. Als alternatief kunnen stalen messen worden opgeslagen in meszakken of op magneetstrips.

</h2