E Fietsbatterij

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk E Fietsbatterij

E Fietsbatterij als katalysator voor de elektronische fiets

Een E – Bike batterij dient als katalysator voor een E – Bike. De accu is dus het hart van de fiets. De prestaties van de betreffende fiets zijn dan ook gekoppeld aan de capaciteit van de accu. Moderne elektronische fietsen zijn uitgerust met krachtige en duurzame lithium-ionbatterijen. Daarentegen vormden lood en cadmium de basis voor de apparaten. De producten worden ofwel vooraan, ofwel achteraan ofwel in het midden van het wiel geplaatst.

De Lithium – Ion – batterijen kenmerken zich door hun eersteklas producteigenschappen. Naast de hoge functionaliteit combineren hoogwaardige modellen op betrouwbare wijze een laag eigengewicht met een groot bereik. De producten zijn gebaseerd op cellen met een lange levensduur die hoge prestaties garanderen voor gemiddeld 500 tot 1000 laadcycli. Na deze periode verliezen de e-bike batterijen veel van hun functionaliteit. Om deze reden moet een E – Bike vervangingsbatterij worden aangeschaft na dit tijdsvenster.

De respectieve capaciteit van het product moet worden opgevat als een indicator voor de prestaties ervan. De accucapaciteit wordt naar keuze weergegeven in de maten Wh (watturen) of Ah (ampère-uren). Met behulp van deze gegevens kan de maximale laadhoeveelheid van de batterijen betrouwbaar worden vergeleken. Dit maakt een optimale vergelijking van alle op de markt verkrijgbare artikelen mogelijk. Een conversie van Ah naar Wh kan eenvoudig worden uitgevoerd. De formule is hier van toepassing: Capaciteit (Ah) X Spanning ( Volt ) = Energie-inhoud in watturen ( Wh)

Dit zorgt voor een e-bike batterijtest met optimale vergelijkbaarheid. Het gamma van de individuele modellen is Naast de capaciteit is dit afhankelijk van het individuele rijgedrag, het routeprofiel en de weersomstandigheden. De modus van de geselecteerde motorsteun heeft dan ook een directe invloed op het bereik. In het algemeen wordt een hoge capaciteit van het artikel altijd geassocieerd met een relatief hoog bereik. Sommige fabrikanten, zoals Bosch, hebben speciale assortimentsassistenten in hun producten opgenomen. Dit systeem houdt rekening met de accucapaciteit, het individuele gewicht, de cadans en de geactiveerde ondersteuningsmodus en bepaalt het exacte bereik op basis van deze factoren.

Criteria voor een hoogwaardige batterij

Een hoogwaardige batterij moet een capaciteit hebben van ten minste 300 Wh. Dit is voldoende voor chauffeurs die dagelijks korte afstanden afleggen op vlakke terreinprofielen. Een 500 Wh model daarentegen is ideaal voor veeleisende bestuurders die vaak lange afstanden en oneffenheden en steile sporen rijden. Bovendien moet een eersteklas accu een levensduur hebben van maximaal 1000 oplaadcycli. Eén laadcyclus omvat het interval van een volledig laadproces. Bij de aankoop van een vervangingsaccu is het belangrijk dat de accu compatibel is met het model of de motor in kwestie. Het vermogen van de motor wordt bepaald door het respectieve koppel. Dit wordt gemeten in Newtonmeter ( Nm ). Daarom heeft een wiel met een hoge Nm-waarde krachtige rijeigenschappen. Het model versnelt en trekt dus beter.

Onze Top 10 – E-Bike batterij

Gebruik van de E-bike batterijen

E – De fietsen zijn optioneel uitgerust met een achter-, voor- en middenaandrijving. Analoog aan de respectievelijke conceptie worden de afzonderlijke accu’s gebruikt. Een vervangende batterij moet in overeenstemming zijn met het ontwerp van de originele batterij. In het bijzonder moet een e-bike batterijtest worden uitgevoerd wanneer wordt besloten een vervangende batterij aan te schaffen.

Modellen met voorwielaandrijving gaan gepaard met relatief lage aanschafkosten. Zo’n aandrijving werkt goed op vlakke spoorprofielen. Op steil terrein daarentegen raakt de aandrijving relatief snel oververhit.

Wielen met middenaandrijving worden gekenmerkt door een dynamisch en natuurlijk rijgevoel. Een achterwielaandrijving heeft goede klimkarakteristieken. De constructie maakt het echter moeilijk om het achterwiel te verwijderen.

Gebrek aan alternatieven voor de accu

Er zijn geen alternatieve producten op de markt voor een E – Bike – Batterij, die een analoge functie hebben. De accu is het hart van de fiets. Zonder oplaadbare batterij werkt geen E – Bike. Echter, voor vervangende batterijen zijn naast dure originele merkbatterijen ook goedkope replica’s beschikbaar. Als klanten geïnteresseerd zijn in de aankoop van replicamodellen, is het noodzakelijk dat ze een grondige test van de e-bike batterij uitvoeren.

Fabrikant van de artikelen

De bedrijven BH- Emotion, Bosch, Feldmeier, Flyer/ Biketech, Focus, Gazelle, Heinzmann, Heter E – Bike, KTM, Kalkhoff, Kettler, Moanrk, Panasonic, Peugeot, Puch, Raleigh, Rixe, Simpel, Victoria en Sinus produceren originele batterijen. In verband hiermee produceert het merk Powerpack goede replicamodellen. Voor replicamodellen wordt altijd een e-bike batterijtest aanbevolen om de functionaliteit van de producten te controleren.

Innovaties

In 2018 zijn onzichtbaar geplaatste batterijen de trend in het segment van de e-bike batterijen. Met name de fabrikant Bosch brengt een krachtig model op de markt met zijn innovatieve productserie „Powertube 500“.

De cellen en de De prestaties zijn dezelfde als die van de 500 Wh batterijen. De uiterst robuust vormgegeven aluminium behuizing verschilt echter in zijn innovatieve ontwerp. Dit betekent dat de batterij op een stijlvolle en onzichtbare manier in het frame kan worden geïntegreerd.

Voordelen Aankoop Internet

Voor de consument biedt het online kopen van de modellen een goede transparantie van alle beschikbare producten en prijzen. Vooral het aanbod van vervangingsbatterijen is op het internet diverser dan in de stationaire handel.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Hoogwaardige oplaadbare batterijen hebben een hoog niveau van consumentenveiligheid. Indicatoren hiervoor zijn bijvoorbeeld een „CE-keurmerk“ of een TÜV-certificaat. Bovendien zijn uitstekende modellen uitgerust met een accumanagementsysteem en een diagnosetool. Deze zorgen ervoor dat de vakhandelaren bij een beperkte functionaliteit betrouwbaar kunnen vaststellen of de batterij daadwerkelijk defect is en of vervanging absoluut noodzakelijk is. Een e-bike batterijtest door experts moet altijd worden uitgevoerd wanneer de functionaliteit beperkt is.

Nuttige accessoires

De batterijen zijn uitgerust met complexe en zeer gevoelige cellen. Daarom heeft de bescherming van de batterijen de hoogste prioriteit. Daarom bieden tal van dealers robuuste beschermhoezen voor de verschillende modellen aan. Zo zijn bijvoorbeeld beschermkappen voor framebatterijen en neopreenbeschermkappen verkrijgbaar bij de vakhandel. Batterijhouders zorgen ervoor dat de afzonderlijke onderdelen stevig op hun plaats worden gehouden. Daarnaast zijn net- en laadkabels nuttige accessoires. Het assortiment wordt uitgebreid met vervangingsbatterijen, accu’s, externe batterijen en oplaadbare batterijen.

In principe moeten batterijen alleen in een droge omgeving worden opgeslagen en worden beschermd tegen direct zonlicht. Idealiter worden de modellen opgeslagen in kamers opgeslagen bij kamertemperatuur tussen 15 en 20 graden. In principe heeft een batterij met een lading tussen 30 en 60 % de perfecte laadtoestand. De batterijen mogen alleen bij kamertemperatuur worden opgeladen. De individuele laadtijd is afhankelijk van de capaciteit van de producten.