Groene folieverwijderaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Groene folieverwijderaar

De beste groene groeiverwijderaars 2022 in vergelijking

Wat is een groene filmverwijderaar?

Helaas zijn terrassen, balkons en paden vaak bedekt met een door vocht onaantrekkelijke groene bedekking. Dit kunnen plantaardig groene bedekkingen zijn of algen en korstmossen. Vocht ontwikkelt zich snel op plaatsen waar weinig zonlicht is en de grond langdurig vochtig blijft.
Dergelijke groene bekledingen kunnen meestal gemakkelijk worden verwijderd met een groene bedekkingsverwijderaar, deze zijn zowel op biologische als op chemische basis verkrijgbaar.
De werkzame stoffen die de groene folie biologisch of chemisch bestrijden, worden biociden genoemd. Helaas vallen biociden niet alleen de groene folie aan, maar ook de rest van het milieu.
De groene plaqueverwijderaars bevatten ammoniumverbindingen zoals benzalkoniumchloride, helaas worden al deze verbindingen als watervervuilend beschouwd. Als deze verbindingen in verdunde vorm worden aangeboden, is de verplichting om ze als milieugevaarlijk te etiketteren niet van toepassing, maar zelfs als dit etiket niet wettelijk verplicht is, wordt het milieu aantoonbaar geschaad door deze middelen. Zelfs als een groene laagverwijderaar met de grootste zorg en aandacht wordt gebruikt, is het niet mogelijk om een deel van het middel volledig te voorkomen dat het in het grondwater terechtkomt.
Een ander ingrediënt is het pelargonische zuur (nonanoïdezuur), dit is een vetzuur, dit zuur komt in de natuur voor (pantograafplant), helaas is het effect van dit zuur ondanks dit alles niet gezond. Het vetzuur kan de menselijke huid, ogen en slijmvliezen irriteren. In onverdunde vorm heeft het zuur zelfs een bijtende werking. Het vetzuur is ondanks gezondheidsrisico’s biologisch afbreekbaar en is geclassificeerd als vrij laag watergevaarlijk.

Bij de meeste tests voor het verwijderen van groene residuen presteren de producten vrij slecht vanwege het gevaar voor de gezondheid en het milieu, dit is te wijten aan de biociden die ze bevatten en de zeer slechte declaratie van de ingrediënten. Zelfs producten met een „biologische“ verklaring zijn allesbehalve aan te bevelen.

Onze Top 10 – aanbeveling voor groene reststoffenverwijderaar

Het vinden van de juiste groene groeiverwijderaar

Een goede groene laagverwijderaar mag geen zuur bevatten, deze kunnen net zo goed gebruikt worden voor het reinigen van natuursteen, harshout, klinkerstenen etc. en hebben het voordeel dat ze het milieu niet aantasten. Ook mogen, omwille van het milieu, geen chloor- of ijzerverwijderaars worden gebruikt die chloor- of ijzerverbindingen bevatten.

Fabrikant van groene folieverwijderaar

De „goede“ groene laagverwijderaars zijn verkrijgbaar in bouwmarkten en gespecialiseerde bedrijven, er zijn grote verschillen in prijs en in het assortiment van de agenten. Producten van AKB, Sanit, Ago, Bayer Garten, Wolf, Eilfix, Compo, Lithofin en Mellerud worden aanbevolen.

Voor- en nadelen van een groene groeiverwijderaar

Een groene groeiverwijderaar heeft de volgende voordelen:
– Een zeer snel effect – zonder veel moeite toe te passen – bestrijdt alle gangbare sporenplanten – vermijdt dat de algen, schimmels en sporen zich opnieuw verspreiden.

Nadelen van de groene groeiverwijderaar
– Voor de behandeling met de remover moet men overtollig mos verwijderen – Overmatig gebruik is schadelijk voor het milieu en de gezondheid – Kan niet preventief worden gebruikt.

Alternatieven voor de groene groeiverwijderaar

De krachtigste groene plaqueverwijderaars werken binnen enkele minuten, alle sporenplanten worden gedood en de behandeling werkt ook. zelfs na enkele maanden. In principe kan worden gezegd dat één behandeling voldoende is voor ongeveer 6 maanden. Helaas vallen zowel het chloor als de andere gemengde zuren de hele planten- en dierenwereld aan. Een alternatief voor de chemische groene groeiverwijderaars kan een thermische behandeling zijn, warm water doodt de storende algen, korstmossen etc. betrouwbaar, maar de temperatuur moet 98 graden Celsius zijn en de gebroeide resten moeten achteraf met de hand en met een borstel worden verwijderd, iets bewerkelijker maar milieuvriendelijker.

De juiste toepassing van groene residuverwijderaar

Voor een correcte toepassing moeten de te behandelen gebieden volledig droog zijn. De groene folieverwijderaar wordt vervolgens aangebracht met een gieter of fijne sproeier, waarna de verwijderaar op zijn gemak kan handelen. Na ongeveer een dag kan de vloer worden gespoeld met helder water. De beste manier om de remover gelijkmatig aan te brengen is met een fijne sproeier. Het is de moeite waard om er een aan te schaffen, want sneller of makkelijker kan het niet.