Antennesplitter

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Antennesplitter

De huisantenne wordt meestal op het dak geplaatst en uitgelijnd om vrijwel alle signalen op te vangen en vervolgens in hoge kwaliteit naar de individuele tv-toestellen te verspreiden. Sommige zijn al af fabriek uitgerust met antenneversterkers direct op de antenne, zodat er meerdere huishoudens of andere partijen tegelijk kunnen worden bevoorraad. Dit bespaart kosten voor eigenaren van woningen met meerdere verhuurpartijen en de bewoners zijn er ook blij mee. Deze moderne technologie wordt vooral gebruikt in grotere woongebouwen. Jeugdherbergen, hotelcomplexen en vele andere multifunctionele huizen worden geleverd. Als huurder vindt u meestal een aparte post voor deze „service“ in de huurprijslijst. Als het echter mogelijk is, althans wat de kosten betreft, is de installatie van een schotelantenne zinvoller, omdat dit een besparing op de maandelijkse kosten oplevert.

Ontvangers zijn bedoeld en ontworpen om meerdere TV-toestellen op één antenne aan te sluiten. Ze zijn geschikt voor zowel kanaal als Zat systeemgedachte. Vooral in oudere wooncomplexen, appartementen of huizen wordt de antenneaansluiting vaak maar in één kamer geïnstalleerd. Daarom kan er geen tweede apparaat worden aangesloten. Het probleem van de ontbrekende tweede aansluiting kan worden opgelost door een T-stuk, in vakjargon een T-stuk genoemd, als tweewegverdeler of zelfs als verdeler voor drie eindapparaten in het stopcontact te steken. Vanaf de oorspronkelijke aansluitbus wordt elk extra apparaat met behulp van lange antennekabels aangesloten. Aangezien de signaalsterkte echter aanzienlijk afneemt door de lange bekabeling en de beeld- en geluidskwaliteit dus niet meer bevredigend is, moet dit eerder als een voorlopige oplossing worden beschouwd. Bovendien kunnen de lange kabels leiden tot transmissieverschillen tussen de respectieve eindapparaten, vooral als de kwaliteit slecht is. Dit is niet goed voor de kijker en ook niet voor het tv-toestel.

Antennesplijters hadden in het verleden een belangrijke functie, en doen dat nu nog steeds. In de eigenlijke woonkamer werd de aansluiting voor de TV en meestal ook voor de radio centraal geïnstalleerd. Door deze structurele beperking werd de locatie van het tv-toestel vooraf bepaald. Tuurlijk, toen kostte de tv ook een klein fortuin en waarschijnlijk verwachtte niemand dat de flikkerdozen op een gegeven moment in elke kamer zouden staan. In die tijd was het zeker niet eenvoudig om een TV in de kinderkamer te installeren, een ontvanger was een onmisbare aanwinst. En ook al hebben de meeste appartementen of huizen die vandaag de dag gebouwd worden meerdere antennecontactdozen, het belang voor ontvangers is vandaag de dag nog steeds groot. Vooral in landelijke gebieden of stroomgebieden. Natuurlijk is de ontvanger vandaag de dag nog steeds de goedkopere optie voor de renovatie van oude gebouwen in vergelijking met het leggen van kabels en de bijbehorende bouwkundige maatregelen.

Onze Top 10 –

Antennesplitter

[atkp_listid=’Antennesplitter‘ template=’bestseller‘] [/atkp_list]

Antennesplitsers vervullen de belangrijke taak om meerdere hoogfrequente bronnen te verbinden en te versterken of zinken in impedantie en fase op een enkele verbinding. In tegenstelling tot spanningsmatching (voorbeeld: 230 V-spanningsbronnen) is het bij impedantiematching niet mogelijk om eenvoudigweg meerdere bronnen of sinks te combineren of parallel te schakelen.

De antennesplitter of -ontvanger is technisch ontworpen om het signaal van een enkele ontvangstantenne te verdelen over maximaal vijf ontvangers tegelijk. Typisch voor veel hoogwaardige apparaten is een breedbandversterker met 12 dB versterking, die op één uitgang kan worden geschakeld. Meestal zijn er ook 15 dB verzwakkers beschikbaar op het ingangssignaal. Een verzwakker? Ja, want te hoge ingangssignalen beschadigen ook duidelijk de ontvangst. Intern gebeurt de distributie door middel van grootsignaal- en geluidsarme breedbandversterkers zonder interactieve beïnvloeding van de uitgangen. Afhankelijk van de apparatuur geven de meeste apparaten de geselecteerde configuratie weer door middel van LED’s.

De voordelen van de antennesplitter liggen voor de hand. Het zorgt voor de distributie van een signaal, dat lokaal gebonden is, naar meerdere terminals. Als de gekochte ontvanger van hoge kwaliteit is met betrekking tot de software en de geïnstalleerde componenten en in het bijzonder het gebruik van zogenaamde gouden stekkers en korte kabels, dan kan een ontvanger de kwaliteit van de beeld- en geluidstransmissie niet verminderen. Integendeel. In sommige gevallen is de beeld- en geluidskwaliteit zelfs beter dan oorspronkelijk! Als u echter een ontvanger koopt met een mindere kwaliteit en vervolgens meters kabel legt, zal de beeldkwaliteit aanzienlijk afnemen en zal de televisieontvangst helemaal niet bevredigend zijn en eerder hoofdpijn veroorzaken. Vooral met de huidige standaard hoge-resolutie-apparaten en de digitale overdracht van ontvangers van lage kwaliteit is vaak ongeschikt en kan de geleverde beeldkwaliteit op geen enkele manier distribueren en implementeren. In oudere huizen of bij renovatie van oude gebouwen biedt het vele voordelen. Maar als de kwaliteit fatsoenlijk is, gaat het voordeel snel verloren en is het plezier klein. De focus bij de aankoop moet dus liggen op de gebruikte materialen, die een direct effect hebben op de kwaliteit. Minderwaardige ontvangers leiden in het ergste geval tot tijdvertraging en veroorzaken daardoor ergernis bij het tv-kijken (stel je voor dat het WK voetbal voor de buren al juicht en je bent nog in de helft van de tijd).

– Let bij de aankoop op de kwaliteit
– Vermijd indien mogelijk te lange kabels
– De ontvanger moet ten minste gouden aansluitingen hebben

Als een antenneverdeler nodig is om een ander apparaat aan te sluiten om tv te kijken in andere kamers, is het onvermijdelijk om jezelf vooraf te informeren en het onderwerp met een bepaalde expertise te benaderen. Stel uzelf vooral de vraag welk signaal u überhaupt ontvangt. Een normale ontvanger kan perfect geschikt zijn voor kabel-tv, maar kan een satellietsignaal niet ontcijferen of kan worden overweldigd door de oude analoge signalen. Beoordelingen in verschillende winkels of forums of zelfs advies van uw lokale kabelmaatschappij kunnen u helpen om problemen te voorkomen en te beslissen over een hoogwaardige ontvanger die bij uitstek geschikt is voor uw verbinding.

Als meerdere bewoners van een huis één ontvanger gebruiken kan het geen kwaad om het de buren te vragen. Mogelijk kan zelfs de verhuurder worden geraadpleegd, want er is ook de mogelijkheid van een enkele meervoudige verdeler die centraal in het dakgebinte wordt geïnstalleerd en vervolgens alle wooneenheden levert. Dit is mogelijk met maximaal 12 aansluitingen!

enkele veelgebruikte termen

* ASM meervoudige antenne combiners
* Breedbandantenne combiner / splitter
* Antenne splitter ASA voor korte golf
* ASA-ontvanger voor kortegolf
* AAS— meerdere antennesignaalverdelers
Voor een perfecte ontvangst van televisie- en radioprogramma’s is natuurlijk meer nodig dan alleen een ontvanger.

Als uw huis kabel-tv heeft, zijn extra ontvangers over het algemeen niet nodig. Als u echter via de satelliet ontvangt, is de aankoop van een ontvanger onvermijdelijk, tenzij deze al in de tv is ingebouwd. Veel ontvangers brengen zelfs spelletjes mee om de tijd te doden.

Conclusie:
Zelfs met een eenvoudige ontvanger, zoals men zou kunnen denken, moet er vooraf een specialist worden geraadpleegd of moet er informatie worden ingewonnen bij het net of de speciaalzaken. Besteed bijzondere aandacht aan de kwaliteit en de kwaliteit van de componenten, de mogelijkheid van updates, enz. Ook het aantal te verspreiden apparaten moet bekend zijn, mogelijk al met het oog op de komende jaren.