heftafel

Stier - Heftafel - 1000kg Draagvermogen
LinkStier - Heftafel - 1000kg Draagvermogen*
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
Preis € 808,80
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Stier - Heftafel - 1000kg Draagvermogen
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 808,80
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk heftafel

De heftafels worden ook wel schaartafels genoemd, ze worden vaak gebruikt in de handel en industrie. Maar ze zijn ook heel interessant voor de doe-het-zelver, rugpijn behoort met deze tafels tot het verleden. De heftafel is voorzien van een plaat die met een voetbediening omhoog of omlaag kan worden gebracht. Ofwel wordt deze heftafel in de vloer verankerd, ofwel koopt u een model met wielen. Heftafels worden zelfs in stacaravans gebruikt, u kunt de tafel en de banken dan gebruiken als slaapplaatsen. Oorspronkelijk werd de heftafel ontwikkeld voor zware lasten en deze worden natuurlijk nog steeds gebruikt. De heftafel is daarom zeer nuttig, zowel in het magazijn als op de verzendafdeling, het zal uw werk veel gemakkelijker maken. Maar nu zijn er veel modellen op de markt en om er zeker van te zijn dat u de juiste heftafel kunt kiezen, is er een heftafeltest uitgevoerd. De heftafeltest wijst u op alle voor- en nadelen en informeert u over de werking van een heftafel.

Wat is een heftafel eigenlijk?

Het is een in hoogte verstelbare werktafel, sommige modellen kunnen handmatig worden versteld, andere elektrisch. Heftafels zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen, ze zijn te vinden als schaarheftafel, spindelheftafel of als heftafel met mast in alle bouwmarkten. Bij de aankoop moet het model natuurlijk voldoen aan uw behoeften, u moet rekening houden met het oppervlak en de vorm. Natuurlijk zijn de lifttafels in verschillende maten verkrijgbaar, modellen in een E-vorm of U-vorm bevatten zelfs uitsparingen. De tafels met uitsparingen zijn zeer geschikt voor de verzendafdeling, pallets of skeletboxen kunnen zeer eenvoudig worden opgehaald. U moet ook beslissen of de plaat van de heftafel kan worden gekanteld of dat vaste randen gewenst zijn.

Heftafels met een schaarframe

Deze modellen kunnen worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, het frame lijkt op een schaar en is gemaakt van metaal. Het frame is voorzien van hydrauliek zodat de heftafel gemakkelijk zware lasten kan dragen. Deze tafels kunnen ook gebruikt worden met twee schaartafels achter elkaar, ze worden dan tandemtafels genoemd. Hetzelfde geldt voor een dubbele schaarheftafel, deze kan een veel grotere hoogte bereiken. De belasting op een heftafel is gelijkmatig verdeeld, hij is zeer geschikt voor zware gewichten. U moet echter altijd de instructies van de fabrikant volgen, hier kunt u zien voor welk gewicht de heftafel is ontworpen.

Een heftafel met spindel of hefmast

U kunt ook kiezen voor deze modellen, waarbij de hoogte op de millimeter kan worden aangepast. Deze heftafels zijn voorzien van een zuil, ze hebben een slinger, waarmee u de hoogte van de tafel zeer nauwkeurig kunt bepalen. Heftafels met mast zijn aan één zijde voorzien van een hefmast, deze heftafel kan tot 1.000 kilo gewicht dragen of vervoeren.

Onze Top 10 – heftafels

Nr. 1
Stier - Heftafel - 1000kg Draagvermogen
Kundenbewertungen
Stier - Heftafel - 1000kg Draagvermogen*

Breezy Returns:
A
smile

in returns

STIER Scissor Lift Table U-Shaped 1000kg Load Capacity Platform 1450x1140mm
Productbeschrijving
Stier - Heftafel - 1000kg Draagvermogen

Wij zijn Breezy Returns

Breezy Returns is een Tech bedrijf dat e-tailers, fabrikanten en distributeurs helpt hun retourproducten te verkopen aan nieuwe eigenaren. Dat doen ...

 Preis: € 808,80 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

De beveiliging

Alle heftafels zijn volledig veilig, er wordt speciale aandacht besteed aan de veiligheid. Alle heftafels moeten voldoen aan de veiligheidseisen van DIN EN 1570. Alle modellen moeten uitgerust zijn met een zogenaamde dodemansschakelaar, met de noodschakelaar „UIT“ moeten ze onmiddellijk stoppen. Ze mogen daarom alleen bewegen als de veiligheidsschakelaar wordt ingedrukt. Er moet ook een veiligheidscontactstrip onder het tafelblad zijn; als het wordt aangeraakt, moet het stop de tafel onmiddellijk. Als er personen aan de heftafels werken, moeten ze ook voorzien zijn van een antislipplaat.

Waar moet je op letten bij het kopen

Als u een heftafel wilt aanschaffen, dan zijn er natuurlijk allerlei aankoopcriteria waar u rekening mee moet houden. De heftafeltest geeft meestal de grootte aan met 100 x 50 cm, wat voldoende is voor de doe-het-zelver en ook in de commerciële sector. Zeer belangrijk is het maximale draagvermogen van de tafel, meestal is het 500 kg. De fabrikant geeft echter zeer nauwkeurig de belastingslimiet aan en u mag deze nooit overschrijden. Anders gaat het hydraulische systeem kapot en kunt u de hoogte van de heftafel niet aanpassen. De fabrikant geeft ook aan hoe ver de tafel omhoog of omlaag kan worden bewogen telkens als het pedaal wordt ingedrukt.

De afhandeling

De heftafels zijn vrij eenvoudig te bedienen, de hydraulische hendel wordt met de voet bediend en de heftafel wordt omhoog en omlaag gebracht. Zo kunt u het werkoppervlak altijd aanpassen aan uw individuele behoeften. In de regel kan de tafel continu worden aangepast, zodat u zittend of staand kunt werken. U kunt nu uw rug sparen zonder enige fysieke inspanning. Dit apparaat kan overal worden gebruikt, een apparaat met wielen is zeer flexibel en de locatie kan op elk moment worden gewijzigd. De heftafel heeft bijna geen onderhoud nodig, is zeer stabiel en duurzaam en is daarom niet meer weg te denken uit het dagelijkse werk.

activa en nadelen

Zoals met alles in het leven zijn er natuurlijk ook met de lifttafels voor- en nadelen verbonden. Een groot voordeel is dat hij gemakkelijk en zonder moeite in hoogte kan worden versteld. Een heftafel kan ook zware lasten dragen en is zeer eenvoudig te bedienen. De heftafel is zeer flexibel met rollen, hij kan worden gerold naar de exacte plaats waar u hem wilt gebruiken. ook nodig hebben. Het nadeel is echter dat de heftafel niet mag worden blootgesteld aan koude temperaturen, de hydraulische olie wordt stroperig en de tafel kan niet meer worden afgesteld.

De producenten

Zeer bekend zijn bedrijven als Unicraft, Proteus of Silvestone. Maar dit zijn slechts zeer bekende fabrikanten, er zijn veel meer bedrijven die heftafels aanbieden. Bekijk deze modellen eens van dichtbij, ze zijn van zeer goede kwaliteit en vaak beschikbaar tegen een redelijke prijs.

Waar kunt u heftafels kopen?

U vindt veel modellen in bouwmarkten en ook bij een lokale dealer. Veel lifttafels worden ook op het internet aangeboden, zelfs tegen een zeer redelijke prijs. De keuze is groot en vooral kun je de modellen met elkaar vergelijken. U zult het moeilijk vinden om ter plaatse een vergelijking te maken, omdat u zeker niet door alle markten wilt zwerven en zien of hetzelfde model wordt aangeboden. In het net is op elk moment een vergelijking mogelijk, met slechts één klik wordt het volgende model al getoond. Zodra u heeft besloten tot een heftafel, brengt de pakketdrager de tafel direct naar uw voordeur of naar uw bedrijfsadres. Het kan niet comfortabeler. Online kopen is een gevestigde waarde geworden, waardoor er een oneindige winkelwereld voor u opengaat. Je zult blij zijn.

Wat u moet weten voordat u uw lifttafel koopt

De meeste heftafels zijn enkele of dubbele schaarliften die hydraulisch worden aangedreven door een elektromotor. Er zijn mobiele en stationaire heftafels, zodat voor elk doel de juiste kan worden gevonden. Door hun solide en robuuste constructie zijn deze heftafels het meest geschikt voor het heffen van zware lasten.

Daarom worden deze heftafels al tientallen jaren met succes gebruikt in de industrie. Voor

De lage slijtage die wordt veroorzaakt door de hydraulische aandrijving en de goedkope aandrijfcomponenten zijn enorme voordelen ten opzichte van andere heftafelontwerpen. Bovendien hebben ze geen elektriciteit nodig als ze niet worden verplaatst. De neerwaartse beweging van de meeste heftafels is gebaseerd op hun eigen gewicht, zodat energie en kosten worden bespaard! Door het hydraulische ontwerp is het mogelijk om de unit buiten de heftafel te plaatsen. Hiervoor moeten alleen slangen en leidingen naar het apparaat worden gelegd.