Textiel kleefstoffen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Textiel kleefstoffen

Wat is textiellijm?

Textiellijm werkt op dezelfde manier als je het kent van conventionele lijmen. Het is een vloeistof die op het textiel wordt aangebracht. Vervolgens worden beide textieldelen samengebracht, de lijm droogt en beide delen worden vast verbonden. Er is de textiellijm als poeder – het poeder moet worden verhit, bijvoorbeeld door strijken. Het poeder smelt en bindt beide delen permanent. Textiellijm is een praktisch hulpmiddel dat in elk huishouden beschikbaar zou moeten zijn, zo bleek ook uit de textiellijmtest. Een aanvulling zijn strips en patches met reeds aanwezige lijm, die bij verhitting een lijm wordt.

De textiellijmtest dat niet alleen de lijm van belang is, maar dat ook de stof goed voorbereid moet zijn. De te verlijmen stof moet schoon zijn en een beetje gestreken. Smeer vervolgens de textiellijm op een plaat en deponeer deze voorzichtig met een spons op de latere naad. De nieuw verlijmde naad mag niet zichtbaar zijn vanwege te veel gebruikt materiaal. Aangezien de naad flexibel moet blijven, moet een textiellijm worden gekozen die na het drogen elastisch blijft. Een lijm die na het drogen hard wordt, zou na verloop van tijd afbrokkelen. Er zijn lijmen met en zonder oplosmiddelen. Zonder oplosmiddel duurt het langer om de textiellijm te drogen. Een oplosmiddel kan echter mogelijk de gebruikte materialen aantasten. Aangezien de gelijmde kleding van tijd tot tijd moet worden gereinigd, moet de gebruikte textiellijm hittebestendig zijn. Als de hittebestendigheid hoog genoeg is, kan het gelijmde textiel zelfs in een droger worden gekookt en gedroogd en is strijken geen probleem. A Belangrijk detail is dat de textiellijm reukloos en kleurloos moet zijn. Kleurloos is duidelijk, je wilt niet dat de lijm door wit of geel glanst. Je wilt in ieder geval niet aan de lijm ruiken. Als de lijm vers wordt aangebracht, zal een ecologisch afbreekbare lijm deze ook rechtzetten. De geur moet echter met de tijd verdwijnen.

Het toepassingsgebied van textiellijm is zeer divers. Het is duidelijk dat de textiellijm er is om textiel aan elkaar te lijmen. De volgende voorbeelden laten zien hoe omvangrijk deze taak kan zijn. De reparatie of productie van regenkleding. Het aanbrengen van decoratie op een waterdichte tas. Het repareren van defecte plekken op plaatsen die moeilijk te naaien zijn, zoals een scheur in een bankkussen of een open plek in een matras. Wanneer je geen tijd of vaardigheid hebt om te naaien of een naad voor te bereiden. Verkortingsbroek, vooral voor jeans of een andere sterke stof die de machine niet aankan of waarvoor een speciale naald nodig is. Handwerk, zoals het plakken van de nummers op de zakken van de adventskalender. Als u allergisch bent voor metaal, kunt u aan de achterkant van de knoop een lapje aan de binnenkant plakken. Dingen die extreem tijdrovend zouden zijn om te naaien, zoals het versieren van kostuums voor carnaval met veel pallets of strass. Het opslaan van iets dat gebreid is zodat het zichzelf niet bekrast. Breng een logo of een clubwapen aan op een T-shirt.

Onze Top 10 – textiellijmen

Er zijn niet veel alternatieven voor textiellijm. Het enige alternatief voor het aan elkaar lijmen van textiel is het aan elkaar naaien van het textiel. De eigenschappen van textiellijm zijn zo uniek dat ze nauwelijks te vervangen zijn.

Is er textiellijm?

UHU biedt een textiellijm aan die zich snel hecht. Het is geschikt voor denim, katoen, linnen en leer. Het is bestand tegen wassen en chemisch reinigen.
Een speciale formule is te vinden in Pattex textiellijm, die geschikt is voor alle textiel en succesvol is met vilt en synthetische vezels.
De textiellijm van Gütermann bevat 150 jaar ervaring. Naast stoffen, verbindt het leer, hout, luchtmatrassen, douchegordijnen en rubber.
Als u op zoek bent naar een textiellijm die absorberende materialen goed hecht en wasbaar is tot 95 graden, dan vindt u deze bij Ber-Fix.
Als u het gelijmde materiaal 30 minuten kunt laten drogen en als u waarde hecht aan milieuvriendelijkheid en een kleurloos eindresultaat, moet u kiezen voor een textiellijm van Prym.
Dit zijn slechts enkele van de fabrikanten van textiellijm.

De basisprincipes van textiellijm zijn hetzelfde. Een lijm, spray of poeder dat gedeeltelijk wordt verhit om het aan elkaar te laten kleven. De toepassing verandert niet, maar de fabrikanten kunnen de kwaliteit van de lijm verbeteren. Verbeter de samenstelling of vervang afzonderlijke componenten. Dit kan leiden tot verbeteringen zoals meer verschillende materialen kunnen worden verlijmd, het plakt meer, het ruikt minder, het is ecologischer, het is duurzamer bij het wassen, de lijm blijft elastischer of de lijm wordt kleurloos na het drogen.

Op het internet heeft u de mogelijkheid om te vergelijken, wat u lokaal niet heeft. Eerst kunt u verschillende eigenschappen met elkaar vergelijken. Dan kunt u de ervaringen van andere kopers zien. Er zijn veel tips voor de behandeling en het gebruik van het product dat u zoekt. Bovendien heeft het internet het voordeel dat u prijzen en aanbiedingen onafhankelijk van de locatie kunt vergelijken. De verzending vindt plaats in de meeste Het gaat zo snel dat het bestelde product al de volgende dag thuiskomt.

Het is nuttig om te weten wat de textiellijm moet doen voor de aankoop. Op deze manier kunnen de eigenschappen van de textiellijm optimaal worden aangepast aan het gebruik ervan. De textiellijm moet gemakkelijk te doseren zijn. Het is niet eenvoudig om overtollige lijm van het textiel te verwijderen. De textiellijm moet ten minste waterdicht zijn, zodat textiel dat gerepareerd of versierd is met textiellijm zonder problemen gewassen kan worden. Er zijn textiellijmen die bestand zijn tot 95 graden, waardoor het gelijmde textiel zelfs machinaal kan worden gedroogd en gestreken. De gedroogde lijm moet transparant zijn, zodat deze niet doorschijnt of opvalt. De gedroogde lijm moet reukloos zijn. Afhankelijk van het te verlijmen gebied moet de gedroogde lijm nog elastisch zijn. Als de lijm hard wordt terwijl hij droogt, kan dit het dragen van het textiel belemmeren en zal de harde naad na verloop van tijd afbrokkelen of mogelijk een fijne stof opruwen.

De enige accessoires voor sommige textiellijmen zijn sponzen. Deze sponzen worden gebruikt om de lijm gemakkelijk en in de juiste dosering op de plaats te krijgen waar je iets wilt plakken.