Vervolgmelk

Test & vergelijk Vervolgmelk

De beste vervolgmelk 2022 in vergelijking

Wat is vervolgmelk?

Vervolgformule wordt gegeven aan een baby vanaf de leeftijd van ongeveer zes maanden, na de borstvoeding of de eerste melk. Een goed moment om te veranderen is wanneer de baby niet langer tevreden is met de formule. Er zijn verschillende soorten vervolgformules. De eerste melk wordt meestal verkocht in winkels onder de naam Pre of 1 melk. Alle andere soorten melk voor de baby zijn opvolgmelk. Het is geen melk die bedoeld is om moedermelk te vervangen, maar wordt gegeven wanneer de baby gespeend moet worden of, zoals gezegd, niet meer tevreden is met de voormelk.

Eisen voor goede opvolgmelk

Bij de vervolgmelktest is gebleken dat de samenstelling van de verschillende soorten vrij gelijkaardig is. Dit is te wijten aan het feit dat de ingrediënten van babyvoeding in heel Europa vrij goed gedefinieerd zijn. De producten verschilden slechts in zeer geringe mate in vitaminen en mineralen. De verschillen in het zetmeelgehalte en de aanwezige koolhydraten zijn verschillend. Bij de vervolgmelktest was het belangrijk dat de melk niet te veel suiker of kunstmatige zoetstoffen bevatte.
De opvolgmelktest heeft aangetoond dat sommige fabrikanten prebiotica toevoegen aan de opvolgmelk om deze meer te laten lijken op moedermelk. In dit geval moeten de ouders zich afvragen of de prebiotica wel echt nodig zijn en gebruik maken van het nieuwste onderzoek.
De vervolgmelktest toonde aan dat de melk meestal echt naar melk smaakt. Aangezien het smaakgevoel van de baby nog niet volledig ontwikkeld is, kunnen de meeste baby’s het wel aan. Vervolgmelk met een lichte vanillesmaak wordt ook goed geaccepteerd, omdat vanille een milde smaak heeft. Op Vervolgmelk met aromastoffen moet ervoor zorgen dat de stoffen natuurlijk en dus onschadelijk zijn. Kunstmatige smaken zijn ongewenst in opvolgmelk.
Een andere voorwaarde voor goede opvolgmelk is dat de baby het goed accepteert. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van de baby dat hij de opvolgmelk daadwerkelijk drinkt en niet weigert omdat hij niet van de smaak houdt.
Het eiwit in opvolgmelk is meestal afkomstig van koemelk. Baby’s die een allergie hebben of risico lopen, mogen deze melk niet krijgen. In dit geval moeten de ouders hypoallergene melk kopen waarvan het eiwit afkomstig is van bijvoorbeeld geitenmelk. Als uw baby een allergie heeft of het risico loopt om een allergie te krijgen, moet uw kinderarts u een opvolgmelk aanbevelen.
Omdat baby’s ook na enkele maanden nog gevoelig zijn, moet erop worden gelet dat de ingrediënten van de opvolgmelk van biologische kwaliteit zijn, zodat baby’s niet onnodig worden blootgesteld aan schadelijke stoffen.
De opvolgingsformule bestaat meestal uit poeder dat met water is bereid. Het poeder moet gemakkelijk oplosbaar zijn in lauw water en mag geen klontjes vormen. Kluiten kunnen de kleine opening van de speen blokkeren en de baby kan niet meer drinken.

Onze Top 10 – Opvolgingsmelkadvies

Toepassingsgebied van opvolgmelk

Vervolgmelk wordt gebruikt wanneer de baby gespeend moet worden of wanneer de baby gevoed is met flessenmelk en er niet meer tevreden mee is. Dit is het geval na ongeveer zes maanden.
Zelfs als de moeder nog steeds borstvoeding geeft, kan een baby op elk moment nog voeding krijgen. Dit kan zijn omdat de moeder een medicijn moet nemen dat de baby via de moedermelk zou kunnen innemen of om een andere reden die borstvoeding voorkomt.
Vervolgformule maakt de moeder onafhankelijker. De baby kan ook zonder problemen door iemand anders worden meegenomen. gevoed zonder dat de moeder de melk moet uitdrukken. Zo kan de vader ook de baby voeden, de moeder ontlasten en zelf een nauwere band met de baby opbouwen.
Baby’s die na het geven van borstvoeding vervolgformule krijgen, slapen ’s nachts meestal beter omdat het zetmeel in de vervolgformule beter verzadigd is dan moedermelk. Noch de moedermelk, noch de moedermelk bevat zetmeel.

Welke alternatieven voor opvolgmelk zijn er?

Als er vervolgmelk kan worden gegeven van de vierde tot en met de zesde maand, kan de baby als alternatief borstvoeding blijven krijgen en aanvullende voeding krijgen zodra de moedermelk alleen niet meer voldoende is voor de verzadiging.
Als de baby’s meer bijvoeding eten, kan er geen opvolgmelk meer worden verstrekt. De moeder kan stoppen met het geven van borstvoeding en de baby kan pap of het eerste vaste voedsel krijgen. Er is echter geen vaste leeftijdsgrens voor. U moet het dieet van uw baby met uw kinderarts bespreken.

Welke producenten van opvolgmelk zijn er?

In de onderstaande lijst vindt u enkele fabrikanten van opvolgmelk:
Aptamil
Hip
Beba
Holle
Milupa
Bebivita
Humana
Alete
Alnatura
Potter
Novalac
Biowaardig

Innovaties op het gebied van opvolgmelk

De ingrediënten van babyvoeding worden in Europa geregeld door regelgeving. Deze worden voortdurend aangepast aan het laatste onderzoek, dat voortdurend plaatsvindt. Daarnaast zijn de innovaties zeer klein, omdat de fabrikanten niet veel ruimte hebben voor hun eigen ideeën.

Voordelen bij het kopen van opvolgmelk op het internet

U moet de eerste opvolgmelk in een zo klein mogelijk pakje kopen om te zien of de baby het accepteert. Om af en toe snel te kunnen wisselen, is het een goed idee om deze eerste pakketten ter plaatse te kopen. Maar zodra de juiste formule is gevonden, is het internet zeker een goedkoper alternatief.
U moet altijd een prijsvergelijking maken, omdat de Onlinewinkels bieden vaak dezelfde goederen aan met grote prijsverschillen. Vooral onlinewinkels die gespecialiseerd zijn in babybenodigdheden zijn vaak duurder dan gewone winkels. Het is ook voordelig om bij een online bestelling de goederen bij u thuis te laten bezorgen, zodat u ook in grotere hoeveelheden kunt bestellen, omdat u ze niet van de winkel naar uw huis hoeft te vervoeren. Veel onlinewinkels geven korting bij het kopen van grotere hoeveelheden. Voor grotere bestellingen zijn er meestal geen verzendkosten. U moet dus ook uw behoeften aan andere babyartikelen zoals luiers, verzorgingsproducten, kleding en andere zaken tegelijkertijd dekken. Voordat u online bestelt, zoekt u naar couponcodes die u geld kunnen besparen.

Waar moet je op letten bij het kopen van opvolgmelk?

Aangezien babymelk in Europa aan strenge richtlijnen onderworpen is, is de samenstelling van de producten vrij uniform. Daarom liggen de prijzen van de verschillende fabrikanten zeer dicht bij elkaar. Er zijn echter nog steeds enkele criteria waar u op moet letten bij de aankoop van een opvolgingsformule.
De smaak
Het is waarschijnlijk uw baby die beslist of hij of zij de opvolgmelk leuk vindt of niet. Volgmelk heeft in de meeste gevallen de smaak van echte melk en wordt door baby’s goed geaccepteerd. Vermijd producten met suiker of kunstmatige zoetstoffen. Dit kan snel leiden tot overgewicht bij de baby.
Compatibiliteit
Een ander zeer belangrijk criterium is de compatibiliteit. Als het kind vaak diarree of constipatie of zelfs winderigheid heeft, geeft u hem of haar misschien niet de juiste melk. Probeer een ander product. Als het ook niet beter is met deze, vraag het dan aan je kinderarts. Uw kind kan lactose-intolerantie hebben.
Het merk
Sommige ouders voelen zich meer op hun gemak als ze naar een bekend merk reiken. U moet ervoor zorgen dat de prijs redelijk is. Ook, als het product moet worden gebruikt om de baby te voeden op de lange termijn, moet het niet hebben vaak knelpunten bij de levering.
Biologische ingrediënten
Let op biologische opvolgmelk, want het is gegarandeerd niet besmet met schadelijke stoffen die uw baby kunnen beschadigen.

Nuttige accessoires voor opvolgmelk

Voor de zuigfles met opvolgmelk heeft u natuurlijk flessen, spenen en een babyvoedingsverwarmer nodig om het water voor het melkpoeder op te warmen.
Voor het schoonmaken van de fles moet u een vaporizer, een kleine flessenborstel en voor onderweg een isolerende hoes voor de afgewerkte babyfles hebben. Als er geen babyvoedingverwarmer is, kunt u ook warm water in een thermosfles meenemen als u onderweg bent.
Verder is er een luchtdichte container nodig waarin het melkpoeder wordt beschermd tegen vocht. De meestal hersluitbare zak waarin het melkpoeder wordt geleverd is hiervoor meestal niet voldoende.