Huisalarmsystemen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Huisalarmsystemen

Een huisalarmsysteem brengt veiligheid

De vraag naar persoonlijke veiligheid binnen de eigen vier muren is de laatste jaren gestaag gegroeid. Mensen willen niet alleen veilig in hun eigen appartementen en huizen wonen, maar willen ook hun bezittingen beschermen tegen diefstal en beroving. Hiervoor zijn huisalarmsystemen ontwikkeld. Een huisalarmsysteem beschermt het woongedeelte en de buitenkant van een huis op verschillende manieren en geeft een akoestisch of stil alarm als de veiligheidszone zonder toestemming wordt betreden of geschonden. Home alarm systemen zijn nu relatief goedkoop en daarom is er altijd genoeg bescherming voor elk budget. Door het feit dat de huidige alarmsystemen niet meer bedraad of bekabeld hoeven te zijn, maar via de radio of het internet werken, hebben zelfs mensen die niet zo deskundig zijn de mogelijkheid om het systeem met al zijn componenten zelf te installeren. Het enige wat belangrijk is, is dat we van tevoren precies weten wat het systeem moet doen en wat het moet kunnen. De beste manier om daar achter te komen is het bestuderen en raadplegen van een test van het alarmsysteem thuis.

Wat onderscheidt een goed huisalarmsysteem?

De behoefte aan veiligheid is een zeer subjectieve aangelegenheid en wordt door veel mensen op een heel andere manier ervaren en beoordeeld. Een goed huisalarmsysteem moet voldoen aan de respectievelijke behoefte aan veiligheid van de eigenaar. Bovendien moet een huisalarmsysteem ook beantwoorden aan bepaalde objectieve omstandigheden en geïntegreerd worden in het lokale veiligheidsconcept en de veiligheidsinfrastructuur van de officiële instellingen en autoriteiten. Beveiligingsbedrijf past erbij. Daarom is het belangrijk om de nodige informatie te bekomen en een gedetailleerd advies te krijgen vooraleer een systeem aan te kopen en te installeren. Het alarm is maar één ding, maar nog belangrijker is de goede werking van het systeem na een alarm.

Huisalarminstallaties op vele gebieden

De toepassingsgebieden van een huisalarmsysteem zijn met de voortschrijdende technologie steeds diverser geworden. Vandaag de dag gaat het niet alleen om het tonen van inbraakpogingen en het onmiddellijk waarschuwen van hulp- en hulppersoneel. Moderne huisalarminstallaties kunnen worden uitgebreid met vele afzonderlijke componenten. Zo kunnen veel systemen worden gecombineerd met rookmelders die vandaag de dag gangbaar zijn. De rookmelders zenden via de radio een geactiveerd alarm naar de radiocentrale en deze waarschuwen vervolgens het huis en de buitenwereld. Een ander onderdeel van een huisalarminstallatie zijn gasdetectoren of waterniveaudetectoren, die afhankelijk van de persoonlijke risicoanalyse kunnen worden aangesloten. Een gebarsten waterleiding in de kelder, een kortsluiting in een vriezer of iets dergelijks kan erg vervelend zijn. Gasdetectoren worden nauwelijks beïnvloed door de meerprijs, maar verhogen de veiligheidsnorm in het huis.

Onze Top 10 – huisalarminstallaties

Zijn er alternatieven voor een huisalarmsysteem?

Er zijn eigenlijk geen echte alternatieven voor huisalarmsystemen. Het is alleen mogelijk om een ander veiligheidsconcept te hanteren in plaats van het huisalarmsysteem. Zo kunnen eigendommen, huizen en appartementen worden beveiligd met een aangepaste of versterkte bouwmethode. Speciale inbraakwerende voordeuren en ramen met speciaal beslag maken de toegang voor een indringer natuurlijk ook moeilijker, maar een alarm vindt in zo’n geval niet plaats. Ook andere veiligheidselementen, Zoals metalen externe rolluiken, extra sloten en vergrendelingssystemen, ook perifere hekken en vergrendelde externe poorten helpen om het pand te beveiligen, maar gaan altijd gepaard met aanzienlijke kosten. In stedelijke gebieden is het vaak ook mogelijk om een beveiligingsbedrijf in te huren om het huis te beschermen. Als dan in de huisalarminstallatietest wordt vergeleken, welke alarmsystemen in staat zijn om te presteren, dan kunnen alternatieve beveiligingsmaatregelen een huisalarminstallatie niet vervangen, maar in de juiste keuze wel aanvullen.

Zoek fabrikanten van Home alarm systemen

Er zijn veel fabrikanten en distributeurs van huisalarmsystemen, maar het is niet nodig om ze allemaal te kennen. Sommige fabrikanten zijn sowieso al bekend van de beveiligingstechniek, bijvoorbeeld Blaupunkt of Abus en andere. Het is dus niet verwonderlijk dat deze bekende bedrijven meestal bovenaan de lijst staan in de evaluatie. U kunt de belangrijkste fabrikanten vinden als u zich bijvoorbeeld op het internet of in andere gedrukte media informeert met een goede en actuele huisalarminstallatietest. Uiteindelijk is de doorslaggevende factor ook wat men bereid is te besteden aan veiligheid en of de prijs-kwaliteitverhouding goed is.

Innovaties voor huisalarminstallaties

Door de huidige digitalisering van onze maatschappij is ook het terrein van de alarmsystemen ingrijpend veranderd en uitgebreid. Vandaag de dag is het voor de huiseigenaar mogelijk om zijn huis met zeer uitgebreide apparatuur en installaties op afstand te controleren en te besturen met zijn mobiele telefoon of tablet. De verwarming kan vanaf het werk worden geregeld, de zonwering kan worden in- of uitgeschoven, de verlichting kan worden uit- en ingeschakeld en zelfs de huisalarminstallatie kan van elke afstand gemakkelijk worden bediend. Alarmmeldingen kunnen via de mobiele telefoon worden ontvangen, Bewakingscamera’s kunnen worden verplaatst en gecontroleerd, en alle functies die ook direct thuis op het systeem kunnen worden uitgevoerd, kunnen ook gemakkelijk worden uitgevoerd via het internet vanuit het vakantiepark. De verdere ontwikkeling van deze mogelijkheden is in volle gang en nog lang niet voltooid. Bij een actuele huisalarminstallatietest worden ook altijd de nieuwste mogelijkheden getest en geëvalueerd.

Het kopen van huisalarmsystemen op het internet is voordelig

Als u de prijzen bij de aankoop van een alarmsysteem voor thuisgebruik vergelijkt, zult u merken dat de prijzen op het internet vaak veel goedkoper zijn. Dat alleen al is een sterk argument. Een ander argument is de duidelijkheid van de verschillende aanbiedingen op het internet en de uitgebreide informatie die wordt verstrekt. En als je eenmaal het juiste product hebt gevonden, kun je naadloos overgaan tot het bestellen, het doen van de betaling op het internet en dan in alle rust wachten tot het product wordt geleverd.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een huisalarminstallatie?

Een bijzonder belangrijk punt om te overwegen is de compatibiliteit van alle afzonderlijke componenten. Dit is de enige manier om te zorgen voor een soepel proces van de opname van een beveiligingsgebeurtenis tot het stil of hoorbaar alarm en de informatie en melding van hulppersoneel zoals politie, brandweer, medisch personeel of beveiligingsbedrijven. De programmering moet zo ongecompliceerd mogelijk zijn en indien mogelijk ook zonder de voortdurende inzet van gespecialiseerd personeel. Het is ook raadzaam om uw verzekeringsmaatschappij te bellen voordat u een huisalarmsysteem aanschaft en na te gaan of het systeem door het bedrijf wordt geaccepteerd. Dit kan betekenen dat de premies worden verlaagd of dat u problemen bespaart bij een verzekeringsclaim.

Nuttige accessoires voor een huisalarminstallatie

Een gemeenschappelijk Huisalarminstallatie Bestaat meestal uit een centrale besturingseenheid en verschillende componenten voor verschillende functies. Dit zijn meestal bewegingsdetectoren, glasbreukmelders, ruitensluitcontacten en videobewakingscamera’s. Dan zijn er ook nog uitgangseenheden voor akoestische alarmen. Een ander noodzakelijk accessoire is de aansluiting op een vooraf gedefinieerd alarmpad. Het alarm kan worden geactiveerd via een normale telefoonlijn, radio of via het internet. Belangrijk bij dit accessoire is de mogelijkheid tot individuele programmering van verschillende telefoonnummers voor verschillende alarmmeldingen. Een ander onderdeel dat vaak bijzonder aan te bevelen is voor ouderen is de mogelijkheid om een noodoproepdienst thuis te integreren. Dit type accessoire is zeer succesvol gebleken en biedt een bijzondere mate van veiligheid voor de betrokkenen.