Kaartlezer Intern

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Kaartlezer Intern

Een interne kaartlezer is een lezer voor verschillende soorten geheugenkaarten. Het belangrijkste kenmerk is dat deze kaartlezer is geïnstalleerd in het apparaat, dat een laptop, desktop PC, TV en vele andere systemen kan zijn. Dit betekent dat er geen externe verbinding met een USB-apparaat tot stand hoeft te worden gebracht. De kaartlezer kan meestal verschillende standaarden aan. In de meeste gevallen worden SD-kaarten, MMC-kaarten en vele andere modellen ondersteund. Meestal wordt de bijbehorende hardware automatisch gedetecteerd, maar het is ook mogelijk dat voor een laptop de juiste stuurprogramma’s nodig zijn. Deze drivers moeten meestal worden gedownload van de fabrikant.

De interne test van de kaartlezer heeft vooral betrekking op de eisen die aan een dergelijk apparaat worden gesteld. Allereerst is het aantal opslagmedia dat door het apparaat kan worden gelezen van het grootste belang. Hoe meer kaartformaten worden ondersteund, hoe beter de prestaties. De huidige modellen zouden al in staat moeten zijn om een aantal van maximaal 14 modules aan te kunnen.

Bovendien mag de transmissiesnelheid niet worden verwaarloosd. Dit moet in het bereik van 50 Mbit/s of meer liggen als de gegevens snel van de kaart naar de harde schijf moeten worden overgebracht of in de vorm van een video- of audiobestand moeten worden gestreamd.

Ten slotte moet het model zo worden ontworpen dat de soort gemakkelijk kan worden verwijderd en opnieuw kan worden ingevoerd. Hoe gemakkelijker ze toegankelijk zijn, hoe handiger het is om de bijbehorende modules aan het eind te wijzigen.

De Kaartlezer Intern – zoals de Kaartlezer Intern Test heeft aangetoond – wordt voornamelijk geïnstalleerd in de huidige PC’s. Dit kunnen laptops of desktop-pc’s zijn. Echter, overeenkomstige modellen worden ook geïnstalleerd in de huidige TV’s of Bluray-spelers. Hier dienen ze om inhoud aan te bieden die niet toegankelijk is via de normale schijf. De lezers worden ook gebruikt in smartphones, tablets en in industriële pc’s, waar ze meestal worden gebruikt om de software te updaten of voor een ander corresponderend doel.

Onze Top 10 – kaartlezers intern

In de interne test van de kaartlezer hebben we ook gekeken naar de mogelijke alternatieven. Maar in feite zijn er geen. Daar is een eenvoudige reden voor, want de ontwikkelde kaartstandaarden zijn allemaal gestandaardiseerd en bieden daarom een eenvoudige uitwisseling van gegevens. De USB-stick kan echter nog steeds worden genoemd als een zeer goed alternatief. Dit heeft zelfs het voordeel dat er meestal hogere opslagcapaciteiten beschikbaar zijn. Vanwege de fysiek noodzakelijke grootte van de poort kunnen de bijbehorende connectoren echter niet op elk apparaat worden aangesloten. Toch is de stick net als de kaartlezer op veel gebieden vertegenwoordigd en vormt daarmee een gelijkwaardige oplossing. Een ander mogelijk alternatief zijn de flash-drives, maar deze hebben een veel groter slot nodig en kunnen daarom niet aan elk apparaat worden bevestigd. Daarom is de enige bewezen oplossing die op elk apparaat kan worden gebruikt de kaartlezer in de ware zin van het woord.

Er zijn veel fabrikanten van kaartlezers. Onder hen zijn bedrijven zoalsLG , Samsung, Lifetech en vele andere operationele technologiegroepen. Het is niet mogelijk om een duidelijke aanbeveling voor een leverancier te geven, omdat alle lezers meestal hun doel bereiken. Alleen op het gebied van duurzaamheid kan advies worden gegeven over de merksystemen, omdat hier meestal betere componenten worden geïnstalleerd. Men kan er dus van uitgaan dat deze apparaten een bepaalde tijd langer meegaan dan apparaten van fabrikanten waarvan de systemen goedkoper zijn.

Men moet echter niet alleen naar de prijs kijken. Apparaten uit het middensegment bieden vaak een groter aantal kaartformaten dan die van merkfabrikanten. Tegelijkertijd zijn ze niet slechter van kwaliteit dan de grote bedrijven. Daarom is het ook mogelijk om te adviseren om een apparaat te kopen met een kaartlezer van goedkope fabrikanten uit het middensegment.

Innovaties op het gebied van kaartlezers – dit bleek al snel uit de interne test van de kaartlezer – verlopen nogal traag. Dit komt echter niet door de apparaten zelf, maar door de kaartnormen. Er worden voortdurend nieuwe versies en modellen ontwikkeld, maar veel daarvan komen niet verder dan de testfase. Daarom worden de specificaties hiervoor niet aangenomen, zodat ze nooit officieel op de markt worden gebracht.

Er zijn echter belangrijke innovaties op het gebied van lees- en schrijfsnelheid. Dit wordt voortdurend verhoogd, wat leidt tot snellere overdrachtsnelheden. Daarom zijn onlangs de eerste modellen op de markt gebracht, die ook het afspelen van 4k-content mogelijk maken. In de huidige versies van de televisies worden nu overeenkomstige modellen geïnstalleerd. Er zijn ook frequente veranderingen in de compressiegraad van de gegevens, zodat de corresponderende kaartlezermodellen hierop worden geconverteerd. Dit vereist echter niet noodzakelijkerwijs een nieuw apparaat kan worden aangeschaft. De bijbehorende wijzigingen kunnen ook worden geïnstalleerd via een software-update.

De aanschaf van een kaartlezer voor interne installatie op het internet kan de moeite waard zijn. Er zijn veel verschillende modellen en de keuze is groter dan in elke plaatselijke speciaalzaak. Bovendien is dit niet de enige reden waarom kopen op het internet voordelig kan zijn. Hier worden veel modellen veel goedkoper aangeboden dan in de detailhandel. Ook merkuitrusting kan op deze manier worden aangeschaft, want door het wegvallen van de tussenhandelsmarge kunnen de modellen tegen veel lagere prijzen worden aangeboden. Daarnaast zijn er altijd kortingen op diverse modellen. Daarnaast vindt de verkoop vaak plaats waarbij de stopgezette reeksen tegen zeer gunstige voorwaarden worden aangeboden.

Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat zoveel mogelijk standaarden worden ondersteund bij de aankoop van een kaartlezer. Bovendien moet de kaartlezer een hoge overdrachtssnelheid bieden, wat een snelle gegevensoverdracht mogelijk maakt. Ten slotte moet het systeem in verschillende apparaten kunnen worden geïntegreerd als het model als een enkel onderdeel wordt aangeschaft. Bovendien moet de kaartlezer ook kunnen worden bijgewerkt, zodat er niet per se een nieuw model hoeft te worden aangeschaft voor nieuwe technologieën.

Voor kaartlezers zijn er, met uitzondering van de kaarten, niet noodzakelijkerwijs noodzakelijke accessoires. De interne test van de kaartlezer toonde echter aan dat een interne verbindingskabel niet mag ontbreken. Dit maakt de aansluiting op het betreffende bord mogelijk. Aangezien deze kabel niet altijd bij de levering is inbegrepen, moet deze tegelijkertijd worden besteld. Voor de respectievelijke modellen is het de moeite waard om te bestellen bij de respectievelijke fabrikanten Deze bieden meestal overeenkomstige complete pakketten aan, die verschillende versies bevatten.