LED-spot met bewegingsmelder

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk LED-spot met bewegingsmelder

Een LED-spot levert gemiddeld tot 5000 lumen, wat vergelijkbaar is met een normale 300W halogeenspot. Door gebruik te maken van de nieuwste LED-technologie is een LED-spot ideaal voor gebruik met bewegingssensoren/detectoren: onmiddellijke helderheid, geen opwarmfasen. De voldoende verlichting van het woongedeelte buiten met hoogwaardige buitenspots is in veel opzichten een absolute must.
Bovendien heeft een LED-spot een gemiddelde levensduur van 25000 uur, in plaats van ca. 2100 uur bij klassieke halogeenlampen.

Zorg ervoor dat uw buitenverlichting van goede en degelijke constructie en kwaliteit is, wat meestal alleen wordt bereikt door bekende fabrikanten zoals Osram, en profiteer vervolgens van schijnwerpers in de tuin die zijn uitgerust met bijvoorbeeld dag- en nachtsensoren, bewegingsmelders of timers. Doordachte verlichting verhoogt niet alleen het comfort van uw huis en het uiterlijk van uw woning, maar ook de veiligheid van uw gezin en uw eigendommen. Dat is niet verwonderlijk, want LED-spots brengen veel licht in het donker en zijn – altijd afhankelijk van het model – ook nog eens relatief energiebesparend.

De vele schakelhandelingen hebben ook geen effect op de levensduur (alleen niet zoals bij halogeen). De nieuwste apparaten hebben een zeer goed rendement van ongeveer 100lm/W, de vochtigheidsbescherming is altijd in de standaard IP 65, en de slagvastheid zou rond IK06 moeten liggen. Een garantie van drie tot vijf jaar is vandaag de dag normaal voor bijna alle apparaten.
LED-lampen zijn lampen die met behulp van LED’s zeer sterk licht produceren.
Wees bijzonder voorzichtig met de verlichting van paden of ingangszones tot een voldoende lichtstroom (meestal uitgedrukt in lumen) voor helder licht en een goede lichtkleur (in Kelvin) Een sterkere lichtstroom vereist onvermijdelijk een hoger vermogen (watt).
Als deze nog draaibaar zijn, heeft u daar de beste lichtopbrengst, wanneer en waar u dat wilt. LED-spots worden bijvoorbeeld gebruikt op huisgevels of op stekkers en stopcontacten in groene ruimtes om buitenruimtes met liefde te verlichten. Uw toekomstige buitenspots moeten daarom naast een betrouwbare productkwaliteit nog aan drie andere criteria voldoen, of deze zo goed mogelijk kunnen combineren. Afhankelijk van het ontwerp van de LED (LED staat voor emitting diode) worden verschillende lichtspectra/kleuren gegenereerd. Ze moeten perfect passen in het optisch-esthetische totaalbeeld van uw buitenruimte, beschikken over het nodige vermogen qua lichtsterkte en idealiter al over technische kenmerken zoals een bewegingsmelder. De LED-spots met RGB-kleuren zijn bijzonder chique, die tuinfeesten sfeervol verlichten. Niet alleen, maar vooral in buitenruimtes hebben halogeenlampen (vooral Halogeen Eco) en LED-technologie de alternatieven uit de markt allang vervangen. Deze apparaten zijn geoptimaliseerd voor een breed scala aan toepassingen en bieden de grootst mogelijke flexibiliteit, mede dankzij bewegingsmelders.

Onze Top 10 – LED-spots met bewegingsmelder

Niet te vergeten de decoratieve LED buitenspot. In bouwmarkten vindt u een verscheidenheid aan decoratieve en krachtige buitenspots, die voor elke smaak en elke behoefte het juiste bieden. Deze LED-buitenspots kunnen in de tuin worden gebruikt voor grote lichteffecten kunnen worden gebruikt. De duidelijke winnaar op het gebied van zuinigheid is ook de LED-spot, die zich onderscheidt op het gebied van lichtvermogen en -efficiëntie. Zo kunnen de LED-buitenspots bijvoorbeeld worden gebruikt om een beeld, sculptuur of fontein te accentueren. De perfecte lichtopbrengst wanneer, waar en hoe je het nodig hebt. Of het nu gaat om entree, oprit, terras of balkon, de juiste buitenspots moeten de ideale lichtopbrengst bieden, precies zoals u dat wilt. Een LED-buitenspot kan ook worden gebruikt om struiken en heesters te verlichten en in scène te zetten. Er zijn ook LED-buitenspots op zonne-energie die automatisch aangaan in de schemering en uitschakelen bij het ochtendgloren.

Of u nu op zoek bent naar LED- of halogeenspots, klassieke of moderne art deco-ontwerpen of dat u zich vooral richt op het materiaal, d.w.z. roestvrij staal, aluminium of kunststof, u vindt zeker wat u zoekt in de bouwmarkt. Moderne LED-spots, die bedoeld zijn om buitenruimtes te voeden, hebben een zeer goede bescherming tegen stoten of het binnendringen van deeltjes of water. Dit betekent dat zowel de stralingshoek als de lichtsterkte exact moet passen en indien mogelijk ook flexibel kan worden aangepast. Hoe goed de bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf is, wordt aangegeven met gestandaardiseerde IP-nummers/beschermingsnummers. Het eerste getal geeft de bescherming tegen stoten of slagen en tegen contact aan, terwijl het tweede getal de bescherming tegen water aangeeft. Voor onbeschermde buitenruimtes is minstens IP44-bescherming vereist.
Terwijl extreem aantrekkelijke Art Deco ontwerpen met LED lampen al standaard zijn, is deze moderne en zeer innovatieve technologie ook steeds vaker terug te vinden in conventionele lampen.

Geleide schijnwerper met bewegingsmelder Test: De

Pyrosensor

Het centrum van de infraroodsensortechnologie is de pyrosensor. Deze kleine elektronische module reageert zodra de infrarood warmtestraling binnen het detectiebereik verandert, bijvoorbeeld wanneer een persoon het detectiegebied betreedt. De hierdoor veroorzaakte spanningssprong wordt door het systeem omgezet in een puls die het licht inschakelt.

Het bereik van de infraroodsensoren is afhankelijk van de bewegingsrichting. Gemiddeld is het bereik ongeveer 11 m bij parallelle beweging van de sensor. Het bereik is dus afhankelijk van de omstandigheden.
De ideale lichtopbrengst wanneer, waar en hoe je het nodig hebt. Of het nu gaat om entree, garage, terras of zelfs balkon, de juiste buitenspots moeten voor een optimale lichtopbrengst zorgen, precies zoals u het zich voorstelt. Sommige LED-buitenspots zijn geschikt voor de verlichting van de vloer en voor wandmontage. Op het gebied van veiligheid zijn LED-spots bijna onmisbaar voor de verlichting van trappen en paden. De duidelijke winnaar op het gebied van zuinigheid is de LED buitenspot, die u in veel bouwmarkten of online kunt krijgen. LED-buitenspots zijn ook geschikt voor de verlichting van de muren van hogere huizen. In veel doe-het-zelfwinkels vindt u een zeer uitgebreid assortiment van aantrekkelijke en krachtige buitenspots, dat voor elke persoonlijke smaak en elke toepassing het juiste product heeft. Maar ook op het internet zijn uitstekende spots te vinden, en ook hier is het belangrijk om je van tevoren te informeren. Bijzonder mooi en moeilijk voor te stellen dat er geen draaibare LED-buitenspots zijn, waarvan de lichtkegel in alle richtingen kan worden verstrooid. Een aantal daarvan kan al via het thuisnetwerk worden aangestuurd.
Het juiste licht voor de individueel gewenste locatie hangt natuurlijk altijd af van de respectievelijke persoonlijke perceptie. ab.warm witte LED’s worden aanbevolen voor fijn, sfeervol licht rond de eettafel thuis. Voor paden in de tuin en een goede verlichting in donkere delen van de tuin zijn neutraal witte of daglicht-witte armaturen goed, omdat de natuurlijke kleuren niet vervormd zijn en toch een veilige oriëntatie bieden.

Een lichtrendement tot ca. 3100 K wordt beschreven als klassiek warm wit. De aanduiding heeft niets te maken met de temperatuur, maar verwijst naar de roodachtige of geelachtige lichtkegel/schaduw.
Van ca. 3200 tot iets meer dan 5050 K wordt het licht beschreven als koud wit of neutraal wit. Het heeft geen waarneembare warme kleurzweem.
Vanaf ongeveer 5200 K wordt het licht als daglichtwit beschouwd. De helderheid is duidelijk en fijne contrasten zijn duidelijk zichtbaar.

Kleine, vrij decoratieve LED-spots met warmwitte LED’s of kleurrijke RGB-verlichting zijn overal verkrijgbaar. Hoewel zeer stijlvolle ontwerpen met LED-verlichting bijna typerend zijn, wordt de innovatieve technologie ook steeds vaker toegepast in conventionele modellen. Dit betekent dat zowel de stralingshoek als de lichtintensiteit op elkaar moeten worden afgestemd en ook flexibel kunnen worden ingesteld.

LED-spots zijn te vinden in discounters, bouwmarkten en speciaalzaken. En zelfs met deze zogenaamd eenvoudige producten is er veel te overwegen. Van lichtintensiteit tot weerbestendigheid tot automatische inschakeling. Er is veel om over na te denken en wie zijn geld niet uit het raam wil gooien, moet zich ruim van tevoren informeren! Want de installatie van een balk is een gedachte die niet mag worden verwaarloosd bij de aankoop. En als de schijnwerper eenmaal is geïnstalleerd, wilt u zeker niet om de paar weken terugkomen voor onderhoud of reparatie. uit te voeren

[atkp_listid=’LED-spot met bewegingsmelder‘ template=’13865′] [/atkp_list]