Mini-Beamer en Mobiele Beamer

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Mini-Beamer en Mobiele Beamer

Terwijl de presentaties destijds nog uitgebreid waren, zijn ze met de huidige technologie gemakkelijk onder de knie te krijgen. Smarthphones voor presentaties zijn een integraal onderdeel geworden van het dagelijkse kantoorleven. Intussen zijn er ook mobiele minibeamers die zowel zakelijk als privé een belangrijke rol spelen. Ze zijn ook populair voor de thuisbioscoop, waar ze het televisietoestel vervangen.

Het verschil met een normale beamer is vooral de grootte. Door hun grootte kunnen de minibeamers overal mee naartoe genomen worden en gebruikt worden voor presentatiedoeleinden. Fabrikanten gebruiken LED-lampen voor miniprojectoren omdat deze minder vaak vervangen hoeven te worden. Het stroomverbruik van mini-beamers is ook niet zo hoog als dat van conventionele beamers, zodat ze met oplaadbare batterijen kunnen worden gebruikt. Maar niet elk apparaat is ontworpen voor de werking op batterijen, sommige moeten worden gebruikt met een respectieve voedingseenheid. De beeldkwaliteit is zo goed als van een laptop. De mini-beamer werkt ook veel stiller dan zijn grote broer, omdat ze geen ventilatie nodig hebben. Natuurlijk is de geluidskwaliteit minder goed dan die van een grote beamer, maar een versterker kan de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren. Voor mini-beamers hoeft u minder ver in uw portemonnee te reiken, mini-beamers zijn minder belastend voor het budget dan een gewone beamer.

Mini-Beamer-Und-Mobile-Beamer in test. Wat moet een goede mini-beamer kunnen?
Een goede mini-beamer moet in staat zijn om een helder en scherp beeld te produceren, hier kun je al aan de prijs zien of het een goed beeld oplevert. Apparaten onder de 100 euro leveren meestal niet zo’n goede beeldkwaliteit. Een goede resolutie is ook belangrijk, de meeste minibeamers hebben een resolutie van 800 x 480 of 854 x 480 pixels. De beamer zet een hogere resolutie om in een lagere. De helderheid is ook een doorslaggevende factor. In het algemeen mag de helderheid niet minder dan 100 lumen per vierkante meter bedragen. Nieuwere mini-beamers bereiken al hogere waarden dan 100 lumen per vierkante meter. Beeldkwaliteit en positionering zijn even belangrijk. Meer moderne mini-beamers corrigeren automatisch een scheef beeld. Goedkope apparaten moeten met de hand worden afgesteld en moeten, omdat ze beperkte instelmogelijkheden hebben, dichter bij het projectievlak staan.

Onze Top 10 – Minibeamers en mobiele beamers

Mini-Beamer-Und-Mobile-Beamer in test. Waar kan een mini-beamer worden gebruikt? Een mini-beamer kan overal worden gebruikt. Leraren en studenten kunnen de mini-beamer gebruiken voor presentatiedoeleinden op school, mits deze voldoende lichtsterkte heeft. Minibeamers kunnen ook worden gebruikt voor kantoorwerk. Op de verkoopafdeling kan een PowerPoint-presentatie of de nieuwste productvideo’s aan de klant worden getoond op een vrije muur in de vergaderzaal. De mini-beamer kan ook thuis worden gebruikt, bijvoorbeeld als vervanging voor de televisie. Miniprojectoren hebben alleen een HDMI-kabel nodig om films af te spelen. Sommige hebben ook een ingebouwd WLAN, waardoor films direct vanaf een smartphone kunnen worden afgespeeld. Door zijn kleine omvang kan hij ook meegenomen worden, bijvoorbeeld als er een gezinsaangelegenheid is. Daar kunt u het gebruiken om uw nieuwe vakantiefoto’s te laten zien.

Een mogelijk Een alternatief voor een mini-beamer is een diaprojector. Inmiddels zijn er ook innovaties op dit gebied. De diaraccessoires zijn sterk uitgebreid, zoals fade-in-bedieningseenheden, hoogwaardige projectielenzen, schermen, projectietafels, diaraampjes, diamagazijnen en een automatische diaraampjesframes.

De toonaangevende fabrikant van minibeamers is momenteel de elektronicafabrikant LG. Naast LG, Vivitek, Philipps, Sony, Samsung, Acer, Optoma, Benq, Aiptek, Asus, Telefunken en Casio bouwen ook mini-beamers.

Nieuwere mini-beamers kunnen al projecties in HD-resolutie afspelen. Dankzij Triple Wireless kunnen deze ook zonder kabels voor audio, video en stroom. De interfaces zijn aanzienlijk uitgebreid met Bluetooth en WLAN. Naast Bluetooth en WLAN hebben ze ook HDMI- en USB-aansluitingen. De minibeamers zijn ook verbeterd in termen van helderheid, met topapparaten die al 1800 lumen per vierkante meter bereiken. Google heeft het gehaald tot de nieuwere modellen met Android-besturingssysteem.

Als koper op het internet heeft u een grotere keuze dan in een winkel. Daarnaast bieden veel sites zoals Idealo een prijsvergelijking en kunt u de goedkoopste prijs kiezen. In het algemeen zijn producten online vaak goedkoper. Bovendien worden de producten gemakkelijk aan uw voordeur geleverd. Meestal zijn niet alle apparaten op voorraad in de winkel, online zijn ze meestal langer beschikbaar. Online heeft u ook de mening van klanten die het product al hebben gekocht en kunt u zich oriënteren op de vraag of de aankoop de moeite waard is. Ook bespaart men lange wachttijden aan de kassa en kan men in alle rust door het aanbod bladeren.

Bij de aankoop van een Mini-Beamer …om op te vallen. Belangrijk is de ingebouwde batterij. Hoe lang is de beamer in gebruik voordat hij moet worden opgeladen?

Daarnaast is de resolutie van de beamer ook belangrijk om een goede beeldkwaliteit te hebben bij het presenteren of afspelen van films. Wat de resolutie betreft, is het niet de maximale resolutie die de beamer kan afspelen, maar de native resolutie die telt. De native resolutie geeft de beeldkwaliteit aan die de beamer op het scherm projecteert.

Bij de aankoop moet ook rekening worden gehouden met de optimale helderheid. De lichtsterkte wordt hier in lumen aangegeven. Dit is echter niet altijd een betrouwbare indicatie, want elke fabrikant speelt een beetje vals. De ANSI Lummen-specificatie is zeer betrouwbaar, omdat er strenge controle-eisen zijn. Hoe meer ANSI lumens de Mini Beamer heeft, hoe beter. Een Mini Beamer is alleen leuk van 100 tot 200 lumen.

Ook de verbindingen mogen niet worden verwaarloosd. De mini-beamer moet in ieder geval HDMI hebben, in het beste geval zijn ook WLAN, USB en Buetooth ingebouwd. Een externe luidspreker kan met Bluetooth worden verbonden en zo de geluidskwaliteit verhogen. Sommige apparaten hoeven niet te worden aangesloten op een extern apparaat en hebben daarom een intern geheugen, dat meestal niet veel uitdraait en via een SD-kaart moet kunnen worden uitgebreid.

Natuurlijk zijn er ook veel accessoires voor mini-beamers. Zo kan er bijvoorbeeld een geschikt scherm worden gekocht voor onderweg, de zogenaamde rollo-schermen. Soms is ook een statief bij de aankoop van de beamer inbegrepen. Ook voor het veilig transport zijn er enkele accessoires in de vorm van gewatteerde zakken. Met een beugel kan de beamer ook aan het plafond worden geplaatst en zo worden omgebouwd tot een thuisbioscoop.