Multifunctionele printer

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Multifunctionele printer

Multifunctionele printer – Alles wat u moet weten over het

Een multifunctionele printer kenmerkt zich door het feit dat dit apparaat niet alleen kan printen en scannen, maar ook kan worden gebruikt als faxapparaat. Een test van 115 printers met een all-in-one functie door Stiftung Warentest maakte duidelijk dat een multifunctionele printer niet altijd duur hoeft te zijn. Deze printers worden voornamelijk gebruikt in kantoren. Maar deze apparaten zijn ook te vinden in de particuliere sector.

Multifunctionele printers zijn gecompliceerde apparaten met veel functies. Om hun functies te begrijpen en de relevantie van elke functie te beoordelen, is het noodzakelijk om dit onderwerp nader te bekijken.

In principe is een multifunctionele printer een combinatie van scanner en printer. Daarbij neemt de scanner de taak op zich om de beelden te lezen en zet de printer het beeld als een kopie op het papier. Het bijzondere is dat het document niet wordt opgeslagen. Zo is het mogelijk om tijd te besparen. Met individuele apparaten zou dit ook mogelijk zijn, maar dit zou alleen werken in een omweg met een PC. De combinatie maakt het apparaat zelfvoorzienend. Zo kan het zelfs zonder computerondersteuning kopieën maken. Dit verklaart waarom de moderne multifunctionele printers langzaam maar zeker de kopieerapparaten vervangen. De multifunctionele printers kunnen dus gezien worden als een nieuwe generatie kopieerapparaten.

Kopiëren is niet kopiëren. Afhankelijk van de kwaliteit, het gebruiksdoel en de snelheid worden er verschillende eisen gesteld aan de printer. Vooral bij automatische documentinvoer is het grensverleggend als de Vaak en vooral gebruikt voor het kopiëren van documenten.

Een document wordt gescand en gebruikt als fax via de telefoonlijn. Om dit te kunnen doen, moet de machine een dergelijke functie ondersteunen en ook een telefoonlijn hebben. Deze functie wordt meestal ondersteund door multifunctionele printers in de hogere prijsklassen. De fax is nog steeds een alternatief voor brieven, omdat hij vaak kan worden gebruikt voor het verzenden van opzeggingsberichten of andere brieven waarvoor een handtekening nodig is. Als bewijs voor de juiste verzending ontvangt u een verzendingsrapport.

Multifunctionele printers zijn een goede keuze als u veel functies wilt combineren in één apparaat. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar ook veel geld, want het is veel goedkoper dan elk apparaat afzonderlijk te krijgen. Dus voor hetzelfde bedrag krijg je meer, zelfs met dezelfde kwaliteit. Dankzij de combinatie kunnen de apparaten als kopieerapparaten of scanners worden vervangen. Degenen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van de juiste multifunctionele printer moeten op zoek gaan naar Multifunctionele Printertest of Klantrecessies.

Onze Top 10 – Multifunctionele printers

Er zijn verschillende soorten druktechnieken beschikbaar. Eerst en vooral wordt er een onderscheid gemaakt tussen printstraaltechniek, inktstraal en laser. Daarnaast zijn er LED-printers, vaste inktprinters en de optie voor dubbelzijdig printen.

De functionaliteit van inkjetprinters
Bij deze printers wordt de vloeibare inkt met een spuitmond op het papier aangebracht. De inkjetprinters zijn nu zo geavanceerd dat in de meeste gevallen een optimaal printresultaat van foto’s en afbeeldingen kan worden geleverd. Bovendien is de De meeste apparaten zijn ook in staat om zonder grenzen te printen. Toch draagt de kwaliteit van het papier aanzienlijk bij aan het drukresultaat. Zo produceert absorberend papier een wazig afdrukbeeld. De apparaten zijn zeer goedkoop in aanschaf. Toch hebben ze het grote nadeel dat ze veel langzamer zijn.

Hoe de laserprinter werkt
Laserprinters zijn veel duurder in aanschaf dan apparaten met inkjettechnologie. Dit geldt niet alleen voor het apparaat zelf, maar ook voor de toners. Hoewel de tonercartridges lang meegaan, zijn ze zeer kostenintensief. Daarom worden de zwart-wit apparaten op de lange termijn aanbevolen, maar ze zullen nooit in staat zijn om foto’s af te drukken. Het grote voordeel van deze apparaten is dat de pagina’s veel sneller worden afgedrukt.

Hoe de LED-printer werkt
Er zijn ook apparaten met multifunctionele printers met vaste inkt of wasprinttechnologie. Hier wordt was gebruikt in plaats van toner en inkt. Bij dit apparaat wordt de was door de printer verwarmd tot deze vloeibaar is en vervolgens op het papier wordt aangebracht. Met deze printer kunt u foto’s afdrukken met heldere en sterke kleuren. Ook het printen op glanzend papier is mogelijk. Bovendien zijn de kosten laag en vergelijkbaar met de aanschafkosten van een laserprinter. Drukkerijen met deze technologie zijn het meest geschikt voor grafische kantoren of bureaus.

Een printer is voor veel gebieden in het dagelijks leven van groot belang. Voordat u koopt, moet u heel goed nadenken over welk apparaat u nodig hebt. De keuze is enorm en dus is het gemakkelijk te begrijpen dat u het overzicht vrij snel zult verliezen. Bij de beslissing om te kopen is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de aankoopkosten, maar ook met de vervolgkosten die worden veroorzaakt door het gebruik van een van een bepaalde drukker om naar je toe te komen. Dit is de enige manier om de beste printer te vinden voor de beste prijs.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare printer voor uw dagelijkse kantoorbehoeften, dan is een laserprinter zeker een goede keuze. Deze apparaten printen een professioneel en duidelijk lettertype, wat zeker perfect is voor gebruik. Als het apparaat slechts af en toe thuis wordt gebruikt, is de aanschaf van een inkjetprinter zeker voldoende. Met deze printer kunt u foto’s, afbeeldingen en documenten in goede kwaliteit afdrukken.

Als u wilt dat het apparaat meer doet dan alleen documenten scannen en afdrukken, is een multifunctioneel apparaat zeer aan te bevelen. Deze apparaten kenmerken zich door hun uitstekende afdrukbeeld en voldoen in ieder geval aan de eisen.

Alle bekende fabrikanten van printers en kopieerapparaten hebben ook multifunctionele apparaten in hun assortiment. Deze allrounders hebben al een vaste stek in tal van kantoren. Het volgende overzicht geeft een korte samenvatting van zowel de voor- als nadelen van deze apparaten.
De voordelen

  • lagere aanschafkosten
  • minder vloeroppervlak
  • autonoom apparaat
  • lagere vermogenseisen
  • Installatie en onderhoud is slechts voor één apparaat nodig

De nadelen

  • de individuele functies zijn van mindere kwaliteit
  • in geval van kleine defecten moet het gehele apparaat worden vervangen
  • is niet voor elk kantoor geschikt vanwege de afmetingen.

In het volgende overzicht worden enkele functies van de apparaten samengevat. Bij de aankoop van een dergelijke printer moeten deze punten in overweging worden genomen, als men geen slechte investering doet wil.

Denk aan de vervolgkosten
Investeren in een betaalbare multifunctionele printer betekent niet noodzakelijkerwijs dat deze ook op de lange termijn betaalbaar blijft. Voor inkjetprinters, de cartridges en voor laserprinters moet de toner worden vervangen wanneer dat nodig is. De cartridges worden in verschillende maten aangeboden. Afhankelijk van hoeveel u wilt printen, kunt u eenvoudig de prijs berekenen. Het kan dus zijn dat een printer die duur lijkt goedkoper is omdat de cartridges of toner minder kosten.

Papierinvoerformaat
Als u veel wilt printen, zorg dan voor een zo groot mogelijke papiertoevoer. Verschillende apparaten bieden cassettes tot 50 vel papier, sommige dure apparaten bieden cassettes tot 250 vel. Sommige high-end apparaten hebben zelfs meerdere papiercassettes, waardoor u papier kunt toevoegen tijdens het printen. Als u veel moet printen, overweeg dan de aanschaf van een printer met een groot intern geheugen.

Bij het zoeken naar de perfecte multifunctionele printer moet ook rekening worden gehouden met het gebruikte formaat. Als men vaak documenten afdrukt die het A4-formaat overschrijden, is het de moeite waard om te kiezen voor een printer met een A3-papiercassette. Daarbij moet men ervan uitgaan dat een A3-printer ook A4- of zelfs A5-vellen kan printen. Alleen de investeringskosten zijn dienovereenkomstig hoger.

Diverse scanners
Natuurlijk zijn er ook grote verschillen in het scannen. Daarbij kan men in principe een onderscheid maken tussen een scanner met een feed-in-scanner en een flatbedscanner. Maar apparaten met scanunits met een plat bed zijn al lange tijd standaard.

Als er een faxfunctie beschikbaar is
De faxfunctie is niet standaard op alle machines. Sommige printers kunnen echter worden geüpgraded. Men moet Zorg ervoor dat het apparaat een zogenaamde „fax-to-PC-functie“ heeft. Dit maakt de verzending van ontvangen faxen naar de PC mogelijk als de PC is ingeschakeld. Hierdoor kunnen inkomende faxen worden verwerkt en opgeslagen. Bovendien is het, als het onderdeel vanaf de PC moet worden gebruikt, ook mogelijk om documenten direct te faxen zonder dat er eerst een document hoeft te worden afgedrukt.

Multifunctionele printer met Pictbridge-functie
Veel veelzijdiger zijn multifunctionele apparaten met een Pictbridge-functie, waarmee beelden van een camera of smartphone kunnen worden afgedrukt zonder dat er een PC nodig is. De camera is aangesloten via een USB-kabel of Bluetooth. Om te kunnen printen moeten de printer en de camera echter de PictBridge-standaard hebben of ondersteunen.

Apparaten met kaartleesfunctie
Met een ingebouwde geheugenkaartsleuf kunt u direct foto’s afdrukken. Hiervoor plaatst men de geheugenkaart in de printer, op het display kan men dan alle verdere aanpassingen doen en de foto’s afdrukken.

Multifunctionele printer met kopieerfunctie
Er zijn vele manieren om een kopie te maken. U kunt het document bijvoorbeeld scannen en vervolgens afdrukken op uw PC. Multifunctionele printers zijn echter niet ontworpen om kopieën te maken en zijn daarom erg traag om kopieën te maken. Bovendien zijn de prijzen per pagina hoger, omdat de meeste printers geen toner maar inkttechnologie gebruiken. Bovendien hebben pure kopieerapparaten andere extra functies die meer gemak bieden. Multifunctionele printers zijn dus alleen geschikt voor sporadisch kopiëren.

Vandaag de dag zijn er tal van bedrijven die multifunctionele printers produceren. Deze apparaten maken het mogelijk is te vinden in alle prijsklassen. Sommige fabrikanten zijn uitsluitend gespecialiseerd in de productie van multifunctionele printers, terwijl andere bedrijven ook monitoren en andere componenten voor pc’s in hun assortiment hebben opgenomen.

Verreweg de meest bekende fabrikanten: Broeder, Canon, Dell, Epson en HP.

Niet alleen de papiertoevoer, de verbruiksartikelen en de basisfuncties zijn belangrijk. De handige extra functies maken het dagelijks leven ook gemakkelijker en maken het printen zelfs compatibel met een tablet of smartphone.

Multifunctionele apparaten met duplex afdrukfunctie
Sommige apparaten zijn duplexgeschikt. Dit betekent dat het papier aan beide zijden tegelijk kan worden bedrukt. Als de machine deze functie niet heeft, kan deze in de meeste gevallen worden geüpgraded. Daarnaast zijn verschillende papierladen nuttig.

Multifunctionele apparaten met netwerkaansluiting
De netwerkverbinding is voordelig als meerdere PC’s één printer willen gebruiken. Meestal wordt hiervoor een ethernetverbinding gebruikt. Dit maakt een transmissiesnelheid van ongeveer 100 megabit per seconde mogelijk. Laserapparaten, LED- of vaste inktprinters zijn uitgerust met netwerkaansluitingen, zoals ze vaak in kantoren te vinden zijn.

Tegenwoordig hebben veel multifunctionele printers draadloze of bedrade mogelijkheden die door het netwerk worden geboden. Sommige fabrikanten bieden ook een opslag- en printfunctie aan via een server.

Multifunctionele apparaten met W-LAN of Airprint
De draadloze verbinding via WLAN is zeer nuttig als de printer niet in dezelfde ruimte staat en niet direct vanaf de PC toegankelijk is. Een draadloze verbinding is een voorwaarde voor het printen via smartphone of tablet kan.

Het stroomverbruik
Met multifunctionele printers is het elektriciteitsverbruik zeer hoog. De apparaten trekken veel stroom in de stand-by modus. Dit maakt het des te belangrijker om de technische specificaties van de afzonderlijke fabrikanten te vergelijken. Maar het is belangrijk om te weten dat sommige componenten van stroom moeten worden voorzien.

Het werkingsgeluid van de printer
De geluidsemissie van multifunctionele printers is soms zeer problematisch. Tal van tests met multifunctionele printers hebben aangetoond dat sommige apparaten een relatief hoog geluidsniveau hebben. Ook zijn er enkele apparaten die ook een zogenaamde reel beeping in stand-by modus hebben.

Als u een printer wilt kopen, zijn er vele mogelijkheden. Aan de ene kant kunt u uw printer in een discountwinkel kopen als ze een bijbehorende aanbieding hebben. Aan de andere kant is er de mogelijkheid om de perfecte printer te zoeken in een elektronicawinkel. Of u kunt op het internet zoeken naar uw ideale kandidaat. Bestellen is snel en eenvoudig. De multifunctionele printer is er binnen enkele dagen en hoeft alleen nog maar te worden geïnstalleerd. Bovendien hoeven alleen de betreffende inktcartridges of toner te worden aangebracht.