Onzichtbaar hondenhek

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Onzichtbaar hondenhek

Katten, maar ook hondenbezitters staan vaak voor dezelfde vraag: hoe kan ik voorkomen dat mijn hond de tuin verlaat als ik geen vaste omheining heb? Er mag immers niets gebeuren met het dier als het iets interessants aan de overkant van de straat ziet en afspringt, noch met het vermeende object van verlangen (bijvoorbeeld de kat van de buurman). Als u ooit met dit probleem bent geconfronteerd of er op dit moment mee te maken heeft, heeft u dit artikel al gelezen of bent u blij dat u dat achteraf heeft gedaan. Want een onzichtbaar hondenhekje is niet eens zo maar gekocht. Er wordt gewerkt met elektriciteit die direct op het dier werkt. Er dient vooraf een goede hoeveelheid informatie te worden verkregen.

De aankoop van een hondenhek is er zeker een met veel overwegingen vooraf. Het is immers zo dat een hond niet alleen in het appartement of huis wordt gehouden. De toenemende grootstedelijkheid, de sociale verandering die plaatsvindt op hetzelfde moment dat iedereen op zoek is naar wat rust en evenwicht ondanks de massa’s om je heen, zijn de belangrijkste factoren voor de verwerving van een dier. Naast de liefde voor dieren natuurlijk. Naarmate de ruimte echter steeds kleiner wordt, moeten kleine tuinen vaak worden aangepast. Deze bevinden zich ook vaak langs de hoofdwegen. Als de tuin ook een gehuurd object is, kan een bouwkundige maatregel meestal worden uitgesloten. Om de hond de mogelijkheid te bieden om te ravotten in de tuin, wanneer zijn baasje of maîtresse niet wil oppassen, moet er een oplossing komen die eerlijk is voor zowel dier als mens. Een elektrische afrastering voor honden is de beste optie. Want in vergelijking met de bouw van een hek is het snel, schoon en goedkoop.

Hoe werkt een onzichtbaar hondenhek?

Als u al een maaimachine heeft, kunt u zich het principe gemakkelijk voorstellen. Omdat het bijna identiek is. Maar ook voor wie dit voormalige luxeartikel nog niet in de tuin laat rijden, is het functionele principe snel uitgelegd.
Om een elektrische afrastering voor honden te installeren heeft u alleen een stroomaansluiting, een paar kabels en een halsband voor de hond nodig. En een paar klemmen of grasnaven om de draad te bevestigen.
Rondom het terrein of het te omheinen gebied wordt de hele draad gelegd. Begrijpelijkerwijs begint men de draad te leggen op het punt waar de elektriciteit wordt getrokken. Anders kan het zijn dat de draad of de stroom achteraf opraakt. In de meeste sets voor onzichtbare hondenhekken die kunnen worden gekocht, is het meeste materiaal al inbegrepen. De lengte van de geleverde draad wordt echter vaak gereduceerd. Daarom is het essentieel om vooraf te meten hoeveel meter draad er nodig is. Het is echt vervelend om in het midden van de installatie te moeten vaststellen dat de draad niet voldoende is.

Onze Top 10 – Onzichtbare hondenomheining

Bij bijna elke elektrische afrastering wordt een goede handleiding geleverd. U kunt ook uitgebreide informatie krijgen via YouTube. De volgende componenten zijn bij bijna elke set die we kennen opgenomen:

  • Ontvanger in halsband voor de hond
  • Zenderunit voor buiten
  • Contactpunten
  • Accumulator/ Batterij
  • Netaansluiting Adapter
  • Kabel of geïsoleerde draad

Het belangrijkste onderdeel van de installatie is de kraag en de bijbehorende ontvangerpennen. Deze pinnen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en om de huid aan te raken, afhankelijk van de vachtbedekking/ vachtdiepte van de hond. Natuurlijk moet de kraag ook strak zitten.

Net zo belangrijk is de zendereenheid. Deze is direct aangesloten op de stroomvoorziening en is bijna altijd waterdicht. De zendereenheid zelf is programmeerbaar. Zo kan de kracht van de impuls die aan het dier wordt gegeven worden aangepast. In sommige gevallen hebben deze apparaten ook een akoestisch signaal dat kan worden begrepen als een test van hoe sterk het apparaat is ingesteld.

Om te voorkomen dat de zender voortdurend pulsen naar de ontvanger stuurt, moet hij weten wanneer hij een puls moet activeren. Hiervoor worden de draden gelegd. Bij het leggen van de draden is het essentieel om ervoor te zorgen dat ze strak zitten en niet los liggen.

Twee bekende fabrikanten hebben zich als specialist bewezen. Deze omvatten PetSafe en DogTrace. Beide fabrikanten zijn te vinden en bekend in de productwereld van de hondentraining.

Wie beslist er voor DogTrace en zijn hondenhekken, er zijn verschillende in verschillende ontwerpen om uit te kiezen. De meest voorkomende producten zijn geschikt voor grotere maar ook voor kleinere rassen en kunnen anders geprogrammeerd worden. DogTrace staat voor een zeer goede en robuuste kwaliteit in de verwerking van de zenders en ontvangers. Een bescherming die vele jaren meegaat is zeker gegeven.

PetSafe is het alternatief voor al diegenen waarvan de honden moeilijk te trainen zijn of die al gewend zijn aan de halsband en de impulsen. PetSafe rust zijn apparaten uit met veel verschillende programmeerfuncties, waarvan sommige zelfs meerdere impulsen combineren, gekoppeld aan schrille geluiden. PetSafe kan ook meerdere ontvangers leveren. Dit is een groot voordeel als je meerdere honden hebt.

Een verborgen Hondenhekken zijn altijd aan te raden als u geen eigen tuinhek kunt, mag of wilt plaatsen, maar de dieren moeten wel vrij kunnen rondlopen. Ongeacht de grootte of het gewicht van het dier, en volledig onafhankelijk van de grootte van het terrein, is een onzichtbare hondenomheining ideaal voor alle huisdiereigenaren. Al na een korte tijd waarin de honden het concept van het effect kunnen leren, zal een leerproces zich zeer snel ontwikkelen, zodat de honden niet permanent in een correctielus bewegen, weten zeer snel dat ze binnen de limiet moeten blijven. Ondermijning of springen is niet mogelijk in tegenstelling tot een conventioneel hek.

In de meeste gevallen is het niet mogelijk om bij een hek te komen om het terrein op een hondvriendelijke manier te beperken. Zowel om esthetische als om bouwkundige redenen. Als het toch nodig is om een grens te bouwen zodat de viervoeter op kan raken, is een onzichtbaar hondenhekje het ideale alternatief. Met relatief weinig moeite en met een uitstekende effectiviteit zorgt zo’n hek voor de veiligheid van het dier. Veel zaken zijn echter niet te overwegen, een paar informatie moet eerder worden verzameld. Bijvoorbeeld de totale lengte van de te leggen draad, maar ook achtergrondinformatie over de programmeermogelijkheden van het apparaat. Daarnaast is het noodzakelijk om bij het programmeren zeer vertrouwd te zijn met het gewicht en de diepte van de vacht van de hond. Dan staat niets de aankoop van een onzichtbaar hek in de weg.